Jump to content
Dogomania

Zmarznięty, brudny, samotny biegł jedną z głownych ulic Zamościa w zimny, listopadowy dzień. Teraz prosi o wsparcie, bo zaczyna wszystko od nowa. Bambosz zamieszkał we Wrocławiu:)

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.12.2023 o 10:52, rozi napisał:

Ja bym go do kota nie dawała.

Był w tamtym domu z kotem i było ok. Nasz Oggy myśli że jest psem,bo yorka go odchowala. jest tylko z psami,  atakuje koty.  Był bardzo nachalny i to raczej Bambosz się go bał.  Nie warczał czy nie odgryzał się, kiedy Oggy ocierał się. Do psów też jest obojętny.  Nie wykazuje niechęci i nie nawiązuje relacji.

Posted
Dnia 19.12.2023 o 20:07, Tola napisał:

Jutro o 11.00. Bamboszek ma kastrację, bardzo prosimy o trzymanie kciuków.

No i co? Jest ok?

Posted

Bambosz to już zupełnie inny pies 🙂 Po leczniczej kąpieli I strzyżeniu przestał się stale wylizywać i uspokoił się. Zżył się z moimi cavalierkami. Wychodzi już luzem, wraca luzem na piętro, pilnuje dziewczyn i biega z nimi.

Po wczorajszym deszczu wszystko jest w błocie, ale Bamboszowi to nie przeszkadza. Będzie sporo do sprzątania, jak obeschną. Wcześniej chodził na smyczy, spokojnie. Teraz biega i wszystko go interesuje.

IMG_20231222_095328.jpg

IMG_20231222_095323.jpg

IMG_20231222_095319.jpg

IMG_20231222_095316.jpg

IMG_20231222_095332.jpg

• Like 5
  • Upvote 1
Posted
Dnia 22.12.2023 o 10:59, Poker napisał:

On jest postury jamnikowatej. Dłuższy niż wyższy, ale i tak uroczy. Chociaż wolę jego urodę sprzed strzyżenia.

Też wolałam, ale na szczęście sierść odrośnie. Za to już tak go nie swędzi. Miał być kąpany w DT, ale na to nie wyglądał, bo było czuć nieprzyjemny zapaszek i sierść była w strąkach.

Teraz jest czysty, skóra zdrowieje, więc jak odrośnie sierść, to chlopak będzie śliczny i puszysty.  Wewnętrzne strony łap i brzuch są cały czas przebarwione na brązowo-rudo. Jego pielęgnacja to były nie tylko zabiegi kosmetyczne, ale i dla zdrowia. Widać, że po groomerze mu ulżyło. Nawet kastracja nie wpłynęła na jego samopoczucie, bo ulga ze skórą była  większa. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 22.12.2023 o 10:59, Poker napisał:

On jest postury jamnikowatej. Dłuższy niż wyższy, ale i tak uroczy. Chociaż wolę jego urodę sprzed strzyżenia.

Mnie też bardziej podobał się z dłuższymi kudełkami, dlatego bardzo prosiłam o pozostawienie dłuższej sierści, szczególnie na pysiu, bo wyglądał urokliwie. Dobrze, że są zdjęcia sprzed wizyty u fryzjera. Co do reszty to było zalecenie wetki -  stan skóry nie pozostawiał wyboru, to męka dla psa. 

• Like 1