fizia Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 Super!! Z całego serca dziękujemy!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
dorota1 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 fizia napisał(a):Dorotko - doszło PW z numerem? Truskawa i jak Sarunia, nadal taka wystraszona bidula? Tak, doszło, ale jak wcześniej pisałam, nie mogłam Ci odpisać na pw, bo miałaś chyba pełną skrzynkę. Dziś zrobiłam przelew. Powinien być jutro lub pojutrze.;) Quote
truskawa144 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Już trochę mniej ale zauważyłam,ze boi się gwałtownych ruchów. Poza tym warczy na mojego TŻa nawet jak ten tylko ją zawoła albo cokolwiek do niej powie. Do mnie się przytula i jest bardzo milutka. Nie chcę być niesprawiedliwa ale na prawdę ma takie odruchy jak bity pies. Może to wynika tylko z sytuacji. Może jeszcze bardzo się boi. Na moją Rudą nie reaguje,traktuje ją jak powietrze, Ruda reaguje podobnie bo ona ogólnie nie zadaje się z psami za bardzo. Więc pod tym względem jest spokojnie. Na spacerkach ładnie chodzi na smyczy,jest bardzo grzeczna. Tylko albo jest zestresowana albo nie do końca umie załatwiać się na dworze,okaże się w ciągu kilku dni. Mam kilka fotek ale wrzucę jutro bo baterie do aparatu się ładują. Quote
dorota1 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Fiziu, tamb może ogłosić Sarunię w Dzienniku Polskim (trochę to potrwa, bo jest kolejka piesków), ale trzeba pomyśleć o jakimś sensownym tekście i zdjęciach. Quote
truskawa144 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Sarunia po woli się przyzwyczaja. Jest na prawdę grzecznym psem,nie wiem czemu została oddana. U mnie ni nie robi złego. Trochę boi się mężczyzn ale da się ją przekonać. Bardzo proszę o ogłoszenia dla Saruni,niech dziewczyna szuka już nowego domu. Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Cudna jest Malusia - mieści się w te malutkie szeleczki Oj super by było z tym Dziennikiem :multi: Myślicie, że lepiej pisać w ogłoszeniu, że została oddana czy nie? A jak z tą sterylizacją? faktycznie miała zabieg? Quote
truskawa144 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Tak,ma bliznę. Mieści się bo jest szczuplutka. Ale łapki ma długie. Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Aha, no to dobrze, bo jednak sterylizacja to duży plus Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Zobaczcie czy mogłoby być tak: http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-SARUNIA-przekochana-malutka-przytulanka-mix-RAT-TERIERA-W0QQAdIdZ135860842 [SIZE=4]Jeśli marzysz o cudownym, wiernym psie, który pokocha Cię całym sercem, który będzie czekał, aby wtulić sie w Twoje ramiona i cieszył z każdej minuty spędzonej z Tobą - PRZYGARNIJ SARUNIĘ!! Ta niezywkła, mała istotka już wiele w życiu przeszła. [SIZE=5]Bardzo kocha ludzi, mimo, że do tej pory nie zaznała z ich strony nic dobrego. Tak bardzo pragnie miłości, tak bardzo jej szuka - ale jakoś nie może znaleźć... Widocznie nie trafiła jeszcze na osobę, która doceniłaby ten malutki skarb.... Sarunia była 4 miesiące w schronisku. Strasznie cierpiała za kratami... Czuła się samotna i jak tęskniła za prawdziwym Domem i miłością... Głaskana i przytulana czuje się szczęśliwa i bezpieczna. Korzystała z każdej okazji, żeby wskoczyć na kolana i przytulić się, poczuć czyjąś bliskość. W końcu wydawało się, że los się do Niej uśmiechnął. Została adoptowana. Niestety po 1,5 roku w tym domu pojawił się inny pies - rasowy, młodszy, może ładniejszy... Dla Saruni nie było już tam miejsca... Musiała się wynieść... Obecnie Sarunia przebywa w Domu Tymczasowym w Częstochowie. Jest [SIZE=5]niezwykle kochana i grzeczna. Tak strasznie lubi się przytulać, a na kolanach może siedzieć cały dzień. To taka malutka przytulanka - ma ok. 5-6 kilo. Jest grzeczna, spokojna, chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu. JEST WYSTERYLIZOWANA!! Ma ok. 4 lata - jest jeszcze młoda. Jest bardzo podobna do psa rasy Rat Terrier,bardzo modnej ostatnio w USA u nas jeszcze mało znanej. Pieski tej rasy wyglądają tak: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:RatTerrierUpright.jpg Z całego serca prosimy i Dom dla Saruni!! Istnieje możliwośc pomocy w transporcie do nowego Domu! Jeśłi czujesz, że w Twoim sercu jest miejsce dla tej cudnej suni - zadzwoń lub napisz Tel. do wolontariuszki (+48 )518125320 mailto:[email protected] "Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze ... A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę sie całym Twoim życiem, ...Tylko mnie przytul, weź na ręce..." Quote
dorota1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Moim zdaniem tekst świetny, może tylko do Dziennika trzeba by go odrobinę skrócić. Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 dorota1 napisał(a):Moim zdaniem tekst świetny, może tylko do Dziennika trzeba by go odrobinę skrócić. Oj do Dziennika to napewno Quote
dorota1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Fiziu, wklej może tu na końcu wątku najlepsze zdjęcia Saruni, to tamb będzie mogła sobie to skopiować i wysłać do Dziennika wraz z tym ewentualnie skróconym tekstem. Quote
Divi Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 ehh czytam czytam i oczom nie wierze, gotuje się we mnie:angryy: i chyba mam za mały rozumek bo nie rozumiem, jak mozna tak zrobić, a gumtree bardzo ładne Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Dorotko - a teks do Dziennika to ma być raczej taki w formie informacyjnej - typu - mała, czteroletnia sunia szuka domu, grzeczna, nauczona czystości, zdrowa, wysterylizowana itp czy raczej taka krótka hostoria też? nie wiem które zdjęcie nalepsze, jak myślicie to jest cudne moim zdaniem albo może to Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Divi napisał(a):ehh czytam czytam i oczom nie wierze, gotuje się we mnie:angryy: i chyba mam za mały rozumek bo nie rozumiem, jak mozna tak zrobić, a gumtree bardzo ładne Strasznie smutna ta historia Saruni. Niby nie jest to jakiś wątek z tych drastycznych, nie wiemy o znęcaniu się - ale mimo wszysto tak bardzo Jej żal Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 http://zwierzaki.cafeanimal.pl/*SARUNIA*---przekochana--malutka-PRZYTULANKA---mix-RAT-TERIERA,20436 Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=42366 Quote
fizia Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1982914_sarunia_przekochana_malutka_przytulanka.html Quote
dorota1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 fizia napisał(a):Dorotko - a teks do Dziennika to ma być raczej taki w formie informacyjnej - typu - mała, czteroletnia sunia szuka domu, grzeczna, nauczona czystości, zdrowa, wysterylizowana itp czy raczej taka krótka hostoria też? nie wiem które zdjęcie nalepsze, jak myślicie Myślę, że dobry jest tekst łączony tzn. informacja o piesku i jego krótka historia. Wskazany tekst łapiący za serce (taki, jak ten Twój do ogłoszeń), a zdjęcia wszystkie dobre, w redakcji Dziennika sobie wybiorą. Quote
tamb Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Tekst jest dobry, zdjęcia ściągnę z wątku. Trochę to potrwa zanim ogłoszę bo jest w kolejce kilka psów. Quote
fizia Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 tamb napisał(a):Tekst jest dobry, zdjęcia ściągnę z wątku. Trochę to potrwa zanim ogłoszę bo jest w kolejce kilka psów. Serdeczne dzięki!!!:loveu: Quote
Recommended Posts