dorotal Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Z tymi tłumaczeniami w 100 % się zgadzam. Nie raz zdarzało mi się na ringu, gdy sędzia mówił co innego, a tłumacz tak to skracał (podejrzewam, że ze względu na brak znajomości terminologii kynologicznej), że wychodziło zupełnie co innego. Quote
otka123 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 A jak wam się podoba taki opis : Efektowna, elegancka, bardzo piękna głowa, doskonała szyja, doskonała górna i dolna linia, front i kątowanie kończyn, efektowna w ruchu, doskonała psychika.:oops: W Łodzi dostaliśmy taki śliczny! Quote
Czarne Gwiazdy Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 [quote name='otka123']A jak wam się podoba taki opis : Efektowna, elegancka, bardzo piękna głowa, doskonała szyja, doskonała górna i dolna linia, front i kątowanie kończyn, efektowna w ruchu, doskonała psychika.:oops: W Łodzi dostaliśmy taki śliczny![/QUOTE] Czy coś w nim jest nie tak? Quote
d_orka Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Ooooo sekretarze i asystencji to już osobny temat...:diabloti: Ja baaaardzo nie lubię kiedy asystent udawadnia jak to sie wspaniale" zna na rasie " :cool1: --- otka- ależ "pienkny" opisik, miodzio:p , mam nadzieję , że po takim opisie był przynajmniej BOB ? Quote
Musiałek Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 [quote name='d_orka']Ooooo sekretarze i asystencji to już osobny temat...:diabloti: ?[/quote] :evil_lol: ja asystentem to jeszcze nie jestem ale będę teraz sekretarzować - po raz pierwszy w Warszawie - czy mam się już bać ;) Quote
d_orka Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Noooo:lol: ! Bój się , bój!!!:evil_lol: Pisz same dosk. i takie opisy jakie otka zacytowała to wszyscy będą Cię kochać:cool3: ps. a wiesz już na jakich rasach będziesz? Quote
Musiałek Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 tak - będę na pastuchach a w sobotę jeszcze nie wiem :) Quote
otka123 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 [quote]otka- ależ "pienkny" opisik, miodzio:p , mam nadzieję , że po takim opisie był przynajmniej BOB ?[/quote] Oj był i CACIB też był. Z CACIBa bardziej się cieszę bo my sami w rasie więc BOB to niestety żadne osiągnięcie w naszym przypadku. Ale w licznej jak na welsh springer spaniele stawce, liczącej 3 sztuki, w Nowym Dworze Mazowieckim też dostaliśmy BOB i CWC i opisik był też niczego sobie ale taki mało konkretny. Ten łódzki to sobie chyba w ramki oprawię. Quote
Tiggy Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Fragment naszego wczorajszego: "ruch płynny, suka kuleje na lewą tylną łapę" -> zastanawiam się, jak może kuleć i płynnie się poruszać równocześnie... ;) (a NIE kulała...) Quote
Shanara Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='Tiggy']Fragment naszego wczorajszego: "ruch płynny, suka kuleje na lewą tylną łapę" -> zastanawiam się, jak może kuleć i płynnie się poruszać równocześnie... ;) (a NIE kulała...)[/quote]sędzia z pewnościa miał na mysli,że płynnie porusza sie na trzech łapach :lol: Quote
W:) Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Nie wiem czy to normalne ale na mojej pierwszej wystawie i Asty, pani L. powiedziała mi że Asta nie ma jakiegoś zęba ale to nie będzie wpływało na ocene... Ale przecież wszystko zaniża ocena :| Ale najlepsze jet to że Asta ma wszystkie zęby <lol2> Quote
Shanara Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 W niektórych rasach dopuszczalny jest brak np.P1 (u dogów tak jest)..i do tej pory wydawało mi sie,ze skoro jest dopuszczalne to nie powinno zaniżac oceny..jednak w Kaliszu dożyca koleżanki dostała niższą ocene własnie za brak P1. Słyszałam także o przypadkach kiedy sedziwie stwierdzali brak zęba u psa,który miał ich komplet..ale to już inna bajka :cool3: Quote
PARSONRK Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 super Dziś w Szczecinie moja sucz- kl szczeniąt - ..." słodkie spojrzenie ".... :loveu: Quote
miniaga Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='nane']Opis Mojego Psa :razz: : Wystawa Krajowa Bydgoszcz- sedzia międzynarodowy:roll: : [I]"Prezentowany z wdziękiem zarówno w ruchu jak i statyce."[/I] Co wy na to??:evil_lol: Całe jedno zdanko i w dodatku o Mnie :evil_lol:[/quote] W ciemno zgaduję, że owy sędzia to Pan Król. Ja wystawiałam u niego 2 razy i w każdej karcie mamy takie sformuowanie. Wystawy u tego sędziego wspominam baaaaaaaardzo dobrze i zawsze jak czytam tą oceną uśmiech pojawia się na mojej twarzy. Quote
Agappe Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='miniaga']W ciemno zgaduję, że owy sędzia to Pan Król. Ja wystawiałam u niego 2 razy i w każdej karcie mamy takie sformuowanie. Wystawy u tego sędziego wspominam baaaaaaaardzo dobrze i zawsze jak czytam tą oceną uśmiech pojawia się na mojej twarzy.[/quote] a oto nasz opis od p.Króla sprzed 2.5lat: "typowa we wszystkich szczegółach, o doskonałej szacie z wdziękiem prezentowana w ruchu i statyce" :evil_lol: :evil_lol: Quote
otka123 Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 No to rzeczywiście P.Król chyba w jakąś rutynę popadł. Nam w NDM napisał: Elegancka, z doskonale wypielęgnowaną szatą, z wdziękiem prezentowana w ruchu i statyce. Ale CWC dał więc sztampę wybaczamy. Quote
Agappe Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='otka123']No to rzeczywiście P.Król chyba w jakąś rutynę popadł. Nam w NDM napisał: Elegancka, z doskonale wypielęgnowaną szatą, z wdziękiem prezentowana w ruchu i statyce. Ale CWC dał więc sztampę wybaczamy.[/QUOTE] my u niego z takim opisem championat kończyłysmy i gratisowo dostałysmy NSwR i Zw.Rasy, wiec też nie narzekam :lol: :lol: Quote
Guest Reyes Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 [quote name='Agappe'] z wdziękiem prezentowana w ruchu i statyce" :evil_lol: :evil_lol:[/quote] A zdaje się że znajoma tez dostała coś takiego Quote
Collieland Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 "Kwiatek" z dzisiaj z Krakowa: w opisie mam "ciemne, lecz otwarte oczy" :evil_lol: Quote
Ilka21 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 właśnie przeczytałam temacik i się uśmiałam:lol: :lol: :lol: ja też dostałam w Krakowie krótki opis,to tak idąc tropem za młodzieżowy w młodzieży spodobało mi się we wczorajszym opisie "jeszcze w rozwoju"- a suczka była w klasie szczeniąt ledwo skończone 6 mc więc jak ma nie być w rozwoju? Quote
Czarne Gwiazdy Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Kwiatki pani Jabłońskiej z Lubieszyna (krajówka sznaucerów, ctrów i pinczerów). Co prawda nie w opisach, ale ustnie: - ten pies jest ogólnie lepszy, lepiej się rusza, bardziej proporcjonalny, itp, ale to jasne oko.... (u sznaucerów jasne oko nie jest wadą dyskwalfikującą - a czy ten pies to kiedyś z tym psem już wygrał? Bo nie chcę dać plamy. - ja muszę temu psu sprawdzić kolor śluzówki i ilosć plam na języku. To klasa championów, musze sprawdzic dokładnie każdego psa (we wzorcu sznaucerów nie ma słowa o śluzówce i o plamach na jezyku) - czy ten pies był kąpany? (2 minuty po ulewie) I coś tam jeszcze, nie pamiętam, ogólnie przegrywały u niej jakieś dziwne szczegóły, nie patrzała na całokształt psa i tak wygrywały psy, które nie powinny wygrać. Np. jeden pies u niej przegrał z kretesem, a na drugi dzień wziął res.BIS w Szczecinie :evil_lol: Quote
Patka Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [QUOTE] - czy ten pies był kąpany? (2 minuty po ulewie)[/QUOTE] boski tekst :evil_lol: Quote
zula Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy'] - czy ten pies był kąpany? (2 minuty po ulewie)[/quote]Padłam:mdleje::roflt::megagrin: Quote
Saskja Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Shanara']sporo kwiatków to wynik fatalnego tłumaczenia w przypadku sędziów zagranicznych i analfabetyzmu asystentów..dzięki nim moja suka ma w opisach m.in: "niegotowaną klatkę", "dobry [COLOR=red]tłów[/COLOR]" i jest "[COLOR=red]sfobodna [/COLOR]w [COLOR=red]róchu[/COLOR]"...:lol:[/quote] Z tym tłowiem i sfobodą w róchu to wszystko jasne, ale co mógł mieć na myśli sędzia, że przetłumaczono na "niegotowaną" klatkę? :shocked!: Quote
Recommended Posts