Tola Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 Nasza Kawa w Dt w Mysłowicach już lepiej się czuje, koteczka była diagnozowana w tamtejszej lecznicy,miała zrobione wszystkie badania, teraz była też na wizycie u dr Olender. Mam nadzieję, że to koniec jej problemów. 1 Quote
Tola Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 Natomiast Gutek nadal jest diagnozowany, ma skierowanie na rezonans i chyba będę umawiała go do Wrocławia, tylko dla p. Justyny z Mysłowic to cała wyprawa, bo nie ma auta, a pociągiem to będzie stres dla Gutka. 1 Quote
Tola Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 I jeszcze trochę Pastelki, kocia już po sterylizacji 1 Quote
Tola Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 Dostałam też zdjęcie Esterki i Szpulki z domciu w Katowicach, wspaniałego domciu. Nie wierzyłam, że mamie i córce uda się znaleźć wspólny domek, a jednak💓💓Dziewczyny teraz to Eryka i Badu😊 1 1 Quote
Tola Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 Dnia 1.09.2021 o 22:39, elik napisał: Jakie ona ma piękne oczka Piękne Elu, ale jeszcze nikogo nie zauroczyły:(. W kolejce po dom jeszcze dwie kolejne czarne kotki... Quote
Tola Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 Mam bardzo dobra wiadomość - rozmawiałam przed chwilką z Agnieszką, która zabrała pod swoją opiekę Hanę i tego małego piska po wypadku - dzisiaj odbyła się kolejna konsultacja piesia no i zadecydowano, że jednak operacji nie będzie. Zostały wykonane kolejne badania, które wykazały, ze jednak ta odłamana kość leży dalej od miednicy, niż sądzono na początku. Złamanie ma ok. roku, Dyziek nauczył się z tym żyć, nic go już nie boli. Jest natomiast wskazanie do intensywnej rehabilitacji, żeby jak najbardziej wzmocnić bardzo osłabione mięśnie i cały kościec, Dyziek ma też zalecone różne preparaty na odbudowę. Agnieszka powiedziała mi dzisiaj, ze w klinice wszyscy byli zachwyceni Dyziem, taki z niego przytulak:). Hana natomiast bardzo się otworzyła, skacze nawet z radości przy powitaniu. Ma ogromny apatyt, więc jest szansa, ze te sterczące kości szybko znikną. W następnym tyg. sunię czeka intensywna nauka chodzenia na smyczy, bo zna tylko ciężar łańcucha na szyi. 5 2 Quote
elik Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Bardzo cieszą takie dobre wiadomości 🙂 Oby takich więcej. 1 Quote
Tola Posted September 4, 2021 Author Posted September 4, 2021 Coś jakby drgnęło w adopcjach, jutro prawdopodobnie do Krakowa jedzie malutka Hebe, a w poniedziałek zabieg sterylizacji ma jej mama Hanka; jedziemy do Izbicy, bo w Zamościu brak terminów:(. Proszę o kciuki. Quote
elik Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 9 godzin temu, Tola napisał: Coś jakby drgnęło w adopcjach, jutro prawdopodobnie do Krakowa jedzie malutka Hebe, a w poniedziałek zabieg sterylizacji ma jej mama Hanka; jedziemy do Izbicy, bo w Zamościu brak terminów:(. Proszę o kciuki. To pieski, czy koteczki, bo jakoś nie kojarzę? Quote
Tola Posted September 4, 2021 Author Posted September 4, 2021 51 minut temu, elik napisał: To pieski, czy koteczki, bo jakoś nie kojarzę? Elu - to koteczki, mamy straszny zastój w kocich adopcjach, w Dt w Zamościu p. Małgosia ma 17 kociaków:(. A jeszcze te kłopoty zdrowotne. Mała Hebe, która jedzie jutro o koło 17 do Krakowa Jej mamcia Hanka 1 1 Quote
elik Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Obie kocie przepiękne, zwłaszcza córeczka, ale mamcia też piękności. Jak fajnie trzyma ogonek 🙂 1 Quote
Tola Posted September 5, 2021 Author Posted September 5, 2021 Pojechała malutka Hebe do Krakowa, chyba właśnie dojeżdża, mam nadzieję, że nie będzie długo smutna bo tutaj w Zamościu został braciszek i mamcia... To nasza druga kocia adopcja w tym roku, mam nadzieję, że teraz będzie ich więcej, bo inne koty czekają, w DT w Zamościu jest ich teraz 13:( Quote
elik Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 11 minut temu, Tola napisał: To nasza druga kocia adopcja w tym roku, mam nadzieję, że teraz będzie ich więcej, bo inne koty czekają, w DT w Zamościu jest ich teraz 13:( To faktycznie bardzo kiepsko było do tej pory z kocimi adopcjami. Quote
Tola Posted September 5, 2021 Author Posted September 5, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Hebe jest zjawiskowo piękna Przez ten miesiąc wyrosła;) Właśnie pan podesłał pierwsze zdjęcia. Kocia zwiedza mieszkanie, jest bardzo odważna Quote
elik Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 16 minut temu, Tola napisał: Kocia zwiedza mieszkanie, jest bardzo odważna Ma apetyt. To dobrze wróży 🙂 Quote
Tola Posted September 7, 2021 Author Posted September 7, 2021 Dnia 5.09.2021 o 22:49, elik napisał: Ma apetyt. To dobrze wróży 🙂 Dzisiaj dostałam świeżutkie zdjęcia Hebe z informacją, że z małej bardzo charakterna rozrabiara, czyli typowa szylkretka ;). Pan nie jest zaskoczony, bo poprzednia koteczka to też szylkretka i takiej właśnie pan poszukiwał;) 1 Quote
Tola Posted September 7, 2021 Author Posted September 7, 2021 Dzisiaj umówiłam Gutka na rezonans głowy i szyi do Wrocławia, koszt to 1200zł. Badanie wyznaczono na 08.10. , oby wszystko wyszło dobrze... 1 Quote
Tyśka) Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 Hana jest trochę jak owczarek pirenejski. Cudna, trzymam kciuki za jej życie. I za rezonans Gutka. ♡ 1 Quote
elik Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 12 godzin temu, Tola napisał: Dzisiaj umówiłam Gutka na rezonans głowy i szyi do Wrocławia, koszt to 1200zł. Badanie wyznaczono na 08.10. , oby wszystko wyszło dobrze... Ogromny koszt 😞 Trzymam kciuki za pozytywny wynik rezonansu. 1 Quote
Tola Posted September 8, 2021 Author Posted September 8, 2021 10 godzin temu, elik napisał: Ogromny koszt 😞 Trzymam kciuki za pozytywny wynik rezonansu. Poproszę o pomoc na Fb, może będzie parę wpłat... Quote
Tola Posted September 8, 2021 Author Posted September 8, 2021 Dzisiaj na 2 szczepieniu był Hektor, brat Hebe. Darł się całą drogę do lecznicy, z powrotem również;). Ale parę zdjęć udało się zrobić;) Quote
Recommended Posts