Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, Tola napisał:

Przedstawiam Azję - jej poprzednia właścicielka przyprowadziła sunię do lecznicy w Zamościu do uśpienia.  

Dostaliśmy od razu informację z lecznicy; okazało się, suczka miała niezwykle ciężkie życie, w chwili przekazania miała pociętą nożem łapkę; pomimo takich traumatycznych przeżyć nadal ufa człowiekowi.

Suczka ma ok. 3, 5 lat, jest wysterylizowana, zaszczepiona, łapka już wygojona.

Azja trafiła do nas w chwili, kiedy przejęliśmy 4 szczeniaki i ich matkę, a w kojcu wciąż przebywał Edzio...

Z pomocą przyszła grupa Adopcje Zamość i Azja trafiła do DT do jednej działających tam osób.  

Chciałam pomóc, zrobiłam OLx, z pomocą jak zawsze przyszła Havanka - pięknie Elu dziękujękwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0142

Wysłałam tez sunię do koleżanki, aby umieściła na profilu na Fb.

No i wczoraj zadzwonił pan z okolic Zamościa,  który stracił niedawno suczkę (komplikacje po sterylce), bardzo podobną do Azji.

W rozmowie tel. pan wypadł bardzo dobrze, wydaje się, że to empatyczna, psiolubna rodzina.

Jest już umówiona wizyta  (na wtorek), prosimy o kciuki!!!

No to trzymam mocno kciuki za DOBRY DOMEK dla Azji ! Niech jej się w końcu poszczęści !!!

A Napoleonka faktycznie trafiła do kociego RAJU ! Wkrótce przerośnie nowego, psiego kumpla. W takim domku nie ma czasu na tęsknoty za rodziną i poprzednim życiem.

• Like 1
Posted

Przeczytałam tytuł, że transport kociaka potrzebny do Warszawy. Jeśli to aktualne to za tydzień do Warszawy przyjedzie mała koteczka z lecznicy w Izbicy, więc może udało by się jakoś dogadać i przewieźć oba kotki? No chyba, że ten kotek jest zupełnie w innym miejscu.

• Upvote 1
Posted
18 godzin temu, Magdarynka napisał:

Przeczytałam tytuł, że transport kociaka potrzebny do Warszawy. Jeśli to aktualne to za tydzień do Warszawy przyjedzie mała koteczka z lecznicy w Izbicy, więc może udało by się jakoś dogadać i przewieźć oba kotki? No chyba, że ten kotek jest zupełnie w innym miejscu.

Magdarynko, nasza kotka Bagietka też jedzie z Izbicy do Warszawy. Powiadomiłam już Tolę, ponieważ przez dwa dni nie miała dostępu do internetu. Dziś już wraca i skontaktuje się z Tobą w tej sprawie. Dziękujemy za odzew.

• Like 1
Posted
Dnia 11.08.2019 o 22:54, Magdarynka napisał:

Dnia 12.08.2019 o 17:55, Havanka napisał:

Magdarynko, nasza kotka Bagietka też jedzie z Izbicy do Warszawy. Powiadomiłam już Tolę, ponieważ przez dwa dni nie miała dostępu do internetu. Dziś już wraca i skontaktuje się z Tobą w tej sprawie. Dziękujemy za odzew.

Tak jak już napisała Havanka, z lecznicy w Izbicy do DS do Warszawy wybiera się malutka Bagieta,  kocia została już drugi raz zaszczepiona.

Transportu szukam od momentu pierwszego szczepienia, ale niestety nie udało się i Państwo przyjeżdżają jutro osobiście po Bagietkę, bo nie mogą się już doczekać.

Magdarynka - napisz, czy  za tydzień masz już pewny transport, czy szukasz kogoś, kto będzie wtedy jechał do Warszawy?

Posted

Domu nadal szukają:

Aramis

20190716_195628.jpg

Fantazja (kotka jest w trakcie leczenia, nie mam aktualnych zdjęć)

IMGP9426.JPG

Kajmak - (w trakcie leczenia)

IMGP9373.JPG

Kremik - (w trakcie leczenia)

IMGP9389.JPG

Posted

Malutka Gremi pozdrawia z domku stałego!! Pierwotnie miała jechać do babci Oli, która ją znalazła. Jednak malutka skradła serducha wszystkim domownikom, pięknie dogaduje się z sunią spanielką Deisy, dlatego zostaje!!!Będę miała malutką za ścianą!!!

IMG_20190728_143452.jpg

• Like 2
  • Upvote 4
Posted

Mam parę zaległych informacji, zacznę chyba od tych schroniskowych.

Podjechałam tam dzisiaj, bo dawno nie byłam - jest trochę nowych psów, ale sporo też tych, które widziałam w ciągu ostatnich miesięcy, może i lat:(

Jak zawsze zastałam wszechobecny smutek i wszechobecny brak nadziei:(.

Na dzisiejszych zdjęciach dużo siwiejących mordek, zbyt dużo:(