DORA1020 Posted April 12 Posted April 12 To maleństwo od kilku dni biega po Szczebrzeszynie,nikt nie zdecydował się jej z różnych powodów pomóc. Spi na dworcu,na ławce,trzęsie się,jest bardzo zimno,szczególnie w nocy,mróz. Biega za ludzmi,próbuje wskoczyc do samochodu,jest bardzo miła,mimo,że człowiek ją bardzo skrzywdzil. ............................................................................................................................................................................... To napisałam na wątku szczebrzeszyniaków,postanowiałam załozyć jej watek. Prawdopodobnie to podrosnięty szczeniak,ok 7-9 m-cy.Ale u weta jeszcze nie była. Rozmawiałam z Murką,moze sunię przyjąc do hoteliku,po świętach. Jednak sunia potrzebuje deklaracji finansowych. Bez tego Murka nie może przyjąć suni. A sunia jest młoda,śliczna,dobra,kocha wszystkich,inne psiaki,dzieci,więc i adopcyjna. Dlaczego ma biegać po Szczebrzeszynie szukając dobrych ludzi,kiedy może znalezć kochający dom. W tej chwili wzięła na ją na chwilę /do środy/ Agnieszka. Od środy na kolejny tydzień...nie wiem....może się ktoś zlituje. Rozmawiałam z Tolą,obiecała pokryc koszty sterylizacji..Ale nie wiem czy już można. Sunia musi trafic do weta,również n a szczepienie. Ktoś tez ma podarować karmę.Może wspólnymi siłami uda się pomóc stworzeniu wpatrzonemu w człowieka. Stałe deklaracie: Nesiowata 10zł Elmas ---20zł mdk8---10zł elik---20zł Jednorazowe: Nadziejka z bazarku---155zł 2 Quote
Nadziejka Posted April 12 Posted April 12 Z serca całego modlimy♡ Niechaj się uda wszystko jaka psinka cudowna Quote
elmas Posted April 12 Posted April 12 Mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie, a kiedy maleńka będzie gotowa do adopcji, chętnie zrobię jej ogłoszenie 🙂 1 Quote
DORA1020 Posted April 13 Author Posted April 13 Dnia 12.04.2025 o 22:13, mdk8 napisał: Jaki koszt hotelu ? 600zł ,ale sue też będzie na fb szukała deklaracji Quote
DORA1020 Posted April 13 Author Posted April 13 Dnia 12.04.2025 o 21:31, elmas napisał: Mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie, a kiedy maleńka będzie gotowa do adopcji, chętnie zrobię jej ogłoszenie 🙂 Bardzo dziekuję elmas❤️ Quote
DORA1020 Posted April 13 Author Posted April 13 Dnia 12.04.2025 o 21:01, Nesiowata napisał: Mogę dać 10 zł stałej. Serdecznie dziekuję❤️ Quote
DORA1020 Posted April 13 Author Posted April 13 Dnia 12.04.2025 o 21:22, Nadziejka napisał: Bazareczki dla kruszyneczki obiecuję Dziekuję Nadziejko❤️ Quote
DORA1020 Posted April 13 Author Posted April 13 Na razie do środy jest bezpieczna,co dalej nie wiem,sue proponuje imię Pchełka,co Wy na to? Macie jakieś inne propozycje? Ta psinka jest wpatrzona w człowieka,jak widac na zdjęciach. Ta dziewczyna,która trzyma ją na rękach pokochała ją,niestety nie może jej zatrzymać,bo ma w bardzo małym mieszkanku dwa psiaki,jeszcze w dodatku okropni sąsiedzi ją prześladują za te psiaki,że szczekają,że im przeszkadzają,zgłaszali na policję,ale się nie udało zaszkodzić,teraz kamieniami rzucają w okno. Ja też wiem coś na temat prześladowań,chociaż z miłości do zwierzą wiele mozna wytrzymać. Chociaż z czasem coraz mniej. 1 Quote
elmas Posted April 13 Posted April 13 Dnia 13.04.2025 o 08:18, DORA1020 napisał: Na razie do środy jest bezpieczna,co dalej nie wiem,sue proponuje imię Pchełka,co Wy na to? Macie jakieś inne propozycje? Ta psinka jest wpatrzona w człowieka,jak widac na zdjęciach. Ta dziewczyna,która trzyma ją na rękach pokochała ją,niestety nie może jej zatrzymać,bo ma w bardzo małym mieszkanku dwa psiaki,jeszcze w dodatku okropni sąsiedzi ją prześladują za te psiaki,że szczekają,że im przeszkadzają,zgłaszali na policję,ale się nie udało zaszkodzić,teraz kamieniami rzucają w okno. Ja też wiem coś na temat prześladowań,chociaż z miłości do zwierzą wiele mozna wytrzymać. Chociaż z czasem coraz mniej. Brak słów na takich podłych ludzi - mam nadzieję, że zwróci im się z nawiązką wszystko to, czym obrzucają innych 😡 Moim zdaniem Pchełka to bardzo sympatyczne imię, pasuje do takiej kruszyny 💜 Quote
Nadziejka Posted April 13 Posted April 13 Bazarcio byl dla Szczebrzeszynkowa ale zmienilam teraz niechaj będzie dla sunieczki 1 Quote
Nadziejka Posted April 13 Posted April 13 😞 U nas na osiedlu też pełno popaprańców na każdenkim kroku trzeba uważać na swoje ukochane Quote
Nadziejka Posted April 13 Posted April 13 Nadziejka 20 zl jednorazowo narazie Wszelka modlitwa za Panią która teraz sunieczkę przygarnęła ja nazywam tę kruszynkę Elfik Quote
elik Posted April 13 Posted April 13 Z powodu choroby jestem pod kreską, ale nie mogę pogodzić się z tym, żeby to maleństwo żyło na ulicy. 20 stałej. Dobrze, że choć przez kilka dni będzie bezpieczna. Quote
Isabel Posted April 13 Posted April 13 Wpłacę 50 zł (na razie jednorazowo), ale dopiero na początku maja. Quote
DORA1020 Posted April 13 Author Posted April 13 Dnia 13.04.2025 o 08:48, Nadziejka napisał: Bazarcio byl dla Szczebrzeszynkowa ale zmienilam teraz niechaj będzie dla sunieczki Bardzo dziekuję❤️ Quote
DORA1020 Posted April 13 Author Posted April 13 Dnia 13.04.2025 o 10:38, mdk8 napisał: Dam 10,- stałej. Pchełka ładnie 🙂 Dnia 13.04.2025 o 10:49, elik napisał: Z powodu choroby jestem pod kreską, ale nie mogę pogodzić się z tym, żeby to maleństwo żyło na ulicy. 20 stałej. Dobrze, że choć przez kilka dni będzie bezpieczna. Dnia 13.04.2025 o 13:25, Isabel napisał: Wpłacę 50 zł (na razie jednorazowo), ale dopiero na początku maja. Sercem dziekuję💚❤️❤️ Quote
Murka Posted April 14 Posted April 14 Ja bym prosiła, żeby nie wpłacać na moje konto (najlepiej żeby jedna osoba zbierała wpłaty). Zwłaszcza, że suni jeszcze u mnie fizycznie nie ma. Jeśli chodzi o koszty to uściślę, że pierwszy miesiąc to koszt 25zł/doba (ok. 750 zł), każdy kolejny 20zł/doba (ok. 600 zł). Zważywszy na ogromne długi kotów nie mogę niestety przyjąć suni bez deklaracji finansowych i gwarancji, że nie urosną kolejne długi, bo zwyczajnie nie wydolę finansowo. Quote
DORA1020 Posted April 15 Author Posted April 15 Dnia 14.04.2025 o 14:05, Murka napisał: Ja bym prosiła, żeby nie wpłacać na moje konto (najlepiej żeby jedna osoba zbierała wpłaty). Zwłaszcza, że suni jeszcze u mnie fizycznie nie ma. Jeśli chodzi o koszty to uściślę, że pierwszy miesiąc to koszt 25zł/doba (ok. 750 zł), każdy kolejny 20zł/doba (ok. 600 zł). Zważywszy na ogromne długi kotów nie mogę niestety przyjąć suni bez deklaracji finansowych i gwarancji, że nie urosną kolejne długi, bo zwyczajnie nie wydolę finansowo. Rozumiemy Quote
Recommended Posts