scorpio133 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Randa']decyzję podejmiemy wspólnie na watku, ale Twoje wrażenia z rozmowy i to co z rozmowy będzie wynikało będzie ważne[/QUOTE] i ja tak mysle. Quote
zuzlikowa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Randa']decyzję podejmiemy wspólnie na watku, ale Twoje wrażenia z rozmowy i to co z rozmowy będzie wynikało będzie ważne ...jamor,znasz najlepiej Rufuska i nie może zostać pominięta Twoja opinia... A coby nie było tak poważnie wrzucam cudne bazarki do pooglądania i może do pokupowania...rozjąśnią niedzielne twarze i serducha wiosną i pięknem...sami zobaczcie!!!...i nawet dla Rufuska!!! ...jeszcze zimowo i walentynkowo... http://www.dogomania.pl/threads/179265-Jeszcze-ZIMOWO-i-juA-WALENTYNKOWO-z-odrobinAE-WIOSNY-dla-DOMU-na-benie-11-2 ...już w pełni wiosennie... http://www.dogomania.pl/threads/179353-WIOSNA-panie-sierA-ancie-margeritki-motyle-biedronki-pszczA-A-k-i-itd-dla-beniA-w-14-02 A nawet dla pań,by pięknymi się czuły...kosmetyki... http://www.dogomania.pl/threads/179296-PozwA-l-sobie-czuAE-siAE-PIAE-KNAE-kosmetyki-rA-A-niaste-na-benie-od-cioteczki-bico-do-11-02 ...sreberko piekniaste... http://www.dogomania.pl/threads/179294-Srebro-na-pomoc-w-ratowananiu-bezdomnych-porzuconych-pies-i-suna-koniec-13-02 Piękne KONIE na nie beniki...Rufuska i Miszkę... http://www.dogomania.pl/threads/179394-Arab-Gniadosz-PasAE-ce-siAE-konie-3-niezwykA-e-OBRAZY-na-niezwykA-*****-Rufusa-MiszkAE-12-2 Zapraszamy...na prawdę warto, choć oczy ucieszyć!!! Quote
NaamahsChild Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Licytacja Rufusowo-Miszkowa trwa! Odzew cudowny, obrazy robią furrorę!:) Quote
zuzlikowa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='NaamahsChild']Licytacja Rufusowo-Miszkowa trwa! Odzew cudowny, obrazy robią furrorę!:) Warte tego i psiaki i obrazy...zapraszamy...i troszkę wiosny przynosimy Quote
Freya73 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Trzymam kciuki by wszystkie znaki zapytania otrzymaly swoja odpowiedz ale przede wszystkim, by adopcja Rufusa doszla do skutku. Rzeczywiscie, bazarki bardzo imponujace. Quote
jamor Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Kobieta dzwoniła. Jak dla mnie powazna osoba, konkretna i godna zaufania. to co mogłem wywnioskowac z rozmowy tel. strace klienta, ale jestem za. nie pytałem Was o zgode ,ale profilaktycznie podałem rufusowi tabletki na odrobaczenie.koszt całkowity 20zł. i to do budy Quote
wellington Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 W mig sie nauczy - czy on nie ma przypadkiem niemieckich przodkow....? Takich do polowania ? Ach, zapomnialam, on przeciez ma pojechac do Bawarii - no tak, tam potrzebuje slownika :) Quote
MyrkurDagur Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='jamor']Kobieta dzwoniła. Jak dla mnie powazna osoba, konkretna i godna zaufania. to co mogłem wywnioskowac z rozmowy tel. strace klienta, ale jestem za. nie pytałem Was o zgode ,ale profilaktycznie podałem rufusowi tabletki na odrobaczenie.koszt całkowity 20zł. Dziękuję Ci jamorze za rozmowę z panią, a przede wszystkim wyrażenie swojej opinii! :) I bardzo cieszę się, iż jest to opinia tak pozytywna! :) __________________________________________ Czyli... Rufusa czas do domu wysyłać...? Quote
zuzlikowa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='MyrkurDagur']Dziękuję Ci jamorze za rozmowę z panią, a przede wszystkim wyrażenie swojej opinii! :) I bardzo cieszę się, iż jest to opinia tak pozytywna! :) __________________________________________ Czyli... Rufusa czas do domu wysyłać...? Jak się zgrały możliwości i potrzeby...niech uczy się niemieckiego,dużo nie musi się naumieć...i szybko w drogę! Do domku!!! Jamor...daj chłopakowi kilka lekcji dobrego i przystojnego zachowania...na obcasy jedzie! Quote
scorpio133 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 kochany Rufusku! tak długo czekałes az sie doczekałes. Quote
Freya73 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Pora na dom i staly adres zamieszkania. Quote
NaamahsChild Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Rufus, teraz będziesz szczekać po niemiecku:) Quote
masienka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 mam rozumiec, ze trzeba zaczac rozgladac sie za transportem dla chlopaka? :) jesli tak to czy jest mozliwosc zeby przed jego wyjazdem zrobic kastracje poprzedzona pelnym badaniem krwi? Pani pokryje koszty ale wolalaby zeby to bylo zrobione bo to jednak juz nie taki mlodzieniaszek wiec dla bezpieczenstwa przed zabiegiem dobrze by bylo wszystko sprawdzic. Quote
monika083 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Rufusku ,i jak Ci idzie nauka jezyka??:) Quote
Kaja i Aza Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='masienka']mam rozumiec, ze trzeba zaczac rozgladac sie za transportem dla chlopaka? :) jesli tak to czy jest mozliwosc zeby przed jego wyjazdem zrobic kastracje poprzedzona pelnym badaniem krwi? Pani pokryje koszty ale wolalaby zeby to bylo zrobione bo to jednak juz nie taki mlodzieniaszek wiec dla bezpieczenstwa przed zabiegiem dobrze by bylo wszystko sprawdzic.[/QUOTE] Chyba nie tylko kastracje trzeba zrobic, czy Ty masienka wiesz jakie sa przepisy niemieckie jesli chodzi o wwozenie psow? Quote
NaamahsChild Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Rufus musi być zaczipowany, zaszczepiony i posiadać paszport. Badania krwi chyba są niekonieczne, ale nie jestem pewna. Randa, Ty pewnie jesteś zorientowana najlepiej z nas, dokształć ciotki:) Quote
Kaja i Aza Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='NaamahsChild']Rufus musi być zaczipowany, zaszczepiony i posiadać paszport. Badania krwi chyba są niekonieczne, ale nie jestem pewna. Randa, Ty pewnie jesteś zorientowana najlepiej z nas, dokształć ciotki:)[/QUOTE] Badania krwi sa konieczne przed kastracja; kto jak kto ale ty powinnas o tym wiedziec, Quote
monika083 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 napewno musi miec paszport (ok 50 zl) ,z wszystkimi aktualnymi szczepieniami /odrobaczenie i zaswiadczenie od weta ,ze pies jest zdrowy i moze przekroczyc granice. Ja bynajmniej tylko to zalatwialam. Quote
monika083 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 a tak ,czipa tez musi miec oczywiscie:) Quote
Kaja i Aza Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='monika083']napewno musi miec paszport (ok 50 zl) ,z wszystkimi aktualnymi szczepieniami /odrobaczenie i zaswiadczenie od weta ,ze pies jest zdrowy i moze przekroczyc granice. Ja bynajmniej tylko to zalatwialam.[/QUOTE] A nie czipowalas psa? Podobno to wymog unijny. Quote
monika083 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 tak ,byl czipowany w schronisku jeszcze , Quote
Kaja i Aza Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 No to teraz pytanie, kto sie tym wszystkim zajmie? Quote
monika083 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 a jeszcze cos ..to zaswiadczenie od weta musi byc wydane na nie wiecej niz 48 h przed podroza. (zaraz sprawdze dokladnie w paszporcie) Quote
NaamahsChild Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Kaja i Aza']Badania krwi sa konieczne przed kastracja; kto jak kto ale ty powinnas o tym wiedziec,[/QUOTE] Myślałam, że chodzi Ci o badania krwi do paszportu;) Bo na przykład do UK muszą być robione, stąd tak skojarzyłam;) Do kastracji oczywiście, badania powinny być przeprowadzone. Quote
Recommended Posts