Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gameta']Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!![/QUOTE]
a dziękuję :)
proszę, trzymajcie jutro kciuki, by się okazało, że jest wszystko ok a ciąża pojedyncza :D. wieczorem mam wizytę u lekarza i z powodu jutrzejszej wiadomej daty aż się boję:evil_lol:
[video=youtube;u3OceU34xYo]http://www.youtube.com/watch?v=u3OceU34xYo[/video]

[video=youtube;Bvsll3yBkWo]http://www.youtube.com/watch?v=Bvsll3yBkWo&feature=player_embedded#at=17[/video]

Posted

dziękuję :)
moja dzidzia ma 6 mm i bijące, maciupkie serduszko :) :loveu:

i jest jedna!
UFFF!

z okazji prima aprilis wkręciłam męża że bliźniaki jednojajowe:diabloti::diabloti:.
uwierzył !!! a że jest na "szkoleniu" to się wszystkim pochwalił, zaczeli opijać i był bardzo zawiedziony, gdy mu powiedziałam, że dzidzia będzie tylko jedna
:diabloti::diabloti:

edit:
UWAGA!!!
ostatnio odkryłam, że ciąża to zjawisko zaraźliwe! można zarazić się nawet przez telefon!

Posted

to fakt, ciąza jest zaraźliwa:)))

w mojej firmie prawdziwa klęska urodzaju, na ten rok planowanych jest jeszcze 6 bobasow a mamy dopiero kwiecien-a jedno juz sie urodzilo w styczniu hihi

Posted

[quote name='LAZY']Dziewczyny jestem na finiszu szukania wózka. To znaczy może nie na finiszu ale ograniczyłam się do dwóch modeli. Tako warrior (lub jumper) oraz Jedo Fyn4ds. Cenowo podobne itd., ale mają pewne różnice. Czy ktos z Was słyszał o tych modelach? O Jedo czytałam ze ma średnią spacerówkę za to większą gondolę. Tako spacerówkę podobno ma fajniejszą tylko gondola mniejsza no i waży nieco więcej. Tako ma gondolę noszoną za rączke przy budce a Jedo za uszy po bokach. Jak myślicie, które z tych rozwiązań będzie dla mnie wygodniejsze? Będę musiała znosić gondolę z praktycznie 3 piętra i wygoda będzie dla mnie ważna.
[/QUOTE]
A oglądałaś jedno i drugie w wersji spacerowej i z gondolą? Składałaś / rozkładałaś (bo ja na tej zasadzie wyeliminowałam X-Landera Xa :)?
Ja po długich oględzinach (i przyprawieniu pań w sklepie o białą gorączkę) zdecydowałam się na Fyna. O nim wiem, że na wertepach koło mnie sprawdza się dobrze, a sąsiadka mojej Mamy bardzo go sobie chwali. U mnie właśnie oględziny sprawiły, że zdecydowałam się na Fyna Freeline (choć byłam przekonana, jak patrzyłam w internecie, że wolę classic). Classic ma ciaśniejszą budkę, przez co w wersji spacerowej wygląda fatalnie, no i jest mniej wygodne, bo dziecko ma mniej miejsca.
Natomiast z freeline jest już dużo lepiej, ale jeszcze trochę, zanim zacznę używać :) i mam nadzieję, że zdania nie zmienię.
Tyle o Fynie, o Tako nie wiem za wiele, zniechęciły mnie niektóre niezbyt pochlebne opinie - nadmiar plastiku i jak dla mnie nie do przyjęcia wygląd spacerówki.

Posted

[B]Agaga[/B] wielkie gratulacje :multi:
Miałam w środę kolejne usg, bo na pierwszym dzidzia nie dała sobie totalnie nic wymierzyć. Teraz też nie była zbyt chętna do współpracy ;-) Na szczęście w końcu się udało i wygląda na to, że wszystko jest w porządku :-) Dzidzia jest dwa tygodnie starsza niż wynika z terminu OM. I jak tak dalej pójdzie to chyba do porodu się nie dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka ;-) Wsadziło sobie pępowinę między nogi i bądź tu mądry ;-) Termin z OM na 11 września (10 rocznica zamachu na WTC), a wg usg 29 sierpień :-) Nie sugeruje się jednak za bardzo tym terminem z usg, bo Jessica też była dwa tygodnie większa, a po terminie się urodziła, a znowu Oliś był kurdupelkiem i się urodził dwa tygodnie za wcześnie.

Posted

[INDENT]Zapraszam na nasze bazarki

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/205334-Kurtka-skórzana.-Nowa.-Na-Hankę-i-Tośkę-do-10.04?p=16624528#post16624528"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2053...8#post16624528[/COLOR][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/205332-Super-ciuchy-firmowe-sportowe-od-S-do-XL-)-Dla-Hanki-i-Tośki-do-10.04?p=16624023#post16624023"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2053...3#post16624023[/COLOR][/URL] [/INDENT]

Posted

dziewczyny, zostało mi duuuużo luteiny dowcipnej i doustnej oraz kaprogest w zastrzykach - czy któraś z was potrzebuje? Bo jesli tak, to z radością wyślę - zapycha mi to szafkę. Na zgłoszenia czekam trzy dni, po tym czasie rzucam info na innym forum :)

Posted

Dokładnie, lepiej nie musieć. Ja brałam tonami (naprawdę tonami, doszłam do 24 dowcipnych i 12 podjęzykowych dziennie plus zastrzyk z kaprogestu raz na dwa dni) ale się udało - więc jak któraś potrzebuje, to brac, bo to szczęśliwa luteina ;)

Posted

[quote name='kacha_wawa'][B]Agaga[/B] wielkie gratulacje :multi:
Miałam w środę kolejne usg, bo na pierwszym dzidzia nie dała sobie totalnie nic wymierzyć. Teraz też nie była zbyt chętna do współpracy ;-) Na szczęście w końcu się udało i wygląda na to, że wszystko jest w porządku :-) Dzidzia jest dwa tygodnie starsza niż wynika z terminu OM. I jak tak dalej pójdzie to chyba do porodu się nie dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka ;-) Wsadziło sobie pępowinę między nogi i bądź tu mądry ;-) Termin z OM na 11 września (10 rocznica zamachu na WTC), a wg usg 29 sierpień :-) Nie sugeruje się jednak za bardzo tym terminem z usg, bo Jessica też była dwa tygodnie większa, a po terminie się urodziła, a znowu Oliś był kurdupelkiem i się urodził dwa tygodnie za wcześnie.[/QUOTE]

ha, u mnie dokladnie tak samo z terminem,moje dziecko na drugim usg okazalo sie tydzien starsze niz wynikało z poprzednich wyliczen i tez od razu mi termin porodu przesuneli.Ale moja gin mi mowi, ze to i tak sie jeszcze moze zmienic do kolejnego usg.Takze tez sie do terminu nie przywiązuje, wiem tylko ze wrzesien...

Posted

[quote name='dzodzo']ha, u mnie dokladnie tak samo z terminem,moje dziecko na drugim usg okazalo sie tydzien starsze niz wynikało z poprzednich wyliczen i tez od razu mi termin porodu przesuneli.Ale moja gin mi mowi, ze to i tak sie jeszcze moze zmienic do kolejnego usg.Takze tez sie do terminu nie przywiązuje, wiem tylko ze wrzesien...[/QUOTE]

hehe... ja przez całą ciążę na każdym USG miałam inny termin porodu :p a wahał się od 11 do 24 ... czyli duża rozbieżność...:roll: na szczęście wiedziałam kiedy dokładnie zaskoczyłam :diabloti: i sama se wyliczyłam termin :evil_lol:

dawno mnie tu nie było.... gratulki dla wszystkich mamusiek -tych co już są i tych co będą :loveu::loveu::loveu:

Posted

Az boje sie tutaj zagladac, bo co co chwila okazuje sie, ze nowa ciaza na dogo. Ja poprosze o komunikat na pierwszej, ze "przed zalogowaniem, skonsutuj sie z lekarzem lub farmaceuta, bo kazdy napisany post zwieksza ryzyko ciazy" :evil_lol:
Mi jedno dziecie w zupelnosci wystarczy :grab: ale reszcie gratuluje!! :multi:

Posted

[quote name='jukutek']A oglądałaś jedno i drugie w wersji spacerowej i z gondolą? Składałaś / rozkładałaś (bo ja na tej zasadzie wyeliminowałam X-Landera Xa :)?
Ja po długich oględzinach (i przyprawieniu pań w sklepie o białą gorączkę) zdecydowałam się na Fyna. O nim wiem, że na wertepach koło mnie sprawdza się dobrze, a sąsiadka mojej Mamy bardzo go sobie chwali. U mnie właśnie oględziny sprawiły, że zdecydowałam się na Fyna Freeline (choć byłam przekonana, jak patrzyłam w internecie, że wolę classic). Classic ma ciaśniejszą budkę, przez co w wersji spacerowej wygląda fatalnie, no i jest mniej wygodne, bo dziecko ma mniej miejsca.
Natomiast z freeline jest już dużo lepiej, ale jeszcze trochę, zanim zacznę używać :) i mam nadzieję, że zdania nie zmienię.
Tyle o Fynie, o Tako nie wiem za wiele, zniechęciły mnie niektóre niezbyt pochlebne opinie - nadmiar plastiku i jak dla mnie nie do przyjęcia wygląd spacerówki.[/QUOTE]

JA co prawda zaliczylam tylko 2 wizyty, ale tez mam jedo4fyn freeline :) I baaaardzo sobie chwale - ma duzy koszyk, jest zwrotne, spokojnie mozna na stelazy zamontowac fotelic maxi-cosi (poprzez adaptera). Kola tez spore, nawet te mniejsze z przodu - chociaz po polnej drodze na dzialce lepsze by byly wszystkie 4 duze.
A no i jeszcze jedno - jak lubisz "miekki" wozek, to kup stelaz Bartatine (czy jakos tak) na paskach. Super sie buja dziecko, ale ja bym sie bala, ze nie czuje gondoli ;)
No i jeszcze mala uwaga - trzeba sie przyzwyczaic, ze te wieksze z tylu sa szersze - i jak sie miesci przod, to tylem zasem zawadzam ;)
I jeszcze jedno - zamowilismy wozek i byl do odbioru prosto z fabryki. Nie otworzylismy kartonu w sklepie, a w domu sie okazalo, ze przyszedl inny stelaz... chociaz opisany karton byl dobrze :)

Dodam, ze jestem mama 4 miesiecznego Filipka :) (albo 3 miesiecznego jak kto woli, bo urodzil sie w 33tc).

Posted

A w czym prałyście / pierzecie rzeczy dla noworodka? W delikatnym "dorosłym" czy specjalnym "dziecięcym" (jak byłam malutka, miałam uczulenie na Cypiska czy jak się to jedyne dostępne świństwo dla dzieci nazywało... :)

Posted

[quote name='jukutek']A w czym prałyście / pierzecie rzeczy dla noworodka? W delikatnym "dorosłym" czy specjalnym "dziecięcym" (jak byłam malutka, miałam uczulenie na Cypiska czy jak się to jedyne dostępne świństwo dla dzieci nazywało... :)[/QUOTE]

ja piorę w Loveli- jak byłam w ciąży nakupiłam tego w Czechach i maaam i maaam..... ale dla mnie to lipa. Może jest dobry do przepierek niemowlaczkowych ciuszków ale jak już coś jest przybrudzone to NIE DOPIERA!
może temu że to delikatny proszek i pewnie środka dopierającego w nim niewiele ;/

Posted

Ja też prałam w Lovelli. Jak Karolina miała jakieś 6 m-cy prałam w płynie Frosh, a potem już w normalnych proszkach (jak miała około rok). Teraz kupuję włoski płyn do prania. Tylko jak piorę ubrania Karoli, to włączam dodatkowe płukanie, w praktyce zawsze dodatkowo płukam, bo piorę wszystkie ubrania razem. Unikam tylko Persila, bo ja mam na niego uczulenie, nawet na sensitive

Posted

U nas nie mam proszków stricte dla dzieci, są ewentualnie proszki typu non bio i takim piorę za pierwszym razem, a później wrzucam body do normalnego proszku i jak nie reakcji alergicznej to piorę już w "dorosłym" proszku ;)

Posted

ja polecam zwykłego dzidziusia ;) Mam alergika w domu i nigdy nie było problemów po nim, no i pięknie pachnie ;)
Jednak trzeba pamiętać, że przez pierwsze 2-3 m-ce nie powinno się używać płynów do płukania