Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie dam rady muszę....
Droga Ankaro z kim mam współpracować:crazyeye: z tym mordercą, który na lewo przyjmował psy ze Stalowej Woli, np w 2008 ponad 100 psów. Za które brał kasę od UM Stalowa Wola, psy znikały albo pokrywały braki w innych. Nigdy nie były ewidencjonowane u Powiatowego, ani w UM Zamości i tak naprawde oficjalnie ich nigdy tam nie było. Za to że przez 3 lata dzikiej wywózki z mojego miasta zaginął ślad po ponad 200 psach. Ze ja pracując w lecznicy w Stalowej nieraz patrzyłam w te psie oczy i prosiłam ludzi, żeby poczekali my rozdamy, ale gdzie wziac nie mamy bo klatki pelne, a oni szli i oddawali psy do innej lecznicy, z której w porozumieniu z UM jechaly transporty 2-3 razy w tygodniu.
[U]Za te wszystkie psie istnienia które tam skonały z głodu pod rządami tego kata, który teraz załozył owczą skórkę i świętego udaje mam im być wdzięczna. Za ich łaskawą cheć współpracy???[/U]

Za co mam im dziekowac, że mi wydali bokserkę umierającą z głodu twierdzać, że ona nie je suchego i dlatego tak schudła, a pies zjadłby wszystko co by się dało i nie tylko, tak była zagłodzona.

Tam sa ci sami ludzie, myslisz że na nich spłyneło objawienie.

Co ty pieprzysz kobieto!

Pojedz kilka razy niezapowiedzianie, sprawdz na własne oczy, a potem pisz, bo tych bredni nie da się zniesć spokojnie:angryy:

Wylało się ze mnie, ale już odpuszczam, bo to nie ten wątek

Posted

o jezu. Dajcie już sobie na wstrzymanie. Ktoś prosi o zaprzestanie tematu to nie. Wbije się jeszcze jedna z drugą i napisze wywód odnośnie tego i owego. Pogięło Was już od reszty? Jedźcie może do schroniska i poróbcie trochę zdjęć, bo psy czekają a Wy pieprzycie na wątku, służącym do adopcji bzdety.
Mam nadzieję, że zakończycie już ten temat a AnkaRa i inne "nówki" sztuki schroniskowe zgodnie z wolą prowadzących wątek nie będą już dziękować (zawsze możecie dać linka do nowego wątku i tam słodzić i wazelinować kierownictwu).

Dziękuję, skończyłąm i czekam na fotki.

Posted

zmieniajac temt na bardziej wlasciwy ,PILNE ,moze ktos bedzie miec jakis pomysl ...pies za tydzien bedzie uspiony :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/196778-USPAĆ!!!!-bo-quot-ugryzł-quot-w-palec-mix-maltańczyka[/URL]

Posted

Anita dotknęła sedna .Dlaczego własnie na tym wątku dziękuje sie kierownictwu ? Przeciez mają swoją strone internetowa tam mozna to zrobic .....Z reszta tam tylko takie wpisy sa bo negatywne są usuwane ....To tak na marginesie:diabloti:
Zimno cos dzisiaj sie zrobiło ,chyba śnieg nam spadnie ....

Posted

Dziewczyny mam taką nieśmiałą prośbę, że może zamiast tracić czas na "darcie kotów" wpadłybyście do Borysa na wątek, bo mamy niestety tendencję spadkową jeśli chodzi deklaracje, a to przecież zamojski psiak i to w dodatku taki dla którego NAPRAWDĘ jest szansa na lepsze życie. Nawet podrzucenie wątku się przyda. Przypominam adres jakby się gdzieś zagubił:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/196042-Kaukaz-Borys-z-Zamo%C5%9Bcia-prosimy-o-pomoc-brakuje-pieni%C4%99dzy-zeby-mu-pom%C3%B3c[/url]!!!!!!!!!

[B]Jola[/B] cuda wianki już robi, że znaleźc dla niego pomoc, nawet po hodowlach pisała, ale kaukazy chyba nie mają tzw "miłośników rasy", którzy by chcieli chociaż palcem kiwnąć i odpisać na maila, nie wspominając o jakiejkolwiek innej pomocy. :shake: Same chyba nie damy rady ... Nie mam pomysłu co dalej robić? Do jakich drzwi jeszcze pukać.

Na marginesie miałabym jeszcze jedną prośbę - jakby któraś z was była w schronie, spytajcie proszę co u Borysa, jak się czuje i może można by jeszcze jakieś zdjęcie zrobić? Byłam mega wdzięczna.

Posted

Aaaaa no i jeszcze zapomniałam napisać, że jest nowy bazarek dla Borysa, z aniołkami od Toli i Zadry :) Zapraszamy!

[url]http://www.dogomania.pl/threads/196617-ANIO%C5%81KI!Komu-anio%C5%82ka-Komu-!-dla-Borysa-z-Zamo%C5%9Bcia-do-24.11-do-godz.-22.00?p=15755144#post15755144[/url]

Posted

[quote name='lika1771'][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/7104/86091505.jpg[/IMG]
Czy macie miejsce dla tego psiaczka,jezeli tak to jaki koszt?[/QUOTE]

Piesek został wykupiomy ze schronu miedzy 11 19.11 przez kogoś z Fundacji pomagającej goldenom.

Są nowe zdjęcia Neski:loveu:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/188867-NESKA-czyli-PRĘGOWANA-AKITA-MIX-)-JUŻ-W-SWOIM-DOMKU!!!?p=15786225#post15786225[/URL]

Posted

Zadra. Gratuluję.

Nie zdziwcie się, ale jest o jedną husky mniej.
Ma dobry domek.
I chyba Borys znalazł domek , ale o tym nie ja i nie tu.
Dziewczyny dogrywają transport. HURRRA.

Posted

[B]Piarhana [/B] trzeba koniecznie mu na podróż zorganizować szelki, smycz, kaganiec i obrożę - do odesłania oczywiście. TRANSPORT Borysa jest ustawiony na SOBOTĘ, więc do tego czasu musimy te rzeczy mieć przygotowane.

Dziewczyny z Zamościa pomożecie w tym?

Ale się cieszę, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze!

Posted

[quote name='sonia71']a mogłybyście zrobić zdjęcia patyczakowi-Patyśce z pierwszego otwartego boksu dla małych suń. Tolu mówiłaś że wiesz która to ...[/QUOTE]

Jak tylko sunia bedzie to na pewno zrobimy zdjęcia.
Juz nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę psinki.
Uria - wysłałam paczkę z aniołkami.

Posted

[quote name='agusiazet']O faktycznie, zadra gratulacje i powodzenia!!! Zdecydowanie masz dużo do zrobienia!!![/QUOTE]
Trzymajcie kciuki, bo będą nadal potrzebne.
A zadra jest zwarta i gotowa do działania.:cool3:

Posted

A ja ze strasznymi wiadomościami.

Borys odszedł za TM dziś w nocy.
Sekcja zwłok wykazała, że serce mu nie wytrzymało.

Po otrzymaniu wiadomości od weta pojechałam do lecznicy, aby być przy sekcji ( 8.00 ).
Nie wiem, po co tam mnie pognało ( dobry Pan rozum mi chyba na moment odebrał ), bo widok i przeżycie nie do opisania.
To był młody psiak, który wszystko z wyjątkiem serca miał zdrowe.

Jak dam radę, to jutro wezmę od weta protokół z sekcji i zamieszczę go w Borysowym wątku.
Poproszę też, aby kopia była do wglądu ( dla osób zainteresowanych ) w schronie.

Gdybyśmy go wyciągnęli 2 tygodnie temu, to może biedak by teraz żył??
Mam wyrzuty sumienia, może jakbym się bardziej postarała, to znalazłabym mu jakiś dom w okolicy?
A tak........

Posted

[*] dla Boryska. W sobotę miał jechać po nowe życie. Nie zdążył :(:(:(.
Żuniu.... nie wolno Ci tak myśleć. Nie zdążyłyśmy :placz::placz::placz:. W tym co robimy, niestety, tak bywa. Następne psy czekają na pomoc nas wszystkich i teraz na tym musimy się skupić.

Posted

a miało być tak pięknie już...:-(
nie rozumiem,jakie to jest niesprawiedliwe...
Borys był kastrowany w schronie to przed kastracją podczas rutynowego badania serca nic nie wyszło? co za pech kurde no!
agada a co z tym miśkiem co wspominałaś że jakiś na kwarantannie jest?