Jump to content
Dogomania

***** Proszę wstrzymać wpłaty ***** JASNA ** Pola ** Druga Duch ***** malutka

Recommended Posts

Posted

Tytuł zdjęty, wizyta we wtorek.

Anecik zachwycona rozmową. Jej zdaniem, jeśli nic dziwnego nie wyskoczy, Pola ma dom.

• Like 6
Posted

DEKLARACJE

Stałe:

20zł - seramarias - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec

10zł - Nesiowata - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec

10zł - Jo37 - wpł. luty, marzec kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec, kwiecień

50zł - Mruczka - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty

20zł - Pani Irenka z Katowic - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty

25zł - Besia11 - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty

10zł - Isiak - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec

REZYGNACJA 20zł - Poker - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec - koniec

40zł - Aldrumka - do grudnia 2024 - wpł. luty, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń

20 - 30zł - jankamałpa - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty

50zł - Koja - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec

KONIEC 30zł - sonia71 - do grudnia 2024 - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień KONIEC

20zł - nina65 - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień, styczeń, luty

10zł -  b-b - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty

50zł - uxmal - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj

150zł - Anna G-R - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień

ZAMKNIĘTA 20zł - guccio - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj = 80zł przekazane dla Sabinki, wpłacone dla Poli przez rozi ZAMKNIĘTA

25zł - Monika z Katowic - wpł. luty, marzec, kwiecień - od maja zwiększona
50zł - Monika z Katowic - wpł. maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec

20zł - Grażka123 już na moje konto - listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty

JEDNORAZOWE

4.639,30
+ 35zł  - bazarek Nadziejki
+290zł - mój bazarek Lotto
+ 50zł - Koja bonus marzec
--------------------------------------------------------
5.014,30
minus 700zł hotelik luty
---------------------------------
4.314,30

STAN KONTA NA DZIEŃ 08.03.2026
(stałe 580zł+ jednorazowe 4.314,30)
4.894,30

Posted

Nerwy mam po kokardę.

Wygląda mi wszystko w porządku, rozmawiałam.

Proszę wstrzymać wpłaty do odwołania.

.

.

• Like 4
Posted

Dzwoniła też do mnie Perełka1. Przeczesała wszystkie dostępne jej źródła informacji i mówi, że nie ma zastrzeżeń do tej Pani. A trzeba wiedzieć, że Perełce1 mało kto się podoba.

To teraz tylko decydujące wiadomości od Anecik po wizycie.
Wizyta po południu.

Posted
Dnia 10.03.2026 o 10:23, Tola napisał:

Wpłaty dla Poli na konto ZEA:

100 zł - Aska7  (25.02.)

100 zł - Aska7 (03.03.)

40 zł - Aldrumka (03.03.)

Bardzo dziękuję, Tolu, za powiadomienie   🌺

Posted
Dnia 10.03.2026 o 07:11, rozi napisał:

Dzwoniła też do mnie Perełka1. Przeczesała wszystkie dostępne jej źródła informacji i mówi, że nie ma zastrzeżeń do tej Pani. A trzeba wiedzieć, że Perełce1 mało kto się podoba.

To teraz tylko decydujące wiadomości od Anecik po wizycie.
Wizyta po południu.

Perełka1 miała jedno spostrzeżenie.

Posted
Dnia 10.03.2026 o 15:46, Perełka1 napisał:

Perełka1 miała jedno spostrzeżenie.

Zaraz Ci zdjęcie dam sms i powiem

Posted

No dobrze. Anecik mówi, że Pani na piątkę z plusem.

Moje zastrzeżenia to za malutkie mieszkanie.

Pani jest umówiona u Violi na zapoznanie na sobotę, sama ma ocenić, czy jej zdaniem Pola się u niej odnajdzie. To wolontariuszka schroniskowa, głupia nie jest. Czekamy do soboty.

• Like 3
Posted
Dnia 10.03.2026 o 20:20, rozi napisał:

No dobrze. Anecik mówi, że Pani na piątkę z plusem.

Moje zastrzeżenia to za malutkie mieszkanie.

Pani jest umówiona u Violi na zapoznanie na sobotę, sama ma ocenić, czy jej zdaniem Pola się u niej odnajdzie. To wolontariuszka schroniskowa, głupia nie jest. Czekamy do soboty.

Ma więcej zwierząt? Jak za malutkie? 

Posted

Ja przez 16 lat miałam 2 psy i kota w kawalerce, myślę, że były szczęśliwe mimo małego metrażu.

Teraz mam o 100m kw. większe mieszkanie, ale minusem jest 2 piętro i wysokie schody.

Posted

Kiedyś z mężem i dwójką dzieci mieszkałam na 28m2. Mops mi ich nie odebrał 😆. Ludzie tak mieszkają, a pies nie potrzebuje pałacu. Pani będzie ją kochać i to jest najważniejsze.

• Like 2
Posted
Dnia 8.02.2025 o 15:21, rozi napisał:

Malutka ma apetyt, jest aktywna, chętnie wychodzi na spacery. Grzeczna. Do piesków trochę zadziora.
Śpi, gdzie chce. Albo na posłanku którymś w salonie, albo w łóżku Violi.
Zabawki ją interesują, z psami niewiele się bawi.
Ciągle chce wychodzić do ogrodu, zaraz znów wracać, ale nie jest jedyna w tym sporcie.

To sprzed roku, ale nic się nie zmieniło od tamtej pory.
Mieszkanko w Chorzowie to 30m2. Minus przedpokoik, kuchnia, łazienka, zostaje jakieś 20m, no minus meble jeszcze. Na tej powierzchni żyją dwie małe starowinki i trzecia starowinka mogłaby być, ale Pola starowinką nie jest.
Przyzwyczajona do wędrówek po dużym domu, po ogrodzie, do zamieszania, do długich spacerów. Pani na spacery oczywiście będzie chodzić, ale to osoba pracująca, ileś godzin Pola będzie zamknięta z dwiema starowinkami na tej niewielkiej powierzchni. Pomyślałam też o upałach w lecie.

Dlatego napisałam, że według mnie mieszkanie za malutkie.
Jest jeszcze mini ogródeczek/trawniczek, dla starowinek luksus, dla Poli raczej nie.

Niemniej, po zapoznaniu, Pani będzie wiedziała, czy Pola pasuje do tych warunków.

Posted

Obejrzałam zdjęcia. Mieszkanko nowoczesne, czyściutkie, pieski zadbane i widać, że kochane. No zobaczymy.

• Like 2
Posted
Dnia 11.03.2026 o 13:27, rozi napisał:

To sprzed roku, ale nic się nie zmieniło od tamtej pory.
Mieszkanko w Chorzowie to 30m2. Minus przedpokoik, kuchnia, łazienka, zostaje jakieś 20m, no minus meble jeszcze. Na tej powierzchni żyją dwie malutkie starowinki i trzecia starowinka mogłaby być, ale Pola starowinką nie jest.
Przyzwyczajona do wędrówek po dużym domu, po ogrodzie, do zamieszania, do długich spacerów. Pani na spacery oczywiście będzie chodzić, ale to osoba pracująca, ileś godzin Pola będzie zamknięta z dwiema starowinkami na tej niewielkiej powierzchni. Pomyślałam też o upałach w lecie.

Dlatego napisałam, że według mnie mieszkanie za malutkie.
Jest jeszcze ogródeczek kilkanaście metrów, dla starowinek luksus, dla Poli raczej nie.

Niemniej, po zapoznaniu, Pani będzie wiedziała, czy Pola pasuje do tych warunków.

teraz rozumiem, o co chodzi z tymi metrami. Pani ma chyba nasłonecznione mieszkanie. Ja mam latem duzy problem z ciepłotą w mieszkaniu a Pola przyzwyczajona do wolnosci.

Posted
Dnia 11.03.2026 o 14:17, Perełka1 napisał:

teraz rozumiem, o co chodzi z tymi metrami. Pani ma chyba nasłonecznione mieszkanie. Ja mam latem duzy problem z ciepłotą w mieszkaniu a Pola przyzwyczajona do wolnosci.

To parter, wyżej balkon, więc słońce nie wali w okno po całości.
Sądząc po cieniach tui (około 17-tej zdjęcia robione) okno na zachód. Balkonowe takie, wyjście do ogródeczka.