Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nefesza']Mowisz, ze takie duze dzieci juz rodzily sie daawno. A to ostatnio chyba wlasnie duze dzieci sie rodza (ok 4 kg) i lekarze zaczynaja podejrzewac, czy to nie od nadmiernej suplementacji kobiet w ciazy witaminkami itd. Moja lekarka byla przeciwna... tylko kwas foliowy moglam brac a i to nie przez cala ciaze.... tylko - wstyd sie przyznac - nie posluchalam jej....
No bo jak tu nie brac czegos, co powinno "pomoc"? Tym bardziej, ze ja ani specjalnie zdrowo sie nie odzywialam, ani nic - wiec skad ten maluszek mial wszystko czerpac? I jeszcze nie zrujnowac mi organizmu?[/QUOTE]też słyszałam, że to przez witaminy takie duże dzieciaczki rosną.

Posted

wyjątek potwierdza regułę:) Moja koleżanka 5 kilo chłopa urodziła:) a jak miał z 8 miesięcy i trzymała go na kolanach to nie było jej widać zza niego:)

Posted

Gratulacje dla Agnieszki! Duża Zosieńka:)
To ciekawe, ze rodzinę Agi pogonili ze szpitala. Mój mąż pierwszego dnia siedział ze mną do 23 i poszedł do domu sam, bo mu kazałam, gdyby nie to to pewno by ze mną jeszcze siedział, nikt nie miał nic przeciwko, raczej sie cieszyli, ze jest ktoś kto mi pomoże, a to ten sam szpital! Moze inna zmiana pielęgniarek. Ehh...mam nadzieje, ze dzisiaj jest już lepiej, chociaż na pewno jest jeszcze mocno obolała...

Posted

Agnieszka gratuluje slicznej cory!!!!

co do wielkosci mi wyszlo z usg, ze jesli mala urodzi sie w szybszym terminie tym z usg bedzie miec 3500, jesli donosze do terminu z OM to 3700 ale czy to sie wogole sprawdza?

btw jukutek, paczuszka z bazarku doszla,wypadl mi link bazarkowy wiec pisze tutaj, dziekuje za gratiska:)

Posted

Jaka słodzizna Maleńka (no powiedzmy, że maleńka ;) ) :loveu:

[B]Dzodzo [/B]u mnie waga z usg przy dwójce się nie sprawdziła :) Oliś miał być spory, urodził się z wagą 2490g, miał wręcz hipotrofię. Jessica miała ponad 4 kg ważyć, a ważyła 3320g, teraz podobno Ella też jest poza wszystkimi siatkami centylowymi, ale ja już w to nie wierzę ;) Za niewiele ponad miesiąc się przekonam czy tym razem przepowiednie się sprawdzą.
Trzymajcie jutro Dziewczyny kciuki, mam szczegółowe usg i echo serduszka małej. Oliś urodził się z ZD i wadą serca i wolą dmuchać na zimne. Nerwa mam strasznego :roll:

Posted

[quote name='dzodzo']Agnieszka gratuluje slicznej cory!!!!

co do wielkosci mi wyszlo z usg, ze jesli mala urodzi sie w szybszym terminie tym z usg bedzie miec 3500, jesli donosze do terminu z OM to 3700 ale czy to sie wogole sprawdza?

btw jukutek, paczuszka z bazarku doszla,wypadl mi link bazarkowy wiec pisze tutaj, dziekuje za gratiska:)[/QUOTE]
cieszę się

o usg już pisałam - u mnie dokładnie odwrotnie niż u [B][URL="http://www.dogomania.pl/members/7892-kacha_wawa"][B]kacha_wawa[/B][/URL]

[/B]

Posted

[quote name='kacha_wawa']Jaka słodzizna Maleńka (no powiedzmy, że maleńka ;) ) :loveu:

[B]Dzodzo [/B]u mnie waga z usg przy dwójce się nie sprawdziła :) Oliś miał być spory, urodził się z wagą 2490g, miał wręcz hipotrofię. Jessica miała ponad 4 kg ważyć, a ważyła 3320g, teraz podobno Ella też jest poza wszystkimi siatkami centylowymi, ale ja już w to nie wierzę ;) Za niewiele ponad miesiąc się przekonam czy tym razem przepowiednie się sprawdzą.
Trzymajcie jutro Dziewczyny kciuki, mam szczegółowe usg i echo serduszka małej. Oliś urodził się z ZD i wadą serca i wolą dmuchać na zimne. Nerwa mam strasznego :roll:[/QUOTE]
trzymamy - będzie dobrze!!!

Posted

[quote name='kacha_wawa']
Trzymajcie jutro Dziewczyny kciuki, mam szczegółowe usg i echo serduszka małej. Oliś urodził się z ZD i wadą serca i wolą dmuchać na zimne. Nerwa mam strasznego :roll:[/QUOTE]

Kacha ...trzymam z całych sił :kciuki:

Buziak dla Olisia i Jessi

Posted

Dzięki Dziewczyny :lol:
Dam jutro znać po wizycie :-) Ala buziak dla dzieciaków przekazany, tylko nie wiem dlaczego Jessi mi za to po pysku dała :diabloti:
[B]Agaga[/B] jak tam Agnieszka dzisiaj? Pomagają Jej w końcu?

Posted

[quote name='kacha_wawa']
[B]Agaga[/B] jak tam Agnieszka dzisiaj? Pomagają Jej w końcu?[/QUOTE]
no właśnie nie wiem, bo coś się nie odzywa...może odsypia bo nockę miała ciężką, nie mogła spać. wiem tylko, że małą na noc zabrali i oddali rano. pewnie dziś w ciągu dnia była agi mama i mąż.

Posted

kurcze... byłam pewna że gratulowałam Agnieszce a tu lipaaaaa.....

no to GRATULKI! :loveu:
super lalunia :loveu:

a zachowania pielęgniarek nie komentuję- w naszym jastrzębskim szpitalu jest taki sam ignor, dlatego pojechałam do sąsiedniego miasta rodzić i do dziś jestem pod wrażeniem opieki i troski pielęgniarek z uśmiechem na ustach.....

a za Cię/Was KACHA :kciuki:

Posted

[quote name='ludwa']wyjątek potwierdza regułę:) Moja koleżanka 5 kilo chłopa urodziła:) a jak miał z 8 miesięcy i trzymała go na kolanach to nie było jej widać zza niego:)[/QUOTE]

no nieeee, toż to masakra!!!! zobaczcie to:

[url]http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Kobieta-urodzila-supernoworodka-Dziecko-wazy-87-kg,wid,11528011,wiadomosc.html?ticaid=6cc62[/url]

kacha też trzymam kciuki, będzie dobrze!!!

Posted

Ja również trzymam kciuki za badania!!

[quote name='Asior']Trzeba było podjąć taką decyzją, bo psycholog powiedziała, że dziecko MUSI spać osobno bo ponoć śpiąc z rodzicami zaburza się jego seksualność i takie tam jakieś to ma skutki w psychice, że potem dziecko jest mniej samodzielne czy cuś :roll:[/QUOTE]
Jakoś logicznie to wytłumaczyła? Bo jak czytam o wspólnym spaniu, to raczej przeciwnie - zapewnia się tym dziecku poczucie bezpieczeństwa itp...
Do jakiego wieku wg Waszej psycholog dziecko może spać z rodzicami?