Tola Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 LAZY napisał(a):Już piszę. My bez problemu mozemy zabrać Zibiego z Poznania do Szczecina, pytanie tylko brzmi o której psiak będzie do odebrania? Mąż jest kierowcą i od rana jeździ za kółkiem i stąd pytanie. 31 to niedziela i problemem może być późna pora. Dajcie znać jak to dokladnie wygląda. :multi: Super. Wszystko uzgodnię i dam znac. Zibi szykuj się do drogi:multi: Quote
LAZY Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jakby dało radę załatwić przyjazd Zibiego przed nocą to byłoby miło:eviltong:Marcin (mój mąż) w poniedziałek od rana będzie jechał w trasę i wolałabym, zeby był wyspany. Czekam na wiesci. Quote
stonka1125 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ło jezu tak daleko zibi jedzie,światowiec z niego,ciekawe jak tez państwo ze szczecina by zibulka w zamojskim schronie wypatrzyli,oczywiście do władz zamojskiego schroniska nadal nie trafi,że domy tymczasowe i wolontariat to kawał dobrej roboty,pewnie zibi umarł by po prostu w schronie ze starości,ale co tam przecież tam jest fajnie,i jak oni sobie tak zycza to tam ma pies siedzieć i koniec,zadnych dt,żadnego porządnego wolontariatu,po co to wszystko,jakies fanaberie:angryy: Quote
robkowa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Pani z kup sprzedaj pyta czy Zibi jest nadal do adopcji i że bardzo chciałaby się nim zaopiekować, skoro Zibi juz jest zajęty tak myślę może innego by jej podesłać, dałam ogłoszenie na Warszawę, więc pewnie jest z tamtych okolic ktoś ma może podobnego kandydata?:cool3: Quote
Tola Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 :cool3: Szukamy piesia podobnego do Zibiego, kto widział podobne cudo:loveu: Quote
nika28 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='robkowa']Pani z kup sprzedaj pyta czy Zibi jest nadal do adopcji i że bardzo chciałaby się nim zaopiekować, skoro Zibi juz jest zajęty tak myślę może innego by jej podesłać, dałam ogłoszenie na Warszawę, więc pewnie jest z tamtych okolic ktoś ma może podobnego kandydata?:cool3: A Rumcajs mógłby być ? :roll: http://images48.fotosik.pl/105/aa71e8c5df70d7f8.jpg http://images38.fotosik.pl/101/036b9e9192195714.jpg [SIZE="1"](wklejam linki bo nie chce zaśmiecać wątku...) Quote
robkowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 podeślę zdjęcia, tylko jakieś namiary poproszę i kilka słów o psiaku, chociaz ile ma lat, gdzie jest Quote
nika28 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='robkowa']podeślę zdjęcia, tylko jakieś namiary poproszę i kilka słów o psiaku, chociaz ile ma lat, gdzie jest Podaj Pani meila do mnie : [email protected] Psiak jest w schronie od 2006 roku, jest bardzo zrezygnowany i nie wierzy w odmienę swojego losu... Lubi się głaskać, gdy tylko ktoś okaże mu zainteresowanie, bardzo się cieszy, ma ok. 5 lat. Przebywa w schronisku w Łodzi. I czy Pani zgadza się na wizyte przedadopcyjną ? Quote
robkowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Dzięki nika:loveu: zaraz wyślę maila, choć nie wierzę w zapytania mailowe ale Pani chociaż przedstawiła się z imienia i nazwiska i napisała konkretnie że chce zaadoptować Zibiego - dlatego zawracam Wam głowę Quote
robkowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 nika w adresie mailowym vp to ma być vp czy omyłkowo wstawiłaś zamiast wp? tak wzrokowo jestem przyzwyczajona do wp:razz: Quote
nika28 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='robkowa']nika w adresie mailowym vp to ma być vp czy omyłkowo wstawiłaś zamiast wp? tak wzrokowo jestem przyzwyczajona do wp:razz: Tak, ma być vp ;) Quote
LAZY Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Dostałam właśnie telefon w sprawie transportu Zibiego:) Postaram się Wam pomóc. Nieco przeraza mnie późna godzina jazdy, ale może uda się ten czas nieco skrócic. Pytanie brzmi. Kto i gdzie w Szczecinie miałby odebrać psa? Myślę, ze nie wcześniej niz o 24 będziemy na miejscu. Quote
Tola Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 LAZY napisał(a):Dostałam właśnie telefon w sprawie transportu Zibiego:) Postaram się Wam pomóc. Nieco przeraza mnie późna godzina jazdy, ale może uda się ten czas nieco skrócic. Pytanie brzmi. Kto i gdzie w Szczecinie miałby odebrać psa? Myślę, ze nie wcześniej niz o 24 będziemy na miejscu. Jutro TZ będzie rozmawiał z Panią od Zibiego; jak tylko uda sie cos ustalic - dam znac. Pani mieszka w dzielnicy szczecin gumience? moze cos zapropnujesz Lazy, jak Ci bedzie najwygodniej... Quote
LAZY Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Tak sobie właśnie szukałam ile czasu zajmuje droga z Warszawy do Poznania i wyszło mi jakies 6 godzin. Mam nadzieje, ze jest to mocno przesadzone...Powiedzmy, ze na odbiór psa między 20-21 (przy wczesniejszym ustaleniu w miare dokladnej godziny) dam namówić męza, ale jak będzie to później to moze byc ciezko, bo na oboje pracujemy. Trzymajcie kciuki, zeby to wszystko jakos sie poukladało. Tola czy Pani od Zibiego jest zmotoryzowana i mogłaby po psiaka przyjechać np. w okolice Wałów Chrobrego? Quote
Tola Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Będę to wiedziała jutro, bo dzisiaj juz pózno... zadzwonie do Ciebie po rozmowie, albo TZ.... Rozumiem ze to pozna pora i ze będziecie dosyc pozno w Szczecinie:roll: Moze jakos da sie to zorganizowac... Quote
LAZY Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Tola napisał(a):Będę to wiedziała jutro, bo dzisiaj juz pózno... zadzwonie do Ciebie po rozmowie, albo TZ.... Rozumiem ze to pozna pora i ze będziecie dosyc pozno w Szczecinie:roll: Moze jakos da sie to zorganizowac... Ja wierze, ze dobro powraca! Dlatego na dzień dzisiejszy przy opcji odbioru psa miedzy 20-21 z Poznania oferujemy transport do Szczecina gratis. Jesli byłaby to późniejsza godzina to nie wiem czy wtedy damy rade. Ale czekam na jakieś konkrety z Waszej strony. I liczę na Waszą szczerość, bo chciałabym uniknąć sytuacji gdy ktoś z obawy przed brakiem transportu poda wczesniejsza ale nie prawdziwa godzine dojazdu psiaka do Poznania i tym samym wymusi na nas podroz i dlugie oczekiwanie. Ja to jestem wielka psiara, ale mój mąż juz nie tak bardzo i taka akcja pewno spowodowałaby u niego rezygnacje z jakichkolwiek transportów w przyszlosci. Póki co juz jeden wspomnienia z takich akcji ma dobre i chcialabym zeby tak zostalo. Do uslyszenia wkrotce! Quote
Tola Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 beka napisał(a):[I jakie sa ustalenia?? Kiedy Zibi jedzie? Zibi jedzie do Warszawy 30; wlasciwie wszysto juz ustalone. Lazy ma zabrac piesia z Poznania do szczecina, w Szczecinie Pani odbierze go z wyznaczonego miejsca. Tylko jeszcze dogrywamy transport z Warszawy do Poznania, bo trzeba dowiesc Zibiego do 21; w innym przypadku musiałby przenocowac u kogos w Poznaniu i jechac do Szczecina dopiero na drugi dzien... Quote
kometa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 przepraszam za offa ale sprawa pilna:( http://www.dogomania.pl/forum/f28/udreczona-owczarka-potzrebne-wsparcie-dt-ds-pomocy-138499/ Quote
Inez Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dziewczyny, trzymam kciuki za udaną akcje :kciuki: :kciuki: Quote
Tola Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 beka napisał(a):Ty go przywozisz??? Przywozi go 12 osób, bo tyle jedzie 30 z zamojskiego emira do Warszawy:cool3: Zibi przenocuje z nami, a 31 ktos z poznanskiego emira podrzuci go do Poznania. Quote
beka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Tola napisał(a):Przywozi go 12 osób, bo tyle jedzie 30 z zamojskiego emira do Warszawy:cool3: Zibi przenocuje z nami, a 31 ktos z poznanskiego emira podrzuci go do Poznania. Szkoda że Emir nie ma oddziału w Szczecinie ;) Quote
LAZY Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Hej wszystkim. Jestem w stałym kontakcie z Kajetanem, który będzie wiózł małego do Poznania. U mnie pojawił się tylko jeden mały problem... transport w ciągu tygodnia jest niemożliwy (TZ ma przeprowadzkę w firmie, w związku z czym ciągną nadgodziny, powroty do domu są ok. 19, czyli 12 godzin pracy jako kierowca, niestety fizycznie uniemożliwia jazdę samochodem dodatkowe 6-7 godzin do Poznania). Kajetan poinformowany jest o całej sprawie i mam nadzieje, ze uda sie Zibiego dotransportować do Poznania w niedzielę o w miarę przyzwoitej porze. Każdy weekend jesteśmy do dyspozycji, ale w tygodniu musicie mnie zrozumieć nie damy rady (ja jestem bez prawa jazdy). Bardzo Was przepraszam i proszę o kciuki za powodzenie akcji i może jakieś propozycję planu awaryjnego w razie czego. Pozdrawiam Paulina Quote
Tola Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Mam nadzieję, ze wszystko ulozy się i Kajetan dowiezie Zibiego na zcas do Poznania. Szkoda zmarnowac takiej okazji, a to przeciez kawał drogi, drugi raz taka okazja moze sie nie zdazyc. Bedziemy wszyscy w kontakcie. Trzymajcie kciuki. Quote
Recommended Posts