Jump to content
Dogomania

BARDZO PROSIMY O POMOC. Potrzeba 1300 zł miesięcznie, a sunie mają tylko 300 zł deklaracji. Z czwórki rodzeństwa zostały dwie sunie Brawurka i Bajka chora na nowotwór.

Recommended Posts

Posted

Pozwolicie , ze  napiszę tu Kilka słów o Lusi.
Malutka 5-6 miesi
ęczna Lusia przyjechała do mnie 16 października, pomocy dla niej szukała dyrekcja i wolontariuszki ze schroniska w Zamościu, sunia przebywała w schronisku już 5 miesięcy, była izolowana od innych psów, ponieważ była słaba i gryziona. Miała chore oczy, brudną skołtunioną sierść i niedowagę jak to psiaki w schronisku. Bardzo potrzebowała kontaktu z człowiekiem.
Ju
ż u mnie Lusia miała zrobione badania krwi, przegląd weterynaryjny, została trzykrotnie odrobaczona, zabezpieczona przeciwko pchłom i kleszczom, zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym i wściekliźnie, dostała leki / krople do oczu, miała zapchane kanaliki nosowo łzowe/ a 22 listopada sunia przeszła zabieg kastracji. Lusia pięknie nabrała wagi, teraz waży 5,4 kg, nauczyła się żyć w domu i w mieście.
Lusia dała mi bardzo dużo radości, pokochałam ją całym sercem, trudno było mi się z nią rozstać. Malutka znalazła kochający dom u przyjaciół mojego syna i 5 grudnia  2023 r.  Lusia została adoptowana.
Teraz mieszka z kochaj
ąca rodzinką Marty i Michała oraz ich dwójką dzieci Leną i Jankiem. Marta i Michał G. podarowali mi  przysłowiowy grosz na psy pod moją opieką, na psy potrzebujące pomocy i tak dzisiaj dzielimy się tym groszem z Brawurką i Bajką.
Pieni
ądze poleciały na konto Ewy Marty.

Życzymy wam kochani dużo radości na te Święta i Nowy Rok 2024 a dla wszystkich psiaków dobrych domów, miłości i pełnej miski.

409486529_685698926884408_2513324423113704535_n.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Lusia miała niesamowite szczęście, że wypatrzyłaś ją wśród wielu psów w schronie i przygarnęłaś ją na DT. W dodatku zrobiłaś to tak całkiem "po cichu"    brawoTy.jpg.70688819dc6d8f37cb94ad8bf9133bee.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 26.12.2023 o 14:19, elik napisał:

Lusia miała niesamowite szczęście, że wypatrzyłaś ją wśród wielu psów w schronie i przygarnęłaś ją na DT. W dodatku zrobiłaś to tak całkiem "po cichu"    brawoTy.jpg.70688819dc6d8f37cb94ad8bf9133bee.jpg

Elu, Lusię wypatrzyła Wolontariuszka Lidka i  Ona oraz Alaskan M.szukała dla niej pomocy i tak malutka trafiła do mnie na BDT. 🙂

• Upvote 1
Posted
Dnia 26.12.2023 o 14:27, Ellig napisał:

Elu, Lusię wypatrzyła Wolontariuszka Lidka i  Ona oraz Alaskan M.szukała dla niej pomocy i tak malutka trafiła do mnie na BDT. 🙂

Czyli, jak to często u nas bywa, praca zespołowa  😄  

Posted
Dnia 26.12.2023 o 14:06, Ellig napisał:

Pozwolicie , ze  napiszę tu Kilka słów o Lusi.
Malutka 5-6 miesi
ęczna Lusia przyjechała do mnie 16 października, pomocy dla niej szukała dyrekcja i wolontariuszki ze schroniska w Zamościu, sunia przebywała w schronisku już 5 miesięcy, była izolowana od innych psów, ponieważ była słaba i gryziona. Miała chore oczy, brudną skołtunioną sierść i niedowagę jak to psiaki w schronisku. Bardzo potrzebowała kontaktu z człowiekiem.
Ju
ż u mnie Lusia miała zrobione badania krwi, przegląd weterynaryjny, została trzykrotnie odrobaczona, zabezpieczona przeciwko pchłom i kleszczom, zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym i wściekliźnie, dostała leki / krople do oczu, miała zapchane kanaliki nosowo łzowe/ a 22 listopada sunia przeszła zabieg kastracji. Lusia pięknie nabrała wagi, teraz waży 5,4 kg, nauczyła się żyć w domu i w mieście.
Lusia dała mi bardzo dużo radości, pokochałam ją całym sercem, trudno było mi się z nią rozstać. Malutka znalazła kochający dom u przyjaciół mojego syna i 5 grudnia  2023 r.  Lusia została adoptowana.
Teraz mieszka z kochaj
ąca rodzinką Marty i Michała oraz ich dwójką dzieci Leną i Jankiem. Marta i Michał G. podarowali mi  przysłowiowy grosz na psy pod moją opieką, na psy potrzebujące pomocy i tak dzisiaj dzielimy się tym groszem z Brawurką i Bajką.
Pieni
ądze poleciały na konto Ewy Marty.

Życzymy wam kochani dużo radości na te Święta i Nowy Rok 2024 a dla wszystkich psiaków dobrych domów, miłości i pełnej miski.

409486529_685698926884408_2513324423113704535_n.jpg

Radośnie melduję że 100 zł  dla Bajki i Brawurki sa już na ich koncie. Z całego serca dziękujemy rodzince Lusi za prezent, a Eluni - Ellig za przeznaczenie tej kwoty na Bajkę i Brawurkę ❤️

• Like 1
Posted

Tak się dzisiaj ucieszyłam, że Bajka i Brawurka dostały 300 zł od Agnieszki Sz. a tu nagle faktura za ustalone wcześniej badania krwi, ale też niestety za leczenie. Bo Brawurka ma niestety wyciek z sutków, które są nabrzmiałe.  Trzeba to wyciszyć, a potem trzeba zdecydować co dalej. Zdaniem weta, to pokłosie nieudanej kastracji:( Szlag by to trafił:(

Przekazuję w tej sytuacji 200 zł dla Brawurki z pieniędzy, które dostałam zamiast kwiatów na imieniny od mojego męża i syna. Myślalam, że będą czekały na czarną godzinę, ale zdaje się, że to właśnie teraz wybiła.

Posted
Dnia 28.12.2023 o 18:42, agat21 napisał:

Ależ pechowa jest ta psina. Tyle zdrowotnych perturbacji ją spotyka. Jak tylko dostanę pensję przekażę Ci również imieninowego kwiatka. 

Agatko, masz za dużo swoich psiaków. Zostań z nami, ale bez kwiatka ❤️

Posted

Z całego serca dziękuję moim znajomym za ogromną pomoc dla Bajki i Brawurki ❤️ Dzięki Wam schodzi stres z czego opłacimy ich pobyt w styczniu, bo brakuje już mniej niż więcej. Grudzień szczęśliwie opłacony.

Dostałyśmy następujące wpłaty:

100,00 zł - Dorots Ś.❤️

350,00 zł - Malgosia i Rafał ❤️

50,00 zł - Kasia K. ❤️

100,00 zł - Małgosia D. ❤️

• Upvote 1
Posted
Dnia 30.12.2023 o 20:14, Nesiowata napisał:

Czy dotarła moja wpłata z 29?

Danusiu, dopiero ją zobaczyłam. Dotarła i bardzo serdecznie dziękujemy ❤️ To deklaracja styczniowa:) 20 zł. Zaraz zapisuję w rozliczenia.

Posted
Dnia 30.12.2023 o 21:08, Ewa Marta napisał:

Danusiu, dopiero ją zobaczyłam. Dotarła i bardzo serdecznie dziękujemy ❤️ To deklaracja styczniowa:) 20 zł. Zaraz zapisuję w rozliczenia.

Nie, to bonus.

• Upvote 1
Posted

No to się wzruszyłam dzisiaj wchodząc na konto...  Dobry Duszek Dorcia01 nie pisze, ale jak widać czyta i wpłaciła dla Bajki i Brawurki 50 zł 😃 Bardzo Ci kochana dziękujemy ❤️

• Like 1
Posted
Dnia 5.01.2024 o 11:20, alma591 napisał:

Czy moja stała za grudzień nie dotarła/nie ma jej w rozliczeniach/?Wpłacałam ok.16.12.

Najmocniej Cię przepraszam. Oczywiście dotarła... W tym dniu płaciłam pobyt psiaków w hotelach, robiłam dwa przelewy na ZEA i umknęła mi Twoja wpłata. Już się poprawiam, zapisuję w rozliczeniach.

Bardzo serdecznie dziękujemy Almie591 za wpłatę 30 zł stałej na grudzień w dniu 18.12 ❤️

Również bardzo serdecznie dziękujemy Alaskan za wpłatę 30 zł stałej na styczeń dla suniek ❤️