Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='romenka']Ba, nawet więcej powiem- ja sobie wgrałam te kołysanki do telefonu i wszędzie im mogłam puszczać :)[/QUOTE]
to tak jak ja. miałam w kompie i w telefonie. wystarczyło włączyć i kamilek od razu się wyciszał i zasypiał. dobre 1,5 roku zasypiał przy kołysankach a ja go nigdy nie musiałam usypiać.

Posted

Dziewczynki, a ja polecam taką zabawkę:
[URL="http://zabawki.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/iTeddy-Pierwszy-Puchaty-Media-Player-9843.html"]http://zabawki.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/iTeddy-Pierwszy-Puchaty-Media-Player-9843.html[/URL]
Oliś ma tego misia od urodzenia i można sobie wgrać co się chce :-)

Romenko śliczna jest Twoja Zuzia :-) Hehehe taka diabliczka jak Jessiczka ;-) Oliś przy Jessice to też anioł tak jak Twój Kubuś przy Zuzi :-)

Posted

Ja po dzisiejszej wizycie + 2kg znowu do przodu....ehh nawet nie wiem kiedy to przybywa:) Mały 1,86kg waży i na razie sobie leży cały czas w poprzek.
Termin się nie zmienił.
Tez pokażę mojego bobasa, choć zbyt wiele nie widać;)
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-EWaZj3WeYYM/TqG7EcAaPdI/AAAAAAAACw4/yQdRaj00Sa8/s512/bobas.JPG[/IMG]

Dostałam skierowanie na badanie przeciwciał HCV I HIV- jakie koszta są z tym związane mniej więcej?

Posted

[quote name='kacha_wawa']Dziewczynki, a ja polecam taką zabawkę:
[URL="http://zabawki.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/iTeddy-Pierwszy-Puchaty-Media-Player-9843.html"]http://zabawki.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/iTeddy-Pierwszy-Puchaty-Media-Player-9843.html[/URL]
Oliś ma tego misia od urodzenia i można sobie wgrać co się chce :-)

Romenko śliczna jest Twoja Zuzia :-) Hehehe taka diabliczka jak Jessiczka ;-) Oliś przy Jessice to też anioł tak jak Twój Kubuś przy Zuzi :-)[/QUOTE]
I Twoje Kasiu dzieciaczki są śliczniusie!!! Proszę Olisia ucałować i dziewczynki ode mnie kochana!
Kasiu chyba się rozumiemy ;) a Ciebie kochana podziwiam za siłę! Trzecie dzieciątko i mówisz jeszcze o czwartym!! Nie mogę się nadziwić! Ja żałuje że nie ma na życzenie bezpłodności :) Z trzecim już bym nie dała rady ani finansowo ani psychicznie chyba ;) Hehehe

Posted

[url]https://lh5.googleusercontent.com/-EWaZj3WeYYM/TqG7EcAaPdI/AAAAAAAACw4/yQdRaj00Sa8/s512/bobas.JPG[/url]
ale fajnie musi być zobaczyć buźkę swojego maluszka jeszcze w ciąży! mi się niestety nie udało.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ja po dzisiejszej wizycie + 2kg znowu do przodu....ehh nawet nie wiem kiedy to przybywa:) Mały 1,86kg waży i na razie sobie leży cały czas w poprzek.
Termin się nie zmienił.
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-EWaZj3WeYYM/TqG7EcAaPdI/AAAAAAAACw4/yQdRaj00Sa8/s512/bobas.JPG[/IMG][/QUOTE]

widać widać :)
ja do dzis mam zdjecie Lolki z usg w portfelu

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ja po dzisiejszej wizycie + 2kg znowu do przodu....ehh nawet nie wiem kiedy to przybywa:) Mały 1,86kg waży i na razie sobie leży cały czas w poprzek.
Termin się nie zmienił.
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-EWaZj3WeYYM/TqG7EcAaPdI/AAAAAAAACw4/yQdRaj00Sa8/s512/bobas.JPG[/IMG]

Dostałam skierowanie na badanie przeciwciał HCV I HIV- jakie koszta są z tym związane mniej więcej?[/QUOTE]
polozenie poprzeczne chyba jest wskazaniem do cc?o ile maly sie nie zechce odwrocic;)
ja za HIV placilam 30 zl, za te drugie nie pamietam ale chyba zblizona kwota

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Na razie gin mówi , że ułożenie jest ok- duża szansa , że się obróci....a skoro ja chciałabym cesarkę, to na pewno się odwróci głowa w dół haha
Dzięki za ceny- wiem na co się przygotować;)[/QUOTE]
aniu, dzidzia może nawet w 35 tc się obrócić, choć nie jest jej łatwo ale są ponoć takie przypadki. ja po cichutku też liczyłam że moja się nie obróci i będę miała cc ale już od miesiąca jest główką w dół.

a w którym ty jesteś już tygodniu?

Posted

Dziewczyny spokojnie z tym obracanie.Ja miałam z Zuzią taki problem że była główką do góry ale ja nie chcialam CC i byłam na obracaniu jej w 36 tygodniu z tego co pamiętam i się udało ale wiem że dziecko potrafi się obrócić nawet godzinę przed porodem.

Posted

Aniu synek prześliczny i wszystko elegancko widać :-)
Co do tego ułożenia poprzecznego to Laura tak leżała i właśnie dopiero w 35 tygodniu się przekręciła jak już marne szanse na to były ;) A już panikowałam, że cesarkę będę miała.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']32 tydzień, ...więc tak jak mówisz - jeszcze się ma czas przekręcić[/QUOTE]
ooo, to ty jesteś w zasadzie tuż po mnie! myślałam że masz trochę więcej czasu. mi się właśnie 35 tydzień kończy i już mam dość :)

Posted

Małgosia też się obróciła późno. Ułożenie poprzeczne jest dobre do obrócenia, bo główka jest cięższa, więc pójdzie na dół ;)
gorzej jak główka do góry...

Posted

[quote name='agaga21']ooo, to ty jesteś w zasadzie tuż po mnie! myślałam że masz trochę więcej czasu. mi się właśnie 35 tydzień kończy i już mam dość :)[/QUOTE]

Jestem po Tobie, bo i Twój wpis tu na wątku mnie zaraził:) Pamiętam jak wpisałaś , że ciąża zaraźliwa przez telefon...a ja sobie pomyślałam wtedy-ciekawe czy przez forum też:diabloti:

Posted

śliczna mordeczka na tym usg! Ech, jeszcze niedawno byłam przeciwko usg 3 d, ale teraz przyznam, że chętnie bym swoją morduchę zobaczyła. Jakoś zaczyna mnie nosić im bliżej rozwiązania, zaczyna się coraz bardziej realny robić dla mnie :). Jednak suma sumarum się nie zdecyduję i tak, bo u nas tylko w Lublinie, trzebaby specjalnie oprócz wizyty i badań jeszcze trzeci raz jechać, za leniwa jestem :)

Ania, a tak z ciekawości, mimo że może to głupie pytanie - widzisz na tej fotce już jakieś podobieństwo do siebie lub męża?

i NA kiedy masz w końcu termin dokładnie? Ja też myślałam, że Ty jakoś dalej już jesteś, a to tylko 2 tygodnie przede mną. Czyli ostatecznie nasze chłopaki mogą się urodzić mniej więcej w tym samym czasie skoro ja idę wcześniej na op :)

Posted

Po wczorajszym usg widać już , że mały jest podobny do tatusia:) Nos i usta , moja mama jak zobaczyła zdjęcie to tez od razu powiedziała, że mały Piotr junior hehe
Tz dumny ;) Ale zadziwiające jak szybko widać takie rzeczy.
Termin mam na 20 grudnia . Wcześniej był na 23 . Jednak 20 już raczej niezmienny.

Posted

[quote name='jukutek']Małgosia też się obróciła późno. Ułożenie poprzeczne jest dobre do obrócenia, bo główka jest cięższa, więc pójdzie na dół ;)
gorzej jak główka do góry...[/QUOTE]

No właśnie u nas Laura miała ułożenie poprzeczne i główkę skierowaną do góry, ale na szczęście Jej się udało ;-)

[B]Aniu[/B] tymi terminami z usg to nie ma za bardzo co się sugerować. Pierwszy termin z USG z Laurą miałam na 27 sierpnia (a podobno termin z I usg jest najbardziej wiarygodny), a Laura się urodziła 18 września (z OM termin był na 11). Z Olisiem miałam termin wg OM na 17 grudnia, a na jednym z usg termin mi wyszedł na 28 stycznia :crazyeye: Oliś urodził się 3 grudnia ;-)
A w ciąży z Jessiczką miało być cudem jak Ją donoszę do 36 tygodnia (ze względu na rozwarcie od 30tc), torbę miałam spakowaną już w 32 tygodniu, a Jessica urodziła się dzień po terminie :-)

Posted

o kurczę, to ja torbę też spakuję już na początku listopada na wszelki wypadek...
Dziś pomalowałam łóżeczko. Poczytałam trochę w necie i w sumie ludzie malują bejcą jak najbardziej, więc ciachnęłam i ja, teraz będzie się suszyć conajmniej miesiąc na dworze.

Posted

a ja mialam termin na 28 wrzesnia z OM a jakos 24-ego czytalam w necie, ze najbardziej wiarygodny termin jest z usg miedzy 11 a 14 tyg.Z ciekawosci poleciakm sprawdzic co mialam wpisane w tym badaniu a tam jak byk stalo,ze przewidywany termin to 24 wrzesien.Tego samego dnia pedzilam na porodowke hihi, moze to byl efekt placebo:)

Posted

Dziewczyny, mamy problem: Małgosia ostatnio uwielbia się we wszystko zawijać i zarzucać sobie na głowę, pieluszka, kocyk, koc, na którym leży... nie zawsze są to rzeczy cienkie (jak pieluszka). Boję się, że się przydusi.... Co z tym zrobić???

Posted

Możesz jedynie wszystko usuwać i pilnować. Na to nie ma innej rady jak uwaga i zabieranie wszystkiego. Mój 3-latek lubi sobie wieszać różne rzeczy na szyi. Nie panikuję ale stresa mam ogromnego, tym bardziej, że wnuczek mojej klientki 5 lub 6-latek w sam się w ten sposób udusił. A prawda jest przecież taka, ze kilkuletnie dziecko przecież zostawia się samo w pokoju i idzie robić obiad. A to wystarczy. Nie da się nad wszystkim zapanować i nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Będziesz obserwowała, pilnowałą 24/dobę a wyjdziesz do toalety i się zachłyśnie....
My tłumaczymy ale to dziecko, nie wiadomo co wymyśli i za co złapie...

Posted

Hej Cioteczki i Mateczki (obecne i przyszle ;))
Juz kilka dni sie nie odzywalam, bo w pracy kociol... zerkalam tylko.

Pochwale sie, ze moj Filip w piatek po raz pierwszy sam mi pomachal raczka na "papa". Wychodze do pracy, stoje juz w progu pokoju i macham do Filipa. Moja mama troszke go przytrzymala i myslalam w pierwszej chwili, ze to ona mu macha raczka. A to on sam! Az mi sie lza w oku zakrecila, tym bardziej, jak mama mowila, ze ja juz wyszlam z mieszkania, a on wciaz machal.
Ale zawsze to nowa umiejetnosc :)