Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.09.2018 o 13:31, Jaaga napisał:

Piszczyk w towarzystwie Tyci, jego nowej kolezanki tymczasowiczki.

DSC03026.JPG

11 godzin temu, terra napisał:

Śliczna para z Piszczyka i Tyci :)

Tycia faktycznie tycia;)

Pasują do siebie:)

Dobrze, że kolejna kocia uratowana.

Posted

U nas też kolejna uratowana koteczka Mirabelka - malusia ma ok. 3 mies. i na szczęście dla siebie jest na razie w dt.

Koteczka jest bardzo przytulaśna, radosna, korzysta z kuwety.

Jest już po wizycie u weta - wolna od od FIV+FeLv, odrobaczona.

Zrobię ogłoszenia na Warszawę, może ktoś spróbuje na Kraków?

V__28F7.jpg

V__2052.jpg

V__3401.jpg

V__9939.jpg

V__CFF2.jpg

V__85B7.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 23.09.2018 o 07:46, terra napisał:

Miałam pytanie o Tofisia, skierowałam do Toli, trzymam kciuki ,żeby pani zadzwoniła lub napisała.

Dnia 22.09.2018 o 18:16, Havanka napisał:

Mam zapytania o Klemensa vel Tofisia, vel Kubusia, ale na razie to jeszcze nie te domy.

Posted
36 minut temu, Tola napisał:

Mam zapytania o Klemensa vel Tofisia, vel Kubusia, ale na razie to jeszcze nie te domy.

No cóż, na odpowiedni dom warto poczekać. Może wkrótce zadzwoni?

Posted
23 godziny temu, terra napisał:

33 minuty temu, Havanka napisał:

Pięknie dziękujęmilosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0116

Mam sporo zapytań, zwłaszcza o rudo białego maluszka, ale to wciąż nie TEN dom.

Posted

Dzisiaj chciałam pokazać nasze wiejskie kotki z chałupy - Telmę i Luizkę, przyszły do nas 9 lat temu, jak kupiliśmy siedlisko i już zostały. 

IMGP5162.JPG

Luizka

IMGP5201.JPG

IMGP5250.JPG

Telma

IMGP5241.JPG

IMGP5214.JPG

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
4 minuty temu, Jolanta08 napisał:

Jestem pod wrażeniem ,Tolu jakie wiejskie koty ? są wychuchane i zadbane

Widzisz,nawet wiejskie koty mogą tak pięknie wyglądać tylko trzeba odrobinę wyobraźni mieć,że kot nie musi być zdany jedynie na myszy.

• Like 1
Posted
Dnia 26.09.2018 o 09:29, Jolanta08 napisał:

Jestem pod wrażeniem ,Tolu jakie wiejskie koty ? są wychuchane i zadbane

Dnia 26.09.2018 o 09:39, Anula napisał:

Widzisz,nawet wiejskie koty mogą tak pięknie wyglądać tylko trzeba odrobinę wyobraźni mieć,że kot nie musi być zdany jedynie na myszy.

15 godzin temu, terra napisał:

Telma i Luizka to takie cukiereczki :)

Dziękuję za ciepłe słowa staramy się z TZ jak możemy, w zimie bardzo pomaga w dokarmianiu kotek sąsiad,   bo  to jednak 30 km od Zamościa, sami nie dalibyśmy rady dojeżdzać tyle km.

Kotki jednak są coraz starsze i coraz trudniej  będzie im przetrwać ciężki czas zimy.

Próbowaliśmy zabierać je w te największe mrozy  do zamkniętego pomieszczenia, ale to dla nich ogromny stres,zwłaszcza dla Luizy, która wpada w panikę, gdy zamknie się drzwi chałupy, a ona jest w środku.

W lecie, gdy tam nocujemy, okna muszą być otwarte, żeby sobie mogła wchodzić i wychodzić, kiedy chce.

Na razie dzięki dobremu sąsiadowi jakoś sobie radzimy, kotki też no i prosimy o łagodne zimy.

Posted
Dnia 24.09.2018 o 19:19, Tola napisał:

Tycia faktycznie tycia;)

Pasują do siebie:)

Dobrze, że kolejna kocia uratowana.

Niestety, Piszczyk nie może bawic się z Tycią, bo okazało się że jej niedozywienie jest spowodowane brakiem apetytu z gorączki wywołanej przez kaliciwirozę, która zaatakowała stawy. Czekam na wyniki reszty testów, czy nie ma fip-a w postaci neurologicznej. Też się cieszę, że akurat ją wypatrzyłam, to było jakies przeznaczenie. W schronisku nikt nie wiedział o jej ciężkiej chorobie, miała już silne bóle. Za to Piszczykowi przydałby się już dom, zanim zacznie przypominać foczkę. Uwielbia mokre jedzenie i zal mi go trzymac na samym suchym. jednak już znacznie się zaokraglił. Koty  wybrały spanie na górze piętrowego łóżka i Piszczyk spędza tam większość czasu. Po kastracji stał się leniwcem.

DSC03100.JPG

DSC03098.JPG

DSC03096.JPG

DSC03047.JPG

Posted

Piękne zdjęcia, Piszczyk to piękny kociak, wieczorem dodam do ogłoszenia:).

Może zmienię mu imię na Piszczyk...

Jakoś mało zapytań o kociaki, u mnie też cisza - nikt nie pyta  o rudaska i o czarną koteczkę:(

Posted
17 minut temu, Tola napisał:

Piękne zdjęcia, Piszczyk to piękny kociak, wieczorem dodam do ogłoszenia:).

Może zmienię mu imię na Piszczyk...

Jakoś mało zapytań o kociaki, u mnie też cisza - nikt nie pyta  o rudaska i o czarną koteczkę:(

Wszędzie jest podobnie. W schronisku było chyba ok 30 samych kocich dzieciaków. Dziś kolezance zdawalam relację z efektów wprowadzonego leczenia i w rozmowie powiedziała, że juz rano trafiło kolejne 6. Ludzie są koszmarni i bezmyślni w tym rozmnażaniu kotów i skazywaniu wiekszosci maluchów na smierć. Chyba musimy troche poczekać, aż skończy się "wysyp" maleństw.

Posted

Niestety tak wygląda kocia egzystencja w naszym kraju, psia też ciężka.

W ciągu ostatnich dni Tz miał zgłoszone 3 interwencje na wsiach pod Zamościem.

Dzisiaj byliśmy z Ewą i jej córką na kolejnej - młody psiak całe dnie siedzi  w kojczyku, przywiązany sznurkiem :(

Na miejscu okazało się, ze właścicielka już go nie chce, bo urósł:(

Drako ma 9 mies. (ur. 01.01 2018), nie waży więcej niż 10 kg, jest bardzo przyjazny, wesoły i jak to psie dziecko - potrzebuje ruchu, zabawy, zainteresowania, a  przede wszystkim opieki i miłości. Zostawiliśmy szelki, smycz i pilnie szukamy nowego domu!

Psa zgłosiła sąsiadka i to ona zobowiązała się, że będzie go chociaż raz dziennie wyprowadzała na spacery.

Dzisiaj wszyscy zabraliśmy Drako na posesje p. Joanny, żeby pobawił się z jej sunią.

Przy okazji dowiedzieliśmy się o gromadzie bezdomnych kotów, p. Joanna mówi, że bez pomocy nie przetrwają zimy:(