Jump to content
Dogomania

Fresunia już bez guza w swoim wspaniałym domku w Markach. Mała Freska z wielkim guzem w brzuszku ;(

Recommended Posts

Posted

Czuję, że z transportem będzie krucho 😞
Z Korczowej do Marek jest około 400 km. Pani Kasia nie zawiedzie Freski, bo to wyprawa na 8 godzin, a nie może na tak długo zostawić psiaków bez opieki.
Co radzicie?

Posted

O widzę że domek dla Freski się szykuje.  A może coś przez fb z transportem? Albo żeby podwieźć do Krakowa np i stamtąd coś ? Rozumiem że transport potrzebny na trasie Korczowa - Marki koło Warszawy?

Posted
Dnia 23.04.2023 o 12:45, Onaa napisał:

O widzę że domek dla Freski się szykuje.  A może coś przez fb z transportem? Albo żeby podwieźć do Krakowa np i stamtąd coś ? Rozumiem że transport potrzebny na trasie Korczowa - Marki koło Warszawy?

Tak Renatko. To daleka trasa z Bieszczad pod Warszawę  😞 

Posted

Fresia miała zrobione badanie krwi. Wyniki, biorąc pod uwagę przez co przeszła, zadziwiająco dobre.

992913996_WynikiFresi1.png.1ad161065abc6701a3985cc8efc21505.png

2057466887_WynikiFresi2.png.608c13eed6a73eef1b59d736f6085f67.png

Poprosiłam p. Kasie o zaczipowanie Fresuni.

Posted
Dnia 23.04.2023 o 12:55, elik napisał:

Tak Renatko. To daleka trasa z Bieszczad pod Warszawę  😞 

Z Bieszczad chyba wszędzie jest daleko 😉 Mam nadzieję, że jednak uda się znaleźć jakiś sposób. Mysle, że pomysł Reni z szukaniem transportu na FB jest najlepszy. bedzie majówka, więc może cos uda się znaleźć

Posted
Dnia 21.04.2023 o 21:31, elik napisał:

Albo jeszcze bardziej  🙂  Pani Kasia mówi, że chłopaki ganiają za nią, łącznie z Jej osobowistym psiaczkiem Arczim  🙂
Ale nie wiadomo jak długo potrwa sielanka, bo Fresunię chce adoptować pani z pod Warszawy, która nie załapała się na adopcje pieska Martusi. Dom już sprawdzony i Martusia go poleca. Pani rozmawiała ze mną i z panią Kasią i wywarła na nas pozytywne wrażeni. Zastanawiam się nad transportem, bo pani nie jest zmotoryzowana

Cudownie 🙂

Posted
Dnia 23.04.2023 o 13:53, Jaaga napisał:

Z Bieszczad chyba wszędzie jest daleko 😉 Mam nadzieję, że jednak uda się znaleźć jakiś sposób. Mysle, że pomysł Reni z szukaniem transportu na FB jest najlepszy. bedzie majówka, więc może cos uda się znaleźć

Majówka nie wchodzi w rachubę, ponieważ sunia może przyjechać do p. Kasi dopiero po 7 maja.

Posted
Dnia 23.04.2023 o 15:07, Ellig napisał:

Cudownie 🙂

Był duży problem z jej przyjazdem do Polski, ale gdy już przyjechała, wszystko dobrze się układa, jakby los chciał wynagrodzić suni poprzednie trudności.

• Like 1
Posted
Dnia 23.04.2023 o 16:34, elik napisał:

Był duży problem z jej przyjazdem do Polski, ale gdy już przyjechała, wszystko dobrze się układa, jakby los chciał wynagrodzić suni poprzednie trudności.

Jej Anioł czuwa, a i tutaj ma dużo ludzkich aniołów wokół siebie.😘

Posted
Dnia 23.04.2023 o 21:04, Tola napisał:

Jej Anioł czuwa, a i tutaj ma dużo ludzkich aniołów wokół siebie.😘

Tak się właśnie wydaje i gorąco dziękujemy tym Ludzkim Aniołkom 🙂 

Przydałoby się, żeby jeszcze jakiś Aniołek transport dla suni znalazł  🙂  

Posted

Nasz Zoranek może pomoże Fresuni transporcie 😉

Na razie sytuacja jest w ustalaniu, ale Zoranek musi na 2 tygodnie opuścić hotel, bo Kasia jedzie na urlop, a jej mama nie ogarnie sama całego zwierzyńca, a zwłaszcza tak młodego i energicznego 😁

Znalazłam mu miejsce w rodzinie, więc będzie musiał przyjechać do Warszawy. Może uda się wszystko tak zgrać, żeby Fesunia też się zabrała. Tak będę się starać 🙂

• Like 5
Posted
Dnia 25.04.2023 o 15:45, Ellig napisał:

Bardzo serdecznie dziękuję Ci Elu   ❤️  💗  ❤️

Byłam tam, ale wstyd się przyznać, nie wiem jak i co zrobić, żeby napisać tam post. Kiedyś, kilka lat temu, robiłam wydarzenia na fb, a teraz, po zmianach, jakie tam nastąpiły, potrafię tylko udostępniać i nic poza tym  😞 

Posted
Dnia 25.04.2023 o 20:32, agat21 napisał:

Nasz Zoranek może pomoże Fresuni transporcie 😉

Na razie sytuacja jest w ustalaniu, ale Zoranek musi na 2 tygodnie opuścić hotel, bo Kasia jedzie na urlop, a jej mama nie ogarnie sama całego zwierzyńca, a zwłaszcza tak młodego i energicznego 😁

Znalazłam mu miejsce w rodzinie, więc będzie musiał przyjechać do Warszawy. Może uda się wszystko tak zgrać, żeby Fesunia też się zabrała. Tak będę się starać 🙂

Agatko, kolejny Aniele Fresuni, byłoby wspaniale.   
Fresunia oczywiście pokryłaby połowę kosztów. Czekamy więc cichutko z nadzieją, że wspólna podróż będzie możliwa.  Psiaczki wyjeżdżałyby z jednego miejsca i zdążałyby do tego samego celu. Nie można wymarzyć czegoś lepszego 🙂  Państwo z Marek podjechaliby po Fresunię.

Posted
Dnia 25.04.2023 o 20:52, agat21 napisał:

Będzie dobrze 😊 Nasz transportowy Anioł chyba pomoże 😉

Jak mówisz o transportowym Aniele, to chyba wiem o kogo chodzi  😉 

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 9.05.2023 o 09:56, Aska7 napisał:

Jutro Freska będzie już w swoim domu 🙂

O, to nowy dłuższa trasa... Szerokiej drogi Wam wszystkim życzę.  

• Like 1
Posted
Dnia 9.05.2023 o 09:56, Aska7 napisał:

Jutro Freska będzie już w swoim domu 🙂

Tak, dzięki Ci Asiu za przewiezienie jej do DS.
I tu Ci podziękuję, bo jestem Ci ogromnie wdzięczna i zobowiązana

1572790792_dlaciebiebukietczerwonychr.gif.9e5e4776851f1bf85cc66f25677bbb82.gif

• Like 1