Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W piątek wieczorem telefon od znajomej dziewczyny, Oli, że wraca z Ostrołęki i aż zatrzymała samochód - pies na szosie, w lesie. Gmina dawno zamknięta, nie ma komu zgłosić, a pies przemieścił się z pobocza do lasu. I został, Ola wróciła do domu. No nie ma co, podjechaliśmy z Tomkiem wczoraj. Ni widu, ni słychu. W bok od szosy prowadzi droga przez las do wsi, raptem kilka domów. Pewnie tam sobie poszedł. Dziś mówię do Tomka, podjedźmy, zobaczmy, jak się pies pokaże, to jutro go zgłoszę do gminy, nich panowie z gospodarki komunalnej go łapią. Wzięłam wodę i karmę, na wszelki wypadek. I bingo... za rowem, w lesie, leży sobie zwinięty w rogalik 😞 Powolutku, powolutku, podszedł do jedzenia, wziął chrupki z ręki, popił wodą. Popatrzyliśmy z Tomkiem po sobie - skoro tak był już przy naszych nogach, i autku, to... Na ręce, do samochodu i przyjechał do gabinetu. Odrobaczenie, odpchlenie, obróżka i zawieźliśmy do gminnego kojca 😞 Został bidulek 😞 ma dach nad głową, pełną miskę i wodę. Zaraz go pokażę na stronie gminy jako znalezionego.

8e81cf0f-2eaf-4658-8212-3858d100c712.jpg

422035af-10ff-4d25-97cc-ac04d61ff3f7.jpg

• Like 2
  • 3 weeks later...
Posted

O Dorkę nikt nie pyta 😞 Był z miesiąc temu telefon, pani konkretna, chciała dorosłego psa, bo "po co kupywać szczeniaka, zrobi szkody na podwórku", a podwórko duże, duża hodowla świń, ale "piesek by czasem był w  domu". 

Tak że tego.... 

A Dora jest cudowna, ciepła, posłuszna jak żaden z moich psów, matkuje stareńkiej Szarej Kocie - liże ją po pyszczku, po uszach, a ta się nadstawia i tylko zmienia pozycję 🙂

Dora.jpg

• Like 5
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 2.08.2025 o 21:18, malagos napisał:

Oj, pewnie więcej niz 5 kg. Taka parówka na krótkich łapakach.

Szkoda... Pokażę jej ale nie sądzę, żeby się zdecydowała...

• Like 1
Posted

Ależ się dzieje u Was. Wciąż nowe biedaki, dobrze, że niektóre znajdują domy. Dora pięknieje, nie można się napatrzeć, a ten batonik na łapkach też uroczy. Pewnie ofiara wakacji, jako i ten biały z łatkami beżowymi 😕

Posted
Dnia 3.08.2025 o 15:03, agat21 napisał:

Ależ się dzieje u Was. Wciąż nowe biedaki, dobrze, że niektóre znajdują domy. Dora pięknieje, nie można się napatrzeć, a ten batonik na łapkach też uroczy. Pewnie ofiara wakacji, jako i ten biały z łatkami beżowymi 😕

Nie , batonik - nazwałam go Bobik - to wiejski piesek, którego jedna pani dała drugiej pani, ta pieska jednak nie chciała, bo jej kurę pogryzł,  to go wyrzuciła na ulicę. A kto by się takim psem przejmował... 😞

Posted

Kolejny psiak - maleńka, chyba 6-tygodniowa, sunia. Z rowu przy wiejskiej drodze, znaleziona przypadkiem przez panią z gromadką dzieci na spacerze, z pudełka. Były trzy, jedna już nieżywa, druga zabrana przez kogoś na wsi. Tej malusi tez od dziś szukamy domu 😞 Mam ochotę się wyprowadzić z tej wsi!...

5.jpg

Posted
Dnia 5.08.2025 o 22:24, Nadziejka napisał:

Z tego zakończonego
kramiku posłałam Dorci 34 zl

Mam! Mam na koncie 34 zł z bazarku Nadziejki - serdecznie dziękuję!

Posted

Nie macie chwili wytchnienia.

Szczeniorka śliczna.

Ktoś wielce " miłosierny ", że wyrzucił szczeniaki po odkarmieniu, a nie noworodki.

Właśnie z powodu zwierząt nigdy nie chciałam mieszkać na wsi i na wakacje nie jeżdżę do niektórych krajów.

• Like 1
Posted
Dnia 6.08.2025 o 20:23, Mazowszanka14 napisał:

Ma bardzo sympatyczny pyszczek. Widać, że będzie kochającym psem.

Ma taki ujmujący uśmieszek, taki zażenowany odrobinę.... Ogłosiłam ją na olx z wyróżnieniem.

• Like 1