mala_czarna Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 święta Tereso z Kalkuty! Juz jesteśmy po wizycie :lol: Tłumy jak zwykle. Frocia usilnie chciała zeżreć Muńka. Kto zna Muńka ten wie, że Muniek nie da sobie w kaszę dmuchać, i byle pies mu nie podskoczy. Dla niewtajemniczonych dodam, że Muniek to kot, który na stałe zamieszkuje przychodnię ;) No więc tak. Generalnie jest ok. Frocia miała przepełnione zatoki okołoodbytowe, które pan doktor opróżnił, obcięliśmy pazurki, no i teraz a propo tego drapania. Na alergie to nie wygląda, nie ma zaczerwienionej skóry, nie ma żadnych pęcherzy, bąbli, itp. Będę podawała jej Kalm Aid - to drapanie może być nerwowe. Zmiana środowiska, jeszcze stany lękowe i takie tam. Książeczka założona, numer czipa wpisany. Co do sterylki to jest tak, że albo czekam do cieczki, albo zrobimy usg i oglądamy macicę. Mam ze 2 fotki z przychodni, ale wstawię jutro, bo padam na twarz. :eviltong: Quote
majuska Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Kochana Frociulka:loveu: mozliwe , że to wszystko na tle nerwowym, bida jeszcze na samym początku w schronisku nie wstawała z kocyka z przerażenia, chociaż sprawna była...wrażliwa sunia i tyle, a życie jej nie oszczędzało....teraz juz z góreczki wszystko pójdzie, trzymam caly czas za Was kciuki!! Quote
gusia0106 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ja bym ciachała. No chyba, że cieczka tuż tuż ;) Quote
mala_czarna Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='gusia0106']Ja bym ciachała. No chyba, że cieczka tuż tuż ;)[/quote] Gunia, zabij mnie, ale nie wiem. Psy się coraz bardziej nią interesują, a ona póki co po prostu je zlewa. Wiesz, mnie ciężko jest ocenić kiedy ta cieczka będzie. Wikunia była malutka, i jak miała cieczkę to bardzo skąpo plamiła. Później podczas chemioterapii, sterydów i cytostatyków cieczka zupełnie zanikła, więc nawet już nie pamiętam jak to jest :oops: Własnie wróciłam ze sklepu. Szelki kupione. O ludzie, jaka Froteczka przestraszona podczas przymierzania. A teraz uwaga. Zrobię z siebie głupa, ale co tam :loveu: Aż jedno zdjęcie mi wyszło z Białobrzeskiej. I to częściowo zamazane. Za to w ramach rekompensaty, macie fotkę ładnego ogródeczka przed przychodnią :eviltong: [IMG]http://images38.fotosik.pl/183/ff6169edc5c43694med.jpg[/IMG] [IMG]http://images48.fotosik.pl/188/3ab12a51efe15c57med.jpg[/IMG] Edit: I w ogóle to nie moja wina, że rozmazane, bo Frotella ma ADHD i nie potrafi ustać w miejscu, a ja biegam za nia z taką trzęsącą się łapą z telefonem :D:D Quote
mala_czarna Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='halcia']No i ogródek sie mniej rusza:eviltong:[/quote] Złośliwa jaka! :lol: Quote
mala_czarna Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Żyjemy, mamy się dobrze, urlopujemy :eviltong: Drapanie nie przechodzi. Jutro chyba pójdę i oddam kał do analizy. Może to jednak te robaki? :roll: Quote
mala_czarna Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Froci spodobał się pilot od tv. Do tego stopnia, że nie nadaje się juz do użytku. W sumie to się jej nie dziwię. Nudziła się, a żadnego gnata do gryzienia nie było w pobliżu ;) Quote
mala_czarna Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Nie wiem czy takie zdjęcie już było, ale wstawiam: [IMG]http://img196.imageshack.us/img196/3210/marzec09074.jpg[/IMG] Quote
rita60 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='mala_czarna']Froci spodobał się pilot od tv. Do tego stopnia, że nie nadaje się juz do użytku. W sumie to się jej nie dziwię. Nudziła się, a żadnego gnata do gryzienia nie było w pobliżu ;)[/quote] Pancia winna,ze nie nauczyła Froci obsługiwanie sie pilotem:evil_lol:nie mogla sobie poradzic z właczeniem telewizora,to sie dziewczynka zdenerwowala/pewnie chodzilo o Animals Planet/:razz: Quote
mala_czarna Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Pisałam wcześniej, że kupiłam Froci szelki, bo ciągnęła strasznie. Wiecie co? Ona musi mieć naprawdę jakieś przykre i bolesne wspomnienia związane z szelkami. Mogę zrozumieć, że nie jest do nich przyzwyczajona, ale troszkę czasu minęło, a ona na widok szelek kładzie się, pokazuje brzuszek, nie chce wstać, a dzisiaj zsiusiała się ze strachu :roll: Quote
majuska Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='mala_czarna']Pisałam wcześniej, że kupiłam Froci szelki, bo ciągnęła strasznie. Wiecie co? Ona musi mieć naprawdę jakieś przykre i bolesne wspomnienia związane z szelkami. Mogę zrozumieć, że nie jest do nich przyzwyczajona, ale troszkę czasu minęło, a ona na widok szelek kładzie się, pokazuje brzuszek, nie chce wstać, a dzisiaj zsiusiała się ze strachu :roll:[/quote] coś w tym musi być....wystarczy popatrzeć co zrobiono z jej ząbkami, żeby wiedzieć, że nie było kolorowo....ale ogólnie dajecie jakoś radę?? Quote
JoSi Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Krakowska sparaliżowana Frotka pozdrawia imiennieczkę. Quote
mala_czarna Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='JoSi']Krakowska sparaliżowana Frotka pozdrawia imiennieczkę.[/quote] Dzięki, kochana ;) JoSi, a skąd ten paraliż? Majusia, jasne, że dajemy radę! To jest całkowicie bezproblemowa sunia! No jesli nie liczyć tego wrąbanego pilota :p Quote
halcia Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Zabawki typu pilot,trzeba chować,na dogo juz nie jeden został bez pilota:evil_lol: Quote
majuska Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Trzymam kciuki za dzielne dziewczynki, a zwłaszcza za Frociaka po przejściach... Quote
Becia66 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Sparaliżowany Frociak był w ostatnim numerze ,, mojego Psa ". Ciekawe czy jakis odzew był....:roll: Quote
Miśka84 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='mala_czarna']Pisałam wcześniej, że kupiłam Froci szelki, bo ciągnęła strasznie. Wiecie co? Ona musi mieć naprawdę jakieś przykre i bolesne wspomnienia związane z szelkami. Mogę zrozumieć, że nie jest do nich przyzwyczajona, ale troszkę czasu minęło, a ona na widok szelek kładzie się, pokazuje brzuszek, nie chce wstać, a dzisiaj zsiusiała się ze strachu :roll:[/quote] Mój Mikser ma szelki jakieś 2 miechy. Chodzi w nich ślicznie ale nadal panicznie boi się jak je zakładam. Quote
mala_czarna Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Nie ma mowy; nie wyjdę w deszcz na spacer :eviltong: [IMG]http://images46.fotosik.pl/193/6310748c40237677med.jpg[/IMG] [IMG]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6310748c40237677.html[/IMG] Quote
majuska Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 No taaakk....:evil_lol: a czy pod doopką wystarczająco miękko ma pieseczek??:razz::evil_lol: Quote
Recommended Posts