dorota1 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 truskawa144 napisał(a):Sarunia jedzie do Warszawy :) Potrzebny będzie transport! Zaraz napisze na transportowym. Super! Przepraszam, że pytam, ale martwię się o kruszynkę. Czy była tam wizyta przedadopcyjna?;) Quote
truskawa144 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Umówiłam się z panią na wizytę poadopcyjną. Quote
tamb Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ludzie przez telefon pokazują się z dobrej strony a przy kontakcie "na żywo" bywa, że jest duże rozczarowanie. Nie oddałabym psa bez wizyty przedadopcyjnej. W czwartek miałam wspaniały telefon w sprawie adopcji Dianki a na spotkanie przyszła meliniara, która jest w krakowskim schronisku na czarnej liście. Poznała ją Foksia i Dżekuś. Domy zawsze trzeba sprawdzać. Dziewczyn z dogo w Warszawie jest dużo. Quote
dorota1 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Tamb ma rację. Może ktoś w Warszawy mógłby sprawdzić domek? Sarunia juz tyle przeszła, że teraz to musi być domek sprawdzony i najlepszy:lol: Ona nie może przeżyć ponownego rozczarowania:shake: Quote
__Lara Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 tamb napisał(a):Ludzie przez telefon pokazują się z dobrej strony a przy kontakcie "na żywo" bywa, że jest duże rozczarowanie. Nie oddałabym psa bez wizyty przedadopcyjnej. W czwartek miałam wspaniały telefon w sprawie adopcji Dianki a na spotkanie przyszła meliniara, która jest w krakowskim schronisku na czarnej liście. Poznała ją Foksia i Dżekuś. Domy zawsze trzeba sprawdzać. Dziewczyn z dogo w Warszawie jest dużo. W zupełności się zgadzam. Wiele ciotek jest z Warszawy, więc napewno pomoże. Ja bym nie ryzykowała... Quote
hop! Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Zajrzałam na ten wątek na prośbę tamb... Uważam, że wizyta przedadopcyjna jest konieczna. Mogę sprawdzić dom. Decyzja należy do Was. W razie czego proszę o prywatną wiadomość. Quote
dorota1 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Hop! Super, że możesz sprawdzić ten domek:loveu: Sarunia zbyt wiele przeżyła, żeby ją tak w ciemno oddać. Quote
truskawa144 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Pani bez problemu zgodziła się na wizytę. Prawdopodobnie nasza niezastąpiona Clo do niej pojedzie:loveu: Mam już adres. Pani ma wolne w czwartek i piątek i jest do dyspozycji. Clo daj znać kiedy Ci pasuje to wyślę Ci adres na PW i uprzedzę panią ze przyjedziesz. Było by idealnie gdyby na weekend udało się załatwić transport,zaczyna mi się remont w domu a Sarunia boi się nawet odkurzacza i nie wiem jak zareaguje na jakiś cięższy sprzęt. Wolałabym tego nie sprawdzać, nie chcę jej bardziej stresować. Quote
__Lara Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 truskawa144 napisał(a):Pani bez problemu zgodziła się na wizytę. Prawdopodobnie nasza niezastąpiona Clo do niej pojedzie:loveu: Mam już adres. Pani ma wolne w czwartek i piątek i jest do dyspozycji. Clo daj znać kiedy Ci pasuje to wyślę Ci adres na PW i uprzedzę panią ze przyjedziesz. Było by idealnie gdyby na weekend udało się załatwić transport,zaczyna mi się remont w domu a Sarunia boi się nawet odkurzacza i nie wiem jak zareaguje na jakiś cięższy sprzęt. Wolałabym tego nie sprawdzać, nie chcę jej bardziej stresować. I bardzo dobrze, że będzie wizyta :lol: słuszna decyzja ;) Quote
hop! Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 truskawa144 napisał(a):Pani bez problemu zgodziła się na wizytę. Prawdopodobnie nasza niezastąpiona Clo do niej pojedzie:loveu: Mam już adres. Pani ma wolne w czwartek i piątek i jest do dyspozycji. Clo daj znać kiedy Ci pasuje to wyślę Ci adres na PW i uprzedzę panią ze przyjedziesz. Było by idealnie gdyby na weekend udało się załatwić transport,zaczyna mi się remont w domu a Sarunia boi się nawet odkurzacza i nie wiem jak zareaguje na jakiś cięższy sprzęt. Wolałabym tego nie sprawdzać, nie chcę jej bardziej stresować. Mam nadzieję, że Clo na pewno pojedzie. Wizyta przedadopcyjna to podstawa. ;) Quote
truskawa144 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Clo pisała wczoraj Fizi że prawdopodobnie umówi się z panią na czwartek. Przekazałam wszystkie namiary na panią i Clo miała się już bezpośrednio z nią umówić. Na pewno po wizycie zda nam relacje na wątku. Quote
necia25 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 czyli wszystko na dobrej drodze - ściskam kciuki !!! Quote
hop! Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 truskawa144 napisał(a):Clo pisała wczoraj Fizi że prawdopodobnie umówi się z panią na czwartek. Przekazałam wszystkie namiary na panią i Clo miała się już bezpośrednio z nią umówić. Na pewno po wizycie zda nam relacje na wątku. Super. :smile: A jeszcze tak z ciekawości zapytam - w jakiej dzielnicy Warszawy mieszka ta pani? Quote
Nutusia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 truskawa144 napisał(a):Żoliborz :) Piękna dzielnica - zielona! :lol: Przejeżdżam codziennie w drodze do i z pracy - w razie czego, służę pomocą. Quote
clo Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 no jestem w koncu...przepraszam was ogromnie ale cierpie ostatnio na permanenty brak czasu..jednak dzis dzownilam do pani i jestem z nia na jutro umowiona.:))pani przez tel brzmi super!trzymajcie kciuki!!ja jestem bardzo dobrej mysli:) Quote
clo Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 a i dodam ze mozna by zaczac moim zdaniem jednak juz ten tarnsport zalatwiac:)jutro dam znac ale mysle,ze to formalnosci bo naprawde pani brzmi na bardzo sensowna kobiete dlatego mysle,z etransport warto zalatwiac..a ja jutro tylko sie upewnie mam nadzieje:) Quote
truskawa144 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Jest osoba z dogo która jedzie w niedziele rano do Janek pod Warszawę ale p.Patrycja mówiła mi,ze nie ma samochodu dlatego nie wiem czy by dała radę tam Sarunie odebrać. Clo może zapytasz przy okazji wizyty? Sarunia mogłaby być w niedziele koło południa w Jankach. Quote
fizia Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 truskawa144 napisał(a):Jest osoba z dogo która jedzie w niedziele rano do Janek pod Warszawę ale p.Patrycja mówiła mi,ze nie ma samochodu dlatego nie wiem czy by dała radę tam Sarunie odebrać. Clo może zapytasz przy okazji wizyty? Sarunia mogłaby być w niedziele koło południa w Jankach. A może ta osoba mogłaby wziąć tez DJa? Z Warszawy już dużo bliżej do Elbląga Trzymam kciuki za wizytę! Quote
truskawa144 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Wątpię bo to jest podróż służbowa. Pytano się mnie czy Sarunia nie ma choroby lokomocyjnej i czy nie trzeba jej pilnować bo osoba która jedzie nie ma czasu na sprzątanie po psie itd. A nie wiemy jak DJ się zachowa w aucie,Sarunia jest już przetestowana. Poza tym z Janek do Warszawy tez jest kawałek i nie wiem nawet czy p.Patrycja by miała jak tam dojechać po Sarunie. Quote
hop! Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 truskawa144 napisał(a):Poza tym z Janek do Warszawy tez jest kawałek i nie wiem nawet czy p.Patrycja by miała jak tam dojechać po Sarunie. Niestety, nie mam samochodu i jestem skazana na komunikację miejską. Można dojechać tramwajem do pętli Okęcie i przesiąść się do autobusu. Szkoda tracić taką okazję. Może ktoś zmotoryzowany dowiózłby sunię z Janek do p. Patrycji na Żoliborz. Quote
tamb Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Zrobię offa http://www.dogomania.pl/forum/f1161/warszawa-mix-border-collie-na-ulicy-pilnie-dt-ds-hotel-prosimy-o-pomoc-131676/index8.html#post12524785 Quote
fizia Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 __Lara napisał(a):Ciotki, a kto opłaca allegro dla Saruni? Ktoś chyba na wątku DJa obiecywał - nie mogę sobie przypomnieć kto Ale jeśli nikt Ci nie przelał, to ja to zrobię Quote
Recommended Posts