SzOlka Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 hehehe, Murak, zebys sie nie zdziwila jakie przydomki maja ludzie na swiecie, moj to Ka-Miel niestety zarejestrowany w 1963 w Szwecji du******pa, musze dumaac co innego bo jak dodam do tego pl to nic nie da, moja przyjaciolka ma El-Sa-Bo du******pa zarejestrowany w holandii, chyba "Poskromienie Zlosnicy" zostalo, bo po polsku jest i moze sie uda, a poza tym to bardzo trafne jest toc to szkotka i westka jest zlosnice jak nic
Wojtek Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Kocham Was. Baungiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bogula Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Wojtek---fajne komunikowanie się z kobietami bywa umiejetnością złożoną, ale napewno możliwą--------patrz jborowy :D ; wysil się! a gdzie sie podziała Twoja błękitna psia ikonka? I pisz dalej z nami :D Oboje w wczorajszą noc chyba trochę zaduzo wchłonęliśmy :wink: -----ja domagałam się potwierdzenia uczuc od Flaire :lol: ...... Pozdrawiasy dla wszystkich! I jeszcze muszę coś o tych szkotach-------są wspaniałe. I ta plaża w grudniu...I jeszcze psiska robią za "dziadka do orzechów" czy już mają łuskane? Piękne pieseczki! Murak---przy drugiej kawie wejdę na te nowofunlandy...
Flaire Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Murak, a czy jako wielbiciel i "ciocia" nowofundlandów też się kwalifikuję na ten zjazd?
Murak Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Na zjazd kwalifikuje sie każdy psi wielbiciel któremu "mela" nie straszna. Z Zakopanego (mojego rodzinnego gdzie się chowały i w ekipie róznorodnej socjalizowały)wybiera się ,tylko niestety na samą niedzielę(to do nas tylko 70 km)cały(mam nadzieję) nasz nieformalny Klub Jeżyka. Owczarek środkowoazjatycki,dogi,wilczarz,cane corso... Juz się nie mogę doczekać!!!! :laola: Zagadka Kto zgadnie dlaczego "psi" klub nazwany został "Klubem Jeżyka"? :lol: Na zjazd zapraszamy oczywiście jak najserdeczniej- byłam na letnim i było bardzo wesoło SzOlka zobaczymy co z tymi przydomkami wyjdzie ale poskromienie złosnicy nie byłoby złe no nie? Te charakterki!!!!!! :evil: :wink: PS.Wklejaj jeszcze swoje zdjęcia plizzz
Wind Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 spróbuję tu kiedyś wstawić zdjęcie naprawdę ładnego Norfolka i zobaczymy, Wind, czy nie zmienisz zdania... :wink: Wind, dla Ciebie: Dzieki Flaire :-) Rzeczywiscie na tej focie pies prezentuje sie naprawde swietnie :-) A poza tym to fota jest fajna :) pozdrawiam,
Wind Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Flaire, dziękuję norfolk superowy. Powiem tak - mi tez sie podobaja tylko te ładne i ładnie zrobione, ale słodkie sa wszystkie bardzo - i takie przylepne. To chyba najsympatyczniejsze z małych terrierów. (Zaraz mnie beda bić.... :siara: ) Fuka ... i Ty Brutusie??? :( Jak mozesz :( Znam tez inne przylepne i przesympatyczne male terriery :-? :D :D :D
Flaire Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Ten pies (a właściwie suczka) jest naprawdę piękny. Tak jak Tobie, nie za bardzo podoba mi się przeciętny przedstawiciel tej rasy, ale Coco raczej wszystkim się podoba. Sędziom również - w roku 2003, była na pierwszym miejscu w USA we wszystkich rankingach (i to ze wszystkich ras - nie tylko terierów). Na początku 2004 miała przerwę na szczeniaki, z której właśnie powróciła na ring do kolejnych zwycięstw. No i wiedziałam, że zdjęcie również Ci się spodoba :wink: .
Wind Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Flaire, Dobrze wiesz, ze obu nam sie podobaja piekne psy na dobrze zrobionych fotach, prawda? Sama poezja ... :klacz:
Flaire Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 No właśnie, ja tak sobie myślałam, że nawet maliniak mógłby mi się podobać, jakby był dobrze zrobiony, ustawiony i sfotografowany. Tylko co do australijskich cattledogów nie jestem pewna :wink: .
Wind Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Flaire, wiesz co ... ja zawsze mawiam tak: co sie nie-do-wyglada to sie do-foto-szopuje :lol: :lol: :lol:
Flaire Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Wind, no to weź zrób coś z tym zdjęciem cattledoga :wink: : http://members.aol.com/kuagirl/elyboy2.JPG
Wind Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Flaire, Trzeba bylo slyszec moje wzdechniecie, gdy otworzylam ta fote ... Hmmm ... Flaire ... jakby Ci to powiedziec ... rzeczy niemozliwe to ja jeszcze zrobie, ale z cudami wciaz mam problem :cunao: :cunao: :cunao:
coztego Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Drogie Panie! Każdy pies jest piękny na swój sposób 8) A temu na zdjęciu też nic nie brakuje! :evilbat:
zachraniarka Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 No właśnie, ja tak sobie myślałam, że nawet maliniak mógłby mi się podobać, jakby był dobrze zrobiony, ustawiony i sfotografowany. Tylko co do australijskich cattledogów nie jestem pewna :wink: . To ja napiszę tak.. mi się podobają psy w typie misia.. grubokościste, zwisłouszaste i przytulaste :D Owczarki cenię, ale nie podoba mi się z wyglądu ich czujny, ostry wyraz. Miałam styczność z wieloma maliniakami i były naprawdę okropne z wyglądu. Natomiast od niedawna wyprowadzam na spacer maliniaka kolegi.. i co tu dużo mówić pies jest super! Mimo że całkowicie nie pasuje do mojego kanonu urody to muszę przyznać, że jest naprawdę bardzo ładnym psem i robi wrażenie. Myślę, że nikt by tu nie zaryzykował wypowiedzi, że pies jest ze schroniska. Proporcje, budowa, prezencja- miodzio, mimo że jak jeszcze raz zaznaczę takie psy mi się nie podobają. Nie mam niestety aparatu, ale jakby mi się udało pożyczyć to zrobię zdjęcie Zacierowi i Wam pokażę, że maliniak może się podobać z wyglądu. Kiedyś zaś sama planowałam cattle doga i przyznaje, ze nawet mi się troszku podobały :oops: Wikszość przedstawicieli (jakieś 90% :wink: ) jest okropna, ale zdarzają się fajne egzemplarze. Gdzieś widziałam fajne zdjęcie na necie, jak znajdę to też wkleję :D Pozdrawiam serdecznie!
Fruzia Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Flaire! Sorki,że się wcinam, ale co to za urocze niufy na zdjęciu z tobą? Od kogo takie piękne?
Flaire Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 To ja napiszę tak.. mi się podobają psy w typie misia.. grubokościste, zwisłouszaste i przytulaste :D Hihihihi... Ja tez najjbardziej lubie Misie! :lol: A do mojej to nawet ludziki na ulicy mowia, "Ty misiu" - a ja na to, "a skad Pan(i) wiedzial(a), ze ona sie nazywa Misia?" A oni sa zawsze bardzo zdziwieni, nie poznaja, ze to zart i zaczynaja sie tlumaczyc, ze wcale nie wiedzieli! :lol:
Flaire Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Flaire! Sorki,że się wcinam, ale co to za urocze niufy na zdjęciu z tobą? Od kogo takie piękne?Fruzia, one sa amerykanami, konkretnie z Kalifornii. Ta suczka bezposrednio za mna nalezy do mojej przyjaciolki i sasiadki z czasow, gdy tam mieszkalam - byla najlepsza przyjaciolka z casow szczeniecych mojej Misi, byly naprawde nierozlaczne. A zdjecie jest robione podczas mojej wizyty tam w tym roku.Padl mi komp, wiec robienie czegokolwiek teraz nie jest sprawa latwa, ale jak go naprawie i mi przypomnisz, to zeskanuje i wstawie wiecej zdjec brazowych niufow z airedalem. :D
aga_ostaszewska Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Norfolk jest okropnie smieszny! Flaire: Giniesz wsrod tych malutkich pieseczkow! One musza byc niesamowicie kochane! Takie misie... A co do cattledoga, no to jest tak brzydki, ze az piekny :wink:
Murak Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Hej Fruzia przyszła koza do woza Bo widzisz Flaire moja Furka wychowywała się z funką Fruzi są prawie w tym samym wieku :lol: :lol: :lol:
coztego Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Norfolk jest okropnie smieszny! No właśnie! Nie mogłam znaleźć odpowiedniego określenia 8) A co do owczarków- to ja też za nimi nie przepadam- ogólnie. Co tu dużo gadać- nie ma jak terier ;)
Minio Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Fler, jaki Kogniaczek?! Myślisz. że co ja, jakiś "yapaszion" jestem?! Kochana, może chłopaki z "Warszawki" - tak, my tu w rezerwatach przyrody (krytych strzechami), pijemy, np. dobre włoskie wino - Valpolicella!!! ] Wojtek, ja chłopaczek z Warszawaki wolę whiskey ;) Witam wszystkich, właśnie powstałem po kilkudniowej chorobie która mnie do wyrka wpakowała. Nawet do kompa nie miałem siły wstawać... Ale wstałem i jestem i... zrobiłem fotkę mojej Korce którą wstępnie powyskubywaliśmi paluszkami :stupid: Terier wysokonożny:
Murak Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Hej Minio tu na południu wiskey też nieżle smakuje chociaz teraz na swięta to się imbiróweczka maceruje. Ale wiesz - nie boisz się wstawiać zdjęcia? :-? Jeszcze wywołasz wielbłąda z lasu ?:wink:
Minio Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Murak He, nie boję się bo... sie nie boje ;) Ale jak wolisz to mam fajną fotkę którą znalazłem w necie:
Recommended Posts