Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sabina02']Szukamy kogos do wizyty przedadopcyjnej w Zamosciu. Jesli ktokolwiek moze nam pomoc, to prosimy o danie nam znac na tym watku: :modla:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/216448-*Pabianice-ten-koszmar-trwa-5-lat....czas-to-przerwać....-PILNIE-DT-DS-!!/page10[/URL][/QUOTE]

Dostałam PW z prosbą o wizytę od [B]piechcia15[/B] - ale 20 km od Zamościa- czy chodzi o tego samego psa?

Posted

[quote name='Igam']Koleżanka wraz ze znajomymi z Tomaszowa Lubelskiego ma trochę (i dalej zbiera) rzeczy, które myślę, mogłyby się posłużyć psiakom - koce, ręczniki, pościel.
Czy byłyby one przydatne w schronisku w Zamościu?
Jeśli tak, to proszę (może być na pw) kontakt, to jej przekażę :)[/QUOTE]

skontaktowano się już w tej sprawie ze mną, jesteśmy umówione na telefon na jutrzejszy wieczór, w celu ustalenia szczegółów;) bardzo dziękujemy za każdą chęc pomocy:loveu:
Małgosiu przekaż znajomej, ze nie mogłam rozmawiać, bo byłam na szkoleniu z psiakiem, dlatego tak szybciorem rozmawiałam:diabloti:

Posted

hej dziewczyny:)
pisałam już chyba do was wszystkich,ale moze jest ktoś jeszcze kogo pominęłam?:) szukam osoby do przeprowadzenia wizyty p/a pod Zamościem, Sułów. Bardzo mi zależy na tym domku.

Posted

[quote name='piechcia15']hej dziewczyny:)
pisałam już chyba do was wszystkich,ale moze jest ktoś jeszcze kogo pominęłam?:) szukam osoby do przeprowadzenia wizyty p/a pod Zamościem, Sułów. Bardzo mi zależy na tym domku.[/QUOTE]
Masz info na PW.

Posted

[quote name='Tola']Dostałam PW z prosbą o wizytę od [B]piechcia15[/B] - ale 20 km od Zamościa- czy chodzi o tego samego psa?[/QUOTE]
I ja dostałam PW.Chyba o tego samego.

Posted

Dzisiaj do swojego nowego domu w Lublinie pojechała młodsza siostra Łatki - [B]Gajka[/B] :)
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/217358-GAJA-psie-dziecko-uratowane-od-głodu-i-choroby-czeka-na-domek[/URL]-)
[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/3390/gajka.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']Małgosiu przekaż znajomej, ze nie mogłam rozmawiać, bo byłam na szkoleniu z psiakiem, dlatego tak szybciorem rozmawiałam:diabloti:[/QUOTE]

Przekazane (choć dopiero dziś, bo to koleżanka z pracy :) )

Posted

Byłysmy dzisiaj z zadrą w schronisku; pojechałysmy po Talię - malą suczkę w typie jamnika, która została znaleziona w czerwcu pod szkołą, w której pracuję - chciałysmy umówic ją na sterylkę i potem zabrac do Murki.
Okazało sie, ze suczki nie ma juz w boksie.
Zrobiłyśmy trochę zdjęć, poprosiłyśmy o zabranie z boksu ogólnego owczarka w bardzo złym stanie.
Poprosiłyśmy tez o odłączenie malutkiej suczki z 1 boksu od strony pól - sunia jest nowa w boksie - wychudzona, zdominowana, a nadchodzi zima - cięzko byłoby jej w boksie z duzymi sukami.
Jak tylko będzie miejsce - pojedzie do hoteliu.
Zdjęcia wstawię trochę pózniej.

Posted

Talia miała wczoraj sterylizacje, czuje sie dobrze, jest w schronisku. Przeprowadziłam wizyte przedadopcyjną dla niej, po wygojeniu sie i wyciągnięciu szwów zamieszka w bloku w Zamościu - żeby nie było, że znowu wrzucam info o tych które nie mają prawa tu się znalezc - Talia zostanie WYADOPTOWANA.

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']Talia miała wczoraj sterylizacje, czuje sie dobrze, jest w schronisku. Przeprowadziłam wizyte przedadopcyjną dla niej, po wygojeniu sie i wyciągnięciu szwów zamieszka w bloku w Zamościu - żeby nie było, że znowu wrzucam info o tych które nie mają prawa tu się znalezc - Talia zostanie WYADOPTOWANA.[/QUOTE]
Brawo :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Bardzo się cieszę, ze Talia będzie miała dom i ze zostanie wyadoptowana.
Cały czas od czerwca myslałam o zabraniu suczki ze schronu, bo cięzko byłoby jej w zimie w boksie.
Ale najpier była Łatka, potem Gajka - obie w większej potrzebie...
BiankaO tez na pewno miała większe biedy do pomocy.
To ja przypomnę Talię:)
[IMG]http://img718.imageshack.us/img718/5941/97377979.jpg[/IMG]

A suczka, która dzisiaj została odzielona od duzych suk dostała imię [B]Yoko[/B]

Posted

[quote name='Tola']Bardzo się cieszę, ze Talia będzie miała dom - cały czas od czerwca myslałam o zabraniu suczki ze schronu, bo cięzko byłoby jej w zimie w boksie.
Ale najpier była Łatka, potem Gajka - obie w większej potrzebie...[/QUOTE]
Niestety przy takiej ilości psów musimy wybierac, każdy ma prawo do pomagania tym, ktorym chce, a że jest ich tyle, to każdy znajdzie coś dla siebie;-)

W piątek jedzie ze mną pociągiem na drugi koniec Polski (do Wrocławia) do swojego ds młody psiak w typie rasy (bo tylko takim pomagam), nazwany przez nas Świat;-)

[IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/385070_272803626090018_167056143331434_688500_233962027_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/385070_272803629423351_167056143331434_688501_1169577619_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Tola']Widzę, ze wciąż trudno Ci wyzbyc się ironii; a jakby tak spróbowac pisac tutaj o psach bez niej?[/QUOTE]

Jak tylko zadra się jej pozbędzie, to na pewno piranha też :) Jak oceniasz, to oceniaj obiektywnie. Do DT niedawno pojechał też bardzo skundlony piesek z pierwszego boksu psów, a do Skrzydlatego Psa trafił doberman Argo - jest w hotelu i szuka DS.

Posted

[quote name='malawaszka']ooo a w typie jakiej on rasy???? :evil_lol: ależ się cieszę, że Światu jedzie do DS!!!!![/QUOTE]
w typie rasy kundelkowej, a co nie widać?:-)
no kawał drogi przed nami, ale że psiak siedzi juz kilka ładnych lat w schronisku i sam ma juz sporo lat na karku, to warto się wytarmosić tyle kilometrów.
[quote name='Tola']Widzę, ze wciąż trudno Ci wyzbyc się ironii; a jakby tak spróbowac pisac o psach bez niej?[/QUOTE]
Staram się, ale ma prawdziwa beszczelna natura wyzbyta całkowicie z empati ciągle dochodzi do głosu, ale będe walczyć, obiecuje;-)

a tak a propo psów, to ma ktos może pozyczyć transporter? konkretnie to na weekend, na wypad pociągowy dla wyżej wspominanego Świata - psiak mniej wiecej 5kg, nie wiem jak zniesie 12 godzin w pociągu, ale myśle, ze bardziej komfortowo by mu było jednak w transporterze...

Posted

[quote name='ladySwallow']Jak tylko zadra się jej pozbędzie, to na pewno piranha też :) Jak oceniasz, to oceniaj obiektywnie. Do DT niedawno pojechał też bardzo skundlony piesek z pierwszego boksu psów, a do Skrzydlatego Psa trafił doberman Argo - jest w hotelu i szuka DS.[/QUOTE]

No jak ty weszłas tutaj na wątek to na pewno trudno będzie o spokój.
To mamy zagwarantowane.

Posted

[quote name='Tola']No jak ty weszłas tutaj na wątek to na pewno trudno będzie o spokój.
To mamy zagwarantowane.[/QUOTE]

Ależ ja jestem ciągle na wątku, tylko się nie odzywam :) Uzupełniłam jedynie wieści na temat psów ze schroniska w Zamościu - piranha napisała o dwóch, ja o dwóch kolejnych :)