Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

izzie1983 napisał(a):
Fibi przejrzyj ją na wszelki wypadek pod kątem kleszczy. W niektórych rejonach Polski jest bardzo dużo kleszczy zakażonych. Lepiej dmuchać na zimne.

Koniecznie! Osowiały pies pędzący żywot gdzieś na polach czy w lesie to bardzo prawdopodobna ofiara kleszcza zakażonego babeszją. W takich przypadkach trzeba działać szybko, bo potem nawet na transfuzję może być za późno... Cholercia, ja zapsiona i zakociona jestem - gdyby to jeszcze była kwestia kilku dni, ale na dłużej nie dam rady służyć nawet DT :placz:

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziękuję za zainteresowanie:) dziewczyny. niby lasów nie ma tu żadnych,ani łąk no ale z tego co wiem to sunia w parku śpi,poza tym na zwykłej głupiej trawie te keszcze mogą być:/.jestem w temacie bo mój pies miał w tam te wakwcje ok.40! rano to nie mam tak zbytnio dużo czasu na siedzenie z nią,ale z tego co ją przejrzałam to nie miała nic.chociaż wiadomo że czasem wystarczy jeden który spowoduje chorobę.po południu jak byłam to chodziła akurat po drodze w pobliżu sklepów i szkoły-zawsze tak jest jak przyjeżdzam.poznała mnie,przywitała się.

Posted

przedewszystkim wez ja do weta jesli nie je jak najszybciej,hotelik to 300 zl plus karma,na wsi za 200zl i karma nikt ja nie przetrzyma -moze popytaj,moge dolozyc do serylki jak znajdziesz dt

Posted

no jutro postaram się ją wziąść do naszej pani weterynarz żeby zobaczyła co z nią.pytałam już wszędzie:(,mieszkam na wsi a tu osoby takie jak ja są uważane za "dziwne".połowa nie wie co tzn DT. co do kotów to nie mam pojęcia jak reaguje,ale do innych psów raczej ok-widziałam ja nieraz w Świerczach w psim towarzystwie.niewiele mogę powiedzieć na ten temat

Posted

Myslę, że hotelik pilny i sterylka bo może być w ciąży. Im szybciej tym lepiej.
W razie czego mogę ją umieścić w hoteliku koło Poznania i wspierać finnasowo, jeśli trochę dołozycie. Tylko nie wiem jak ją dowieźć.
Śliczna mała jest.

Posted

no wiecie,co do transportu to mogłabym nawet sama ją gzieś dowiezc ale niestety az tak dobrym i doświadczonym kierowcą jeszcze nie jetem...ale mogę poprosić chłopaka:).no ja tak tylko ok.100zł miesięcznie mogłabym dawać.zależy od miesiąca,czasem trochę wiecej.

Posted

Prosimy o deklaracje pomocy. Ja mogę ją umieścić w hoteliku bo żal malizny. Mogę opłącic sterylkę. Dołożę do hoteliku. Będę odwiedzać. Ale pomóżmy jej wspólnie.
I pomóżcie w razie czego dojechać do Poznania.

Posted

no ja 100zł deklaruje napewno. do Poznania daleko mam-ponad 320 km:(.i w sumie to chodzi o czas który zajmie nam dojazd:( a nie o koszty dojazdu.chciałabym jak najszybciej jej pomóc,tak mi jej szkoda:(.poza tym to pierwszy bezdomny pies który aż tyle czasu tu przebywa.

Posted

widziałam że robicie np. bazarki Mam nowe buty letnie i nową fajną piżamkę-mogłabym to przeznaczyć dla niej:-); może udałoby się to z czasem sprzedać to trochę kasy by wpadło. kurcze tak bardzo się boję że pewnego dnia przyjadę a jej już nie będzie:(

Posted

Wpisz na wątek transportowy może że poszukujemy transportu małej suni do Poznania z okolic Warszawy. Może ktos jadąc by małą przywiózł. Tutaj ja bym ją zabrała do hoteliku. Podoba mi się malutka. Żal jej.

Posted

ok wpisze . my byśmy mogli ją dowiezc na odległość tak do 150km.no fajniutka jest:),grzeczna.w samochodzie też ładnie jezdzi.gdyby nie to że w pazdzierniku znalazłam moją sunie też w Świerczach to bez wahania bym ją wzięla:)

Posted

na tym wątku o trasnportach znalazłam jedną dziewczynę która jest z Wawy i oferuje transporty do Poznania-trudno,zobaczymy ile to będzie kosztować.....A jakie sa dokładne koszta tego hoteliku?

Posted

jej mam już mała nadzieję że się uda:). tylko boję się ego żę w dniu ewentualnego trasnportu nie będę mogła jej znalezc:(,już miałam taką sytuację jak zawozilismy ja do "kociego świata"

Posted

A dlaczego później koci świat jej nie zabrał. gdy juz była? W takich wypadkach to niestety trzeba szukać do upadłego. Właśnie rozmawiam z hotelikiem, ustalając czy ma miejsce na małą.
MA. Mogę w razie czego ją wstawić. Po sterylce będzie jakiś czas w pokoju a póxniej pójdzie do boksu - może z jakims łagodnym koleżką.
I domek poszukamy.
Myslę, że pomożecie w opłacie hoteliku, żebyśmy z fibi nie zostały same.

Bo mało osób tu zagląda.

Jak sunia trafi do hotelu lub będzie coś więcej wiadomo, może zmienisz tytuł na taki informujący, że sunia potrzebuje pomocy w opłacie hotelu itp.

A jak nazwałąś sunię. POtrzebuje imienia, źle jeśli są anonimowe. Jakos tak wtedy mi czegoś brakuje.

Posted

"Jeśli udałoby się ją dowieźć do Wawy na najbliższą sb.,to jest szansa na transport łączony i koszt byłby ok.110-115zł. Jeśli miałabym ją wieźć osobno,to wychodzi wtedy ok.220-230zł." to odp od tej dziewczyny od transportu. dziś rano sunia była tam gdzie zawsze-zjadła całe śniadanie.ale po południu nie mogłam jej zanlezc:(. "koci świat" stwierdził że nie ma miejsca-a deklarowałam pomoc pieniężną. mój chłopak jak ją odwiedzamy "Lala" do niej mówi, ale czy to się na imię nadaje...... porozsyłam wiadomości prywatne,może ktoś się zainteresuje losem suni. a Tobie dziękuję baaaardzo:P

Posted

Kurcze, nie mogę Wam dziewczyny pomóc z kaską na razie... :-(
A może jakiś bannerek? Może umiecie go zrobić? jak nie to pogadam z jedna dziewczyną...
Imię? Lala.. hmm, jakoś mi do niej nie pasuje ;D Może.. Suzi? :oops:

Posted

1. Banerek dla suni, podlinkowany:

2. Mogę pomóc w bazarku - jakbyś fibi zrobiła zdjęcia i mi wysłała na maila, to bazarek przygotuję, potem żeby nie podnosić kosztów, mogłabyś powysyłać rzeczy do osób, które je wylicytują

3. mogę zrobić suni allegro

Posted

Bazarek to dobry pomysł.

Ale z allegro bym poczekała na stabilizacje jej sytuacji:
- może znaleźć się chętny a suni nie będzie
- jeśli pojedzie do hoteliku - zmieni miejsce pobytu
- - najwazniejsze - sunia może być w ciąży, trzeba koniecznie ją ciachnąć, żeby u kogos nie było niespodzianki.
Myśle, że najpewniej najpierw ją zabezpioeczyć lokalowo, wysterylizować, poznać wiek konkretnie i zachowania.
Ona szybko znajdzie domek. Takie sunie mają wzięcie.
Tylko musi byc to super domek.

Jak myślicie?

Posted

Zgadzam się z Supergoga. Nie znamy jej zachowania, wiemy tylko, że jest prze kochana, ale to nie wystarczy... No i ciąża, to po pierwsze. Mam nadzieje, że nie będzie niespodzianki.
No i koniecznie trzeba zmienić tutuł Fibi :p

Selenga dziękuję za bannerek :loveu::loveu: jedna wiadomość i prośba spełniona... wspaniała jesteś!:loveu: Jeszcze raz dzięki.