Jump to content
Dogomania

Kontynuujemy szczęśliwy adopcyjnie wątek dla nowej suni. Ma na imię Zuzia. Zostańcie z nami, pomóżcie ją utrzymać. Sali ma DS! Wanilka, Tosia i Inka też już w DS

Recommended Posts

Posted
Dnia 6.01.2025 o 12:45, Alaskan malamutte napisał:

Odpoczynek po spacerku🥰❤️

Wanilka vel Tola jest oczkiem w głowie pani Basi❤️

IMG-20250106-WA0001.jpg

Piękna maleńka! Asiu, ale może podpowiedzieć Pani, że takie przykrywanie suni spowoduje, że się rozpatruje i będzie marzła na dworze…

Posted
Dnia 6.01.2025 o 13:21, Ewa Marta napisał:

Piękna maleńka! Asiu, ale może podpowiedzieć Pani, że takie przykrywanie suni spowoduje, że się rozpatruje i będzie marzła na dworze…

Ewa, nie wydaje mi się, aby pani cokolwiek podpowiadać. Myślę, a nawet wiem, że pani przykryła sunię robiąc zdjęcie. Dla mnie to nic nieprawidłowego...Ja swojego malamuta też przykrywam czasami...🙈

Pani Basia nie jest nowicjuszką, psy towarzyszyły jej od dzieciństwa. Jej rodzice zawsze mieli jamniki. Pani Basia zawsze psy ratowane z przytulisk czy schronisk. Ma doświadczenie w postępowaniu z psiakami. Jestem przekonana, że krzywdy Wanilce vel Toli nie zrobi. 🙂 

Posted
Dnia 6.01.2025 o 14:05, Alaskan malamutte napisał:

Ewa, nie wydaje mi się, aby pani cokolwiek podpowiadać. Myślę, a nawet wiem, że pani przykryła sunię robiąc zdjęcie. Dla mnie to nic nieprawidłowego...Ja swojego malamuta też przykrywam czasami...🙈

Pani Basia nie jest nowicjuszką, psy towarzyszyły jej od dzieciństwa. Jej rodzice zawsze mieli jamniki. Pani Basia zawsze psy ratowane z przytulisk czy schronisk. Ma doświadczenie w postępowaniu z psiakami. Jestem przekonana, że krzywdy Wanilce vel Toli nie zrobi. 🙂 

Domek jest wspaniały i nie ma co do tego wątpliwości. Ja po prostu jestem przewrażliwiona na punkcie przegrzewania. To naprawdę nic przeciwko domkowi. Jeśli tak zabrzmiało, to przepraszam.

• Upvote 1
Posted

Tosia jest świetną sunią. Chodzenie na smyczy ogarnęła już do tego stopnia, że spacerki są wraz ze Śnieżką i Brego. Czystość zachowuje super, nic nie niszczy. Czasem tylko ścieli koce na kanapie po swojemu ;) Jest radosna, wesoła, na spacerach już zasuwa z przodu z ogonkiem w górze. Czasem się czegoś jeszcze wystraszy, ale i tak widać, że bardzo odżyła. Nie słyszałam jeszcze, żeby szczekała. Jest bardzo grzeczna i cicha. Niby taka zwyczajna "szara" suczka, ale im dłużej się jej przyglądam tym ma więcej uroku. Zwłaszcza jak jest taka radosna i swobodna na spacerach.

Jest bardzo łagodna, na koty nie zwraca uwagi (ogólnie nie przejawia instynktu myśliwskiego, bo spotkaliśmy już kilka razy bażanty i tylko się zdziwiła, że coś przeleciało z krzykiem).

Prognoza pogody nie nastraja optymistycznie, ale będę sie starała w najbliższym czasie porobić jej fotki.

• Like 4
Posted

Wspaniale wieści, obie z Alaskan jesteśmy szczęśliwe, obie przeczytałyśmy, ale tylko ja mogę odpisać. 

Czekamy na zdjęcia i ruszamy z ogłoszeniami😃

Bardzo dziękujemy Murko♥️

Posted

Korzystając z nieoczekiwanej okazji dostępu do dogo informuję, że kasa z bazarku imiennego w kwocie 260 zł leci do Ewy Marty. Proszę o potwierdzenie w miarę możliwości oczywiście, jak dotrze na konto. 

Posted

Tosia jest w tej chwili bezproblemową sunią. Czekamy na fajne zdjęcia i ogłaszamy sunię. Mamy nadzieję, że ktoś dostrzeże jej urok. O charakterze napiszemy 😀

Posted
Dnia 12.01.2025 o 16:20, agat21 napisał:

Korzystając z nieoczekiwanej okazji dostępu do dogo informuję, że kasa z bazarku imiennego w kwocie 260 zł leci do Ewy Marty. Proszę o potwierdzenie w miarę możliwości oczywiście, jak dotrze na konto. 

260 zł plus 55 zł, które było już u mnie na koncie jest już u Tosi. Razem z bazarku Tosia dostała 315,00 zł ❤️ Bardzo Ci kochana za ten bazarek dziękujemy ❤️

Posted

Tosia bardzo lubi śnieg. Do tego stopnia, że dziś rano tak się rozbrykała, że zaplątała się w krzaki. Trochę ją ta akcja wystraszyła i kolejny spacer był już spokojny i trochę wystrachany. Mam nadzieję, że do jutra się jej humor poprawi, bo chciałam zdjęcia jej zrobić :)

• Like 2
Posted
Dnia 13.01.2025 o 18:41, Murka napisał:

Tosia bardzo lubi śnieg. Do tego stopnia, że dziś rano tak się rozbrykała, że zaplątała się w krzaki. Trochę ją ta akcja wystraszyła i kolejny spacer był już spokojny i trochę wystrachany. Mam nadzieję, że do jutra się jej humor poprawi, bo chciałam zdjęcia jej zrobić 🙂

I tu wspaniałe wieści:) Bardzo dziękujemy, czekamy na zdjęcia 🙂

Posted

Tosia była trochę speszona, ale coś się udało zrobić. Jakby był domek dla dwóch psów, to Tosia z Kinderkiem się polecają ;)

Chciałam też zrobić fotki z kotem, bo Tosia jak widać nie reaguje na nie zupełnie. Tzn. jak kot jest odwrócony tyłem to nawet się odważy tyłek powąchać, ale jak kot chce jest frontem to udaje, że nie widzi :)

tosia16.jpg

tosia17.jpg

tosia18.jpg

tosia19.jpg

tosia20.jpg

tosia21.jpg

• Like 2