Poker Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Dnia 18.08.2024 o 16:14, elik napisał: Nie ma zmian, po Elio mają przyjechać jutro. Będę mogła zdjąć ogłoszenie. Quote
elik Posted August 18, 2024 Author Posted August 18, 2024 Dnia 18.08.2024 o 17:33, Poker napisał: Będę mogła zdjąć ogłoszenie. Ja też jeszcze trzymam. Zdejmę jutro 🙂 Quote
elik Posted August 18, 2024 Author Posted August 18, 2024 Za usunięcie szwów, czipowanie i rejestrację w bazie danych SAFE-ANIMAL WiosnaA zapłaciła 50,00 zł. Quote
Figunia Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Jutro wielki dzień Skarbusia. Oby bez niespodzianek, oby szczęśliwie już na zawsze...byl kochany i kochał. 2 Quote
elik Posted August 18, 2024 Author Posted August 18, 2024 Dnia 18.08.2024 o 21:26, Figunia napisał: Jutro wielki dzień Skarbusia. Oby bez niespodzianek, oby szczęśliwie już na zawsze...byl kochany i kochał. Jestem przekonana Aniu, że tak właśnie będzie 🙂 1 Quote
Figunia Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Ufam w Waszą intuicję i doświadczenie ale odetchnę (chyba) po jakimś czasie. Gdy zobaczę go szczęśliwego na zdjęciach i przeczytam relacje Opiekunów - takie, jakie tu najbardziej lubimy czytać... Jak On biedny przeżyje rozstanie z Anią, Jej Rodziną. Przecież Ich pokochał, przywiązał się już do Nich, ech... Quote
Poker Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Dnia 18.08.2024 o 21:41, Figunia napisał: Ufam w Waszą intuicję i doświadczenie ale odetchnę (chyba) po jakimś czasie. Gdy zobaczę go szczęśliwego na zdjęciach i przeczytam relacje Opiekunów - takie, jakie tu najbardziej lubimy czytać... Jak On biedny przeżyje rozstanie z Anią, Jej Rodziną. Przecież Ich pokochał, przywiązał się już do Nich, ech... Wygląda na to, że jest otwartym i przyjaznym psem. Jest nadzieja, że szybko się przestawi na nowe środowisko jak poczuje dobre serca. 1 Quote
elik Posted August 18, 2024 Author Posted August 18, 2024 Dnia 18.08.2024 o 21:41, Figunia napisał: Ufam w Waszą intuicję i doświadczenie ale odetchnę (chyba) po jakimś czasie. Gdy zobaczę go szczęśliwego na zdjęciach i przeczytam relacje Opiekunów - takie, jakie tu najbardziej lubimy czytać... Jak On biedny przeżyje rozstanie z Anią, Jej Rodziną. Przecież Ich pokochał, przywiązał się już do Nich, ech... Tak Aniu. Z pewnością Elio będzie tęsknił przez jakiś czas, ale nie mogło mu się nic lepszego przytrafić, niż to, co go spotkało. Ania uratowała mu życie. Gdyby nie to, że godziła się go przyjąć na jakiś czas, pozostałby tam, gdzie go znalazłyście. Aż strach pomyśleć, co by go tam spotkało. Nie ma więc co, żałować go, że teraz trochu potęskni 🙂 1 1 Quote
Nesiowata Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Dnia 18.08.2024 o 21:41, Figunia napisał: Ufam w Waszą intuicję i doświadczenie ale odetchnę (chyba) po jakimś czasie. Gdy zobaczę go szczęśliwego na zdjęciach i przeczytam relacje Opiekunów - takie, jakie tu najbardziej lubimy czytać... Jak On biedny przeżyje rozstanie z Anią, Jej Rodziną. Przecież Ich pokochał, przywiązał się już do Nich, ech... Będzie dobrze, chłopak nie ma żadnych zahamowań w stosunkach z ludźmi. 1 1 Quote
agat21 Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Bardzo mocno trzymam kciuki za ślicznego psiula! Niech mu się przydarzy wszystko wymarzone 😃👍 1 1 Quote
Isiak Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Dnia 19.08.2024 o 11:17, elik napisał: Zbliża się ta godzina 🙂 Czekam z niecierpliwością na wieści, że już jedzie 🙂 1 1 Quote
elik Posted August 19, 2024 Author Posted August 19, 2024 Nasz Misiu kochany już w drodze do swojego domku. Zapoznanie 🙂 Misiu, swoim zwyczajem, zapatrzony w Ludzia 🙂 Ania powiedziała, że ludzie przesympatyczni. Elio był tak aktywny, że nie udało się zrobić ładnego zdjęcia. P O J E C H A Ł. Z radości się popłakałam 5 1 Quote
Poker Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Bardzo się cieszę Życzę chłopakowi samych dobrych dni do końca życia. Bo szczęścia to miał za pięć psów. 2 1 Quote
Figunia Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Rzeczywiście, On tak w nowych opiekunów wpatrzony, jakby już ich kochał. Niesamowicie przyjazny, pozytywny psiak. Wszystkiego naj, naj Elio! Też mam nieco mokre oczy, nie wiedzieć czemu...a Córcia jak to przeczyta to dopiero będzie happy (z łezkami szczęścia, bo jak inaczej...). Mam nadzieję, że kontakt z Państwem się nie urwie. Quote
elik Posted August 19, 2024 Author Posted August 19, 2024 Dwie Anie, Figunia i WiosnaA, to Wam Elio zawdzięcza tę wspaniałą przemianę w życiu, z podłej egzystencji, na psie panisko 🙂 I niech już tak zostanie na zawsze ! 2 Quote
elik Posted August 19, 2024 Author Posted August 19, 2024 Dnia 19.08.2024 o 14:25, Figunia napisał: Mam nadzieję, że kontakt z Państwem się nie urwie. To będzie zależało w pewnej mierze od Ciebie Aniu 🙂 Z umowy znacie swoje dane więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kontakt się rozwijał 🙂 Quote
Figunia Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Nie mam już lajków ale wszystkim kochanym wspierającym nas Dogomaniakom, serdecznie dziękuję razem i każdemu z osobna ❤️🌹❤️ Piesio miał ogromne szczęście, że trafił na grupę wrażliwych i pomocnych Ludzi. My też miałybyśmy dużo ciężej, gdybyśmy zostały z naszym "znaleziskiem" same. I nie tylko o finanse chodzi. To Ty Elu, pomyślałaś o Ani Wiośnie i to dzięki Tobie mogłysmy od razu ulokować go w sprawdzonym, pewnym miejscu. Ania Wiosna nie dość, że trzymała Go ponad ustalony wcześniej termin, to pomogła z jego łapaniem, przysyłając wspaniałych, doświadczonych Ludzi, którzy przez wiele godzin przeczesywali ogromny teren, nie zrażając się tym, że upał, że po psie ślad zaginął. Ania zadbała o opiekę weterynaryjną, badania, no i dała mu ogrom miłości i akceptacji, której z pewnością (mając tak proludzki charakter), był szczególnie spragniony. Elio tu, na wątku, znalazł tylu Przyjaciół, którzy mu kibicowali i wspierali finansowo, że gdyby to wiedział, byłby jeszcze bardziej szczęśliwy. Także my wszyscy mamy udział w odmianie jego nieciekawego dotąd losu. Ogromnie jestem za to wdzięczna 🌹❤️ 1 Quote
Figunia Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 On 8/19/2024 at 2:34 PM, elik said: To będzie zależało w pewnej mierze od Ciebie Aniu 🙂 Z umowy znacie swoje dane więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kontakt się rozwijał 🙂 Masz rację Elu, mamy do siebie kontakt a przede wszystkim Pani obiecała relacje co jakiś czas, więc już się tym nie martwię. Quote
Figunia Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 On 8/19/2024 at 2:31 PM, elik said: Dwie Anie, Figunia i WiosnaA, to Wam Elio zawdzięcza tę wspaniałą przemianę w życiu, z podłej egzystencji, na psie panisko 🙂 I niech już tak zostanie na zawsze ! Elu, to głównie dzięki mojej Córci, Jej uporowi, udało się go stamtąd wyciągnąć. Niestety, jak go zobaczyłam, to się podlamalam, bo nie bardzo widziałam, jak mu pomóc. Z dala od domu, bez choćby smyczy, obroży, z wizją wielogodzinnej podróży pociągiem do Wrocławia, itd, itp. Myślałam z rozpaczą: kolejny pies, któremu nie mogę pomóc, chyba że przyjadę tu ponownie zaopatrzona we wszystko, co trzeba i zabiorę o ile jeszcze tu będzie koczował. Ale potem przypomniałam sobie, że mam telefony do kilku dogomaniaczek i zaczęłam wydzwaniać. Jednak nie bardzo (albo wcale), nie wierzyłam w to, że uda się ga stamtąd zabrać. A Córa przeciwnie. Była gotowa działać, robić wszystko, by był bezpieczny i wierzyła, że się to uda. W końcu i mnie się to udzieliło. Chyba była w tym jakąś magia, bo Ona była spokojna i pewna, że szybko zazna dobrego życia, obiecała mu to. To, jak wszystko później się potoczyło, chyba przerosło nawet Jej oczekiwania. Pomocni Ludzie (Pan, jest szkoleniowcem), najlepszy na świecie i bliski dom Ani, Wasza pomoc, szybki odzew na ogłoszenie i już można zamykać wątek. Niesamowite, rzadko spotykane zrządzenie losu albo magia, której dla niego użyła 🙂 Quote
elik Posted August 19, 2024 Author Posted August 19, 2024 Dnia 19.08.2024 o 16:21, Figunia napisał: To, jak wszystko później się potoczyło, chyba przerosło nawet Jej oczekiwania. Pomocni Ludzie (Pan, jest szkoleniowcem), najlepszy na świecie i bliski dom Ani, Wasza pomoc, szybki odzew na ogłoszenie i już można zamykać wątek. Nie zamierzam tego robić 🙂 Liczę na to, że nie zatrzymasz wieści o Elio dla siebie, że będziesz je nam przekazywać 🙂 Elio już zawsze będzie miał swoje miejsce w naszych sercach i na dogo! 1 1 Quote
Figunia Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Rzeczywiście, zbytnio się zagalopowałam z zamykaniem wątku ale miałam raczej na myśli to, że Elio już nie wymaga od nas pomocy. Mam nadzieję, że pisząc tak nie zapeszę i nic się tu nie zmieni. Quote
Nesiowata Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Przelew 50,00 zł dla Wiosny z ostatnią wizytę Elio u weterynarza Quote
Recommended Posts