Jump to content
Dogomania

Elio - porzucony psiak, który na wschodnich krańcach Polski nikogo nie obchodził, z głodu żywił się odchodami bydła, uratowany przez Figunia, skomli o kasę na hotel i weta, żeby dotrwać do własnego domu.

Recommended Posts

Posted

Elio do usunięcia szwów będzie pomieszkiwał w domu. Ania nie da go do kojca, boi się, żeby sobie nie zrobił krzywdy, gdy będzie sam w kojcu.

Ania zapłaciła:

180,00 zł  - kastreacja
  25,00 zł  -  kołnierz
  65,00 zł  -   RTG łapki
= = = = = = = = = = = = =
 270,00 zł

Niewiarygodnie tanio. u mnie sama kastracja to koszt ponad 400,00 zł w zależności od wielkości psa.

Dzisiaj rano prosiłam Anię o zrobienie RTG łapki, ponieważ Figunia, gdy go znalazła i dzisiaj WiosnaA stwierdziły, że Elio dziwnie podnosi tę łapkę do góry. Prześwietlenie nie wykazało uszkodzenia kości. Wet zauważył małą bliznę i prawdopodobnie był to jakiś uraz, ale na szczęście bez uszkodzenia kości.

Gdy Ania przyśle paragon, wkleję go na wątek.

Danusiu, podam Ci na PW nr konta Ani.

• Upvote 1
Posted

Wszystko dobre, co się dobrze kończy! Teraz już tylko czekać na wygojenie i najlepszy na świecie dom. Nr konta już mam. I sprawa łapki też się wyjaśniła. A cena faktycznie nie jest wygórowana. Nawet u mnie byłaby wyższa. Tyle, że (o ile dobrze pamiętam) nie płaciłam za kołnierz; po zakończeniu leczenia po prostu zostawał w gabinecie. Najważniejsze, że chłopak już wrócił. Teraz będzie tylko coraz lepiej. Pieniądze dotrą w poniedziałek.

• Upvote 1
Posted
On 8/3/2024 at 12:50 PM, elik said:

Elio do usunięcia szwów będzie pomieszkiwał w domu. Ania nie da go do kojca, boi się, żeby sobie nie zrobił krzywdy, gdy będzie sam w kojcu.

Ania zapłaciła:

180,00 zł  - kastreacja
  25,00 zł  -  kołnierz
  65,00 zł  -   RTG łapki
= = = = = = = = = = = = =
 270,00 zł

Niewiarygodnie tanio. u mnie sama kastracja to koszt ponad 400,00 zł w zależności od wielkości psa.

Dzisiaj rano prosiłam Anię o zrobienie RTG łapki, ponieważ Figunia, gdy go znalazła i dzisiaj WiosnaA stwierdziły, że Elio dziwnie podnosi tę łapkę do góry. Prześwietlenie nie wykazało uszkodzenia kości. Wet zauważył małą bliznę i prawdopodobnie był to jakiś uraz, ale na szczęście bez uszkodzenia kości.

Gdy Ania przyśle paragon, wkleję go na wątek.

Danusiu, podam Ci na PW nr konta Ani.

Elu, napisz proszę ile mamy zwrócić za całą akcję.

Posted

Przepraszam Was, ale jak mari23 poinformowała mnie o śmierci Odisia, nie mogłam się przemóc, żeby wejść na dogo  😭 
Zaraz zapytam Ani, co z opłatą za transport

• Like 1
Posted
Dnia 3.08.2024 o 16:27, Figunia napisał:

Elu, napisz proszę ile mamy zwrócić za całą akcję.

Jeśli transport gratis, to tyle, ile już napisałam.

• Upvote 1
Posted

Dla poprawienia nastroju powiem Wam, że jeśli do 18.08.  nie znajdziemy dla Elio super domu, to katakka przyjmie go do hotelu  🙂 
Ania powiedziała, że zatrzyma go do tej pory, żeby  nie mieszkał w kojcu.

• Like 3
Posted
Dnia 3.08.2024 o 21:55, Figunia napisał:

Bidulek...ale to konieczne, niestety...

Po kilku dniach zapomni o tym. We wtorek oponka ma być w paczkomacie.

Posted
Dnia 3.08.2024 o 23:30, Poker napisał:

Chłopak ma co najmniej tyle szczęścia ile urody.

No właśnie  🙂  Nie wiadomo czego więcej, ale i jedno i drugie w życiu jest pomocne. Mam nadzieję, że pulę nieszczęść już wyczerpał.

• Upvote 1
Posted
Dnia 3.08.2024 o 16:57, Nesiowata napisał:

A co z transportem psiaka do lecznicy i z powrotem? Jaka kwota do zapłaty?

Dnia 3.08.2024 o 21:54, Figunia napisał:

To czekam, bo może kwota się zwiększy.

Nie zwiększy się  🙂 Elio tym razem zawoził syn Ani i powiedział, że Elio ma to w gratisie.

Bardzo serdecznie dziękujemy   dzikuj.jpg.png.1b6efa987147bd3a9d8559085ce86b7e.png

Danusiu, bardzo proszę zrób przelew dla Ani na 270,00 zł.

Mam zdjęcie paragonu, potem go wstawię.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 4.08.2024 o 15:19, elik napisał:

Nie zwiększy się  🙂 Elio tym razem zawoził syn Ani i powiedział, że Elio ma to w gratisie.

Bardzo serdecznie dziękujemy   dzikuj.jpg.png.1b6efa987147bd3a9d8559085ce86b7e.png

Danusiu, bardzo proszę zrób przelew dla Ani na 270,00 zł.

Mam zdjęcie paragonu, potem go wstawię.

Jak już pisałam - pieniądze będą w poniedziałek na koncie. Pięknie dziękujemy za transport chłopaka. A jak on dziś się czuje?

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 4.08.2024 o 16:04, Nesiowata napisał:

A jak on dziś się czuje?

Ania pisała, że jest ok  🙂  Mając TAKĄ OPIEKĘ nie może się czuć źle 🙂 

• Upvote 1