Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety Naa nie znam się na tym za bardzo, co nie przeszkadza czasem pokłócić się na wątku, jak się ktoś wymądrza.Pewnie Masieńka ma ten temat przerobiony, od Jamora jak dobrze pamiętam 2 psy do Niemiec pojechały, no ale jak będzie trzeba to będę zgłębiać temat.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kaja i Aza']No to teraz pytanie, kto sie tym wszystkim zajmie?

A chcialas sie zadeklarowac?

Odnosze wrazenie, ze chelpisz sie tutaj bezgranicznie, do tego stopnia az niemilo czyta sie Twoje przywolywanie wszystkich do tablicy. To jeden z najmilszych watkow na Dogo, nie psuj go prosze.

A Rufus, Ty pakuj walizki.

Posted

[quote name='Randa'](...).Pewnie Masieńka ma ten temat przerobiony, od Jamora jak dobrze pamiętam 2 psy do Niemiec pojechały,(...)..

O tym samym pomyslalam ...

Posted

[quote name='Freya73']A chcialas sie zadeklarowac?

Odnosze wrazenie, ze chelpisz sie tutaj bezgranicznie, do tego stopnia az niemilo czyta sie Twoje przywolywanie wszystkich do tablicy. To jeden z najmilszych watkow na Dogo, nie psuj go prosze.

A Rufus, Ty pakuj walizki.

Przepraszam, ale czym sie chelpie? Wlasnie dlatego pytam, ze nie moge sie zadeklarowac, troche za daleko mieszkam.

Posted

[quote name='Freya73']
[/QUOTE]

Co za ton :mad:
Nigdzie nie widzialam zeby Kaja sie gdzies "chelpila" !

Posted

[quote name='wellington']Co za ton :mad:
Nigdzie nie widzialam zeby Kaja sie gdzies "chelpila" ![/QUOTE]

Szkoda, ja odnioslam takie wrazenie. A tego pokaznego palanta to na kogo ... ?

Posted

[quote name='Freya73']Proponuje przeczytac swoje poprzednie posty i przeanalizowac ton wypowiedzi.

Nie ma juz o czym mowic, wyprawiajmy Rufusa do domu.

wiesz Freya skad sie biora te niemile watki na dogo? Masz cos do mnie osobiscie, napisz do mnie na priva, bo normalne, ze jak Ci odpisze to i Ty mi odpiszesz i tak sie bedzie watek ciagnal, calkiem nie na temat. A skoro nie ma o czym mowic, to trzeba bylo nie zaczynac.

Posted

[quote name='"Kaja i Aza"']Chyba nie tylko kastracje trzeba zrobic, czy Ty masienka wiesz jakie sa przepisy niemieckie jesli chodzi o wwozenie psow?[/quote]

o czipie, aktualnych szczepieniach i paszporcie pisalam kilka stron wczesniej.To jest tak oczywiste, ze myslalam iz nie trzeba tego potwierdzac w kazdym jednym poscie...

Posted

[quote name='wellington']Na ton wpisu.[/QUOTE]

Ton, adekwatny do tonu wypowiedzi Kaji i Azy.

Ostatni moj post, wyrazilam opinie, Ty rowniez. Do zobaczenia na watkach ;)

Posted

Rufunia...zaczipować, odchłopczyć, paszporcik załatwić, transport wygodny zabezpieczyć...no,jest tego troszkę biorąc pod uwagę konieczność dania choć podstaw szprechającej mowy i dobrych manier poduczenia...jest dość do roboty,by energię na swary marnotrawić,tym bardziej,że nie ma o co.
Tak więc mając nadzieję na sympatyczne zakończenie krajowej części bytności Rufusiaka i szczęśliwe rozpoczęcie światowego bywania...Ruficzku, miziam pędziwiatrze!

Posted

Oj... z niepokojem czytałam ostatnie posty... Wszyscy chcemy dla Rufusa jak najlepiej i wiem, że każdy z Was martwi się o niego, ma również swoje poglądy, przemyślenia i odczucia, ale proszę... nie sprzeczajmy się...

Jeśli chodzi o wyprawianie psiaka za granicę, a dokładnie Niemiec, to tak jak już pisałam mam jedno doświadczenie, z psiakiem pochodzącym z tego przytuliska, co Rufus. Psiak był zaczipowany (pan wszystkie swoje psy czipuje), miał wszyskie szczepienia, a paszport pan z przytuliska załatwił mu "za darmo" (bo gmina później zwraca mu za to pieniądze). Ale Rufus w praktyce już nie ma kontaktu z przytuliskiem, więc o załatwienie wszystkich potrzebnych, a brakujących rzeczy musiałybyśmy w tej sytuacji poprosić jamora. Zwracanie się do przytuliska nie ma już sensu. Co do czipa, to ta informacja powinna być wpisana w książeczkę Rufusa, która pojechała razem z Rufusem do jamora. Najlepiej skontaktować się z jamorem, co zresztą uczynię. Pozostaje jeszcze oczywiście kastracja.

Posted

Randa napisał(a):
a dlaczego pytasz?

Dlatego, że po podrzuceniu mi psola przez Dogomaniaczkę dwa tyg. temu podrzuciłem zdjęcia Rufusa koledze zainteresowanym adoptowaniem psa. Zdał się na mój wybór. W tej chwili nie znam jego odpowiedzi , bo wyjechał. Jestem jednak po rozmowie z Jamorem i zostawiam Rufusa osobie, która jest nim zainteresowana z Niemiec. Choć nie lubię 'eksportu' to tym razem .......

Posted

Teraz jak Rufus ma jechać do Niemiec, może zaczną sie bić o niego. Ale z tego co piszesz wynika,że ten niemiecki domek musi być ok.Mam wrażenie, że tym razem wybór jest trafiony.