Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziwne to. Bajka ma 2 gapiów, praktycznie pewny domek no i zaczynają się telefony. Klemcia prawie jak Bajka tylko troszkę mniejsza. Rzekłabym nawet, ze gabarytowo w tym przedziale o większym zainteresowaniu. Widac, trzeba jeszcze troszke poczekac ;).

Posted

No to jest rzeczywiście dziwne, bo psinki podobne, a większa ma takie branie?:crazyeye: ale zdjęcia też Bajka ma przepiekne to może dlatego, a Klemensia chyba bardziej taka dystyngowana na oko:cool3:

Posted

Ci Państwo co wzięli Malwinkę byli już praktycznie zdecydowani na Klementynkę, ale trochę wystraszyli się tej jej alergii no i zależało im na psie bez instynktu łowieckiego (kury i koty), a Klimcia lubi pogonić sobie różne żyjątka, włącznie z kotem :cool3:

Posted

halcia napisał(a):
Pełne zaskoczenie.....dawno powinna miec dom.Nie wiem ludzie sie boja,ze kłopotliwa pielegnacja białej siersci ,czy co?

Ciotka, coś Ty??? Jaka pielęgnacja???
Taką sierśc, jaką ma Klemcia, wystarczy od czasu do czasu jedynie przeczesac! Moja Dotts, nawet kiedy wlezie w najgorsze błoto, wystarczy, że przeschnie, a wszystko z niej po prostu spada i na powrót jest bialutka. A kąpałam ją ostatnio ponad 1,5 roku temu. Ponieważ ona kiepsko reaguje na naszą łódzką wodę kranową, więc generalnie kąpie się w stawach na spacerach :eviltong:.
Z taką wełnistą sierścią, jaką ma moja Masza jest nieco gorzej, ale może też wpływ na to ma regularne strzyżenie :hmmmm:???

Posted

Hej,ja nie mówie ,ze kłopotliwe tylko szukam przyczyn,dlaczego nie ma zainteresowania....Moich nie kapie,bo histeryki,jak dobrze zmokna to pucuję recznikm na irokeza i tyle.Filip prawie biały tez ma samooczyszczajaca siersc,nie smierdza,skóre maja prawidłowa i kabiny staja na tym samym miejscu:evil_lol:,bo przy ich kapieli mogły by zmienic miejsce...

Posted

halcia napisał(a):
Hej,ja nie mówie ,ze kłopotliwe tylko szukam przyczyn,dlaczego nie ma zainteresowania....Moich nie kapie,bo histeryki,jak dobrze zmokna to pucuję recznikm na irokeza i tyle.Filip prawie biały tez ma samooczyszczajaca siersc,nie smierdza,skóre maja prawidłowa i kabiny staja na tym samym miejscu:evil_lol:,bo przy ich kapieli mogły by zmienic miejsce...

Wiem, że Ty wiesz :diabloti:. Tak piszę ... dla reklamy :eviltong:

Posted

Testowałam dziś nowy aparat (poprzedni przeszedł już niestety na emeryturę, m.in. pieski zadbały o to :diabloti:), więc jakość fotek taka sobie (muszę jeszcze rozpracować funkcje). W każdym razie Klementynka bardzo lubi dzieci, garnie się do naszej Hani, rozdaje buziaki i wywraca sie do góry kółeczkami :loveu:

Sunia drapie się nadal. Pogoda teraz do bani, więc nie kąpaliśmy ostatnio Klimci, jeszcze by tego brakowało, żeby się przeziębiła po zabiegu. Do domu musieliśmy zgarnąć inną sunię po cięzkiej operacji i Klementynka nadal mieszka w boksach :-(
To drapanie się nie jest poważne, ale coś tam suni dokucza. Możliwe, że w warunkach domowych ta dolegliwość ustąpi.
Ranka po sterylizacji zagoiła się super, tylko muszę jeszcze sterczące szwy poucinać.