Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no ciężka jest dola autora, ja pocięłam, ale może ktoś inny potnie do końca ile trzeba :)

........................................

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"]Meggi – gdyby umiała mówić,opowiedziałyby Ci historię ludzkiej podłości i ludzkiego poświęcenia, ale nadewszystko niezłomnego psiego charakteru.[/FONT][/COLOR][/I][/B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"] Meggi została znaleziona w lesie, przywiązana do drzewa i skazana na powolnąśmierć w męczarniach... Spróbuj sobie choć przez chwilę wyobrazić siebie wtakim położeniu: sznur na szyi, samotność, głód, przerażenie... i powracającabezpodstawna nadzieja, że „Pan wróci..."[/FONT][/COLOR][/I][/SIZE][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"]

[/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Ale nie wrócił nigdy... Los sprawił, że Meggi znaleziono,przeżyła i trafiła do schroniska dla bezdomnych psów. Tam wyczekiwała tęsknie naswojego człowieka przez długie sześć lat. Po tych latach beznadziei, dziękiwolontariuszom trafiła do domu tymczasowego, w którym w końcu może choć trochępoczuć się „jak w domu”. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"]

[/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Meggi to pełna radości około 7-letnia suczka, potrafiącazachować czystość, łagodna, zdrowa. Jest wysterylizowana i zaszczepiona.Świetnie dogaduje się z innymi psami i kotami, potrafi chodzić na smyczy. Jestbardzo otwarta na kontakt z człowiekiem. Mimo tylu lat oczekiwania w schroniskunie straciła optymizmu, nadal ufa, że człowiek to przyjaciel i nadal czekawiernie i cierpliwie na niego. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"]

[/FONT][/COLOR][/I][B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]MOŻE CZEKA WŁAŚNIE NA CIEBIE?[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"]

[/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Meggi nie jest wymagająca, ale nie może trafić nałańcuch, do budy. To pies, który potrzebuje zamieszkać w domu, gotowy oddaćcałą swoją lojalność i miłość dobremu człowiekowi.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"]

[/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Meggi obecnie przebywa w okolicach Częstochowy. Jeśli todaleko od Ciebie – możemy pomóc w transporcie. Wszelkie informacje: Małgorzata [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][EMAIL="[email protected]"][COLOR=blue][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3] , telefon:603-646-436[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Posted

Nic więcej nie tnę bez wypowiedzenia się autorytetu czyli TZmestudio w tej sprawie...ja jestem pani raczej od długich tekstów:evil_lol:Dzięki margaret za kosmetykę tekstu, ale teraz już muszę znikać.

Posted

Trochę skróciłam, trochę dodałam ;-):

[SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=&quot]Meggi została znaleziona w lesie, przywiązana do drzewa, wypatrująca swojego Pana… Jak wiele psów przed nią i wiele później. Nietrudno wyobrazić sobie jej los, gdyby nie znalazł jej Ktoś z czującym sercem. [/FONT][/I]

[I][FONT=&quot]Meggi przeżyła, ale zamiast do domu trafiła do schroniskowej „przechowalni niepotrzebnych miłości”. Tam – przez długie sześć lat bez spacerów, bez poczucia bezpieczeństwa, z rzadkim kontaktem z ludźmi - czekała na Swojego Człowieka. Kilka miesięcy temu – dzięki wolontariuszom, których ujęła swoim charakterem - trafiła do domu tymczasowego, gdzie w końcu może choć trochę poczuć się „u siebie”. [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=&quot]

[/FONT][/I][I][FONT=&quot]Meggi to pełna radości około 7-letnia suczka, potrafiąca zachować czystość, łagodna, zdrowa. Jest wysterylizowana i zaszczepiona. Świetnie dogaduje się z psami i kotami, potrafi chodzić na smyczy. Jest bardzo przyjazna i otwarta na kontakt z człowiekiem. Mimo tylu lat spędzonych w schronisku nie straciła ufności. [/FONT][/I]
[I][FONT=&quot]Do ofiarowania ma nie-ludzką – bo wierną na zawsze – miłość.[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]
[I][FONT=&quot]
[/FONT][/I][B][I][FONT=&quot]I CZEKA [/FONT][/I][/B][I][FONT=&quot]----- n[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=&quot]a[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=&quot]Kogoś, kto nigdy nie zawiedzie.

[/FONT][/I][B][FONT=&quot][Tu bym dała zdjęcia, a pod nimi:][/FONT][/B][I][FONT=&quot]

[/FONT][/I][I][FONT=&quot]Meggi przebywa [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=&quot]obecnie [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=&quot]w okolicach Częstochowy. Jeśli to daleko od Ciebie – możemy pomóc w transporcie.
Wszelkie informacje: Małgorzata, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], tel.603-646-436[/FONT][/I]

[I][FONT=&quot]Pamiętajmy – zwierzę nie jest rzeczą, a adopcja nie ma nic wspólnego z zakupem.
Przed złożeniem oferty bardzo proszę o kontakt telefoniczny.[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='danka4u1']
[B] [COLOR=red]Angel, jak[/COLOR] z wpłatami za sierpień/wrzesień? Trzeba komus przypomnieć o deklaracji?[COLOR=red] Sprawdź wpłaty[/COLOR][/B][COLOR=red].[/COLOR][/QUOTE]

wszystko jest na pierwszej stronie. Dziś znowu sprawdze konto, jeśli nie będzie dużo wpłat to wtedy będziemy sie przypominać deklarowiczą.

Posted

[CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]Warte są kochania[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]wyżły i beagielki,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]lecz Ty, ja i Ania[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue]KOCHAJMY[/COLOR] [COLOR=#C00000]K[/COLOR][COLOR=red]U[/COLOR][COLOR=#FFC000]N[/COLOR][COLOR=yellow]D[/COLOR][COLOR=#92D050]E[/COLOR][COLOR=#00B050]L[/COLOR][COLOR=#00B0F0]K[/COLOR][COLOR=#0070C0]I[/COLOR][COLOR=#002060]![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]

[/CENTER]

Posted

Dziękuję Jolu za pomoc.:loveu: Tekst rewelacyjny po tych kosmetycznych zabiegach.
Wczoraj weszłam na Dogo, ale internet odmówił współpracy:mad:dziś znów jest chętny, ale ja raczej będę tutaj wieczorową pora, albo z doskoku.

Posted

[quote name='Angel']Uzupełniłam pierwszy post o tylko dwie nowe wpłaty : mamy Oleny i Goldenka.
To są uaktualnienia do dnia wczorajszego.[/QUOTE]

To jeszcze dopisz moją wpłatę za wrzesień, bo poszła razem z sierpniową, która jest już odnotowana ;)

Posted

[CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=blue]Przeciwwskazań brak że-[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=blue]by lubić pudelki,[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=blue]więc lubmy, lecz także[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue]KOCHAJMY[/COLOR] [COLOR=#C00000]K[/COLOR][COLOR=red]U[/COLOR][COLOR=#FFC000]N[/COLOR][COLOR=yellow]D[/COLOR][COLOR=#92D050]E[/COLOR][COLOR=#00B050]L[/COLOR][COLOR=#00B0F0]K[/COLOR][COLOR=#0070C0]I[/COLOR][COLOR=#002060]!

[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][LEFT]Jutro wyjeżdżam, więc do napisania za +/- tydzień :-).
I pamiętajcie, że w październiku Meggi ma u mnie allegro!
[/LEFT]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]

[/CENTER]

Posted

[B]Dziękujemy wszystkim za wpłaty dla Dwupaku:loveu:[/B]
[B]Jolu,[/B] czekamy na Ciebie, pamiętamy o Tobie i o ....obietnicy Allegra

[COLOR=red][B]Ogłaszam, ze chwilowo jest wakat nadwornego poety Dwupaku. Spokojnie, tylko na tydzień Jola nas ouszcza...damy radę???[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Angel']Uzupełniłam pierwszy post o tylko dwie nowe wpłaty : mamy Oleny i Goldenka.
To są uaktualnienia do dnia wczorajszego.[/QUOTE]

ja wpłaciłam za sierpień i wrzesień łącznie, pewnie za chwilę będzie widać na waszym koncie, mam nadzieję:)

Jola wracaj szybko, przyzwyczaiłam się do poezji na naszym wątku
hej Szarotko

a czy "nasz" - znaczy wątkowy - mężczyzna zaakceptował tekst do allegro? TZ mestudio?

Posted

[quote name='margaret'][B]a czy "nasz" - znaczy wątkowy - mężczyzna zaakceptował tekst do allegro? TZ mestudio[/B]?[/QUOTE]
Gosiu, poślij ten Twój piękny i uprzejmy tekst z przypomnieniem o deklaracji do Madzi_K. Prosiła, by przypominac jej o wpłatach, bo mogła zapomnieć o tym, zwłaszcza że pisała nam tutaj na wątku o zmianach w jej zyciorysie..pomyslnych zmianach, ale nieco absorbujących

Posted

[quote name='danka4u1']Gosiu, poślij ten Twój piękny i uprzejmy tekst z przypomnieniem o deklaracji do Madzi_K. Prosiła, by przypominac jej o wpłatach, bo mogła zapomnieć o tym, zwłaszcza że pisała nam tutaj na wątku o zmianach w jej zyciorysie..pomyslnych zmianach, ale nieco absorbujących[/QUOTE]

ok się robi, a moni_12 też, czy jakiś inny z nią jest kontakt?