Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ładnie to wszystko brzmi, oby wszystko się udało!! Ogród, psie towarzystwo i kochająca Pani na miejscu - nie może być lepiej :)
Macie kogoś, kto domek sprawdzi?

Posted

[quote name='Bejotka']Ładnie to wszystko brzmi, oby wszystko się udało!! Ogród, psie towarzystwo i kochająca Pani na miejscu - nie może być lepiej :)
Macie kogoś, kto domek sprawdzi?[/QUOTE]

napisałam do nescca przed chwilą, mam nadzieję że jest i może pomóc,

kłopot taki że ja wyjeżdżam w głuszę na 2 tyg w sobotę, w razie co pozostawiam namiary Ulce i pani do siebie, a Was bym prosiła ewentualnie o znalezienie osoby do wizyty PA jeśli nie nescca, oraz o o koordynację transportu jeśliu by się wszystko toczyło jak trzeba

Posted

Jedź margaret w tę głuszę i wracaj do nas zrelaksowana. Ja jestem jaeszcze na pewno z dwa tygodnie w domu, potem z doskoku, a relaks przewiduję na sierpień. Nie w głuszę, ale z problematycznym dostępem do netu.
Jesli nesca odpowie i pomoże nam w wyszukaniu kogos do wizyty- albo to ona sama ma wizytować? Skąd jest?- to potem będziemy zastanawiać się nad transportem.

Właśnie odświeżyłam sobie wiadomości z geografii- Od Uli do Lublińca jest tylko gdzieś 60 km. To ten Lubliniec, czy jest jeszcze jakiś inny?

Posted

dzięki danko :) a z transportem - tak wybiegam myślą w przód to zstanawiałam się czy Ula albo Malawaszka by mogły to jest jakieś niecałe 50 km od hoteliku, wtedy z rezerwy pokrylibysmy koszty transportu,

ano własnie Ula czemu Ty dziś byłaś biedna - bo też mnie zatrzymało?

Posted

[quote name='margaret']dzięki danko :) a z transportem - tak wybiegam myślą w przód to [B]zstanawiałam się czy Ula albo Malawaszka by mogły to jest jakieś niecałe 50 km od hoteliku, wtedy z rezerwy pokrylibysmy koszty transportu[/B],

ano własnie Ula czemu Ty dziś byłaś biedna - bo też mnie zatrzymało?[/QUOTE]

Szczerze przyznam, że też o tym pomyślałam ;) Wy najlepiej znacie Megi. Czy taka opcja w ogóle wchodziłaby w grę, czy mamy pisać do Lu_Gosiak??

Posted

Diora zapytaj Lu-Gosiak o to czy przeprowadziłaby wizytę przedadopcyjną, a transport to osobna sprawa,
ja juz nie dam rady, do wieczora bez neta jestem a nescca jeszcze sie nie odezwała

Posted

Ja pomyślałam żeby pofatygować dziewczyny podwójnie:diabloti: Na wizytę przedadopcyjną i do transportu (wiem, miło z mojej strony ;) ). Zdaję sobie sprawę z tego, że każdy ma swoje sprawy, ale może nam się poszczęści? ;)

Posted

moge zrobic - razem z nesca dzialamy w OTOzie wiec luzik - moze nawet razem uda sie Nam zgrac:)
dajcie mi na pw adres i kontakt do potencjalnego domku i napiszcie czy macie jakies szczegolne wymagania i czy cos sczegolnie sprawdzic..czy psiak bierze jakies leki, czy jest zdrowa?

Posted

Jeśli chodzi o transport Megan to mogę ją zawieźć do nowego domku za zwrotem kosztów.

Wczoraj byłam biedna dlatego, że nieopatrznie udałam się do dentysty a ten mnie tak załatwił, że byłam skłonna iść do drugiego aby mi ten leczony ząb wyrwał. Na szczęście dzisiaj już jest dobrze i da się żyć :-)

Posted

Widzę, że i na wizytę p/a i na odwiezienie Meggi są już chętne - super :)!
Jeszcze tylko, żeby to był TEN dom :).

Ula, szczerze współczuję takiego "leczenia" :(.

Posted

[B]Lu_ Gosiak[/B], pięknie dziękujemy za pomoc, ale jeśli chodzi o adres i namiary na domek dla Meggi, to wtajemniczona jest głównodowodząca czyli margaret. Pewnie wpadnie tutaj wieczorem. A zdrówko psiny, wszystko w porządku- prawda, Ula?- szczególne wymagania...??? Nieba chciałybyśmy przychylić naszej 1/2 Dwupaku, ale zadowoli nas dom z ogródkiem.;) Na tendencje ucieczkowe Meggi może należałoby uczulić nowy dom??
[B]Ula, [/B]super, ze możesz zawieźć Meggi do domu. Znowu będzie blisko Ciebie.;) W razie żałości za Meggi możesz ją odwiedzić.;).
A tak nawiasem mówiąc, skąd się wziął ten dom? Z ogłoszeń?
Dobrze, ze nie poszłaś do tego drugiego dentysty. Wierz mi:lol: zęby mało kiedy odrastają ponownie....:evil_lol:

Posted

przekazałam Lu-Gosiak info, dam potencjalnemu domkowi jutro znać, że mamy ekipę do wizyty PA i niech czekają na telefon. podam też namiary na Ulę i Uli do pani, ja wyjeżdżam w sobotę na bez-necie :) telefon będę mieć, ale w ograniczonym zakresie, raczej na oddzwianianie wieczorami

Posted

Nasz Ty dzielny Koordynatorze:loveu:, Twój post brzmi jak [COLOR=#ff0000][B]ostatnie [/B][/COLOR]zleceniaprzed wyprawę w głuszę.....wrócisz do nas? Telefon bedziesz mieć ?? Niepojęte:evil_lol: Musiała Ci ta cywilizacja dać w kość :evil_lol: Będziemy Cię więc nękać telefonicznie:angryy:

Posted

byłam na wizycie - chociaz to nie bylo w Lublińcu:mad::evil_lol: ale 20km od...ale udalo mi sie podjechac - jak dla mnie domek super - Pani z wielkim sercem do zwierzat - to sie wyczuwa juz z daleka, bokserek 9 letni rozbykany jak młody psiak, 2 kotki wysterylizowane bardzo zadbane z obróżkami i dzwoneczkami;) oczywiście wszystkie zwierzęta mieszkaja w domu - mały ogródek ale za to piękna okolica- cicho, spokojnie, niedaleko do lasu, mimo, ze bokserek jest jak chyba dobrze zrozumialam jest u Panstwa od małego całe zycie chodzi na smyczy Pani boi sie Go spuszczac by nic Mu sie zlego nie przytrafiło - tak tez bedzie oczywiscie z Meggi jak do nich trafi...poprzedni pies byl adoptowany ze schroniska w Chorzowie jako bardzo schorowany i mimo iz podobno schroniskowy wet dawał Mu pol roku zycia psiak przezyl u Panstwa 6 lat jeszcze..to tak w skrócie - generalnie podsumowujac ja bym tam psa dala
aha niewiem jak ze skonnościami Megiii do przeskakiwania bo jedyne co to płot nie jest za wysoki

Posted

[B]Lu_Gosiak, [/B]pięknie dziękujemy za wizytę.:loveu: Wiadomości dotyczące domku i Pani rokują dobrze dla Meggi. Kochane ciotki wątkowe, które zmagały się tutaj, by zapewnić dobrą przyszłość Meggi...czas na decyzję. Meggi, DO DOMu !!:multi:
[B]Ula, [/B]czy mozesz zawieźć Meggi do nowego domu?? Za zwrotem kosztów?
Wszystko pięknie, tylko ten niewysoki płot...:shake: ;) :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']eno MEgan to chyba nie jest zbyt skoczna? a jaki to jest niewysoki płot?[/QUOTE]

niewiem jakies moze z 1,5 metra tylko furtka ciut niższa...ale ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie bo mam w schronie takiego skoczka co mi 2 metrowe ogrodzenia pokonuje - jezeli Megii nie ma takich tendencji to nie przeskoczy

Posted

Megan przeskakuje płotki do 50 cm nie widziałam aby przeskakiwała coś większego. Skoro zapadła decyzja na tak, to poproszę o adres tej pani zadzwonię do niej i ustalimy szczegóły przywozu psa, chyba, że ona do mnie zadzwoni.

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']niewiem jakies moze z 1,5 metra tylko furtka ciut niższa...ale ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie bo mam w schronie takiego skoczka co mi 2 metrowe ogrodzenia pokonuje - jezeli Megii nie ma takich tendencji to nie przeskoczy[/QUOTE]

łe no to nie jest takie niskie

Posted

decyzja podjęta - Megan idzie do adopcji do pani z Koszęcina (mówiłam że to Lubliniec? :diabloti: ) - a propos Lu-Gosiak -może zapłacimy ci za zwrot kosztów przejazdu bo trochę machnęłaś kilosów - i dzięki za tak szybkie działanie! zanim zdążyłam panią powiadomić że przyjedziesz ona już czekała na ciebie, jestem pod wrażeniem!

Angel załatwia umowę ze schronem, dośle Uli, a Uli i pani Joli zostaje dogadać termin transportu, zgadałyśmy też z Ulą , że dmuchając na zimne Megan dostanie chipa przed podróżą, -to na nasz koszt;

a jak wogle Droga Księgowa stoimy z kasą?

(mnie dziś okradli - dzień przed urlopem - z gotówki i wszystkich możliwych dokumentów, nawet w banku mąż musiał pisać oświadczenie że ja to ja, bo mi nie chcieli uwierzyć, zostałam więc osobą NO NAME i taka sobie bez tożsamości wyjeżdżam na urlop :evil_lol: )

Posted

[quote name='margaret'](mnie dziś okradli - dzień przed urlopem - z gotówki i wszystkich możliwych dokumentów, nawet w banku mąż musiał pisać oświadczenie że ja to ja, bo mi nie chcieli uwierzyć, zostałam więc osobą NO NAME i taka sobie bez tożsamości wyjeżdżam na urlop :evil_lol: )[/QUOTE]

współczuję;dobrze że mąż się przyznał do Ciebie :evil_lol:

miłego urlopu :cool1: