Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam, że nie na temat, ale sprawa ważna:

> "W miejscowości Lipnica Mała trzech mężczyzn zabiło psa rasy Husky
> poprzez przywiązanie go liną holowniczą do samochodu i ciągniecie go
> do momentu, aż zwierzęciu odpadła głowa.
>
> ...Maksymalna kara, jaka ich czeka to 2 lata więzienia. Jednakże w
> Polsce, w niemalże wszystkich przypadkach okrucieństwa wobec zwierząt,
> kończy się na wyroku w zawieszeniu.
>
> Nie możemy się na to zgodzić. Wraz z użytkowniczkami forum
> www.wizaz.pl/forum postanowiłyśmy działać i sporządzić petycję mającą
> na celu uzyskanie najwyższego wymiaru kary wobec wyżej wspomnianych
> przestępców. Petycja wysłana zostanie do Sądu w Nowym Targu."
>
> Znacie moje zamiłowanie do bogatego języka polskiego, ale jest mi brak słów
>
> Poniżej link do petycji
> http://www.petycje.pl/petycja/6148/najwyzszy_wymiar_kary_dla_bandytow_z_lipnicy,_ktorzy_urwali_psu_glowe.html
>
> Proszę roześlijcie to do znajomych
>

• Replies 653
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czytałam o tym huskim - straszne!
bardzo bym chciała aby Stiviemu się udało ale mimo moich starań, to wszystko stanęło w martwym punkcie
może po świętach znowu ruszy.... szkoda by było zaprzepaścić taką szansę....

Posted

martka1982, no coś Ty???? Nie możesz się poddawać, tyle dobrego już zrobiłaś! Na Stiviego czeka cudowny domek u ciotki, jak ona teraz .....a tam, ...u renatki5! Okres świąteczny jest okropny, jakiś letarg, marazm materialistyczno-konsumpcyjny, brrrrrr......Z nowym rokiem w nowe siły do walki z przeciwnościami losu!A może by kogoś zwerbować do zrobienia bazarku?

Posted

zachary napisał(a):
martka1982, no coś Ty???? Nie możesz się poddawać, tyle dobrego już zrobiłaś! Na Stiviego czeka cudowny domek u ciotki, jak ona teraz .....a tam, ...u renatki5! Okres świąteczny jest okropny, jakiś letarg, marazm materialistyczno-konsumpcyjny, brrrrrr......Z nowym rokiem w nowe siły do walki z przeciwnościami losu!A może by kogoś zwerbować do zrobienia bazarku?
Popieram Iwonke i mam pewien pomysł...tylko nie jestem pewna, czy uda sie go wprowadzić w zycie...po Nowym Roku będę wiedziała więcej...Musi sie udać- nie ma innej opcji....ja bym juz dawala Stivusia do renatki,...martka...znajdziemy to 125 zł..nie ma innej opcji...zakład..??;):D Tylko niech juz jedzie grzac doopkę....ida znowu mrozy....Na wejscie mamy przeciez od ketunii...

Posted

ostatnio sie podlamałam bo wysłałam mnóstwo pw a nikt nowy nie pojawił się na wątku ale możliwe,że to właśnie przez święta
ja też mam co nie co w skarpecie po innym psiaku ale wolałabym to zostawić na "czarną godzinę"

Posted

Sabina02 napisał(a):
No, zeby cos ruszylo, to powieksze moja deklaracje z 20 zl na 25 zl. Wiem ze to malo, ale jestem teraz mega zapchana innymi deklaracjami... :oops:

dziękujemy! to wcale nie mało,liczy się każda złotówka:)

Posted

Samych cudowności i przede wszystkim Domku W Nowym Roku dla Stiviego :)

Chciałabym też skromnie, bo skromnie ale zadeklarować 20zł stałej wpłaty dla Stiviego - tak w prezencie na dobry początek Nowego Roku - poproszę o dane do wpłaty (razem z adresem)

Posted

holly101 napisał(a):
Samych cudowności i przede wszystkim Domku W Nowym Roku dla Stiviego :)

Chciałabym też skromnie, bo skromnie ale zadeklarować 20zł stałej wpłaty dla Stiviego - tak w prezencie na dobry początek Nowego Roku - poproszę o dane do wpłaty (razem z adresem)

dziękujemy!
zostało Stiviemu 100zł do uzbierania

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja myslę, że juz mozna rozsyłac nr konta. 100 zł to się zawsze dozbiera... A Stivi będzie juz w DT...

Pzdr.
Tym bardziej, ze ketunia sponsoruje chyba 2 miesiace dla Stivusia...w ciągu tych 2 miesiecy bedzie w zapasie z deklaracji dla Stivusia juz 400 zł , więc to na kolejne 4 miesiace nawet, jesli nie udaloby sie dozbierac...ale w to nie wierze...Martus..mamy wobec tego wg prostych wyliczen, spokoj na conajmniej 6 miesiecy...nie ma na co czekac...to kupa czasu, aby znaleźc brakujaca kwote...i znajdziemy...jestem tego pewna!! W iedzyczasie jakis bazarek mozna zrobic zeby miec zapasik...nie ma na co czekac, naparwde...po co Stivus ma marznąc w takie mrozy, kiedy moze grzac doopeczke w ciepełku..??

Posted

Asiaczek napisał(a):
No, to jaka decyzja...?

Pzdr.
Martka sie bawi, więc pewnie decyzję podejmie po szampańskiej zabawie:)I wierzę, że będzie to jedyna słuszna decyzja;);):D

Posted

Gorąco popieram gonię66, tym bardziej,że na Stiviego czeka taki super domek jak u Lionees/ ot wymyśliła renatka5 :evil_lol: zmiany a starym ciotkom ciężko teraz się przyzwyczaić:cool3::razz:/.Takie szczęście rzadko się zdarza, więc nie ma co się zastanawiać, a nasza obecność na tym wątku gwarantuje,że nie zostawimy Stiviego bez pomocy! Prawda?

Posted

zachary napisał(a):
Gorąco popieram gonię66, tym bardziej,że na Stiviego czeka taki super domek jak u Lionees/ ot wymyśliła renatka5 :evil_lol: zmiany a starym ciotkom ciężko teraz się przyzwyczaić:cool3::razz:/.Takie szczęście rzadko się zdarza, więc nie ma co się zastanawiać, a nasza obecność na tym wątku gwarantuje,że nie zostawimy Stiviego bez pomocy! Prawda?

holly101 napisał(a):
Nie zostawimy:) nie, nie...
Alez oczywiście, że nie zostawimy:) Jakby co- bedziemy sprzedawac puszki:) Juz nie raz udalo nam się uniknąc mostu, więc i tym razem się uda, prawda Iwonko..??;):p