margaret Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 no ciężka jest dola autora, ja pocięłam, ale może ktoś inny potnie do końca ile trzeba :) ........................................ [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"]Meggi – gdyby umiała mówić,opowiedziałyby Ci historię ludzkiej podłości i ludzkiego poświęcenia, ale nadewszystko niezłomnego psiego charakteru.[/FONT][/COLOR][/I][/B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"] Meggi została znaleziona w lesie, przywiązana do drzewa i skazana na powolnąśmierć w męczarniach... Spróbuj sobie choć przez chwilę wyobrazić siebie wtakim położeniu: sznur na szyi, samotność, głód, przerażenie... i powracającabezpodstawna nadzieja, że „Pan wróci..."[/FONT][/COLOR][/I][/SIZE][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"] [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Ale nie wrócił nigdy... Los sprawił, że Meggi znaleziono,przeżyła i trafiła do schroniska dla bezdomnych psów. Tam wyczekiwała tęsknie naswojego człowieka przez długie sześć lat. Po tych latach beznadziei, dziękiwolontariuszom trafiła do domu tymczasowego, w którym w końcu może choć trochępoczuć się „jak w domu”. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"] [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Meggi to pełna radości około 7-letnia suczka, potrafiącazachować czystość, łagodna, zdrowa. Jest wysterylizowana i zaszczepiona.Świetnie dogaduje się z innymi psami i kotami, potrafi chodzić na smyczy. Jestbardzo otwarta na kontakt z człowiekiem. Mimo tylu lat oczekiwania w schroniskunie straciła optymizmu, nadal ufa, że człowiek to przyjaciel i nadal czekawiernie i cierpliwie na niego. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"] [/FONT][/COLOR][/I][B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]MOŻE CZEKA WŁAŚNIE NA CIEBIE?[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"] [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Meggi nie jest wymagająca, ale nie może trafić nałańcuch, do budy. To pies, który potrzebuje zamieszkać w domu, gotowy oddaćcałą swoją lojalność i miłość dobremu człowiekowi.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Tahoma"] [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3]Meggi obecnie przebywa w okolicach Częstochowy. Jeśli todaleko od Ciebie – możemy pomóc w transporcie. Wszelkie informacje: Małgorzata [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][EMAIL="[email protected]"][COLOR=blue][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=#3E3E3E][FONT="Verdana"][SIZE=3] , telefon:603-646-436[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] Quote
margaret Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 hehe, nie jest to o połowę, więc liczę na Was :) Quote
danka4u1 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Nic więcej nie tnę bez wypowiedzenia się autorytetu czyli TZmestudio w tej sprawie...ja jestem pani raczej od długich tekstów:evil_lol:Dzięki margaret za kosmetykę tekstu, ale teraz już muszę znikać. Quote
jola_li Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Trochę skróciłam, trochę dodałam ;-): [SIZE=3][COLOR=black][I][FONT="]Meggi została znaleziona w lesie, przywiązana do drzewa, wypatrująca swojego Pana… Jak wiele psów przed nią i wiele później. Nietrudno wyobrazić sobie jej los, gdyby nie znalazł jej Ktoś z czującym sercem. [/FONT][/I] [I][FONT="]Meggi przeżyła, ale zamiast do domu trafiła do schroniskowej „przechowalni niepotrzebnych miłości”. Tam – przez długie sześć lat bez spacerów, bez poczucia bezpieczeństwa, z rzadkim kontaktem z ludźmi - czekała na Swojego Człowieka. Kilka miesięcy temu – dzięki wolontariuszom, których ujęła swoim charakterem - trafiła do domu tymczasowego, gdzie w końcu może choć trochę poczuć się „u siebie”. [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][I][FONT="] [/FONT][/I][I][FONT="]Meggi to pełna radości około 7-letnia suczka, potrafiąca zachować czystość, łagodna, zdrowa. Jest wysterylizowana i zaszczepiona. Świetnie dogaduje się z psami i kotami, potrafi chodzić na smyczy. Jest bardzo przyjazna i otwarta na kontakt z człowiekiem. Mimo tylu lat spędzonych w schronisku nie straciła ufności. [/FONT][/I] [I][FONT="]Do ofiarowania ma nie-ludzką – bo wierną na zawsze – miłość.[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black] [I][FONT="] [/FONT][/I][B][I][FONT="]I CZEKA [/FONT][/I][/B][I][FONT="]----- n[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT="]a[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][I][FONT="]Kogoś, kto nigdy nie zawiedzie. [/FONT][/I][B][FONT="][Tu bym dała zdjęcia, a pod nimi:][/FONT][/B][I][FONT="] [/FONT][/I][I][FONT="]Meggi przebywa [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT="]obecnie [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT="]w okolicach Częstochowy. Jeśli to daleko od Ciebie – możemy pomóc w transporcie. Wszelkie informacje: Małgorzata, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], tel.603-646-436[/FONT][/I] [I][FONT="]Pamiętajmy – zwierzę nie jest rzeczą, a adopcja nie ma nic wspólnego z zakupem. Przed złożeniem oferty bardzo proszę o kontakt telefoniczny.[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE] Quote
margaret Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 mi się baaaardzo podoba, uffff!! dzięki jola_li :) Quote
Angel Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 [quote name='danka4u1'] [B] [COLOR=red]Angel, jak[/COLOR] z wpłatami za sierpień/wrzesień? Trzeba komus przypomnieć o deklaracji?[COLOR=red] Sprawdź wpłaty[/COLOR][/B][COLOR=red].[/COLOR][/QUOTE] wszystko jest na pierwszej stronie. Dziś znowu sprawdze konto, jeśli nie będzie dużo wpłat to wtedy będziemy sie przypominać deklarowiczą. Quote
jola_li Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]Warte są kochania[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]wyżły i beagielki,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]lecz Ty, ja i Ania[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue]KOCHAJMY[/COLOR] [COLOR=#C00000]K[/COLOR][COLOR=red]U[/COLOR][COLOR=#FFC000]N[/COLOR][COLOR=yellow]D[/COLOR][COLOR=#92D050]E[/COLOR][COLOR=#00B050]L[/COLOR][COLOR=#00B0F0]K[/COLOR][COLOR=#0070C0]I[/COLOR][COLOR=#002060]![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] Quote
danka4u1 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Dziękuję Jolu za pomoc.:loveu: Tekst rewelacyjny po tych kosmetycznych zabiegach. Wczoraj weszłam na Dogo, ale internet odmówił współpracy:mad:dziś znów jest chętny, ale ja raczej będę tutaj wieczorową pora, albo z doskoku. Quote
Angel Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Uzupełniłam pierwszy post o tylko dwie nowe wpłaty : mamy Oleny i Goldenka. To są uaktualnienia do dnia wczorajszego. Quote
Diora Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='Angel']Uzupełniłam pierwszy post o tylko dwie nowe wpłaty : mamy Oleny i Goldenka. To są uaktualnienia do dnia wczorajszego.[/QUOTE] To jeszcze dopisz moją wpłatę za wrzesień, bo poszła razem z sierpniową, która jest już odnotowana ;) Quote
jola_li Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=blue]Przeciwwskazań brak że-[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=blue]by lubić pudelki,[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=blue]więc lubmy, lecz także[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue]KOCHAJMY[/COLOR] [COLOR=#C00000]K[/COLOR][COLOR=red]U[/COLOR][COLOR=#FFC000]N[/COLOR][COLOR=yellow]D[/COLOR][COLOR=#92D050]E[/COLOR][COLOR=#00B050]L[/COLOR][COLOR=#00B0F0]K[/COLOR][COLOR=#0070C0]I[/COLOR][COLOR=#002060]! [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][LEFT]Jutro wyjeżdżam, więc do napisania za +/- tydzień :-). I pamiętajcie, że w październiku Meggi ma u mnie allegro! [/LEFT] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] Quote
danka4u1 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [B]Dziękujemy wszystkim za wpłaty dla Dwupaku:loveu:[/B] [B]Jolu,[/B] czekamy na Ciebie, pamiętamy o Tobie i o ....obietnicy Allegra [COLOR=red][B]Ogłaszam, ze chwilowo jest wakat nadwornego poety Dwupaku. Spokojnie, tylko na tydzień Jola nas ouszcza...damy radę???[/B][/COLOR] Quote
Szarotka Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Zagladam do panienek :):) juz z kraju :):) Quote
danka4u1 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='Szarotka']Zagladam do panienek :):) juz z kraju :):)[/QUOTE] Witaj:multi: tak coś czułam, ze pachnie mi szarotkami..:lol:.bo niedaleko jesteś:multi: Quote
Szarotka Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Hm i nawet spotkalam juz jedna dogomaniaczke z Inowroclawia. Miala 3 pieski i jedna z Krakowa :):) Quote
margaret Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='Angel']Uzupełniłam pierwszy post o tylko dwie nowe wpłaty : mamy Oleny i Goldenka. To są uaktualnienia do dnia wczorajszego.[/QUOTE] ja wpłaciłam za sierpień i wrzesień łącznie, pewnie za chwilę będzie widać na waszym koncie, mam nadzieję:) Jola wracaj szybko, przyzwyczaiłam się do poezji na naszym wątku hej Szarotko a czy "nasz" - znaczy wątkowy - mężczyzna zaakceptował tekst do allegro? TZ mestudio? Quote
danka4u1 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='margaret'][B]a czy "nasz" - znaczy wątkowy - mężczyzna zaakceptował tekst do allegro? TZ mestudio[/B]?[/QUOTE] Gosiu, poślij ten Twój piękny i uprzejmy tekst z przypomnieniem o deklaracji do Madzi_K. Prosiła, by przypominac jej o wpłatach, bo mogła zapomnieć o tym, zwłaszcza że pisała nam tutaj na wątku o zmianach w jej zyciorysie..pomyslnych zmianach, ale nieco absorbujących Quote
Szarotka Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Pozdrawiam i ide spac, bo odprowadzalam Corke na samolot i musialam wstac przed 6 rano. Quote
margaret Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='danka4u1']Gosiu, poślij ten Twój piękny i uprzejmy tekst z przypomnieniem o deklaracji do Madzi_K. Prosiła, by przypominac jej o wpłatach, bo mogła zapomnieć o tym, zwłaszcza że pisała nam tutaj na wątku o zmianach w jej zyciorysie..pomyslnych zmianach, ale nieco absorbujących[/QUOTE] ok się robi, a moni_12 też, czy jakiś inny z nią jest kontakt? Quote
margaret Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='danka4u1']Z moni tylko na pw[/QUOTE] nie rozumiem? coś dziś niekumata jestem :) do madzi poszła przypominajka Quote
danka4u1 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ja chyba też jestem niekumata, bo nie rozumiałam, o jaki inny kontakt z moni pytasz ...telepatyczny mam z Toba, ale ty zapłaciłaś na mięsko dla dwupaku. Quote
margaret Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 chodziło mi o to że jeszcze nie widzę wpłaty od moni i czy ją też szukać na dogo i pisac pw czy też jakiś kontakt jest z nią poza dogo :) tak tak telepatyczny :) Quote
danka4u1 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Rzeczywiście...:shake: przecież juz byłaś z Morfeuszem na nocnych igraszkach...przywiałao Cię na dogo telepatycznie? Quote
margaret Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 no właśnie przywiało mnie, bo żadnych igraszek nie było :placz: Quote
Recommended Posts