Jump to content
Dogomania

Siwa i Dakota - stare, chore, niepotrzebne... Siwa za TM ... Dakota za TM ...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Izis1984']Buuuu, żadnych wiadomości?:placz:[/quote]

U nas wszystko w porządku.
Wykąpane, wyczesane teraz leżymy, jemy i przybieramy na wadze.
Hodujemy sobie też futro na zimę :cool3:

[IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/Siwa3.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/Siwa4.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/Dakota4.jpg[/IMG]

Posted

Śliczne sunie :loveu:

A napisz jak jest z ich zachowaniem? Dakota nadal boi się wychodzić na spacery i ucieka do budy? Czy już jej przeszło ? :diabloti:

I jak tam ich ogólne zdrowie?

ps. dostałaś leki?

Posted

Ale wyładniały dziewczyny, szok :loveu: mam nadzieje tylko, ze ze zdrowiem jest tak samo dobrze jak z "jakością przemiany" :loveu:

Przepraszam ze pytam ale nigdzie nie wychwycilam chyba :oops::roll: Dziewczynki zostają u Ciebie [B]Biafra[/B], czy jakies szukanko domku docelowego?

Posted

[quote name='karina1002']Śliczne sunie :loveu:

A napisz jak jest z ich zachowaniem? Dakota nadal boi się wychodzić na spacery i ucieka do budy? Czy już jej przeszło ? :diabloti:

I jak tam ich ogólne zdrowie?

ps. dostałaś leki?[/quote]

Dakota ma specyficzne podejście do życia :shake:
Trudno coś jednoznacznie o niej napisać...wszystko zależy od kierunku wiatru, kąta padania promieni słonecznych i tego czy dostanie żarcie w zielonej misce czy w niebieskiej :evil_lol:

Dla mnie dalej zagadka.
Jest raczej lękliwa, ale czasem pierwsza wszędzie się pcha.
Na zdjęciu oczywiście leży - bo w aparacie jest potwór :diabloti:
I jeszcze wydaje dziwne dźwięki.

W stosunku do mnie bardzo uległa, wręcz bojaźliwa w sytuacjach dla niej niejednoznacznych
W stosunku do psów przejawia objawy dominacji

Baca jak ją widzi wywala wszystkie zęby, ale ustępuje jej z drogi
Z Siwą jest różnie :roll: zależy od ciśnienia atmosferycznego :evil_lol:, ale potrafią się złapać za łby

Fred jak Fred on udaje, że sytuacja go nie dotyczy.
Warczy Dakota ?:crazyeye: Patrzy na mnie- nie widziałem żadnej Dakoty :shake:
Z niego to dopiero jest agent. Chyba lepszy niż sama Granda .

Siwa ma najbardziej poczciwy charakter.
Uległa, nie zaczepia innych , nie wdaje się w konflikty zbliżony charakter do Igora. Tak samo jak on potrafi usiąść na trawniku, patrzeć w przestrzeń i szczekać raz na sekundę :angryy:

Jedni mają w ogrodzie zegar słoneczny z kamienia ...a ja mam sekundnik :shake:
Ona tak sobie medytuje i wpada w coraz większy trans.
Trzeba ryknąć, klaskać, potrzepać - nagle się ocknie , porozgląda jakby właśnie spadła z kosmosu i idzie sobie dalej :roll:

Zdrowotnie chyba nieźle... jak na ich wiek.
Dakota szybko przybiera na wadze i na futrze .
Troszkę zaczynają jej się uginać kolanka :cool1:

Siwa niestety dalej ciągle posikuje. Krwi już nie ma w moczu, ale normalne to nie jest.

Zbliża mi się termin potraktowania całego stadka advocatem :shake:
Taki mały toast za zdrówko :p

Może jakaś dobra cioteczka chciałaby przysłać maleńką paczuszkę :diabloti:
Albo bazarek wystawić...

Ps. leki dostałam. Baaardzo dziękuję.

Posted

Ja myślę, że Siwa tym szzcekaniem wyśpiewuje starożytne sagi o wolnych i dumnych kaukazach :-)

Ciekawa byłam czy chłopaki z Boguszyc spotykają się z dziewczynami...
No, że Baca schodzi z drogi Dakocie, to z niej niezła cholera musi być;-)

Biafra, teraz jest bazarek na Ogryzka, ale zaraz po nim pozbieram rzeczy i poproszę znów SBD, żeby na dziewczyny zrobiła. O ile się zgodzi :-)

Posted

[quote name='Izis1984']...
Dziewczynki zostają u Ciebie [B]Biafra[/B], czy jakies szukanko domku docelowego?[/quote]

Była próba znalezienia im domu... ale :shake:
[url=http://polskatimes.pl/gazetakrakowska/krakow/161132,horror-dakoty-i-siwej-w-schronisku,id,t.html]Polska - Gazeta Krakowska - Kraków - Internetowe wydanie dziennika ogólnopolskiego[/url]

Posted

[quote name='Camara']Była próba znalezienia im domu... ale :shake:
[URL="http://polskatimes.pl/gazetakrakowska/krakow/161132,horror-dakoty-i-siwej-w-schronisku,id,t.html"]Polska - Gazeta Krakowska - Kraków - Internetowe wydanie dziennika ogólnopolskiego[/URL][/quote]

Wzruszający ten artykuł...a pamiętacie Borysa? biega sobie już za TM, po zielonych łąkach. Dzięki Biafrze dostał szansę na nowe życie zanim odszedł :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='Izis1984']

Przepraszam ze pytam ale nigdzie nie wychwycilam chyba :oops::roll: Dziewczynki zostają u Ciebie [B]Biafra[/B], czy jakies szukanko domku docelowego?[/quote]

Dziewczynki mieszkają w tzw "kojcu Borysa", który powstał po jego śmierci by służyć pomocą starym, schorowanym kaukazom, które nie mają szans na przeżycie w schronisku.

Jeśli dalej będą robiły postępy i poprawią się ich parametry nerkowe myślę że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby poszły do adopcji a na ich miejsce przyszedł inny wrak do remontu :loveu:

Tylko , że takie domki zdarzają się bardzo rzadko :shake:
One są stare 10 i 11 lat . Kaukazy dożywają max 12 lat, pod warunkiem , że są prawidłowo pielęgnowane.
Domek musi więc adoptować psa tylko po to, żeby niebawem spokojnie sobie odszedł.

Ale cuda się zdarzają. Igor miał żyć 5-7 miesięcy a żyje już ponad dwa lata.
Więc jeśli ktoś jest chętny . Polecam miłe stworzonka :diabloti:

Posted

W ramach wspomnien, pozwole sobie przypomniec Kazika- pamieta go ktos? Dziki, walesajacy sie kaukaz, tez juz za TM ale ostatnie chwile spedzil pod dobra opieką...
I takie historie najbardziej wzruszaja. Że są jeszcze ludzie, ktorzy pod swoj dach biora takie poczciwe psiaki w drugiej młodości....
Szacun :evil_lol:

Posted

[quote name='Camara']Była próba znalezienia im domu... ale :shake:
[URL="http://polskatimes.pl/gazetakrakowska/krakow/161132,horror-dakoty-i-siwej-w-schronisku,id,t.html"]Polska - Gazeta Krakowska - Kraków - Internetowe wydanie dziennika ogólnopolskiego[/URL][/quote]

Widze, ze mit psiej matki boskiej nie siega do Krakowa i cale szczescie.
I zeby bylo w temacie watku, czy Advocate mozna zamowic gdzies wysylkowo? Jak ktos wie, to niech mi powie.

Posted

[quote name='sonikowa']Ja myślę, że Siwa tym szzcekaniem wyśpiewuje starożytne sagi o wolnych i dumnych kaukazach :-)

Ciekawa byłam czy chłopaki z Boguszyc spotykają się z dziewczynami...
No, że Baca schodzi z drogi Dakocie, to z niej niezła cholera musi być;-)

Biafra, teraz jest bazarek na Ogryzka, ale zaraz po nim pozbieram rzeczy i poproszę znów SBD, żeby na dziewczyny zrobiła. O ile się zgodzi :-)[/quote]

zgodzi sie z przyjemnością i cos na bazarek dorzuci takoż.

Posted

[quote name='Izis1984']W ramach wspomnien, pozwole sobie przypomniec Kazika- pamieta go ktos? Dziki, walesajacy sie kaukaz, tez juz za TM ale ostatnie chwile spedzil pod dobra opieką...
I takie historie najbardziej wzruszaja. Że są jeszcze ludzie, ktorzy pod swoj dach biora takie poczciwe psiaki w drugiej młodości....
Szacun :evil_lol:[/quote]

Pamietam Kazia, bo ta akcja ratunkowa wspaniale zjednoczyla wielu dogomaniakow....
I pocztowke z Kaziem mam...

Posted

Pamiętamy Kazia, i całą akcję... Tak niejako przy okazji - dla kaukazolubów mamy psa wspaniałego, i w potrzebie
cudnego Mojo - to zielone w moim podpisie...

Posted

nawołuje do zakupów na bazarku ;)
o na tym bazarku:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-kaukazka-kuchnia-gwiazdy-z-boguszyc-do-01-10-do-22-a-147272/#post13025674"]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-kaukazka-kuchnia-gwiazdy-z-boguszyc-do-01-10-do-22-a-147272/#post13025674[/URL]

mam nadzieję,że pieniązki tez przypadną dziewczynom :)