zuzlikowa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Randa napisał(a):Teraz jak Rufus ma jechać do Niemiec, może zaczną sie bić o niego. Ale z tego co piszesz wynika,że ten niemiecki domek musi być ok.Mam wrażenie, że tym razem wybór jest trafiony. Z całego serca sobie tego życzę...Rufusowi tego życzę! Quote
MyrkurDagur Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Pisałam do jamora i masienki - w Rufusowej sprawie :) Prosiłam jamora o namiar na klinikę, którą kiedyś podawał. Napisał, że są drodzy i trzeba się targować... Do tego pamiętajcie, że Rufus kilka dni będzie musiał w niej zostać po kastracji (choć pamiętam, że pan z kliniki mówił mi, że oni raczej nie zostawiają u siebie psów) i każdy dzień kosztuje (chyba około 60 zł). Czipa Rufus już ma. Badanie krwi zrobi klinika. I jeszcze paszport - to chyba także może zrobić klinika? Dowiem się zresztą wszystkiego... Boimy się tylko z masienką, że za długo to wszystko może trwać. Bo jeszcze pozostaje kwestia szczepień, a chyba kastracji i szczepień łączyć się nie powinno...? To chyba zbyt wiele jak na jednego psa... Zadzwonię do tej kliniki, chyba, że ktoś potrafi się targować ??? Ja nie posiadam takich zdolności i przyjmę wszystko, co mi zaoferują i nie będę nawet walczyła o nic... Nie nadaję się do targowania i jakichkolwiek interesów czy biznesu :/ Jest jeszcze transport - trzeba dowieźć Rufusa do Świecka albo Zgorzelca, a pani go z tych miejsc może odebrać. Ktoś ma jakiś pomysł na transport ??? Ja mam telefon do Pati-C - ona wozi psiaki, ale nie wiem ile to będzie kosztować. Proszę o wszelkie rady, zdanie i pomoc. ___________________________________ Melduję, że na Rufusa konto wpłynęły pieniążki od Leyli !!! Dziękuję !!! :) Quote
agata51 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Rufus MUSI zostać w klinice po kastracji? Ja swoje i nieswoje zabierałam od razu po do domu. 60zł za dobę to rozbój w biały dzień. Wysłałam dziś 30zł dla Rufuska. Quote
Szarotka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 No i co dalej z Rufusem ?? cos sie nagle cicho zrobilo. Quote
zuzlikowa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Szarotka napisał(a):No i co dalej z Rufusem ?? cos sie nagle cicho zrobilo. ...bo może czas na załatwianie wszystkiego!...powodzenia! Quote
Kaja i Aza Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Myrkur Dagur wprawdzie prowadzi watek, ale chyba nie ma mozliwosci zawiezienia Rufusa do weterynarza, ja tez nie i dlatego pytalam kto pomoze w organizacji tego wszystkiego na miejscu. Quote
MyrkurDagur Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Kaja i Aza napisał(a):Myrkur Dagur wprawdzie prowadzi watek, ale chyba nie ma mozliwosci zawiezienia Rufusa do weterynarza, ja tez nie i dlatego pytalam kto pomoze w organizacji tego wszystkiego na miejscu. Dokładnie, ja od Rufusa setki kilometrów jestem... Jutro zadzwonię do kliniki i dowiem się wszystkiego, dam Wam znać. Jestem także cały czas w kontakcie z masienką. agata51 napisał(a):Rufus MUSI zostać w klinice po kastracji? Ja swoje i nieswoje zabierałam od razu po do domu. 60zł za dobę to rozbój w biały dzień. Wysłałam dziś 30zł dla Rufuska. Musi... Ale te kwoty mnie także przerażają... Jutro przekażę Wam wszystkie informacje. Dziękuję Agato za wpłatę, dam znać jak dotrze :) Quote
Kaja i Aza Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Jamor wprawdzie postawil warunek, ze Rufus ma po kastracji dojsc do siebie w klinice, ale moze nie musi to byc jednak piec dni. Moj kot po kastracji brykal nastepnego dnia. Myrkur moze sie spytaj weta czy dwa-trzy dni wystarcza; moze Jamor da sie przekonac, bo to naprawde jest koszt ogromny i wg. niepotrzebny. Quote
jamor Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 nie , nie ma takiej opcji. ja juz to przerabiałem , trzy psy kastracja w ciagu dwóch dni a po kilku nastepnych osiwiałem i postarzałem sie o 50 lat. na nastepny dzien jeden dostał krwotoku a za 5 drugi zapalenia otrzewnej i na sygnałach gnałem z nim po nocy pod warszawe do kliniki. Quote
MyrkurDagur Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Dzwoniłam do tej kliniki i mam informacje. Kastracja psiak o wadze powyżej 25 kg do 50 kg to 470 zł. Pierwsza doba w klinice jest w tej cenie, ale za kolejne trzeba płacić - 60 zł za dobę. Mogą wyrobić paszport, a jego cena to około 51 zł. Potrzebne także będzie szczepienie przeciwko wściekliźnie, ale to już kilka dni po kastracji (cena - 25 zł). Pierwszy wolny termin na przyjęcie psa to 22 luty. Quote
Kaja i Aza Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Czyli 710 zl za kastracje z pobytem 5-dniowym, plus paszport i wscieklizna; to ile pieniedzy brakuje? I czy jest ktos zeby wozic Rufusa? I jeszcze transport do granicy niemieckiej, a watek opustoszal. Quote
Randa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nic nie opustoszał, dobrze byłoby spiąć się na ten pierwszy wolny termin-22luty. Myślę , że wspólnymi siłami nazbieramy tą sumę, a może Masieńka zapytałaby przyszłą właścicielkę, czy ta nie pokryłaby części kosztów. No i czy my coś już mamy na ten cel? Quote
MyrkurDagur Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Teraz powinnam przelać jamorowi 450 zł za hotel. Nie wiem, ile Rufus jeszcze u niego posiedzi, a miesiąc trzeba opłacić... Pobliczam ile zostanie wtedy i napiszę wszystko. Jeśli chodzi o transport do kliniki, to pamiętam, że kiedyś jamor pisał, że on także wozi, ale nie pamiętam ile to u niego kosztowało. Jeśli chodzi o transport do granicy niemieckiej, to ja na razie tylko Pati-C mogę zaproponować (jeśli w ogóle będzie mogła, ale ona raczej nigdy nie odmawia), pozostaje także kwestia ceny (ale kilkaset złotych to na pewno będzie kosztować). Może ktoś z Was zna jeszcze kogoś, kto mógłby się tego podjąć...? Dajcie mi chwilkę, to zaraz napiszę ile mamy pieniążków. Quote
Szarotka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 A nie ma innej tanszej kliniki ?? bo ta cena to dosyc wygorowana. Quote
MyrkurDagur Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Szarotka napisał(a):A nie ma innej tanszej kliniki ?? bo ta cena to dosyc wygorowana. Tę polecał jamor. Dość dawno temu pisał mi o innym wecie, tańszym i ja wtedy do tego weta dzwoniłam, ale potem po jego przejściach związanych z kastracją innych psiaków, polecił tę klinikę, także dlatego, że psa przetrzymać mogą... A teraz Rufusa finanse. Na jego koncie jest: 781 zł (z wpłat jednorazowych i stałych) + 258 zł (miało być przeznaczone na przyszłe miesiące hotelowania) + 532 zł (na kastrację) = 1571 zł z czego trzeba odjąć 450 zł za hotel, 20 zł za odrobaczenie, ale mają jeszcze dojść pieniążki od agaty51 i będzie coś z bazarku Naa i zuzlika. Quote
Szarotka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Jak macie kase i klinia dobra to jasne. Quote
Szarotka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Rufus i ciotki wybaczcie mi malego offa; Stonka uratowala dwa pieski z dzialek, ale jest prawie sama na watku i ledwo dyszy, prosze w jej imieniu o pomoc: http://www.dogomania.pl/threads/178309-maja-szansAE-zbieramy-na-leczenie-na-sterylkAE-na-hotelik-na-nowe-zycie Quote
Kaja i Aza Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Czyli 22 lutego kastracja, dwa tygodnie potem szczepienie na wscieklizne i Rufus moze jechac do domu? To i tak trzeba bedzie dozbierac troche pieniedzy, ale tragicznie nie jest. Quote
MyrkurDagur Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Kaja i Aza napisał(a):Czyli 22 lutego kastracja, dwa tygodnie potem szczepienie na wscieklizne i Rufus moze jechac do domu? To i tak trzeba bedzie dozbierac troche pieniedzy, ale tragicznie nie jest. Myślę, że tak. Przynajmniej w przypadku tej kliniki. Mam nadzieję, że masienka zaglądnie i jeszcze od siebie coś napisze. Pamiętajcie, że transport także będzie nas sporo kosztować... Ja na pewno Rufusowi także coś od siebie dorzucę. Quote
masienka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 fiu, fiu, fiu jak powiedzialby cwirek... z taka cena za kastracje to sie jeszcze nie spotkalam. Czy wliczone sa w tym choc podstawowe badania czy to sam zabieg plus doba w lecznicy? Poza tym to dosyc dlugo by to wszystko trwalo nawet jesli udaloby sie zaklepac ten termin na 22.02... Pani oczywiscie sie nie rozmysli ale naturalnym jest, ze chcialaby miec chlopaka jak najszybciej u siebie. Jest pewna mozliwosc, zeby to wszystko przyspieszyc i zeby wyszlo taniej. Otoz w Srodzie Wlkp. czyli po drodze na Poznan i Swiecko mamy sprawdzony hotel, w ktorym trzymamy obecnie trzy "nasze" malamutki. Wszystkie trzy byly tam ciachane i nie bylo najmniejszych problemow bo dochodzily do siebie w domu pod opieka wlascicielki hotelu. Ma sprawdzona, zaufana wetke. Wiadomo, ze zmiana miejsca to dla psa stres ale chyba mniejszy w domu przy czlowieku niz w klinice w klatce. Nie mowiac juz o kosztach, ktore z cala pewnoscia bylyby mniejsze. Nowa pani Rufusa oczywiscie sie dolozy ale przeciez im taniej uda sie to wszystko zorganizowac tym lepiej bo wiecej pieniedzy zostanie na pomoc innemu psiakowi. No i moze by sie udalo szybciej. Nie wiem czy Patrycja mialaby miejsce na te kilka(nascie) dni ale moge zapytac. Nie wiem tez dokladnie jakie sa koszty zabiegu, badan i reszty u jej wetki ale na pewno nie wieksze niz tutaj. Pytac??? Quote
MyrkurDagur Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Masienka, spytaj jeśli możesz. Ale jeszcze to szczepienie przeciwko wściekliźnie - z tym i tak trzeba będzie poczekać, a do tego paszport jeszcze. Quote
Freya73 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Watek nie opustoszal, jestem pewna, ze wiele osob czyta go uwaznie i nie musi grac pierwszych skrzypiec by pomoc Rufusowi. Czekalam zarowno na wypowiedz o finansach ale i opinie masienki rowniez. Wspomoge Rufusa finansowo na miare zasobu mojej kieszeni. A teraz czekam na "kosztorys" od masienki. Quote
zuzlikowa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Oczywiście,że nic nie opustoszał...nie mając nic do dodania- ani pomysłów mądrych, ani pieniążków potrzebnych, nie zaśmiecam wątku Rufusiaka w napięciu czekając i trzymając kciuki... dziś się wyłamuje i buziola cioteczkom i Rufusiastemu wysyłam...niech nie tylko dzień walenia w tynki jest szczęśliwy i miłości pełen...każdy inny też!!! http://cmok.pl/link/968542 ...kliknij proszę! Quote
Recommended Posts