Ewa Marta Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Dnia 6.10.2023 o 22:10, malagos napisał: Martuś, czy owczareczka jest długo w schronisku? Może trafiła taka wychudzona i zaniedbana?... Dowiesz się o niej czegoś wiecej? Dnia 6.10.2023 o 23:08, Tola napisał: Pisałam przed chwilką z wolontariuszką Lidką - owczareczka jest nowa, świeżo po sterylce. Do schroniska trafiła w fatalnym stanie, bardzo wychudzona, była długo oddzielona. Jest spokojna, trochę nieufna. Jak będę wiedziała cos więcej - dam znać. Dzisiaj w schronisku była Alaskan rezerwować psiaka, którego chcemy wziąć pod opiekę. Przy okazji przyjrzała się owczareczce i podpytała o nią. To co widać na zdjęciach Toli, to już sunia w trakcie rekonwalescencji - chodząca. Ona po przyjęciu do schronu nie była w stanie stać na łapkach z wycieńczenia. Alaskan wzięła ją na spacer. To wspaniała sunia. W tej chwili została umieszczona w boksach wolontariackich, gdzie ma lepszą opiekę. Widzę, że nie tylko nam jej widok łamie serce, więc zapytam, czy macie już jakiś plan na jej zabranie? Bo ponad wszystko nie chciałybyśmy wchodzić komuś w paradę. Bierzemy innego psiaka, który w boksach ogólnych był wycofany i przestraszony. Po przeniesieniu do wolontariackich zmienił się bardzo. Gdyby jednak okazało się, że nikt nie myśli o jej zabraniu, miałybyśmy dla niej miejsce u Pani Violi - tam jedzie też nasz nowy podopieczny.. Niestety mając kilka psiaków na utrzymaniu i biorąc tego nowego nie jesteśmy w stanie same udźwignąć tego finansowo. Dlatego jeśli nikt nie ma planów, żeby ją zabrać (tu głównie myślimy o malagos) musiałybyśmy Was poprosić o pomoc, o deklaracje dla niej. Koszt jej pobytu wyniósłby 600 zł i przynajmniej 80% musiałybyśmy uzbierać. 3 Quote
Ellig Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Dnia 7.10.2023 o 15:59, Ewa Marta napisał: Dzisiaj w schronisku była Alaskan rezerwować psiaka, którego chcemy wziąć pod opiekę. Przy okazji przyjrzała się owczareczce i podpytała o nią. To co widać na zdjęciach Toli, to już sunia w trakcie rekonwalescencji - chodząca. Ona po przyjęciu do schronu nie była w stanie stać na łapkach z wycieńczenia. Alaskan wzięła ją na spacer. To wspaniała sunia. W tej chwili została umieszczona w boksach wolontariackich, gdzie ma lepszą opiekę. Widzę, że nie tylko nam jej widok łamie serce, więc zapytam, czy macie już jakiś plan na jej zabranie? Bo ponad wszystko nie chciałybyśmy wchodzić komuś w paradę. Bierzemy innego psiaka, który w boksach ogólnych był wycofany i przestraszony. Po przeniesieniu do wolontariackich zmienił się bardzo. Gdyby jednak okazało się, że nikt nie myśli o jej zabraniu, miałybyśmy dla niej miejsce u Pani Violi - tam jedzie też nasz nowy podopieczny.. Niestety mając kilka psiaków na utrzymaniu i biorąc tego nowego nie jesteśmy w stanie same udźwignąć tego finansowo. Dlatego jeśli nikt nie ma planów, żeby ją zabrać (tu głównie myślimy o malagos) musiałybyśmy Was poprosić o pomoc, o deklaracje dla niej. Koszt jej pobytu wyniósłby 600 zł i przynajmniej 80% musiałybyśmy uzbierać. 1 Quote
malagos Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Wygląda na młodą sunię... Ja się waham, bo w naszym gminnym kojcu jest piesek, dzikusek niestety. Jak nie wezmę go "bliżej domu", czyli do naszego kojca, to nie ma chłopak szans na adopcję. Mam swoje psie "starszaki" oraz często goszczę 15-letnią Kenię mojej siostry, oraz 3 starsze koty, mogę psa przyjąć na dt tylko do kojca. Plus taki, że dam bezpłatny tymczas, bez tych ogromnych kosztów, jaki ludzie sobie życzą - wyłączając oczywiście zarejestrowane działalności gospodarcze jako hoteliki. Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Dnia 7.10.2023 o 16:53, malagos napisał: Wygląda na młodą sunię... Ja się waham, bo w naszym gminnym kojcu jest piesek, dzikusek niestety. Jak nie wezmę go "bliżej domu", czyli do naszego kojca, to nie ma chłopak szans na adopcję. Mam swoje psie "starszaki" oraz często goszczę 15-letnią Kenię mojej siostry, oraz 3 starsze koty, mogę psa przyjąć na dt tylko do kojca. Plus taki, że dam bezpłatny tymczas, bez tych ogromnych kosztów, jaki ludzie sobie życzą - wyłączając oczywiście zarejestrowane działalności gospodarcze jako hoteliki. Nie wiem, czy ona w kojcu zewnętrznym da radę. Tam jej nie ma co grzać ☹️ Nasz hotel prowadzi legalną działalność gospodarczą. Quote
malagos Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Dnia 7.10.2023 o 17:37, Ewa Marta napisał: Nie wiem, czy ona w kojcu zewnętrznym da radę. Tam jej nie ma co grzać ☹️ Nasz hotel prowadzi legalną działalność gospodarczą. To będzie najlepsze wyjście - a ja zajmę się tym biedakiem z nasze wsi. Najważniejsze, ze sunia otrzyma pomoc. Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Dnia 7.10.2023 o 21:23, malagos napisał: To będzie najlepsze wyjście - a ja zajmę się tym biedakiem z nasze wsi. Najważniejsze, ze sunia otrzyma pomoc. Trzymam kciuki za Twojego biedaka. Niech się szybko socjalizuje. Założymy suni wątek i będziemy błagać o wsparcie. Inaczej słabo to widzę:( Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Niech się dzieje, co ma się dziać. Po raz pierwszy zabranie suczki do hotelu musimy uzależnić od tego, czy uzyska jakieś wsparcie. Zapraszamy Was serdecznie na wątek owczareczki. Może znacie kogoś, kto zechciałby poświęcić choć kilka złotych, żeby ją wesprzeć? Quote
elik Posted October 8, 2023 Posted October 8, 2023 Dnia 7.10.2023 o 22:29, Ewa Marta napisał: Trzymam kciuki za Twojego biedaka. Niech się szybko socjalizuje. Założymy suni wątek i będziemy błagać o wsparcie. Inaczej słabo to widzę:( Ogromnie Wam dziękuję za przygarnięcie owczareczki. Z relacji Alaskan widać, że jest w fatalnym stanie i prawdopodobnie nie przeżyłaby w schronie trudów zimy. Nie mogę dać stałej deklaracji, bo chociaż ostatnio zmniejszyła się ilość moich podopiecznych, to planuję przygarnięcie jednego z pokazywanych przez Martusię psiaków, o ile psiurek dostanie wsparcie finansowe. Podrzucę grosik i ujmę sunię w bazarku. 1 Quote
Ewa Marta Posted October 8, 2023 Posted October 8, 2023 Dnia 8.10.2023 o 08:51, elik napisał: Ogromnie Wam dziękuję za przygarnięcie owczareczki. Z relacji Alaskan widać, że jest w fatalnym stanie i prawdopodobnie nie przeżyłaby w schronie trudów zimy. Nie mogę dać stałej deklaracji, bo chociaż ostatnio zmniejszyła się ilość moich podopiecznych, to planuję przygarnięcie jednego z pokazywanych przez Martusię psiaków, o ile psiurek dostanie wsparcie finansowe. Podrzucę grosik i ujmę sunię w bazarku. Eluniu, bardzo Ci kochana dziękujemy❤️ W tej chwili zbieramy dopiero deklaracje. Oby się udało... 1 Quote
elik Posted October 8, 2023 Posted October 8, 2023 Dnia 8.10.2023 o 10:38, Ewa Marta napisał: W tej chwili zbieramy dopiero deklaracje. Oby się udało... Pragnę tego tak samo, jak Wy. 1 Quote
b-b Posted October 8, 2023 Posted October 8, 2023 Wpłaciłam i udostępniłam :) Dnia 6.10.2023 o 21:10, Tola napisał: Skarbonka na zamojskie psie staruszki w ramach akcji "Otul ciepłem zwierzaki", bardzo proszę o rozsyłanie, szczególnie do znajomych https://www.ratujemyzwierzaki.pl/chorepsiestaruszki Wyjeżdżam na dwa dni, proszę o pilnowanie zbiórki, pomoc w udostępnianiu, rozsyłaniu. 1 Quote
Tola Posted October 8, 2023 Author Posted October 8, 2023 ❤️❤️💐W piątek dostaliśmy wykaz osób, które w tym roku wsparły nas przekazaniem 1,5 % podatku. Ogromnie dziękujemy wszystkim z forum, którzy zdecydowali się na taką pomoc bezdomnym zwierzętom. ❤️💐❤️💐❤️ 4 Quote
Tola Posted October 11, 2023 Author Posted October 11, 2023 Przy wstawianiu zdjęć z ostatniego mojego pobytu w schronisku zupełnie zapomniałam pokazać hienkę, koleżankę Iskry od Poker i Natki z niewładną łapką; sunia już bardzo długo czeka na kogoś, kto znajdzie dla niej miejsce w swoim dom😥 Hienkę pokazywałam już dwa razy, pierwszy raz w grudniu (wtedy już zarezerwowałam Balbinkę) i na pewno w styczniu ( wtedy ze schroniska wyjechała Natka). Hienka bardzo źle zniosła rozstania z koleżankami z boksu więc dzięki pomocy wolontariuszki Lidki trafiła do boksu wolontariackiego, ale i ta zmiana nie otworzyła jej drogi do opuszczenia schroniska. Może tym razem się uda.... Sunia nie ma powalającej urody, ale jest bardzo proludzka i najpiękniej na świecie cieszy się z kontaktu z człowiekiem. Ma ok. 3 lat, waży 10 kg i wciąż czeka na swój dzień. To zdjęcie zrobione w grudniu, jeszcze z Iskrą od Poker Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 Jeszcze mam takie zdjęcia hienki z boksu ogólnego 1 Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 I z boksu wolontariackiego, jak bardzo prosi o miłość 1 Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 Od wczorajszego ranka nie ma żadnego udostępnienia zbiórki, kto może jeszcze udostępnić czy rozesłać to bardzo proszę, bo stoimy w miejscu, a to jeszcze tylko dwa tyg. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/chorepsiestaruszki. Jest wystawionych 12 psów, wielu opiekunów - każdy ma znajomych i rodzinę, wystarczy poprosić o najmniejsze wpłaty i zbiórka pójdzie do przodu. Przy Skarbonce ona nie jest pokazywana na portalu Ratujemy Zwierzaki. Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 11.10.2023 o 23:02, Ewa Marta napisał: Moim zdaniem Hienka jest śliczna. Wczoraj napisałam, że moim też, ale nie ma tego postu 😞 Czyżby znowu dogo dziczyło? Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 12.10.2023 o 09:16, Tola napisał: I z boksu wolontariackiego, jak bardzo prosi o miłość O rety ale ona spragniona człowieka 😞 Biduleńka. Jak ona musi cierpieć i tęsknić za tymi kratami 😞 Serce pęka na tysiące kawałeczków 😞 Quote
Murka Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Na prośbę Toli aktualne fotki Kminka, chłopak już dogonił wielkościowo brata :) 1 Quote
Recommended Posts