Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania, Bartuś jest prześliczny :-) A zdjęcie z żyrafą boskie :-)

[quote name='Cudak']Dawno nie zaglądałam.... Mam pytanie do Mam starszych dzieci - jak przeżyłyście tzw bunt dwulatka? Będę wdzięczna za rady, bo już mi pomysłów brak na moje zbuntowane dzieciątko. Wszystko na NIEEEEEEEEEEEEEEE! :diabloti:[/QUOTE]

Ja oddałam koleżankę do żłobka na dwa dni, bo nie dawałam rady się z nią dogadać ;-) A serio to ignor na histeryzującego dzieciaka działa cuda. Powodzenia :-)

Posted

[quote name='bira']Ja oddałam koleżankę do żłobka na dwa dni, bo nie dawałam rady się z nią dogadać ;-) A serio to ignor na histeryzującego dzieciaka działa cuda. Powodzenia :-)[/QUOTE]
Jak ignorować dziecko, które nie daje się ubrać? ;)

Posted

[quote name='Cudak']Jak ignorować dziecko, które nie daje się ubrać? ;)[/QUOTE]

Jak znajdziesz odpowiedź, to poproszę. Oraz także na pytania:
- Jak ignorować dziecko, które się rozbiera po czym sika na podłogę
- Jak ignorować dziecko, które wywleka kosmetyki z łazienki i wyciska je na podłogę w korytarzu podczas gdy ty nieświadoma procederu defekujesz na kibelku
- Jak ignorować dziecko, które wrzeszczy w tonacji ultradźwiękowej nad uchem, doprowadzając cię do uszczerbku słuchu
- Jak ignorować dziecko, które po przełączeniu z mini-mini na teleekspres/fakty/wiadomości zaczyna wrzeszczeć i histeryzować, a ty chce się dowiedzieć, co się k...a dzieje na świecie i nie przestaje aż do końca tychże
- Jak ignorować dziecko, które czyści lodówkę poprzez wyjmowanie pokarmów i wtykanie ich psu (grubemu już tak, że ledwie go łapy noszą)
- Jak ignorować dziecko, które przychodzi do ciebie gdy robisz coś na kompie i z uporem maniaka włacza windows media palyer przyciskiem na klawiaturze, po to by oglądać te spirale i plamy co się tam kręcą jak gra a ty wlasnie masz zrobić bardzo ważną rzecz
- Jak ignorować dziecko, które wyrzuca wszystko z szaf i szafek
- Jak ignorować dziecko, które szarpie się z tobą o kubek herbaty, której zamierzałaś się napić na uspokojenie po jednym z powyższych

Dodam, że dziecko ma dwa lata za trzy tygodnie... Mieszkanie jest obrócone w perzynę, kolega z pracy po odwiedzinach zaoferował się, że przyjedzie któregoś dnia naprawić mi szuflady, które Młody rozp...ł doszczętnie pozostawiając w całości tylko dwie z 10. Uznałam, ze narazie i tak nie ma to żadnego sensu.

Posted

[quote name='gameta']Jak znajdziesz odpowiedź, to poproszę. Oraz także na pytania:
- Jak ignorować dziecko, które się rozbiera po czym sika na podłogę
- Jak ignorować dziecko, które wywleka kosmetyki z łazienki i wyciska je na podłogę w korytarzu podczas gdy ty nieświadoma procederu defekujesz na kibelku
- Jak ignorować dziecko, które wrzeszczy w tonacji ultradźwiękowej nad uchem, doprowadzając cię do uszczerbku słuchu
- Jak ignorować dziecko, które po przełączeniu z mini-mini na teleekspres/fakty/wiadomości zaczyna wrzeszczeć i histeryzować, a ty chce się dowiedzieć, co się k...a dzieje na świecie i nie przestaje aż do końca tychże
- Jak ignorować dziecko, które czyści lodówkę poprzez wyjmowanie pokarmów i wtykanie ich psu (grubemu już tak, że ledwie go łapy noszą)
- Jak ignorować dziecko, które przychodzi do ciebie gdy robisz coś na kompie i z uporem maniaka włacza windows media palyer przyciskiem na klawiaturze, po to by oglądać te spirale i plamy co się tam kręcą jak gra a ty wlasnie masz zrobić bardzo ważną rzecz
- Jak ignorować dziecko, które wyrzuca wszystko z szaf i szafek
- Jak ignorować dziecko, które szarpie się z tobą o kubek herbaty, której zamierzałaś się napić na uspokojenie po jednym z powyższych

Dodam, że dziecko ma dwa lata za trzy tygodnie... Mieszkanie jest obrócone w perzynę, kolega z pracy po odwiedzinach zaoferował się, że przyjedzie któregoś dnia naprawić mi szuflady, które Młody rozp...ł doszczętnie pozostawiając w całości tylko dwie z 10. Uznałam, ze narazie i tak nie ma to żadnego sensu.[/QUOTE]
:crazyeye:

Pocieszyłaś mnie, bo jeszcze u nas nie najgorzej :p albo dopiero się zacznie.... ale ogólnie w szoku jestem, że tak z dnia na dzień dziecko może się zmienić w rozhisteryzowanego diabełka.

na czwarte pytanie mogę podpowiedzieć, że jak chcesz oglądać TV w spokoju, to możesz Młodemu włączyć np: [url]http://www.youtube.com/watch?v=HUeDtJDcfhU[/url]

Podobno jeszcze gorszy jest bunt 7-8 latka :razz:

Posted

Rety, jak ja kocham swoje dziecko:)
Albo za głośno wrzeszczę i zastraszam albo to jest dobre dziecko:)
U mnie metoda na fochy- przeczekać albo też walnąć focha:) Ostatnio trenujemy na tv. Arek ogląda baje i chce wtedy mieć spokój, bo OGLĄDA. Ale jak ja chcę oglądać, to oczywiście noe pozwala, bo musi czymś hałasować. Ostatnio zaczęłam tak Jemu robić ale był wściekły:) I tylko pytałam, czy fajnie Mu tak:)
Ale generalnie u nas teraz nadszedł czas bajek, więc mam trochę więcej luzu
A wiosną pójdziemy na podwórko, więc też będzie dobrze:)

Posted

Ja też bardzo kocham swoje dziecko, co nie zmienia faktu, że często mam go ochotę przybić do ściany. Zaczęłam także rozumieć matki, które straszą swoje dziecie śliskim kocykiem z Sosnowca...

Posted

Gameta-nie strasz....aaaaaa
bo juz zaczne sie rozgladac za przedszkolem z internatem hihi

co do siadania zbyt wczesnie-ja mam ten problem z Tamara juz dlugo,dzwiga sie do siadania,teraz nawet posadzona w bujaku zaczyna z niego sie podnosic,walcze z nia o to bo ma dopiero 5 miesiac ale bardzo ja to fascynuje i awantura gotowa.
do tego chce juz wstawac,nawet raz jej sie udalo...malpiszon zaparl sie nogami o moj brzuch,zlapal mnie za rece i podniosl dupke prostujac nogi

oczywiscie nie pozwalam jej tak robic ale zupelnie mnie tym zaskoczyla

czytalam ze takie rwanie sie do siadania maja zwykle dzieci wczesnie noszone w pozycji pionowej i u mnie tak faktycznie bylo

mloda chce robic wszytsko za szybko i a odwrot-lezenie na brzuszku nie odpowiada, najchetniej by juz zaczela chodzic

Posted

Tamarka widzę, że też wyrywna ;)

haaa Bartek dziś rano też próbował siadać w bujaczku!
fakt, że my małego dużo w pozycji pionowej nosimy-nie lubi inaczej...

A jaką polecicie karuzelę do łóżeczka? Mamy taką zwykłą , ale mały ładnie się nią interesuje i myślę, że może by mu sprawić jakąś z bajerami-światła itp;) Może by się zajął tym trochę i dał pożyć;)

Posted

Dziewczyny, pytanie dość durne, ale panikuję. Zdarzyło Wam się, że dzieciak Wam jakiś nerw sparaliżował? Bo o 7 obudził mnie brak czucia w nodze - powyżej kolana mam udo jak kawał mięsa, po prostu nie czuję. Kolor i temperatura nogi w normie, ale mam taki obszar, jakbym dostała znieczulenie miejscowe, tak pod skórą. Przyjmowałam dziwne pozy, zeby odciązyć nerw, wypiłam sok, zeby młody się ruszył i zlazł i nic. Panikuję, bo nie wiem, co się dzieje, muszę iść z psami. Jak do południa nie minie, chyba idę do lekarza, ale wolałam podpytać, czy panikować dalej, czy zluzować.

Posted

[quote name='Cudak']
Podobno jeszcze gorszy jest bunt 7-8 latka :razz:[/QUOTE]
jak ma być gorszy to ja się się z tego wypisuję!
kamil przechodził bunt 2 latka przez dobre półtora roku. cud, że nie wylądowałam w wariatkowie. histeria histeria i jeszcze raz histeria.
jak przetrwać? pić duuuużo melisy i jakoś przeczekać nie mordując potomka.

bunt nastolatka to wiem że może być trudny(pamiętam, że sama dałam rodzicom popalić) i pewnie moje dzieci się na mnie za to zemszczą ;)

aniu, ale ten twój bartuś "wydoroślał"! kurcze, dzieciaki tak szybko rosną...

Posted

[quote name='Sybel']Dziewczyny, pytanie dość durne, ale panikuję. Zdarzyło Wam się, że dzieciak Wam jakiś nerw sparaliżował? Bo o 7 obudził mnie brak czucia w nodze - powyżej kolana mam udo jak kawał mięsa, po prostu nie czuję. Kolor i temperatura nogi w normie, ale mam taki obszar, jakbym dostała znieczulenie miejscowe, tak pod skórą. Przyjmowałam dziwne pozy, zeby odciązyć nerw, wypiłam sok, zeby młody się ruszył i zlazł i nic. Panikuję, bo nie wiem, co się dzieje, muszę iść z psami. Jak do południa nie minie, chyba idę do lekarza, ale wolałam podpytać, czy panikować dalej, czy zluzować.[/QUOTE]
mnie sie tak zdarzalo, zwalszcza podczas lezenia w łozku, ze paralizowalo mi nerw w nodze, ale to bylo chwilowe szybko mijalo
to nacisk macicy,spoko przezyjesz:cool3:potem bedzie gorzej hihi

Posted

Zapraszam na bazarek dla dzieciaczków :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/223021-Bazarek-nie-tylko-dla-dziewczynki-KT!-do-5.03-na-dwa-cele?p=18655386#post18655386[/url]

Posted

Dostałam dziś paczkę z Emolium i okazało się, ze zamiast emulsji do kąpieli zamówiłam taką do smarowania 400 ml. :mdleje: Nie wiem po co mi i emulsja i krem, teraz będziemy sie wszyscy smarować :p

Mnie też się zdarzały takie "paraliże" albo może raczej coś na zasadzie skurczu, ale to trwało chwilę moment i po sprawie. Jakby trwało 4h to tez bym panikowała.

Posted

hey ,
sorry za off odrazu
Ponieważ zdjęcie mojego kociaka bierze udział w konkursie "Kot kakadu 2012 " Bardzo bym prosiła o głosy na jego zdjęcie na FB.

Link do zdjęcia : [URL="http://www.facebook.com/photo.php?fbid=365940420097319&set=a.362875620403799.92867.165239203500776&type=3&theater"]http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater[/URL]

Z góry bardzo dziękujemy :smile:

Posted

Tak, koło 13, po 6 h wreszcie puściło. Swoją drogą tak z boku to musiałam zabawnie wyglądać gimnastykując się jak dzika - palce pięta, jakieś grzbiety i inne cuda... Ale co stres, to stres :|

Posted

ehhh, a mnie już 3 dzień boli lewa strona brzucha-dzis to już mnie napier..../ zapewne to torbiel na jajniku -pamietam ten ból sprzed ciąży...szlak by to, pewnie nie wywinę sie od tej laparoskopii...no chyba , że znowu ciążą hahaha ...
moje dziecię jest dziś od popołudnia mega marudne grrr

Posted

No wiesz, rodzeństwo zawsze się przyda :D

Ja planuje drugie o mniej więcej 2 lata młodsze od syna :) No bo my oboje mamy rodzeństwo i dziwnie by było mieć jedynaka.

Posted

[quote name='Sybel']No wiesz, rodzeństwo zawsze się przyda :D

Ja planuje drugie o mniej więcej 2 lata młodsze od syna :) No bo my oboje mamy rodzeństwo i dziwnie by było mieć jedynaka.[/QUOTE]

Mój mąż nie chciał dziecka, bo zawsze było coś ważniejsze. A teraz sam planuje, że 2 lata przerwy i robimy drugie :D

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']zobaczymy co powie , jak się juz urodzi hihi[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol:

No oby zdania nie zmienił, bo ja też bym chciała jeszcze jedno więcej (albo dwoje)