Jump to content
Dogomania

Albinka zmieniła hotelik, Cudka zamieszkała w Warszawie. Przeszły długą drogę, by móc mieć nadzieję na życie. Proszą o życzliwość, zrozumienie i wsparcie, którego bardzo potrzebują.

Recommended Posts

Posted

Już po wizycie.

Mam przerwę na kawę w drodze powrotnej z Rzeszowa do Zamościa. Napiszę kilka sł o domku. 

Młodzi ludzie z ogromnymi chęciami adopcji Albinki i sercem do zwierząt. Spokojni. 

W domu dwa kotki. Fajne, zadbane. Nie boją się ludzi. Na spacer wychodzą w szelkach a tak to korzystają z osiatkowanego balkonu. 

Młodzi słuchają uważnie wszystkich wskazówek. Poinformowani o wszystkim!! Są gotowi na pracę z Albinką, gdyby pojawiły się jakieś problemy. Pani Ola nie wyobraża sobie, aby mogła ją oddać tylko dlatego, ze coś zniszczy.  Gotowi na pracę z klatką kenelową pod okiem specjalisty. 

Młodzi mieszkają w bardzo fajnym miejscu. Mnóstwo terenu zielonego. Niedaleko park. Super miejsce na spacery, co sprawdzał Zew wilka 🙂

W razie wyjazdów Albinka będzie z nimi podróżowała. Koty zawsze z nimi jeżdżą do rodziców. Gdyby tak się zdarzyło, ze nie mogliby wziąć Albinki ze sobą, wtedy pojedzie do rodziców partnera. 

Całą relację z wizyty przekazałam Toli.

Dla mnie minusem są dosyć strome schodki pokryte terakotą. Śliskie. Mówiłam o zabezpieczeniu. 

Zew wilka dla uwagi😍❤️

received_2448765222155940.jpeg

received_1886932475480330.jpeg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 25.05.2025 o 15:49, Alaskan malamutte napisał:

Już po wizycie.

Mam przerwę na kawę w drodze powrotnej z Rzeszowa do Zamościa. Napiszę kilka sł o domku. 

Młodzi ludzie z ogromnymi chęciami adopcji Albinki i sercem do zwierząt. Spokojni. 

W domu dwa kotki. Fajne, zadbane. Nie boją się ludzi. Na spacer wychodzą w szelkach a tak to korzystają z osiatkowanego balkonu. 

Młodzi słuchają uważnie wszystkich wskazówek. Poinformowani o wszystkim!! Są gotowi na pracę z Albinką, gdyby pojawiły się jakieś problemy. Pani Ola nie wyobraża sobie, aby mogła ją oddać tylko dlatego, ze coś zniszczy.  Gotowi na pracę z klatką kenelową pod okiem specjalisty. 

Młodzi mieszkają w bardzo fajnym miejscu. Mnóstwo terenu zielonego. Niedaleko park. Super miejsce na spacery, co sprawdzał Zew wilka 🙂

W razie wyjazdów Albinka będzie z nimi podróżowała. Koty zawsze z nimi jeżdżą do rodziców. Gdyby tak się zdarzyło, ze nie mogliby wziąć Albinki ze sobą, wtedy pojedzie do rodziców partnera. 

Całą relację z wizyty przekazałam Toli.

Dla mnie minusem są dosyć strome schodki pokryte terakotą. Śliskie. Mówiłam o zabezpieczeniu. 

Zew wilka dla uwagi😍❤️

received_2448765222155940.jpeg

received_1886932475480330.jpeg

Bardzo się cieszę, że wreszcie Albinka ma szansę na swojego człowieka:). Cieszę się,  jest ktoś, kto ją poznał, nie przestraszył się tych wszystkich informacji i całej historii i chce zabrać jak najszybciej do siebie🙂 

Po rozmowach z przyszłym domkiem, z Alaskan i z Murką podjęłam decyzję, że sunia pojedzie do tego domu i wszystkie mamy nadzieję, że da radę:). 

Pani Ola jest młoda, Albinka też i obie będą się spokojnie uczyć siebie nawzajem. 

Jedyny problem to te schodki w domu, ale mam nadzieję, że je zabezpieczą, tak jak obiecali Alaskan i teraz mnie. 

Alaskan  - jeszcze raz dziękuję Tobie i Twojemu Tzowi za wyjazd do Rzeszowa🌹❣️ No i Zew też ma w tym udział😉

• Like 2
Posted

Młodzi planują przyjechać po Albinkę za tydzeń.

Denerwuję się wciąż, ale jest we mnie coraz więcej nadziei i wiary, że pomimo wszystko będzie dobrze.

Posted
Dnia 25.05.2025 o 19:41, Tola napisał:

Denerwuję się wciąż, ale jest we mnie coraz więcej nadziei i wiary, że pomimo wszystko będzie dobrze.

Pani Ola z partnerem zostali dokładnie poinstruowani, z czym się wiąże adopcja, podpisanie umowy adopcyjnej. Obiecali zdjęcia, filmiki, kontakt. W razie jakichkolwiek pytań czy problemów mają dzwonić!. Wiedzą, że o wszystkim ma być informowana fundacja. 

O szelkach, smyczy, adresatce też mówiłam! 

Jeśli się nie zniechęcili moją wizytą, pytaniami, to tylko dobrze o nich świadczy. 

W tych szeregowcach mieszkają sami młodzi ludzie. Wielu z nich jest właścicielem psiaka lub kota (widziałam na osiatkowanych balkonach :-))

Zew próbował zaprzyjaźnić się z pudelkiem i z maltańczykiem :-). 

Trzymam mocno kciuki za Albinkę i młodych Oszczędzam na ... - Szkolne Blogi

Posted
Dnia 25.05.2025 o 19:41, Tola napisał:

Ja też wierzę, że będzie dobrze:)