Jump to content
Dogomania

Albinka zmieniła hotelik, Cudka zamieszkała w Warszawie. Przeszły długą drogę, by móc mieć nadzieję na życie. Proszą o życzliwość, zrozumienie i wsparcie, którego bardzo potrzebują.

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Murko za piękne zdjęcia, będzie w czym wybierać🙂 Jutro postaram się zrobić chociaż jedno ogłoszenie od nowa. Albinka to taka ładna sunia, tak bardzo kocha ludzi, tylko tego własnego domu i  rodziny wciąż brak.

Posted
Dnia 27.04.2025 o 10:08, terra napisał:

Śliczne zdjęcia. Pozwoliłam sobie wziąć do ogłoszenia 3 zdjęcia.

Ogłoszenia Belli/Albinki na Krk: https://www.olx.pl/d/oferta/bella-mloda-energiczna-suczka-do-adopcji-CID103-ID12SdJM.html?bs=olx_pro_listing

Bardzo dziękuję, zaraz wyróżnię to ogłoszenie.

W porozumieniu z Murką zmieniłam też trochę tekst w ogłoszeniu na Katowice, usunęłam zdanie o aktywności Albinki, wstawiłam info o potrzebie aktywizacji umysłowej.

Posted

Wąż już stracił kawałek ogona, ale kong sprawuje się super. Nie mam pojęcia jak udaje się Albince wydłubać stamtąd jedzenie, ale jakoś tego dokonuje mając przy tym dużo zajęcia. A Guma zostaje nienaruszona :)

I pomaga, Albinka po takiej zabawie jest spokojniejsza. Tego jej było trzeba :)

• Like 5
Posted

Albinka  otrzymała pomoc, za którą bardzo dziękujemy kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

250 zł - moja koleżanka Ania (16.04.)

100 zł - DS Stefci (22.04.)

Posted
Dnia 4.05.2025 o 18:06, Onaa napisał:

A czy Albinka korzystała z maty węchowej ?

Nie, jeszcze nie.

Teraz przy zamawianiu zabawek dla Albinki zastanawiałam się i nad matą węchową, ale w ostateczności nie kupiłam, a może warto?

Nie mam doświadczenia w tym zakresie, pamiętam też krytyczne uwagi tutaj na dogo (chyba Sowy) na temat mat, stąd moje wahanie.

Może ktoś coś podpowie?

Od Murki wiem, że zabawki sprawdzają się b. dobrze:)

Posted

Tak, to Sowa nie wyrażała się pozytywnie o matach wechowych, bo pies może nauczyć się znajdowania różnych rzeczy na spacerach i zjadać. 

Posted

A co z innymi zabawkami na inteligencję? One podobno mają stymulować umysłowo psa i zapewniać mu ciekawe spędzanie czasu.  Poza tym można przecież nauczyć psa bawić się taką zabawką tylko na komendę Szukaj. Ja bawiłam się z moimi psiakami w podobny sposób, chowałam im smaczki w różne miejsca i na komendę szukały. Bardzo to lubiły.

Posted
Dnia 6.05.2025 o 12:47, Onaa napisał:

A co z innymi zabawkami na inteligencję? One podobno mają stymulować umysłowo psa i zapewniać mu ciekawe spędzanie czasu.  Poza tym można przecież nauczyć psa bawić się taką zabawką tylko na komendę Szukaj. Ja bawiłam się z moimi psiakami w podobny sposób, chowałam im smaczki w różne miejsca i na komendę szukały. Bardzo to lubiły.

Poroznawiam z Murką i jeśli tylko jest taka potrzeba, to oczywiście zamówię Albince  taką matę🙂Dziękuję za podpowiedź🙂

Posted

Albinka bardzo lubi węszyć, więc taka mata na pewno byłaby dla niej ciekawą rozrywką. Na spacerach już węszy i wynajduje różne rzeczy, które zjada jak nie zdążę zareagować (trudno mi ocenić czy sobie coś wącha czy znalazła jakiegoś odchoda, bo cały niemal spacer czegoś szuka w trawie :) ), więc mata pod tym względem nie zadziała negatywnie.

• Like 1
Posted

Wciąż czekamy na ten przeznaczony Albince domek. Przed majówką dzwoniła sympatyczna pani z Krakowa, rozmawiają też z Murką i już wydawało się, że coś z tego będzie, jednak po paru dniach pani napisała, że nie znalazła osoby, która zajmowałaby się sunią w czasie jej krótkich wyjazdów no i rezygnuje. O reszcie zapytań nie warto wspominać.