stonka1125 Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 Niektóre z tych schroniskowców jakoś tak się "konserwują" w schronach, tak jakby chciały wygladąć na młodsze niż są, naszej Lunie tak pysk posiwiał od roku że aż się dziwię, ona ma czarna mordę i codziennie coraz więcej białego na paszczy i nasze Jurysiatko/Bajatko też siwieje na ryjku, a on jak dzieciak taki duży, niech on juz znajdzie ten domek, karmelek śliczny........ Quote
ronja Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 hop! napisał(a):Wcześniej stonka1125 napisała "oczka jak lusterka" - bardzo mi to zadziałało na wyobraźnię. Stosujecie obrazowe, poetyckie porównania... ;) to porównanie żywcem z dr Garncarza;) hop! na tych fotkach Juryś smutny, specjalnie nic nie mówiłam, by się nie cieszył, tylko ciastkiem go nęciłam Quote
hop! Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 ronja napisał(a):to porównanie żywcem z dr Garncarza;) hop! na tych fotkach Juryś smutny, specjalnie nic nie mówiłam, by się nie cieszył, tylko ciastkiem go nęciłam Dzięki za fotki smutnego Jurysia. :) Quote
Poker Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 wpłaciłam dla Jurysia 30 zł za maj, czerwiec i lipiec ponieważ wyjeżdżam. Quote
Ajula Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 śniło mi się dzisiaj, że Juryś poszedł do domu :) Quote
hop! Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Ajula']śniło mi się dzisiaj, że Juryś poszedł do domu :)[/QUOTE] Szkoda, że to był tylko sen. ;) Quote
stonka1125 Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 [quote name='hop!']Szkoda, że to był tylko sen. ;)[/QUOTE] mam nadzieję że proroczy... Quote
Lidan Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 To klapnięte uszko nadaje pysiowi Juranda takiego figlarnego wyglądu :-) Śliczna jest ta psina z puszystym ogonkiem. Quote
ronja Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Lidan']Śliczna jest ta psina z puszystym ogonkiem.[/QUOTE] ta psina to Poluś, od października u mnie. nikt po niego nie dzwoni, a jest super do innych psów, suk, kotów, ludzi dużych i małych :( Quote
ronja Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Juryś mnie dziś gnębił:evil_lol: pierwszy raz dziś opalałam się na karimacie i Juryś (Simona również) zdziwił się, że jestem tak nisko. pchał sie na mnie, spychał mnie. jak się nie dawałam zepchnąc, to uwalał się na mnie. normalnie zwariował. zamiast iść do cienia, jak inne psy, opalał się ze mną:razz:. Quote
stonka1125 Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 jak nam sie rozwaliło łóżko i zaczęliśmy spać na materacu na podłodze to było to samo, zwierzaki były w szoku co to się dzieje że my tak nisko, cały czas chciały się bawić i kładły się na nas a nie obok:) Quote
iwlajn Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Ronja czy rudy to Twój ulubiony kolor?:) Bo rudaski w hoteliku chyba rządzą!! Quote
ronja Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Rudasków u nas pod dostatek:) nawet kocia jest ruda Quote
Randa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Ronja czy Juryś i Simbi lepiej się opalili od Ciebie? i foty prosimy ze wspólnego opalania!!!( he, he...) Quote
ronja Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 fot nie bylo:evil_lol: i raczej na takie rozbierane fotki nie liczcie;) Quote
Ajula Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='stonka1125']jak nam sie rozwaliło łóżko i zaczęliśmy spać na materacu na podłodze to było to samo, zwierzaki były w szoku co to się dzieje że my tak nisko, cały czas chciały się bawić i kładły się na nas a nie obok:)[/QUOTE] my śpimy na materacach od ośmiu lat, Hexi z nami (dwa połączone szerokie materace, żeby było miejsce dla niej), a Gacek śpi na psim materacu, który leży przy naszym :D Quote
GochaT Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 ronja napisał(a):Juryś mnie dziś gnębił:evil_lol: pierwszy raz dziś opalałam się na karimacie i Juryś (Simona również) zdziwił się, że jestem tak nisko. pchał sie na mnie, spychał mnie. jak się nie dawałam zepchnąc, to uwalał się na mnie. normalnie zwariował. zamiast iść do cienia, jak inne psy, opalał się ze mną:razz:. Wszystkie tak mają , jak ja sie opalam na działce na łóżku polowym to Tojra sie kładzie na mnie albo koło mnie (wpadamy obie w środek łóżka i jesteśmy jadna na drugiej) masakra , a jak leżę na kocu na trawie to głowę kładzie na moje stopy i w tym pięćdziesięciostopniowym słońcu twardo leży ( to są jakieś traumy z dzieciństwa, potrzeba bliskości ) i nie dosyć ,że na słońcu nie można wytrzymać to jeszcze pies grzeje... Quote
Lidan Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Sporo psów tak ma :-) Dobrze, że nie lubię się opalać bo jakby moje kudłate sunie chciały robić to ze mną to chyba by mi się to nie podobało. Żeby tylko takie opalanie nie skończyło się tak jak spacer na tym wątku: Miodek z TM :( Quote
hop! Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Ronja, nadal nikt nie dzwoni w sprawie adopcji Juranda/Jurysia/Baja? Quote
hop! Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Juryś jest dzisiaj w krakowskim DP - http://www.dziennik.krakow.pl/pl/po-godzinach/przygarnij-zwierzaka/1036524-niewidomy-jurys.html Quote
Recommended Posts