Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoskaGoska']a na kiedy ta sterylka?
Kurcze znow by w tytul sie przydalo ze zbiorka na sterylke:roll:

Chcemy jak najszybciej-przyszły tydzień

Gosiu-podrzuć jakiś sensowny tytuł-jesteś w tym dobra ..;)

Posted

[quote name='Agata69']Jestem umówiona z panem na jutro po 16stej, bo pan pracuje. Przez telefon brzmi dość dobrze, ale zobaczymy na żywo. spojrzę panu głeboko w oczy....

Jeny

Żeby sie udało - żeby się udało !!!
Mam wstępnie umówiony transport ...

Posted

Agata69 napisał(a):
Jestem umówiona z panem na jutro po 16stej, bo pan pracuje. Przez telefon brzmi dość dobrze, ale zobaczymy na żywo. spojrzę panu głeboko w oczy....

Co byś tylko zbyt głęboko nie spojrzała mu w te oczy, bo zamiast szczeniaka weźmie Ciebie :razz: i co zrobimy z piesami? :mad:

Posted

no tak wogole to 7miesieczy to tez raczej szczeniak , bo doroslym psem go okreslic nie mozna , ale i dla niego cos sie znajdzie, jak maly bedzie mial pewny Ds to allegro zrobie pod starszego

Posted

Agata69 napisał(a):
Mam nadzieję , że ten mały nadal do adopcji. Pan chce szczeniaka.

Rozmawiała dziś z właścicelem obu szczylków na temat sterylki suni.
O szczylkach nic nie wspominał - więc nic się chyba nie zmieniło ...

Posted

GoskaGoska napisał(a):
oj biedaczki to one troche takie zdziczale

Całe towarzystwo siedzi samo w kojcu - z tego co wiem na noc zostają wypuszczane na teren gdzie szaleją...

Mój 7-miesięczny Leo też potrafi popuścić z radiści gdy zobaczy np moich rodziców których zna a których widzi po pewnym czasie.

Tak czy siak - psy trzeba wydać jak najszybciej do jak najlepszych domów.

Posted

Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni...

PROSIMY !!!

:modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2:

Posted

Państwo dość młodzi, 2 dzieci, 12 i 13 lat chyba. Warunki skromne, ale wydaje mi się , że jest serce dla zwierząt. Pies będzie miał porządną budę i duży kojec ale z mozliwościąbiegania po dużym podwórku i ogródku. Rozmawialismy o karmieniu- pies będzie dostawał resztki i suchą karmę (myślę, że warto porozmawiać jeszcze o karmieniu, facet jest dość elastyczny). Ujęło mnie, że ludzie mogli kupić tanio psa od sąsiada, ale pani uparła się, że ma to być pies w potrzebie, tak więc szukali w schronisku i w internecie. Czyli biorą psa z potrzeby serca a to dobrze rokuje. Myslę, że mały może jechać. Luksusu to on nie znał nigdy a tu będzie miał przynajmniej ciepłą budę, miskę i wolność.. W domu jest mały roczny piesek więc będzie i towarzystwo. Nie ma mowy o żadnym łańcuchu. koniecznie trzeba podpisać umowę adopcyjną, choćby dla edukacji.
Buda i kojec w budowie więc mały moze przyjechać najwcześniej w przyszłym tygodniu. Chyba, że transport będzie wcześniej to coś wykombinujemy.
Czy to mozliwe zeby go odpchlić i odrobaczyć ?
Ja biorę na siebie szczepienie wirusówek już na miejscu. Postaram sie w przyszłości namówić pana do kastracji psa.
Mam do pana dzwonić.

Posted

Agata

Na początku bardzo dziękuję za pomoc przy sprawdzeniu domu.
Rozmawiałam z koleżanką która zajmie się transportem szczylka (tą samą która zawoziła Kluska do Ciebie). Ona może pojechać w przyszłym tygodniu, tylko wcześniej musi wiedzieć dokładnie kiedy miałoby to być. Dla mnie najwygodniej gdyby była to sobota koło 11.00 (muszę pojechać rano po szczylka a to koło 40 km), no i jeszcze transport do Warszawy...

Co do odrobaczenia i odpchlenia to jutro pogadam z moim wetem - może podsunie jakiś pomysł. Niestety nie znam w tamtej okolicy weterynarzy więc nie mogę liczyć na ich pomoc. W nadchodzący weekend niestety ale nie dam rady odwiedzić obu szczylków.