Tola Posted April 21 Author Posted April 21 Dnia 21.04.2025 o 11:10, elik napisał: Do Sisi dołączyła nowa sunia. To rezydentka, Sisi dołączyła do rodzinyb Quote
elik Posted April 21 Posted April 21 Dnia 21.04.2025 o 12:17, Tola napisał: To rezydentka, Sisi dołączyła do rodzinyb Pamiętam, bo sprawdzałam dom przed adopcją, ale tam była, jeśli dobrze pamiętam, spanielka i na pewno większa od Sisi, a na zdjęciu jest mniejszy piesek. A może źle widzę lub źle pamiętam 🙂 Quote
Jaaga Posted April 21 Posted April 21 Gdyby ktoś z Was miał info o jakimś maleńkim kociaczku do odkarmienia i odchowania, to proszę o info na tel. U nas tragiczne te święta. Przyjęłabym do odkarmienia. Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Dnia 21.04.2025 o 12:42, elik napisał: Pamiętam, bo sprawdzałam dom przed adopcją, ale tam była, jeśli dobrze pamiętam, spanielka i na pewno większa od Sisi, a na zdjęciu jest mniejszy piesek. A może źle widzę lub źle pamiętam 🙂 W momencie adopcji Sisi była tylko ta sunia ze zdjęcia. Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Pozdrowienia od Jaskierka (teraz Orion) z domu w Krakowie, podobno straszny rozrabiaka😉 3 Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Drugi rudasek, dawno nie pokazywany tutaj Jaś w domu w Warszawie🥰 2 Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 I jeszcze Bolek i Lolek w domu w Bielsku Białej 🙂 3 Quote
elik Posted April 25 Posted April 25 Dnia 21.04.2025 o 11:10, elik napisał: Do Sisi dołączyła nowa sunia. Dnia 21.04.2025 o 12:17, Tola napisał: To rezydentka, Sisi dołączyła do rodzinyb Dnia 21.04.2025 o 12:42, elik napisał: Pamiętam, bo sprawdzałam dom przed adopcją, ale tam była, jeśli dobrze pamiętam, spanielka i na pewno większa od Sisi, a na zdjęciu jest mniejszy piesek. A może źle widzę lub źle pamiętam 🙂 Dnia 25.04.2025 o 08:20, Tola napisał: W momencie adopcji Sisi była tylko ta sunia ze zdjęcia. Jednak źle pamiętam 🙂 Byłam na str. 1229 gdzie jest zdjęcie rezydentki i to faktycznie ta sunia. Upłynęło już ponad 2 lata od adopcji Sisi, pamięć czasem zawodzi 🙂 Quote
Tola Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Nie pamiętam, czy kiedykolwiek pokazywałam tutaj naszą białaczkową Agnieszkę z DT w Zamościu. Kocia ma ok. 8 lat, parę lat temu została zabrana z zamojskiego schroniska i prawdopodobnie zostanie u nas już do końca. Często choruje, ostatnio ma problemy ze stanami zapalnymi jamy ustnej. W ubiegłym tyg. miała usuwane zęby, było trochę nerwów, ale kocia jakoś dała radę i już dochodzi do siebie. Po sanacji lepiej je, lepiej egzystuje. Quote
Tola Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago W naszej chacie, juz od paru lat, swoje potomstwo wychowuje kopciuszek💚 2 Quote
Tola Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Wczoraj byłam w zamojskim schronisku i na pewno nie jest to już średniowieczna enklawa, jak jeszcze niedawno. Ogromne zmiany cieszą serce; mnóstwo wolontariuszy, ruch, spacery, w boksach wolontariackich zupełnie inne warunki. Psy bardzo dobrze oznaczone, to nie tamten czas, kiedy trzeba było zabiegać o jakąkolwiek informację. Wybieg staruszków został powiększony, też są wyprowadzane. Szczeniakarnia godna podziwu, czyściutka, bardzo dobrze wyposażona, warunki sanitarne bez zastrzeżeń - nu sądziłam, że doczekam tych czasów. Przy okazji przeszłam wzdłuż boksów ogólnych. Psów w schronisku jest coraz mniej, teraz ok.120; w boksach ogólnych również dużo mniej, sporo z nich trafiło pod opiekę wolontariuszy. Z dawnych rezydentów, tych z czasów, kiedy Aśka 7 zabierała ich najwięcej, poznałam tego czarnego i tego batonika. 1 Quote
Tola Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago A tak wygląda teraz opis psów na boksach wolontariackich 1 Quote
Aldrumka Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Zmiany na plus zawsze cieszą, a tu są chyba dosyć szybko więc tym bardziej Quote
sunnynight Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago No szok po prostu, absolutnie pozytywny oczywiście. Jednak się da, wystarczy odpowiedni człowiek na właściwym miejscu. Tylko, hmm... biedny Diego trafił do schronu jeszcze przed urodzeniem... 😉 Quote
Recommended Posts