Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hanka456']Dziś ktoś zadał mi pytanie. czy za takie pieniądze warto jest ratować zycie jednego szczenięcia?
Zapraszam do wypowiedzi na tym wątku.
Powiem krotko-warto,zycie jest bezcenne,jesli jest nadzieja,to trzeba probowac,poza tym zycie jest tylko jedno:roll:

Posted

Lekarz jest bardzo oszczędny w wypowiedizach. bo istnieje prawdopodobieństwo uszkodzenia przewodnictwa nerwowego. chociaż psiak porusza łapkami, ale może nie być do końca sprawny.

Posted

Wszystko okaże się za tydzień. Przez ten tydzień Ciapuś będzie mieszkał w Klinice. Najbardziej jest mu potrzebny sen i tylko sen, aby mógł przetrwać to wszystko. Czy będzie potrzebna jeszcze jedna operacja miednicy okaże się za tydzień również. Koszty tego przedsięwzięcia są ogromne. Razem ze specjalistyczna karmą wyniosą około 1200,- do 1500,- zł. Czy udźwigniemy ten ciężar zalezy od Was.

Posted

Równie dobrze mozna by zadac sobie pytanie po co ratujemy te wszystkie pojedyncze psy? Przeciez to kropla w morzu.Ale kazdy psiak zycie ma tylko jedno i od nas nieraz zalezy jak je spędzi.

Ciapus,trzymaj sie malutki.

Posted

[quote name='Panca']zy pieniadze wplacac na konto podane w pierwszym poscie?
Tak wszelkie wpłaty na konto fundacji podane w pierwszym poście

Przyznaję że kwota jest ogromna ,ale myślę że każda osoba mająca serce nawet przez moment nie zawaha sie w podjęciu decyzji.
Ciapuś po zabiegu wygląda tak że serce pęka.Wydaje sie jeszcze mniejszy niż był ,widać że jest cały obolały i tylko jego ogromne przerażone oczki sie poruszają.Patrzą na człowieka tak ufnie i bezbronnie że serce się kraje. Dzisiaj na nasz widok podniusł mu sie koniuszek ogonka i leciutko zamerdał,jakgdyby mówił dziękuję.
Siedze i rycze :placz:
JEMU MUSI SIĘ UDAĆ

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Równie dobrze mozna by zadac sobie pytanie po co ratujemy te wszystkie pojedyncze psy? Przeciez to kropla w morzu.Ale kazdy psiak zycie ma tylko jedno i od nas nieraz zalezy jak je spędzi.

Ciapus,trzymaj sie malutki.

Jest taka przypowieść.
"Pewnego razu morze wyrzuciło na brzeg tysiące rozgwiazd. Pewien stary człowiek szedł brzegiem morza i wrzucał po kolei te rozgwiazdy do wody. Nadszedł młody człowiek i mówi - po co się trudzisz i wrzucasz te rozgwiazdy, nie uratujesz wszystkich, przy tej ilości dla nich to nie ma większego znaczenia. Stary człowiek podnosząc i wrzucając do wody kolejną rozgwiazdę powiedział - dla niej ma".

Dla Ciapusia też ma. Dla każdego ma.

Posted

hanka456 napisał(a):
Dziś ktoś zadał mi pytanie. czy za takie pieniądze warto jest ratować zycie jednego szczenięcia?
Zapraszam do wypowiedzi na tym wątku.

Dla mnie osobiście warto, za każde pieniądze. Gdyby to był mój pies odpowiedź byłaby dokładnie taka sama, gdyż nie ważne czy to mój, czy sąsiada, czy opuszczony. Nie chcę akceptować znieczulicy, która zawładnęła niemal całą ludzkością. Stajemy się nieczuli na krzywdę , która panoszy się niemal wszędzie. Jeszcze jeśli dotyczy to ludzi to nieco więcej osób zdecyduje się pomóc ale dla zwierząt serca już brakuje:-( Wiem coś o tym, przeżylam szok gdy wszyscy niemal moi znajomi przeszli obojetni wokół mojego apelu aby pomóc Lilu i Lolusiowi ( były to pierwsze dwa posty jakie znalazłam na Dogo).
Teraz jestem sama razem z moim mężem ale nie zamierzamy się poddać i zrezygnować:loveu:

Posted

ihabe napisał(a):
Dla mnie osobiście warto, za każde pieniądze. Gdyby to był mój pies odpowiedź byłaby dokładnie taka sama, gdyż nie ważne czy to mój, czy sąsiada, czy opuszczony. Nie chcę akceptować znieczulicy, która zawładnęła niemal całą ludzkością. Stajemy się nieczuli na krzywdę , która panoszy się niemal wszędzie. Jeszcze jeśli dotyczy to ludzi to nieco więcej osób zdecyduje się pomóc ale dla zwierząt serca już brakuje:-( Wiem coś o tym, przeżylam szok gdy wszyscy niemal moi znajomi przeszli obojetni wokół mojego apelu aby pomóc Lilu i Lolusiowi ( były to pierwsze dwa posty jakie znalazłam na Dogo).
Teraz jestem sama razem z moim mężem ale nie zamierzamy się poddać i zrezygnować:loveu:

Zgadzam sie z toba;)
Dobrze ze wogole sa jeszcze ludzie ktorzy tak mysla:loveu:
Ciapus tez ma prawo zyc i 3 mam mocno za niego kciuki

Posted

corka mojego kolegi ma zamiar zrobic akcje zbierania pieniedzy na Ciapusia w swojej szkole
bardzo jestem szczesliwa z tej inicjatywy
kolezanka moja obiecala przelac pieniadze, ja tez przeleje oczywiscie

Posted

[quote name='Renata5']Dziewczynki ile jeszcze brakuje?:roll:
Brakuje jeszcze bardzo dużo :-(:-(:-(
mamy wpłaty od;
IZABELA1982 - 40zł
ALEKSANDRA IRENA D. - 60zł
Gibon301 - 40zł
IWONA H. - 100zł
KAROLINA MARTA G. - 30zł
-------------------------------------