kosu32 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [FONT=Verdana]ZIBI[/FONT] młody pies w typie owczarka czeka na swój dom [FONT=Verdana]Otrzymałam informację że ktoś prosi o pomoc przy oddaniu dwóch psów w dobre ręce. Pojechałam, sprawdziłam, porobiłam zdjęcia. Sytuacja wygląda następująco.[/FONT] [FONT=Verdana]Oba pieski przebywają w okolicy miejscowości Grójec (47 km od Warszawy – trasa na Radom). Właściciel starał się jak mógł by znaleść im nowe domy - na chwilę obecną bez echa. Psiaki urzędują w jednym kojcu wraz ze swymi rodzicami – niestety jest on stanowczo zbyt mały. [/FONT] [FONT=Verdana]Młodszy - ma około 1,5 miesiąca, starszy w granicach 7-miu. Pieski są cudne. Kiedy poprosiłam właściciela by wyjął je z kojca, mały na mój widok podkulił ostro ogon. Kurczowo trzymał się łapkami rąk swojego Pana i podczas drogi w moim kierunku ostro „znaczył” ją swoimi siuśkami. Starszy nie odbiegał zachowaniem od młodszego brata… był jednak od niego stanowczo cięższy. Kiedy był już blisko mnie, przykleił się do trawy i nie chciał pokazać jaki jest piękny. Pogadałam z nim trochę, pogłaskałam delikatnie po głowie i piesio trochę się do mnie przekonał. Po powrocie do kojca oba „ożyły”. Młody zaczął ujadać na nas a starszy usiadł u boku swojego taty. Zapanował „spokój” ale na jak długo???[/FONT] [FONT=Verdana]Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu psiakom domów (DS lub DT). One nie mogą tam nadal przebywać razem. Kojec jest zbyt ciasny a wkrótce może pojawić się problem cieczki (rozmawiałam również na temat sterylizacji suni).[/FONT] [FONT=Verdana]Czekam na wszelkie propozycje, sugestie.[/FONT] Pomóżmy im znaleść nowe domy Młodszy szczylek OZI daje wrażenie bardziej odważnego. (OZI niestety za TM) Ładnie się prezetuje. Starszy - ZIBI, wygląda na mocno przerażonego - nowy człowiek na horyzoncie. Ma bardzo ładne umaszczenie. A tak wygląda zupełnie na luzie... KOSZTY: Sterylka KLUCHY: Całkowity koszt sterylizacji - 350 PLN Fundacja dopłaca - 130 PLN (pozostaje do zapłaty 220 PLN) Wpłaty: 70 PLN - Agmarek 100 PLN - Pani Hania TOZ 50 PLN - kosu32 -------------------------- 220 PLN razem ZIBI (inne wydatki): - szczepienie na wirusy - 22,00 PLN - odpchlenie - 10,00 PLN - odrobaczenie - 10,00 PLN --------------------------------------------- 42,00 PLN razem Wziełam to na siebie -:) Dziękujemy zaprzyjaźnionej WET za ulgowe potraktowanie i pomoc "duchową" podczas akcji -:) Quote
kosu32 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 ElzaMilicz napisał(a):Pytałaś czy były szczepione, odrobaczane ? Szczepienia i odrobaczenia brak u obu - niestety... Quote
ElzaMilicz Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='kometa']czyje dane podawac w ogłoszeniu? Moje. Wspomnij jeszcze, że transport w okolice Wrocławia nie jest problemem. Elza tel. 692438657 Quote
kosu32 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Sterylka - jak najbardziej. Ciachnąć sunię i facet miałby święty spokój. Quote
beka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Czy sunia jest onkowata? szceniak bedzie raczej duży czy mały? strasznie szkoda tego starszego :( Quote
kosu32 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Czy ktoś z okolic Grójca lub Tarczyna pod Warszawą mógłby polecić dobrego weta który wykona zabieg sterylizacji na większej suni? Quote
kosu32 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 beka napisał(a):Trzeba by wysterylizować sukę.... Szukamy jakiegoś dobrego weta z tamtych okolic. Może mogłabyś jakoś pomóc??? Quote
mtf zalesie Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 moge tylko polecic w piasecznie-powstancow sl.rog szkolnej. Quote
kosu32 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Dzięki za info - ale to trochę daleko ... Quote
kosu32 Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Czyli nie ma chętnych na tak urocze szczylki .... Quote
kosu32 Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 [quote name='kometa']czyje dane podawac w ogłoszeniu? Kometo Podeślesz nam link do ogłoszenia szczylków? Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 No i co z psiakami????JAki ich los??Bo jako stu cicho i glucho:-(:-( Quote
kosu32 Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='gonia66']No i co z psiakami????JAki ich los??Bo jako stu cicho i glucho:-(:-( Niestety nastała cisza ... Jutro będę kontaktować się z właścicielem szczylków. Prosiłam by zorientował się czy w okolicy Grójca nie ma jakiegoś weta który mógłby wysterylizować sukę (mamę obu malców). Sama też robiłam rozeznanie-ale jakoś marnie to widzę (tamtejsi specjalizują się raczej w koniach, krowach itd). Komety która miała porobić ogłoszenia nie mogę złapać na Dogo. Może ktoś mógłby pomóc przy ogłaszaniu psiaków? One są takie słodkie - szkoda by poszły na zmarynowanie ... Quote
kosu32 Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='beka']wyślij mi swój nr telefonu Beka Masz jakąś propozycję ? Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Ja niestety ogloszen nie potrafie jeszcze robć:razz::razz:Nie wiem więc jak mogę pomóc..przychodzi mi tylko do głowy na ten czas, rozkręcenie wątku...bo on coś taki "nieżywy" jest:roll:JAk sie tu zleci troszkę cioteczek- to na pewno cos się ruszy- bo pieski są śliczne naprawdę...trzeba rozesłać wątek po nnych wątkach i go "rozruszać"...jutro (dziś znaczy już) postatm sie pooffować gdzie się da i zachęcam Was też do pomocy(którzy tu są już)...na dogo fachowcow od ogloszen suzo jest- znajda sie do pomocy- to pewne:lol: Quote
beka Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='kosu32']Beka Masz jakąś propozycję ? Myślałam żeby zabrać choć szczeniorka, ale ja wyjeźdżm w przyszłym tygodniu i wracam za 2 tygodnie. Jeśli ktoś mógłby się szczylkiem zaopiekować do tego czasu to go wezmę jak wrócę... Moze mógłby mu ktos dać dt na 3 tygodnie??? Quote
GoskaGoska Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 ALLEGRO ELZA DALAM IM IMIONA COBYS WIEDZIALA O KTOREGO CHODZI MLODSZY TO OZI STARSZY TO ZIBI ALLEGRO Quote
kosu32 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Dzięki kochana - działasz jak błyskawia :crazyeye: A ja do Elzy nie mogę się dodzwonić - widać zarobiona jest... Quote
kosu32 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Dziewczyny Rozmawiałam z właścicielem - widać że robi się nerwowy... Musimy szybko działać !!! Tłumaczyłam mu na spokojnie że adopcji nie załatwia się z dnia na dzień itd. W związku z tym jest kilka tematów do zrobienia: - 1). na cito potrzeba DT dla obu maluchów (w pierwszej kolejności dla mniejszego) ponoć ktoś się o niego ostatnio podpytywał ... - 2). sterylka sunieczki - (mamy obu brzdąców) - to konieczność bo w innym układzie za kilka miesięcy będzie powrót do tematu adopcji kolejnych szczylków ... -3). pomoc w zebraniu funduszy na sterylkę (na właściciela psów niestety nie mamy co liczyć)... Gdyby ktoś mógł zaoferować na te 3 tygodnie DT dla młodszego szczylka byłoby super. Później tak jak zaoferowała Beka szczylek trafiłby do niej i rozpoczelibyśmy szukanie docelowego domu. Brzdąc jest świetny i szkoda go oddać na zmarynowanie. Ja nie mogę zakazać facetowi by oddał psa komuś kto się nim interesuje. Ale szczylka trzeba zabrać z tamtąd jak najszybciej - już, teraz, natychmiast. POMÓŻCIE Quote
Recommended Posts