sacred PIRANHA Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 wg mnie moga isć i oddzielnie.. owszem trzymaja się razem, trafiły razem do schroniska, znają sie i razem sie trzymają ale nie sądze aby była potrzeba dawania ich do tego samego ds choc napewno dobrze byłoby je wyciągnać jednoczesnie (w sensie zeby nie zabierac jednego a drugi by został w schronie) razem się po boksie krecą ale nie ma między nimi jakiejs takiej zażyłości jak widywalismy ze psy wtulały się w siebie ciągle, chodziły za sobą krok w krok, broniły dostepu do siebie wzajemnie przed innymi psami, oni raczej wyglądaja na takich co to się znają więc wolą sie nie oddalac od siebie bo są w obcym miejscu... Quote
MaDi Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='caromina']Czytałam, że dużo razem czasu spędzają. Jak to wygląda? Napiszcie, bo ogłoszenia trzeba zrobic. Jest chętny z Lublina[/QUOTE] Wyadoptowanie jednego psa tej rasy to duże wyzwanie, więc raczej jest mało prawdopodobne aby ktoś zdecydował się na oba. Chętny z Lublina? Przecież nic nie wiemy o tych psach.... Quote
caromina Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Jestem po rozmowie schronem. Żadnego z psów już nie ma w schronie. Sa nowe husky rudy i czarno-biały, jeszcze na kwarantannie Quote
LadyS Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 U mnie w albumie jest zdjęcie huskyego czarno-białego właśnie z kwarantanny. Quote
Jo37 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='caromina']Jestem po rozmowie schronem. Żadnego z psów już nie ma w schronie.[/QUOTE] Ręce opadają . Quote
zadra Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='malagos']To moze warto zapyta tego pana, czym szył i czy mozna zostawic w spokoju te ranki? Zadra, poczekam na decyzję Twojego męża, co dalej robimy. Może niepotrzebine panikuję, ale nigdy wcześniej nie widziałam takiego przypadku, a żeby zobaczył to doswiadczony lekarz (mój Tomek raczej od krów jest....), to musze pojechac z psem do Ostrołęki lub do Warszawy. Dziewczyny, zdrowiejcie, no co Wy, nowy Rok a Wy chore?...........[/QUOTE] Enrofloksacynę,a jak nie bedzie poprawy ampicilinę. Quote
caromina Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='ladySwallow']U mnie w albumie jest zdjęcie huskyego czarno-białego właśnie z kwarantanny.[/QUOTE] Mozna prosić jakieś namiary na galerię? Quote
LadyS Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Tutaj fota, choć słaba: [url]http://lh3.ggpht.com/__PzL0RsYOIA/TRn6uYWIaPI/AAAAAAAABvc/b0kjmLioakg/PC280346.JPG[/url] Quote
Żunia Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Jeden haszczak to ja. Do weta jutro zadzwonię. Czy ktoś wie cokolwiek na temat tego ( tych ) chow- chow? Quote
sacred PIRANHA Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 a który żuniu? ta biała sunia może? Quote
MaDi Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='Żunia']Jeden haszczak to ja. Do weta jutro zadzwonię. Czy ktoś wie cokolwiek na temat tego ( tych ) chow- chow?[/QUOTE] Jeden jest u ciebie? Na stałe? Quote
Żunia Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Sunia, ale nie biala. Ja nie jestem zmotoryzowana, a mój kręgosłup nie pozwala ( niestety ) na spacerki po nierównej , oblodzonej drodze . Poza tym mam rozwalony aparat ( wymksnął się TZ-owi z rąk). Spróbuję jakoś dostać się do schronu i chociaż pooglądać zwierzaki. Dręczy mnie ten czekoladowy- qrcze, mialam go w zasięgu ręki i sfujarzyłam sprawę. Quote
Tola Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 A ta biała suka z pierwszego boksu? Moze w schronie nie kojarzą jej z husky... Jak ktos będzie w schronie to trzeba zobaczyc w 1 boksie od strony pola... Quote
LadyS Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Moim zdaniem, z wiadomych względów, do schroniska nie ma co dzwonić. Jeśli ktoś jest zainteresowany danym psem, niech na PW napisze komuś, kto do schronu się wybiera, który pies go interesuje i tam ta osoba zobaczy wszystko sama. Tak będzie najpewniej i najbezpieczniej. Quote
Żunia Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Nie jest u mnie. Wzięli ją moi znajomi. Cały czas szukam domków dla zamojskich bid i czasami znajduję. Nie piszę o tym, bo moim zdaniem, nie ma potrzeby zawracać innym głowy, gdy nie ma takiej konieczności. Quote
zadra Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Pojadę do schronu dopiero jak bedę zdrowa,pewnie dopiero pod koniec przyszłego tygodnia.Mam nadzieję,że Tola też wyzdrowieje. Quote
malagos Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Piranha, masz zapchaną skrzyneczkę, a chciałam pw do Ciebie posłać........ Quote
sacred PIRANHA Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 zadra jak będziesz sie wybierac zadzwon do mnie, jak nie bede miałą z kim dziecka zostawic to najwyzej powiem ci tylko o ktore psy podpytac dla mnie :-) malagos skrzynka odetkana Quote
zadra Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']zadra jak będziesz sie wybierac zadzwon do mnie, jak nie bede miałą z kim dziecka zostawic to najwyzej powiem ci tylko o ktore psy podpytac dla mnie :-) malagos skrzynka odetkana[/QUOTE] Oczywiście zadzwonię!! Quote
E-S Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']no właśnie ja sie juz pogubiłam... z tego co zrozumiałam to że znajoma E-S zwabiła jakiegoś błąkającego sie i zawiozłą do schronu...nie wiemy jakiej on jest maści...nie wiemy czy to ten co był widziany przed swietami na miescie czy to moze drugi... ja juz nic nie łapie hehe aktualnie walcze z chorobą córci wiec nie ma szans zebym sie wybrała do schroniska i zobaczyła co to tam trafiło hihi[/QUOTE] Moja znajoma zwabiła tego rudego. No i w schronisku jest rudy. Czekoladowy zwabić się nie daje, pisała, nie wiadomo czy on jest bezdomny, czy ktoś nieodpowiedzialny go tak puszcza na spacer "na miasto" całymi dniami. Ta fundacja z namiarów od MaDi - wysłałam im SMS-em namiary na schron i telefon, rozmawiałam parę razy przez tel., będą sobie psiaków pilnować, mają te swoje jakieś chow-chowowe domy, które przyjmą kolejnego futrzaka w biedzie do siebie i znają się na rasie i jej specyfice. A co to za epidemia w Zamościu ??? wszystkie chore, zdrowiejcie ! Quote
Jo37 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Znalazłam DT dla szczeniaka - 100zł plus karma . Może udałoby się nam uzbierać i wyciągnąć jakigos malucha. Quote
Tola Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [quote name='Jo37']Znalazłam DT dla szczeniaka - 100zł plus karma . Może udałoby się nam uzbierać i wyciągnąć jakigos malucha.[/QUOTE] Bardzo dziękujemy. Dobrze by było zabrac jakies malenstwo ze schronu, ale teraz tyle zamojszczaków potrzebuje kasy:roll: Quote
Tola Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Wczoraj do swojego domu pojechała Malinka, malenka koteczka znaleziona przez mojego TZ wraz z bratem Agrestem i wykarmiona przez zadrę. Przekazuję tez pozdrowienia noworoczne od Pańci Bonzo - naszego Rudego z miską (dawni dogomaniacy pamiętają jego historię). Od Rudego zaczęła się moja historia z dogomanią... Tak Pani Joanna pisze o Bonziaku: [FONT=Tahoma][COLOR=#0000ff]Dawno nie pisalam o Bonziku. W listopadzie obchodzil 4 "odrodziny" u nas. Bonzo jest w swietnej formie, jest wesoly, chodzi po schodach bez problemu, biega po lesie.[/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma][COLOR=#0000ff]W tym roku nawet mniej reaguje na strzaly na podwórku, kiedyś bal się glosnego trabienia samochodu.[/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma][COLOR=blue]Jest wielkim pieszczochem i przylepą. Mozna zostawic jedzenie na niskim stoliku i już nie podkrada.[/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma][COLOR=blue]Jednym slowem jest najkochańszym i najslodszym psem na świecie[/COLOR] :loveu:[/FONT] Rudy w schronisku [IMG]http://img718.imageshack.us/img718/7070/200801171994893971img00.jpg[/IMG] I Bonzo teraz [IMG]http://img189.imageshack.us/img189/3903/bonzik.jpg[/IMG] [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/4345/pies032.jpg[/IMG] Quote
MaDi Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Jego zdjęcia strasznie łapią za serce... i nadal musi coś trzymać. Kopiuję z chow chow w potrzebie: Dostałam fotkę od kierownika schroniska. Szukamy włascicieli, gdzie tylko można. Dobrze by było odnależć tatuaż. Chipa nie ma. Psiak jest bardzo zestresowany i nie można go w tej chwili dokładnie obejrzeć. Wiem, że po Zamościu błąka się jeszcze jeden chowek, prawdopodobnie czarny. [URL="http://img833.imageshack.us/i/zamo.png/"][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/4995/zamo.th.png[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts