Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]ZIBI[/FONT]

młody pies w typie owczarka czeka na swój dom

[FONT=Verdana]Otrzymałam informację że ktoś prosi o pomoc przy oddaniu dwóch psów w dobre ręce. Pojechałam, sprawdziłam, porobiłam zdjęcia. Sytuacja wygląda następująco.[/FONT]

[FONT=Verdana]Oba pieski przebywają w okolicy miejscowości Grójec (47 km od Warszawy – trasa na Radom). Właściciel starał się jak mógł by znaleść im nowe domy - na chwilę obecną bez echa. Psiaki urzędują w jednym kojcu wraz ze swymi rodzicami – niestety jest on stanowczo zbyt mały. [/FONT]

[FONT=Verdana]Młodszy - ma około 1,5 miesiąca, starszy w granicach 7-miu. Pieski są cudne. Kiedy poprosiłam właściciela by wyjął je z kojca, mały na mój widok podkulił ostro ogon. Kurczowo trzymał się łapkami rąk swojego Pana i podczas drogi w moim kierunku ostro „znaczył” ją swoimi siuśkami. Starszy nie odbiegał zachowaniem od młodszego brata… był jednak od niego stanowczo cięższy. Kiedy był już blisko mnie, przykleił się do trawy i nie chciał pokazać jaki jest piękny. Pogadałam z nim trochę, pogłaskałam delikatnie po głowie i piesio trochę się do mnie przekonał. Po powrocie do kojca oba „ożyły”. Młody zaczął ujadać na nas a starszy usiadł u boku swojego taty. Zapanował „spokój” ale na jak długo???[/FONT]

[FONT=Verdana]Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu psiakom domów (DS lub DT). One nie mogą tam nadal przebywać razem. Kojec jest zbyt ciasny a wkrótce może pojawić się problem cieczki (rozmawiałam również na temat sterylizacji suni).[/FONT]
[FONT=Verdana]Czekam na wszelkie propozycje, sugestie.[/FONT]

Pomóżmy im znaleść nowe domy

Młodszy szczylek OZI daje wrażenie bardziej odważnego. (OZI niestety za TM)

Ładnie się prezetuje.

Starszy - ZIBI, wygląda na mocno przerażonego - nowy człowiek na horyzoncie.

Ma bardzo ładne umaszczenie.

A tak wygląda zupełnie na luzie...

KOSZTY:

Sterylka KLUCHY:

Całkowity koszt sterylizacji - 350 PLN
Fundacja dopłaca - 130 PLN (pozostaje do zapłaty 220 PLN)

Wpłaty:

70 PLN - Agmarek
100 PLN - Pani Hania TOZ
50 PLN - kosu32
--------------------------
220 PLN razem

ZIBI (inne wydatki):

- szczepienie na wirusy - 22,00 PLN
- odpchlenie - 10,00 PLN
- odrobaczenie - 10,00 PLN
---------------------------------------------
42,00 PLN razem

Wziełam to na siebie -:)

Dziękujemy zaprzyjaźnionej WET za ulgowe potraktowanie i pomoc "duchową" podczas akcji -:)

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gonia66']No i co z psiakami????JAki ich los??Bo jako stu cicho i glucho:-(:-(

Niestety nastała cisza ...

Jutro będę kontaktować się z właścicielem szczylków. Prosiłam by zorientował się czy w okolicy Grójca nie ma jakiegoś weta który mógłby wysterylizować sukę (mamę obu malców). Sama też robiłam rozeznanie-ale jakoś marnie to widzę (tamtejsi specjalizują się raczej w koniach, krowach itd). Komety która miała porobić ogłoszenia nie mogę złapać na Dogo. Może ktoś mógłby pomóc przy ogłaszaniu psiaków? One są takie słodkie - szkoda by poszły na zmarynowanie ...

Posted

Ja niestety ogloszen nie potrafie jeszcze robć:razz::razz:Nie wiem więc jak mogę pomóc..przychodzi mi tylko do głowy na ten czas, rozkręcenie wątku...bo on coś taki "nieżywy" jest:roll:JAk sie tu zleci troszkę cioteczek- to na pewno cos się ruszy- bo pieski są śliczne naprawdę...trzeba rozesłać wątek po nnych wątkach i go "rozruszać"...jutro (dziś znaczy już) postatm sie pooffować gdzie się da i zachęcam Was też do pomocy(którzy tu są już)...na dogo fachowcow od ogloszen suzo jest- znajda sie do pomocy- to pewne:lol:

Posted

[quote name='kosu32']Beka

Masz jakąś propozycję ?

Myślałam żeby zabrać choć szczeniorka, ale ja wyjeźdżm w przyszłym tygodniu i wracam za 2 tygodnie.
Jeśli ktoś mógłby się szczylkiem zaopiekować do tego czasu to go wezmę jak wrócę...
Moze mógłby mu ktos dać dt na 3 tygodnie???

Posted

Dziewczyny

Rozmawiałam z właścicielem - widać że robi się nerwowy...

Musimy szybko działać !!!

Tłumaczyłam mu na spokojnie że adopcji nie załatwia się z dnia na dzień itd. W związku z tym jest kilka tematów do zrobienia:

- 1). na cito potrzeba DT dla obu maluchów (w pierwszej kolejności dla
mniejszego) ponoć ktoś się o niego ostatnio podpytywał ...

- 2). sterylka sunieczki - (mamy obu brzdąców) - to konieczność bo w
innym układzie za kilka miesięcy będzie powrót do tematu adopcji
kolejnych szczylków ...

-3). pomoc w zebraniu funduszy na sterylkę (na właściciela psów niestety
nie mamy co liczyć)...

Gdyby ktoś mógł zaoferować na te 3 tygodnie DT dla młodszego szczylka byłoby super. Później tak jak zaoferowała Beka szczylek trafiłby do niej i rozpoczelibyśmy szukanie docelowego domu. Brzdąc jest świetny i szkoda go oddać na zmarynowanie. Ja nie mogę zakazać facetowi by oddał psa komuś kto się nim interesuje. Ale szczylka trzeba zabrać z tamtąd jak najszybciej - już, teraz, natychmiast.

POMÓŻCIE