kosu32 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 :loveu:[quote name='Puchatek']Banerek dla szczeniorków: przepraszam że tak późno ale nie było mnie ... :oops: Puchatku !!! Ty wiesz co ... Dziękuję bardzo :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
kosu32 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni... PROSIMY !!! :modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2: Quote
GoskaGoska Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 dajcie znac jak cos - bo zdejmę go z ogłoszenia - a zostawie Zibiego, zeby mu braciszek konkurencji nie robil, bo tak kazdy będzie młodszego wolał Czy były jeszcze jakieś telefony?? Czy tylko ten jeden i teraz cisza? Quote
Agata69 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='kosu32']Agata Na początku bardzo dziękuję za pomoc przy sprawdzeniu domu. Rozmawiałam z koleżanką która zajmie się transportem szczylka (tą samą która zawoziła Kluska do Ciebie). Ona może pojechać w przyszłym tygodniu, tylko wcześniej musi wiedzieć dokładnie kiedy miałoby to być. Dla mnie najwygodniej gdyby była to sobota koło 11.00 (muszę pojechać rano po szczylka a to koło 40 km), no i jeszcze transport do Warszawy... Co do odrobaczenia i odpchlenia to jutro pogadam z moim wetem - może podsunie jakiś pomysł. Niestety nie znam w tamtej okolicy weterynarzy więc nie mogę liczyć na ich pomoc. W nadchodzący weekend niestety ale nie dam rady odwiedzić obu szczylków. Tu nie ma comysleć i się radzić. Trzeba mu podać tabletkę na robale i potraktować np. Fiprexem i tyle. Zadzwoń do chłopa, ze maluch ma dom, żeby go nie wydał. A starszego może na Dt? Warto by go socjalizować... Quote
ElzaMilicz Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 GoskaGoska napisał(a): Czy tylko ten jeden i teraz cisza? Tak właśnie. Quote
kosu32 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Jutro rano zadzwonię do gościa i powiem jak się mają sprawy. Facet nawet nie ma zielonego pojęcia jak wiele osób jest zaangażowanych w wyadoptowanie szczeniaków i sterylkę ich mamy... Quote
kosu32 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Wiem że może jestem monotematyczna ale ... Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni... PROSIMY !!! :modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2: Quote
GoskaGoska Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 KAZDY MOWI JAK STERYLKA JEST WAŻNA - A JA PRZYJDZIE CO DO CZEGO TO NIKT NIE CHCE POMOĆ :( WIĘC JESZCZE RAZ PROSIMY !!! :modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2: Quote
ElzaMilicz Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Ten starszy będzie świetnym psem stróżującym. Trzeba dać mu spokój w nowym domu, poczucie bezpieczeństwa i wyrażać aprobatę przy odpowiednich zachowaniach. Tak czy siak trafi do odpowiedniego domu. Nie dam go zmarnować. Po kilku miesiącach od adopcji pokażę go i nie poznacie drania. :evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 na allegro doszedl jeszcze jedne obserwator Quote
Agmarek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Ten starszy będzie świetnym psem stróżującym. Trzeba dać mu spokój w nowym domu, poczucie bezpieczeństwa i wyrażać aprobatę przy odpowiednich zachowaniach. Tak czy siak trafi do odpowiedniego domu. Nie dam go zmarnować. Po kilku miesiącach od adopcji pokażę go i nie poznacie drania. :evil_lol: Ło matko! Już zaczynam się bać! :evil_lol: Dokładać się do sterylki ino mig, bo Kosu ma czarny pas karate, więc lepiej nie fikać!!! :mad: :evil_lol: Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 [quote name='Agmarek']Ło matko! Już zaczynam się bać! :evil_lol: Dokładać się do sterylki ino mig, bo Kosu ma czarny pas karate, więc lepiej nie fikać!!! :mad: :evil_lol: Agmarku - szalona kobieto ... he he he Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Wiem że może jestem monotematyczna ale ... Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni... PROSIMY !!! :modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2: Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Agmarek zasilił nasze konto 70 PLN SERDECZNIE DZIĘKUJEMY !!! Brakuje jeszcze 150 PLN ... kto pomoże ??? Quote
Agmarek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='kosu32']Wiem że może jestem monotematyczna ale ... Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni... Na koniec dnia? Czyżbym coś przegapiła? :nerwy: DOKŁADAĆ SIĘ DO STERYLKI!!! :mad: Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Dziś chyba z 20-ścia razy dzwoniłam do właściciela obu psiaków. Niestety uruchamia się poczta głosowa na której nie można zostawić wiadomości... Udało mi się skontaktować z siostrą tego Pana której przekazałam że muszę z nim porozmawiać w sprawie obu psiaków i sterylki ich mamy. Pani powiedziała że przekaże moje info ale jak na razie cisza... Wysłałam również na oba numery smsy - jeden z nich dotarł do odbiorcy drugi nadal oczekuje co oznacza że telefon prawdopodobnie jest wyłączony. Wkurzam się bardzo bo wszystko powoli zaczyna się klarować a tu brak odzewu ze strony zainteresowanego ... Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 [quote name='Agmarek']Na koniec dnia? Czyżbym coś przegapiła? :nerwy: DOKŁADAĆ SIĘ DO STERYLKI!!! :mad: Ok ok - pomyliłam się ale miałam dobre intencje ... Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 I jeszcze jedna sprawa Byłam dziś u znajomego weta. Dostałam leki na odrobaczenie i odpchlenie. Pomyślałam że zabiorę je ze sobą i podam psiakom jak będę zabierać ich mamę na sterylkę w nadchodzącym tygodniu. Czekamy ... Quote
Sylwia K Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 a nie możesz przeprowadzić sterylki w schronisku, gdzie działasz jako wolontariusz? wtedy koszt wyniesie 50 zł a nie 220...:roll: Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Brałam oczywiście taką możliwość pod uwagę, ale niestety z tym wiąże się kilka spraw: - odległość (około 100 km) w jedną stronę do schroniska - brak odpowiedniego auta do przewiezienia sporego psa - terminy sterylizacji Żabusia znalazła fundację która w części pokryje koszta związane ze sterylką suni (to sprawa priorytetowa gdyż kolejna cieczka za pasem). Poza tym zaoferowała mi pomoc przy transporcie suni (czyli większe auto wraz z niezbędnym "osprzętem" /kolczatka, mata, pasy itd/ oraz paliwo), nie wspominając już o jej doświadczeniach w tej materii ... Gdyby właściciel psów mieszkał bliżej schroniska i chciał bardziej współpracować, sprawy układałyby się lepiej. Niestety w tym przypadku całość trzeba robić za niego (adopcja dwóch szczylków + steylka ich mamy). Nie możemy pozwolić by za parę miesięcy na świecie znów pojawiły się potencialne "bidy", na których brak niestety nie można narzekać ... Facet nie ma zielonego pojęcia jak wiele osób pracuje nad tym by jego psy znalazły odpowiedzialne i kochające domy. I jeszcze istotna informacaja - sterylka tej suni wyniosłaby nie 50 a 180 PLN (to duży pies). Quote
Agata69 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Czuję że nic z tego nie wyjdzie. A dom czeka.... Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Wiem że może jestem monotematyczna ale ... Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni... PROSIMY !!! :modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2: Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Czy mi się wydaje czy ja zostałam sama bez duchowego wsparcia na tym wątku Oziego i Zibi ...:placz: Quote
kosu32 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 [quote name='Agata69']Czuję że nic z tego nie wyjdzie. A dom czeka.... Agata To co ja mam zrobić ??? Quote
GoskaGoska Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 no ale chyba adpocja - ze sterylká nie jest powiázana? ja cioteczko jestem z tobá - ale na naszych watkach gdzie hotelujemy psiaki za najmniejsze mozliwe pieniadze ciágle cos brakuje i na Rudzika : http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudzik-z-chorym-serduszkiem-potrzebne-wplaty-na-hotel-ogloszenia-116722/ i na Olafka : http://www.dogomania.pl/forum/f28/olafek-maly-lobuz-w-opalach-w-dt-115354/ i na Agatka http://www.dogomania.pl/forum/f28/agatek-z-chorymi-nerkami-w-dt-124420/ ale o tobie tez pamiétam tylko co by tu zrobic :roll: trzeba cos wymyslec Quote
Recommended Posts