GoskaGoska Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 hm no musi byc ze kasa na sterylke, moze :2 niechciane szczniaki ONKI CZEKAJÁ -PILNIE ZBIERAMY KASÉ NA STERYLKE MAMY-PROSIMY O POMOC Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='Agmarek']Na mnie możesz :p Dzięki Agmarku za wsparcie :modla::modla::modla: Kochana jesteś :loveu: Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='GoskaGoska']a na kiedy ta sterylka? Kurcze znow by w tytul sie przydalo ze zbiorka na sterylke:roll: Chcemy jak najszybciej-przyszły tydzień Gosiu-podrzuć jakiś sensowny tytuł-jesteś w tym dobra ..;) Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='Agata69']Jestem umówiona z panem na jutro po 16stej, bo pan pracuje. Przez telefon brzmi dość dobrze, ale zobaczymy na żywo. spojrzę panu głeboko w oczy.... Jeny Żeby sie udało - żeby się udało !!! Mam wstępnie umówiony transport ... Quote
Agata69 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Mam nadzieję , że ten mały nadal do adopcji. Pan chce szczeniaka. Quote
Agmarek Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Agata69 napisał(a):Jestem umówiona z panem na jutro po 16stej, bo pan pracuje. Przez telefon brzmi dość dobrze, ale zobaczymy na żywo. spojrzę panu głeboko w oczy.... Co byś tylko zbyt głęboko nie spojrzała mu w te oczy, bo zamiast szczeniaka weźmie Ciebie :razz: i co zrobimy z piesami? :mad: Quote
GoskaGoska Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 no tak wogole to 7miesieczy to tez raczej szczeniak , bo doroslym psem go okreslic nie mozna , ale i dla niego cos sie znajdzie, jak maly bedzie mial pewny Ds to allegro zrobie pod starszego Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Generalnie oba szczylki są na swój sposób urocze ... Szczególnie jak strumieniami sikają pod siebie w obawie przed kimś obcym ... Quote
GoskaGoska Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 oj biedaczki to one troche takie zdziczale Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Agata69 napisał(a):Mam nadzieję , że ten mały nadal do adopcji. Pan chce szczeniaka. Rozmawiała dziś z właścicelem obu szczylków na temat sterylki suni. O szczylkach nic nie wspominał - więc nic się chyba nie zmieniło ... Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 GoskaGoska napisał(a):oj biedaczki to one troche takie zdziczale Całe towarzystwo siedzi samo w kojcu - z tego co wiem na noc zostają wypuszczane na teren gdzie szaleją... Mój 7-miesięczny Leo też potrafi popuścić z radiści gdy zobaczy np moich rodziców których zna a których widzi po pewnym czasie. Tak czy siak - psy trzeba wydać jak najszybciej do jak najlepszych domów. Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni... PROSIMY !!! :modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2: Quote
gonia66 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 CZyli jeden szczylek będzie miał dom???Bo jakos tak cichutko o tym:p Quote
GoskaGoska Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 gonia66 napisał(a):CZyli jeden szczylek będzie miał dom???Bo jakos tak cichutko o tym:p tego jeszcze nie wiadomo -to nie ma co zapeszac Quote
GoskaGoska Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 trzymamy mocno, i dalej szukamy czegos dla 7miesiecznego oraz prosimy o pomoc w sterylce Quote
kosu32 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Dziś się wszystko wyjaśni ... po południu Agata będzie sprawdzać potencjalny domek... Trzymajcie kciuki !!! Quote
Zbójini Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 przepraszam za offa. jest ktoś z Warszawy do pomocy? http://www.dogomania.pl/forum/f28/tulajacy-sie-onek-po-wawie-pomocy-140088/#post12467140 Quote
Agata69 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Wizyta się odbyła. Myślę, że mozna mysleć o transporcie. Więcej napiszę wieczorem. Quote
gonia66 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Agata69 napisał(a):Wizyta się odbyła. Myślę, że mozna mysleć o transporcie. Więcej napiszę wieczorem. Uuuufffff.........????:roll::roll: Quote
kosu32 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 [quote name='Agata69']Wizyta się odbyła. Myślę, że mozna mysleć o transporcie. Więcej napiszę wieczorem. No to czekamy na wieści ... Quote
Agata69 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Państwo dość młodzi, 2 dzieci, 12 i 13 lat chyba. Warunki skromne, ale wydaje mi się , że jest serce dla zwierząt. Pies będzie miał porządną budę i duży kojec ale z mozliwościąbiegania po dużym podwórku i ogródku. Rozmawialismy o karmieniu- pies będzie dostawał resztki i suchą karmę (myślę, że warto porozmawiać jeszcze o karmieniu, facet jest dość elastyczny). Ujęło mnie, że ludzie mogli kupić tanio psa od sąsiada, ale pani uparła się, że ma to być pies w potrzebie, tak więc szukali w schronisku i w internecie. Czyli biorą psa z potrzeby serca a to dobrze rokuje. Myslę, że mały może jechać. Luksusu to on nie znał nigdy a tu będzie miał przynajmniej ciepłą budę, miskę i wolność.. W domu jest mały roczny piesek więc będzie i towarzystwo. Nie ma mowy o żadnym łańcuchu. koniecznie trzeba podpisać umowę adopcyjną, choćby dla edukacji. Buda i kojec w budowie więc mały moze przyjechać najwcześniej w przyszłym tygodniu. Chyba, że transport będzie wcześniej to coś wykombinujemy. Czy to mozliwe zeby go odpchlić i odrobaczyć ? Ja biorę na siebie szczepienie wirusówek już na miejscu. Postaram sie w przyszłości namówić pana do kastracji psa. Mam do pana dzwonić. Quote
kosu32 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Agata Na początku bardzo dziękuję za pomoc przy sprawdzeniu domu. Rozmawiałam z koleżanką która zajmie się transportem szczylka (tą samą która zawoziła Kluska do Ciebie). Ona może pojechać w przyszłym tygodniu, tylko wcześniej musi wiedzieć dokładnie kiedy miałoby to być. Dla mnie najwygodniej gdyby była to sobota koło 11.00 (muszę pojechać rano po szczylka a to koło 40 km), no i jeszcze transport do Warszawy... Co do odrobaczenia i odpchlenia to jutro pogadam z moim wetem - może podsunie jakiś pomysł. Niestety nie znam w tamtej okolicy weterynarzy więc nie mogę liczyć na ich pomoc. W nadchodzący weekend niestety ale nie dam rady odwiedzić obu szczylków. Quote
Puchatek Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Banerek dla szczeniorków: przepraszam że tak późno ale nie było mnie ... :oops: Quote
Recommended Posts