Madallena Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Dzien dobry! Mala Biala pozdrawia z nowego domu! http://www.dogomania.pl/threads/175844-SLICZNA-Mala-Biala-JUZ-W-NOWYM-DOMU?p=14452124#post14452124 ps. mam fotki, czy ktos je ode mnie przejmie? bo imidż daje ciała? Quote
funia Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Moja propozycja przeszła bez echa ,rozumie ze ktos inny jedzie do schronu . Quote
Marlena:) Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Funiu, może poprostu nie wszyscy przeczytali Twój post, czytając nasze posty z cyckami... Pewnie dlatego brak reakcj i:razz: Quote
agada Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 funia napisał(a):Moja propozycja przeszła bez echa ,rozumie ze ktos inny jedzie do schronu . Funia ja to wiem niewiele, ale Tola to coś więcej powie, jak, co i kiedy? Quote
zadra Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Czy urocze małe sunie mają już imiona? czy można składać propozycję np: Xsara,Neska,Fifka Quote
Tola Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Dopiero jestem od wczoraj na dogo. Dziękuję za chęć pomocy i wyjazdu do schronu, skorzystamy na pewno innym razem, bo tyle psów czeka. Dzisiaj nastapila zmaina planów i DT przyjezdza osobiscie po sunię z Warwszawy. Poradzilam im inne wyjscie, mam nadzieje, ze sie uda. Jutro jak bedzie po wszystkim napiszę o co chodzi i wrzucę zdjęcie suni:cool3: Quote
Tola Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 W niedzielę jade do schronu zrobic wywiad o duzej suni, ktora ma jechac do Brzyscia. Mam andzieję, ze będzie normalnie, czyli spokojnie. .. Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 rece opadaja:shake: sami nic nie robia,a ci ktorzy chca cos zmienic maja zawiazane rece:angryy: Quote
Tola Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 [quote name='IVV']rece opadaja:shake: sami nic nie robia,a ci ktorzy chca cos zmienic maja zawiazane rece:angryy: Mam nadzieję, ze nie zawsze tak będzie... A ja mam dobra wiadomosc na koniec dnia - Emilka od paru dni jest juz w swoim domciu:loveu: Nie wiem czy dziewczyny z Zamościa kojarzą Emilkę, to jedna z niewielu suczek, ktora pamieta ten najgorszy czas w schronie, była w 1 boksie od pola. Juz podziękowalam dziewczynom na wątku Emilki za opiekę Emilka w schronie parę lat temu I Emikla w DT Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Kojarzę Emilkę. Super, że ma dom - oby na zawsze. Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Wiemy, wiemy, jesteśmy na wątku, gdzie dla odmiany - zamiast o cyckach - trwa ożywiona dyskusja o naleśnikach :) I Juka być może będzie mieć lada moment domeczek :) Poker ma szczęśliwą rękę. Ewa Quote
funia Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Okey .jakby co zawsze mozecie na mnie liczyc .Jak tylko bedę czasowo wydolna zawsze pomoge .A walka z tymi osobami to priorytet nasz wspólny . Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ale popatrzcie, gdyby nie wydali Juki, wcześniej Mejzi - ona by domu nie znalazła przecież - gniłaby tam, gryziona przez inne suki, w końcu by ją zagryzły albo by zdechła sama z powodu zakażenia z drobnych ran, nieleczonych - bo w boksie to niemożliwość. A tak, sterylka i sunia maszeruje do swojego domu, jej przyszły Pan od jutra chodzi z nią na spacery :) Sunia szczęśliwa, wykąpana, opatrzona, panowie, jeśli czytacie też posty, w których o cyckach się nie rozwodzi - zobaczcie, to dzięki wydaniu psa ma on dom. Po co chcecie go na siłę trzymać w schronisku? Żeby zafundować śmierć w mękach dla satysfakcji, że zrobicie nam na złość ? Bo naprawdę idea jaka przyświeca odmowom wydania psów jest nie do pojęcia. A tłumaczenia - są paralogiczne, absurdalne i zdradzają ignorancję w kwestii znajomości behawioryzmu zwierząt. Którymi i my jesteśmy - więc warto się douczyć, bo na dłuższą metę pozostawanie w błogim pustogłowiu może okazać się niebezpieczne. Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 ...i tak trzeba trzymac AMEN !!!!;) zazdroszcze Wam dziewczyny ,ze mozecie cos bezposrednio dzialac i walczyc z ta ciemnota ,tepota!!!!:angryy: mam taki niesmialy pomysl:roll: - a moze by tak miec tylko jedna lub dwie osoby,ciagle te same, ktore najlepiej komunikuja sie w tym obozie koncentracyjnym z nadzorem? nie wiem czy to mozliwe i wykonalne? ale ,gdyby mieli do czynienia ciagle z tymi samymi twarzami i nabrali zaufania... naiwzali jakies relacje ... moze warto sprobowac? psy by na tym tylko wygraly:lol: Quote
agada Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Trzymam kciuki za szybki i dobry domek dla Juki:p, a Poker zaraz damy nowego śliczniaka, coby nie było tak łatwo i prosto:evil_lol: Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ivv, to trochę bardziej skomplikowane ... wywalili przecież i wolantariat i osoby zaufane i fundację Emir i osoby prywatne ... bo uważają, że jak się zabiera psy - a zabiera się przecież zazwyczaj te najbiedniejsze, w najgorszym stanie - to zaraz będą zdjęcia, wątek na dogomanii, co może rzucić złe światło na świetlane postacie, których wymieniać nie będę. Więc nie zaufają - bo chodzi o kreowanie wizerunku a nie o psy. Czego dowodem odmowa wydawania psów. Ewa Quote
malagos Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ja juz sie nieśmiało cieszę, bo Pusia - moja tymczasowiczka - prawdopodobnie w poniedziałek pojedzie do swego nowego domku...:cool3: Quote
funia Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Byłam wolontariuszką w tym sanatorium dla psów .....Nie dało rady ....Walka z wiatrakami i prowokacje aby wykończyć psychicznie ,zeby samemu odejśc .Nie odeszłam ,więc mnie wypieprzyli i Beate . Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 E-S napisał(a):Ivv, to trochę bardziej skomplikowane ... wywalili przecież i wolantariat i osoby zaufane i fundację Emir i osoby prywatne ... bo uważają, że jak się zabiera psy - a zabiera się przecież zazwyczaj te najbiedniejsze, w najgorszym stanie - to zaraz będą zdjęcia, wątek na dogomanii, co może rzucić złe światło na świetlane postacie, których wymieniać nie będę. Więc nie zaufają - bo chodzi o kreowanie wizerunku a nie o psy. Czego dowodem odmowa wydawania psów. Ewa no,ale musi byc na to jakies lekarstwo:shake: trzeba cos wymyslec,moze nie wojna ... przeciez kobitki sa zawsze sprytniejsz i wytrwalsze !!!!:evil_lol: nie znam dokladnie relacji w Polsce,ale szczerze wierze ,ze nie ma sytuacji bez wyjscia ,musimy cos wykombinowac by udobruchac to matolstwo ja wiem ,ze walczycie i robicie co sie tylko da,ale musi byc jakies rozwiazanie !!!!:roll: Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Przeklejam z innego wątku, bo ważne przy tym kleszczowym szaleństwie w naszym województwie - napiszę Wam, że byłam na oględzinach pod Łęczną i złapałam ... 15 kleszczy !!! [quote name='fizia'] Tez cały czas myśle, jak zabezpieczyć swoje psy. W tamtym roku ani obróżki ani kropelki nie zdały egzaminu Ostatnio na dogo przeczytałam taki przepis, ale nie wiem czy skuteczny szklanka rozmarynu + szklanka tymianku, zaparzyc w malej ilosci wody, po godzinie przelac, dodac sok z 2 cytryn lub 2 lyzki octu winnego, opryskiwac tym psa Gdzies przeczytalam ze mozna dodac olejek "teetree", ale wiem ze dla kota jest on trujacy, wiec psu bym sie tez nie odwazyla. http://www.dogomania.pl/threads/17589-Alternatywne-sposoby-na-kleszcze Quote
Madallena Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Mam prosbe, a raczej nie ja tylko psiaki w schronisku w Glownie. Schron nie ma pieniedzy a ma bardzo wielki problem w kleszczami. Padly juz 2 psiaki :( PILNIE potrzebne srodki na kleszcze. Znalazlam taki9e cudenko za male pieniadze duza butelka. 1 klikniecie, 1 przesylka do schronu w Glownie = zycie kilku psow! a jest ich tam 40 ! PLISSS! http://allegro.pl/item990913039_fiprex_spray_250ml_okazja_super_sprzedawca.html Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 spray? czy to bezpieczne? wszystkie rozpylane nie sa zbyt polecane przez vets. a moze jest cos lepszego? jak myslisz? nawet jesli jest drozsze to jest ok. ja nie mam konta na allegro Quote
Recommended Posts