Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:[quote name='Puchatek']Banerek dla szczeniorków:

przepraszam że tak późno ale nie było mnie ... :oops:

Puchatku !!!

Ty wiesz co ...

Dziękuję bardzo :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni...

PROSIMY !!!

:modla::modla::modla::Help_2::Help_2::Help_2:

Posted

dajcie znac jak cos - bo zdejmę go z ogłoszenia - a zostawie Zibiego, zeby mu braciszek konkurencji nie robil, bo tak kazdy będzie młodszego wolał
Czy były jeszcze jakieś telefony?? Czy tylko ten jeden i teraz cisza?

Posted

[quote name='kosu32']Agata

Na początku bardzo dziękuję za pomoc przy sprawdzeniu domu.
Rozmawiałam z koleżanką która zajmie się transportem szczylka (tą samą która zawoziła Kluska do Ciebie). Ona może pojechać w przyszłym tygodniu, tylko wcześniej musi wiedzieć dokładnie kiedy miałoby to być. Dla mnie najwygodniej gdyby była to sobota koło 11.00 (muszę pojechać rano po szczylka a to koło 40 km), no i jeszcze transport do Warszawy...

Co do odrobaczenia i odpchlenia to jutro pogadam z moim wetem - może podsunie jakiś pomysł. Niestety nie znam w tamtej okolicy weterynarzy więc nie mogę liczyć na ich pomoc. W nadchodzący weekend niestety ale nie dam rady odwiedzić obu szczylków.

Tu nie ma comysleć i się radzić. Trzeba mu podać tabletkę na robale i potraktować np. Fiprexem i tyle.
Zadzwoń do chłopa, ze maluch ma dom, żeby go nie wydał.
A starszego może na Dt? Warto by go socjalizować...

Posted

Jutro rano zadzwonię do gościa i powiem jak się mają sprawy. Facet nawet nie ma zielonego pojęcia jak wiele osób jest zaangażowanych w wyadoptowanie szczeniaków i sterylkę ich mamy...

Posted

Wiem że może jestem monotematyczna ale ...

Podniosę wątek na koniec dnia z nadzieją że znajdą się jacyś "sponsorzy" którzy dorzucą się do sterylki suni...

PROSIMY !!!

Posted

Ten starszy będzie świetnym psem stróżującym.
Trzeba dać mu spokój w nowym domu, poczucie bezpieczeństwa i wyrażać aprobatę przy odpowiednich zachowaniach.

Tak czy siak trafi do odpowiedniego domu. Nie dam go zmarnować.
Po kilku miesiącach od adopcji pokażę go i nie poznacie drania. :evil_lol:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Ten starszy będzie świetnym psem stróżującym.
Trzeba dać mu spokój w nowym domu, poczucie bezpieczeństwa i wyrażać aprobatę przy odpowiednich zachowaniach.

Tak czy siak trafi do odpowiedniego domu. Nie dam go zmarnować.
Po kilku miesiącach od adopcji pokażę go i nie poznacie drania. :evil_lol:

Ło matko! Już zaczynam się bać! :evil_lol:
Dokładać się do sterylki ino mig, bo Kosu ma czarny pas karate, więc lepiej nie fikać!!! :mad: :evil_lol:

Posted

[quote name='Agmarek']Ło matko! Już zaczynam się bać! :evil_lol:
Dokładać się do sterylki ino mig, bo Kosu ma czarny pas karate, więc lepiej nie fikać!!! :mad: :evil_lol:

Agmarku - szalona kobieto ... he he he

Posted

PROSIMY !!!

Posted

[quote name='kosu32']Wiem że może jestem monotematyczna ale ...

Na koniec dnia? Czyżbym coś przegapiła? :nerwy:

DOKŁADAĆ SIĘ DO STERYLKI!!! :mad:

Posted

Dziś chyba z 20-ścia razy dzwoniłam do właściciela obu psiaków. Niestety uruchamia się poczta głosowa na której nie można zostawić wiadomości... Udało mi się skontaktować z siostrą tego Pana której przekazałam że muszę z nim porozmawiać w sprawie obu psiaków i sterylki ich mamy. Pani powiedziała że przekaże moje info ale jak na razie cisza... Wysłałam również na oba numery smsy - jeden z nich dotarł do odbiorcy drugi nadal oczekuje co oznacza że telefon prawdopodobnie jest wyłączony. Wkurzam się bardzo bo wszystko powoli zaczyna się klarować a tu brak odzewu ze strony zainteresowanego ...

Posted

[quote name='Agmarek']Na koniec dnia? Czyżbym coś przegapiła? :nerwy:

DOKŁADAĆ SIĘ DO STERYLKI!!! :mad:

Ok ok - pomyliłam się ale miałam dobre intencje ...

Posted

I jeszcze jedna sprawa

Byłam dziś u znajomego weta. Dostałam leki na odrobaczenie i odpchlenie. Pomyślałam że zabiorę je ze sobą i podam psiakom jak będę zabierać ich mamę na sterylkę w nadchodzącym tygodniu.

Czekamy ...

Posted

Brałam oczywiście taką możliwość pod uwagę, ale niestety z tym wiąże się kilka spraw:

- odległość (około 100 km) w jedną stronę do schroniska
- brak odpowiedniego auta do przewiezienia sporego psa
- terminy sterylizacji

Żabusia znalazła fundację która w części pokryje koszta związane ze sterylką suni (to sprawa priorytetowa gdyż kolejna cieczka za pasem). Poza tym zaoferowała mi pomoc przy transporcie suni (czyli większe auto wraz z niezbędnym "osprzętem" /kolczatka, mata, pasy itd/ oraz paliwo), nie wspominając już o jej doświadczeniach w tej materii ...

Gdyby właściciel psów mieszkał bliżej schroniska i chciał bardziej współpracować, sprawy układałyby się lepiej. Niestety w tym przypadku całość trzeba robić za niego (adopcja dwóch szczylków + steylka ich mamy). Nie możemy pozwolić by za parę miesięcy na świecie znów pojawiły się potencialne "bidy", na których brak niestety nie można narzekać ... Facet nie ma zielonego pojęcia jak wiele osób pracuje nad tym by jego psy znalazły odpowiedzialne i kochające domy.

I jeszcze istotna informacaja - sterylka tej suni wyniosłaby nie 50 a 180 PLN (to duży pies).

Posted

PROSIMY !!!

Posted

no ale chyba adpocja - ze sterylká nie jest powiázana?
ja cioteczko jestem z tobá - ale na naszych watkach gdzie hotelujemy psiaki za najmniejsze mozliwe pieniadze ciágle cos brakuje
i na Rudzika : http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudzik-z-chorym-serduszkiem-potrzebne-wplaty-na-hotel-ogloszenia-116722/
i na Olafka : http://www.dogomania.pl/forum/f28/olafek-maly-lobuz-w-opalach-w-dt-115354/ i na Agatka http://www.dogomania.pl/forum/f28/agatek-z-chorymi-nerkami-w-dt-124420/ ale o tobie tez pamiétam tylko co by tu zrobic :roll: trzeba cos wymyslec