IVV Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 czy jest gdzies strona informacyjna ze wszystkimi pieskami do adopcji z Zamoscia? Quote
Marlena:) Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Część jest na stronie Emira, ale nie wszystkie. Quote
E-S Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='IVV']czy jest gdzies strona informacyjna ze wszystkimi pieskami do adopcji z Zamoscia? Rozbawiłaś mnie :) Oni mają swoją oficjalną stronę, a jakże - żadne inne schronisko takiej nie ma - bo nie znajdziesz tu galerii psów do adopcji, tylko listę zasług i foty z imprez :) http://daj-mi-dom.ownlog.com/ http://adopcjezamosc.blog.onet.pl/2,ID363349673,index.html Koniecznie z głośnikami !!! cóż za podkład muzyczny. A tu na stronie EMIR to co im się udało wobec oporu pracowników schroniska zrobić - bo przeż nawet z robieniem zdjęć są problemy: http://schronisko.la.org.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=31 Quote
IVV Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 dzieki wsztscy moi kanadyjscy przyjaciele sa wstrzasnieci tym co sie dzis stalo:shake: Quote
malagos Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Wolontariusze zajmują się zbiórką: - karmy dla psów - puszek - mięsa - makaronu - ryżu - kaszy jęczmiennej Jeśli chcesz pomóc naszym podopiecznym skontaktuj się z wolontariuszem lub przynieś karmę do schroniska. Quote
malagos Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 To powyżej to cytat ze strony, jak mozna pomóc. Śmiech z tymi wolontariuszami....... Quote
E-S Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 IVV napisał(a):dzieki wsztscy moi kanadyjscy przyjaciele sa wstrzasnieci tym co sie dzis stalo:shake: A mnie już wkurzają dramatyczne pytania na wątku żałobnym tu na dogomanii "JAK teraz żyć", no sory, ale bez przesady, nie moja matka, dziecko, ojciec czy mąż zginęli w tej katastrofie i zamierzam żyć normalnie a nie udawać bardziej wstrząśniętej i osobiście do żywego dotkniętej tym, co się stało niż jestem w rzeczywistości. Przykro, fakt, szok, straszna to tragedia dla rodzin zmarłych, ale to nie moja osobista tragedia ani konkurs na najbardziej przeżywającego i roztrzęsionego, nienawidzę takiej obłudy. Quote
sacred PIRANHA Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 czyli ogólnie wszystko co sie da zjeść maja szukac i przynosić...suuuuper:-) więcej potrzeb te psy nie mają? Quote
E-S Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):czyli ogólnie wszystko co sie da zjeść maja szukac i przynosić...suuuuper:-) więcej potrzeb te psy nie mają? Nie, są szczęśliwe w schronisku, gdzie w spokoju oczekują na nowe stałe domy. Quote
zadra Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 IVV napisał(a):nie jest prawda ,ze nikt tym sie nie chce zjac !!!!!! WY SIE TYM CHCECIE ZAJAC I ZAJMUJECIE!!!!!!:multi: porobcie filmiki wrzuccie na your tube, podeslijcie do innych organizacji zajmujacymi sie zwierzetami. Schroniska sa i powinny byc tylko nie musza wygladac tak jak wygladaja i zarzad nie ma prawa odcinac dostepu ludziom ktorzy chca pomoc:angryy: tutaj robi sie wszystko by bylo jak najwiecej wolentarjuszy i pomagajacych.jetescie bezinteresownym ludzmi dobrej woli,wiec powinno sie Was wspomagac a nie rzucac klody pod nogi .:shake: trzymam za Was dziewczyny kciuki!!!!!!!!! jak Pirania mowi -wyrzucaja jednymi drzwiami,wchodzic przez okno-to jedyna metoda by cos zmienic:diabloti::lol: Tak wiem.że nie odpuszczamy,a robimy to dla tych biednych psow.Pokonujemy wlasne slabości,poniewaz mamy świadomość,że i tak już dużo osiągnęlismy.Wszystkie pozytywne zminy w schronię to nasza zasługa.Choć by nie wiem jak zaprzeczali realizują to co sugerowaliśmy.Tak naprawdę czępią znaszej wiedzy,bo sami takiej nie mają.Łatwiej by było gdyby malę środowisko zamojskie nie było tak bardzo układowe i tchórzliwe.Gdyby prasa była na wyższym poziomie i mzajmowala się rzeczywiście przekazywaniem i dociekaniem prawdy. Quote
sacred PIRANHA Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 no tak E-S zapomniałam że te psy tam mają jak w 5gwiazdkowym hotelu:-) wiec wolontariusze nie mają co robić poza szukaniem wszystkiego co się da zjeść:-) Quote
zadra Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 E-S napisał(a):A mnie już wkurzają dramatyczne pytania na wątku żałobnym tu na dogomanii "JAK teraz żyć", no sory, ale bez przesady, nie moja matka, dziecko, ojciec czy mąż zginęli w tej katastrofie i zamierzam żyć normalnie a nie udawać bardziej wstrząśniętej i osobiście do żywego dotkniętej tym, co się stało niż jestem w rzeczywistości. Przykro, fakt, szok, straszna to tragedia dla rodzin zmarłych, ale to nie moja osobista tragedia ani konkurs na najbardziej przeżywającego i roztrzęsionego, nienawidzę takiej obłudy. Myślę,że tak wielka tragedia dotknęła każdego z nas w zupełnie innym wymiarze.Choć poglądy które reprezentuje są znacznie odmienne od głoszonych przez Lecha Kaczyńskiego łączę się w żalu z rodzinami ofiar tragedii.Myślę,że z jej wymiaru jeszcze nie zdajemy sobie sprawy.Mam na myśli aspekt wyłocznie ludzki,pomijam rewolucję na arenie politycznej. Quote
E-S Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):no tak E-S zapomniałam że te psy tam mają jak w 5gwiazdkowym hotelu:-) wiec wolontariusze nie mają co robić poza szukaniem wszystkiego co się da zjeść:-) Azaliż kierownik nie głosi na ten temat prawdy jedynej mu objawionej ? Z Ritza mu pensjonariuszy zabieracie do klitek w blokach z wielkiej płyty, do jakichś tam domków z ogródkami, phi, jajka i macice wycinacie - kalecząc zwierzęta i pozbawiając możliwości realizacji bożego polecenia "rozmnażajcie się", nie ma dziwne, że odmawia wydania psów. Z ortodoksyjną wiarą nie wygrasz. Quote
mshume Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 I dodatkowo psom w głowach mieszacie, jakieś tfu... domy tymczasowe. Skrzywień psychicznych mogą się psiaki nabawić. Quote
Marlena:) Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Czy wiadomo może, co z tą sunią? Może miałabym dla niej DT/DS... Quote
E-S Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 mshume napisał(a):I dodatkowo psom w głowach mieszacie, jakieś tfu... domy tymczasowe. Skrzywień psychicznych mogą się psiaki nabawić. A tymczasem w schronisku spokojnie i pod czułą opieką dochodzą do siebie ... Quote
funia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Kochający Wujek Dobre Serce ,zajmuje sie czule i troskliwie kazdym pieskiem......Od tego jest kierownikiem ,tfu asystentem .Jego misja i powolanie to pomoc zwierzętom .Do tego jest stworzony ,nie mogłby nic innego robic . Quote
Marlena:) Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 No dobra koniec rozryweczki niedobre cioteczki ! To wątek o piesach i cyckach, a nie o wujku samo zło :evil_lol: Bo jak to czytam to mi się humor psuje, a wiadomo , że nerwy dobrze na cerę nie robią (pozatym manicure od walenia w klawiature se zniszcze, a i fryzura może ucierpieć jak po którymś poście palce zastąpi waląca w klawiaturę głowa). Quote
funia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Przypomnial mi się przypadek suni umierającej na parwo .Trzy dni błagałam o zawiezienie do weta Obiecywali ,ze zawiozą .....Nie zawieżli Kazdego dnia mówili ,ze kiero wie i zawiezie .....Sunia odeszła w strasznych mekach .Na koniec wysprzatali boks i wysypali piaskiem . W przypadku psa juz nie byłam taka naiwna i zabrałam go do weta ,który w ostatniej chwili go uratował . Mówie o Brodweyu .Dziewczyny z Zamościa go pamietaja .Również było to Parwo .On wyginał sie w konwulsjach a inne psy gryzly go i skakały po nim .Pracownik w tym czasie nalewał im wode i niczego niewłaściwego nie zauważył ......Teraz za to odgrywają cholera miłosników i szlag mnie trafia na to .... Napisze chyba na murach ....Tak jak kiedyś Lepper napisał Balcerowicz musi odejśc .To my wstawimy naszego kandydata .... Quote
haliza Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Dziewczyny błagam o pomoc - błąka się na osiedlu malutki rudy pekińczyk, był już przed świętami, niby przygarnęła go kobieta ale znowu biega -ja nie mogę go zatrzymać :-( Quote
mshume Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Pisz do Osy lub koci-świat, one zabierają wszystkie pekińczyki.Może trzeba będzie go przygarnąć na dzień, dwa nim go zabiorą. I organizować przejazd pekinka pod Warszawę, do Nasielska, do Azylu Koci Świat. Quote
sacred PIRANHA Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 haliza masz jego foty? to staruszek czy raczej młody? skąd ty jestes? koniecznie zawiadom Osę! Quote
haliza Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Nie mam fotki, raczej jest młody dosyć sympatyczny, piesek, wzięła by go moja koleżanka ale raz warknął u mnie na rękach a ona ma 2 letnią córeczkę - mieszkam na trasie Lublin -Zamość Quote
sacred PIRANHA Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 pisałaś do Osy? zrób mu fote jakś i wyślij Osie, zanim zorganizowałoby się transport do nich trzeba by go gdzieś przetrzymać...ja odpadam bo własnie sie musze wyprowadzić i z własnymi tymczsami nie mam co zrobić więc tymbardziej nowych nie wezme... Quote
Recommended Posts