jogolcia@pdx Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 A ja napisałam do Ewanki - może chociaż kogoś poleci........ Quote
mestudio Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Cały problem tkwi w tym, że ludzie nie bardzo chcą prowadzić domowe hoteliki bo psiaki niestety niszczą w domu wiele rzeczy. Tak się wydaje, że niby co tam pies może zrobić w domu, ale ja mam doświadczenie dość duże i czasami to mam doła z tego powodu gdyż nawet jeśli piesek jest płatny to za te pieniążki podłogi sobie nie wymienię, a i innych rzeczy także - np. ścian doszczętnie rozdrapanych lub drzwi. A ile się człowiek nasprząta niespodzianek:-). Do tego w tym wypadku jest to dwupak ze schroniska i nikt nie wie jak one będą funkcjonowały w domu. Bardzo trudno będzie, ale trzeba szukać bo inego wyjścia nie ma jeśli chcecie im zaleźć dom. Quote
xxxx52 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Jezeli ktos chce miec psy/psy musi sie liczyc ,ze zrobi szkody.jezeli ktos chce zarobic na psach zakladajac pensjonaty lub tzw hotele to musi rowniez liczyc sie ze szkodami w domu.Nie rozumioem kiedy sie mowi o hotelach ,a psy siedza w budzie lub kojcach.Nalezy tak pobudowac lub rozbudowac ,przebudowac swoj dom ,zeby psy byly w pomieszczeniach ocieplanych w domu tak jak wyglada w schroniskach niemieckich,w innych przypadkach to nie sa hotele tylko schroniska made in Polen z malutka dwiazdka. Po co kasuja pieniadze jak pies musi siedziec na dworze?Bo sie boja brudu czy strat?Po to pobieraja pienidze zeby dac warunki hotelowe ,a nie schroniskowe. jezeli biore psa lancuchowego ,schroniskowego pod moj dach to musze sie liczyc ze stratami,nie ma innej obcji.Bo jezeli chce miec jak na sali OP to nie biore psow ,juz nie mowiac o pobieraniu oplat. Znam wspaniala osoby co kupily gospodrstwa ,tak zmodernizowaly ,ze psy wszystkie ,a ich kazda ma od 35-60 spia na kanapach ,sa wszystkie kastrowane,szczepuione ,socjalne. Quote
mestudio Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 xxxx52, mieszkamy w Polsce. Mnie nie stać nawet na zapłacenie rachunku za gaz bo dom jest nim ogrzewanny, a Ty mówisz o rozbudowaniu domu dla psów??? Jak moża ten kraj porónywać do warunków niemieckich? A psami zajmują się osoby niezamożne bo Ci bogaci to wolą leżeć tyłkami do góry. Nie pisz mi tu herezji bo widzę, że zupełnie nie masz pojęcia ile ludzie tu zarabiają. Zmodernizować gospodarstwo? Fajnie, ciekawe za co? Nie wiesz naprawdę jak wygląda życie w Polsce więc nie wypisuj takich rzeczy. Quote
Olena84 Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Murka niestety nie moze, napsize tez do Sylwiaso bo wiem, ze cacka sie bardzo z psami, tylko nie pamietam czy to domowy. Jest jeszcze chyba tattoc - kurcze cos taki nick ktos kojarzy jak on brzmi dokladnie? I moze do Piromanki. Quote
mestudio Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Olea chodzi Ci o Tattoi - strasznie drogo. Resztę pominę (ale nie chodzi absolutnie o waruki dla psów). Quote
Olena84 Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 No to nie:(. A Arktyka? Ewanke jzu chyab pytalysmy, nie? Quote
xxxx52 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='mestudio']xxxx52, mieszkamy w Polsce. Mnie nie stać nawet na zapłacenie rachunku za gaz bo dom jest nim ogrzewanny, a Ty mówisz o rozbudowaniu domu dla psów??? Jak moża ten kraj porónywać do warunków niemieckich? A psami zajmują się osoby niezamożne bo Ci bogaci to wolą leżeć tyłkami do góry. Nie pisz mi tu herezji bo widzę, że zupełnie nie masz pojęcia ile ludzie tu zarabiają. Zmodernizować gospodarstwo? Fajnie, ciekawe za co? Nie wiesz naprawdę jak wygląda życie w Polsce więc nie wypisuj takich rzeczy.[/QUOTE] Znajoma mnie osoba zmodernizowala gospodarstwo wlasnie w Polsce . Jezeli sie nie ma warunkow na zabranie psow do domu to nie nalezy ich zabierac.Budowanie kojcow z budami to nie kosztuje.Zeby prawidlowo wybudowac kojec z wybiegiem nalezy tez gleboko kieszenia potrzasnac.moja kolzanka zafúndowala 4 kojce schronisku w naszym kraju ,to zaplacila 5000euro. wszystko kosztuje ,czy wybudowanie czy rozbudowanie domu. jezeli nie chce sie inwestowac pieniadzy czy sie ich nie ma to zastanawia mnie gdzie psy sa w tych "hotelach" przetymywane za oplaty. Quote
danka4u1 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Wpadłam na małą chwilę. Potem na dłużej. Dogo mi wariuje i nie wiem, czy wyśle ten post.. [B]Olu, z Tattoi mestudio ma rację...i nie chodzi o warunki dla psów...[/B] [B] Od Arktyki nie dostałam zadnej odpowiedzi - pisałam[/B] Wróce potem Quote
mestudio Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='xxxx52']Znajoma mnie osoba zmodernizowala gospodarstwo wlasnie w Polsce . Jezeli sie nie ma warunkow na zabranie psow do domu to nie nalezy ich zabierac.Budowanie kojcow z budami to nie kosztuje.Zeby prawidlowo wybudowac kojec z wybiegiem nalezy tez gleboko kieszenia potrzasnac.moja kolzanka zafúndowala 4 kojce schronisku w naszym kraju ,to zaplacila 5000euro. wszystko kosztuje ,czy wybudowanie czy rozbudowanie domu. jezeli nie chce sie inwestowac pieniadzy czy sie ich nie ma to zastanawia mnie gdzie psy sa w tych "hotelach" przetymywane za oplaty.[/QUOTE] Dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. Ale skoro już tu bywasz aby nas oświecić to może zaproponuj coś sensownego łaskawie zamiast snuć opowieści o polskich i niemieckich bogaczach. Quote
danka4u1 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='mestudio']Dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. Ale skoro już tu bywasz aby nas oświecić to może zaproponuj coś sensownego łaskawie zamiast snuć opowieści o polskich i niemieckich bogaczach.[/QUOTE] Tak, bardzo prosimy o konkretne " oświecenie" na temat domu tymczasowego dla M&P, bedącego w zasięgu finansowym " bogaczy" z Dogomanii. [B]Tego potrzebujemy i temu słuzy ten wątek.[/B] Quote
danka4u1 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Dostałam taką odpowiedź od Arktyki: [INDENT][COLOR=blue]Witam cioteczko:smile:[/COLOR] [COLOR=blue]Prowadze domowe dt, mam teraz pytanie bo calego watku jeszcze nie przejrzalam...Jak dziewczyny dogaduja sie z innymi psiakami??? W moim dt sa za rowno psy jak i sunie...wiec jest to dla mnie dosc wazna kwestia...:smile:[/COLOR] [COLOR=blue]Za psiaka tej wielkosci biore 10zl/ doba + karma, lub 12zl/ doba z karma, o ile rozumiem to dwupak...wiec musicie sie dobrze zastanowic czy dacie rade finansowo utrzymac psiaki....[/COLOR] [COLOR=blue]Pozdrawiam [/COLOR] [/INDENT] Quote
Ewanka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Dziękuję za zaproszenie na wątek słodkiego dwupaku :) Quote
jogolcia@pdx Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='Ewanka']Dziękuję za zaproszenie na wątek słodkiego dwupaku :)[/QUOTE] Witaj Ewanko - w imieniu naszych psich słodkości, i oczywiście naszym ;-)... Quote
jogolcia@pdx Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='xxxx52']Znajoma mnie osoba zmodernizowala gospodarstwo wlasnie w Polsce . [/QUOTE] A to bardzo prosimy o namiary na ten świetny DT.... a może po znajomości jakąś zniżkę by dwupak dostał ;-) ??? [quote name='danka4u1']Dostałam taką odpowiedź od Arktyki: [INDENT][COLOR=blue]Witam cioteczko:smile:[/COLOR] [COLOR=blue]Prowadze domowe dt, mam teraz pytanie bo calego watku jeszcze nie przejrzalam...Jak dziewczyny dogaduja sie z innymi psiakami??? W moim dt sa za rowno psy jak i sunie...wiec jest to dla mnie dosc wazna kwestia...:smile:[/COLOR] [COLOR=blue]Za psiaka tej wielkosci biore 10zl/ doba + karma, lub 12zl/ doba z karma, o ile rozumiem to dwupak...wiec musicie sie dobrze zastanowic czy dacie rade finansowo utrzymac psiaki... [/QUOTE] Mamy na dwa miesiące niby, ale stałych tylko na jedną dwupaczkę...a to już problem, bo co po dwóch mesiącach??? Quote
xxxx52 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='jogolcia@pdx']A to bardzo prosimy o namiary na ten świetny DT.... a może po znajomości jakąś zniżkę by dwupak dostał ;-) ??? Mamy na dwa miesiące niby, ale stałych tylko na jedną dwupaczkę...a to już problem, bo co po dwóch mesiącach???[/QUOTE] Tak ma bardzo duzo psiakow tylko w domu,ale nie bierze pieniedzy za hotel ,gdyz nie traktuje swojego domu jako hotel.Zabiera pod swoj dach tylko stare psiaczki. Poza tym pragne nadmienic ,ze mnoza sie jak grzyby po deszczu pseudohoteliki ktore z hotelami nic wspolnego nie maja,tylko z latwym zarobkiem.Przypominam sobie historie pieska ze schroniska wrzesinskiego Samsunga.jechal do tego hoteliku 300km,mial mieszkac w domu,a zamieszkal w garazu bez okna ,a pozniej zamieszkal w nieocieplanej budzie i w malutkim kojcu.dostawal malo do jedzenia,a co bylo zastanawaijace ,ze prawie wszystkie dogomaniczki byly zachwycone.bylo ach i och.uwazam ,ze psy powinny udac sie niedaleko osob z ktorymi psy sa zwiazane i robic czesto kontrole. Nie nalezy sie obawiac ,ze psy mieszkajace w budzie nie beda zalatwialy sie na dworze,och nie.ja mam teraz 2 suczki co cale zycie byly zakute lancuchem i mieszkaly w budzie.Pierwszego dnia to byl steress,ale teraz zalatwiaja sie na wdworze i nawet potrafia chodzic na smyczy. Quote
sylwiaso Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Cioteczki dostałam od Olenki PW już piszę w domu mam swoją Babunie i Florcie więcej piesków nie mogę wziąść bo w trzech pokojach jest nas pięcioro!A Babunia ledwie trawi Florcie.Fajnie jest czytać o pięknych hotelikach niemieckich,ale rzeczywistość jest inna w Polsce,ale chyba wolałabym swojego psiaka oddać do naszego polskiego skromnego hoteliku gdzie jest miłość i serce do psiaków. Quote
mestudio Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Uważam, że powinnyście spróbować u Arktyki, to fajna kobietka, często ją na dogo spotykam. Dwa miesiące to dużo czasu na szukanie domu i zrobienie kilku bazarków na zabezpieczenie kolejnego np. miesiąca. Ze swojej strony też dorzucę coś bazarkowego. To jest szansa dla suczek, bo dowiemy się jak funkcjonują w domu i łatwiej będzie je wyadoptować. Naprawdę oferuję allegro ze swojej strony i jakiś bazarek. Arktyka jako osoba z zewnątrz pomoże też ocenić czy one mogą być osobno, a to bardzo zwiększy ich szansę. Przykład Lisia i Pieguski. Pieguska jest bardzo dzielna, wręcz niesamowita, a to dziczek przecież. Quote
xxxx52 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='sylwiaso']Cioteczki dostałam od Olenki PW już piszę w domu mam swoją Babunie i Florcie więcej piesków nie mogę wziąść bo w trzech pokojach jest nas pięcioro!A Babunia ledwie trawi Florcie.Fajnie jest czytać o pięknych hotelikach niemieckich,ale rzeczywistość jest inna w Polsce,ale chyba wolałabym swojego psiaka oddać do naszego polskiego skromnego hoteliku gdzie jest miłość i serce do psiaków.[/QUOTE] To mnie rozbawilas. Znam niejeden taki polski hotelik co pies nawet nie byl poglaskany,dzurawe budy sklecone z pazdzierzowki ,szmaty w budzie,bloto pod kostki ,ach przestan. Zanm tez dobre hoteliki np.u Kikau Quote
mestudio Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='xxxx52']To mnie rozbawilas. Znam niejeden taki polski hotelik co pies nawet nie byl poglaskany,dzurawe budy sklecone z pazdzierzowki ,szmaty w budzie,bloto pod kostki ,ach przestan. Zanm tez dobre hoteliki np.u Kikau[/QUOTE] Drażnisz mnie, po co tu w ogóle wchodzisz? Czy masz coś do zaoferowania oprócz klepania bezsensów? Czy możesz w tym wątku zaoferować jakąś pomoc? Quote
jogolcia@pdx Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='mestudio']Drażnisz mnie, po co tu w ogóle wchodzisz? Czy masz coś do zaoferowania oprócz klepania bezsensów? Czy możesz w tym wątku zaoferować jakąś pomoc?[/QUOTE] Mestudio - chyba wszystkie tak to odbieramy :-(... bo na moją KONKRETNĄ prośbę o namiary na ten cudny dom (a przecież dwupak nie jest młody :crazyeye:) znowu zostałyśmy zalane potokiem słów (i muszę się szczerze przyznać, że po pierwszym takim zdaniu przestaję czytać te wymądrzania :eviltong:)... Dziewczyny, jeszcze raz polecam ignorowanie, bo wygląda na to, że dla niekórych przebywanie na dogo jest swego rodzaju terapią... Ale jako osoba w tym kierunku kształcona uprzedzam, że nie działa (natomiast polecam tym osobom specjalistów) :evil_lol: Quote
sylwiaso Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Jogolciu jedno słowo-DZIĘKUJEMY!!!!!! Quote
mestudio Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Jogolcio, zgadzam się, ale czasami lubię popyskować. Quote
jogolcia@pdx Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='sylwiaso']Jogolciu jedno słowo-DZIĘKUJEMY!!!!!![/QUOTE] Sylwuniu kochana - gdyby każdy robił chociaż 10 % tego co TY, to nie byłoby w Polsce bezdomnych, torturowanych, niepotrzebnie rozmnażanych zwierzaków... :loveu::loveu::loveu: [quote name='mestudio']Jogolcio, zgadzam się, ale czasami lubię popyskować.[/QUOTE] W tym wypadku powiem tylko - na zdrowie :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Recommended Posts