Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• malagos changed the title to ~DO zamknięcie. Starsza chora suczka - nie daliśmy rady...!
Posted

Nasz gminny punkt przetrzymań jest po to, by psiaki miały szansę na odnalezienie przez właścicieli, i jak nie zostaną odebrane, to szukamy im domu. Właściwie, zgodnie z ustawa o ochronie zwierząt, zaraz powinny trafić do schroniska, ale dajemy im ZAWSZE szansę, robiąc ogłoszenia i zabierając do nas. Tu był przypadek, że prosiłam, wręcz błagałam o pomoc - o inny dt, domowy!, nie nasz mały kojec, i może by była szansa na ponowną diagnozę, tym razem u dermatologa (czyli Warszawa) wyzdrowienie, sterylizację (Misia właśnie dostała cieczki). Cóż, na 100 przypadków tu się czułam bezsilna. Schronisko nie jest złe, a  każdej chwili można sunię wyciągnąć, pani Wiesia -właścicielka - przywiezie ją na pierwsze hasło.

W gminnym kojcu siedzi nadal Fafik, już 3 miesiące, bardzo posmutniał, nie wychodzi z budy, jest otyły. Jego kolego z sąsiedniego boksu znalazł dom, chłopak-kopia Misi też. Dzięki ogłoszeniom i mnóstwu plakatów, które rozwieszam po okolicy. I jego czeka schronisko, tylko odwlekam decyzję jak mogę 😞

Posted

Ja tez mogę go ogłosić.

My myślimy powoli o uruchomieniu u nas DT, alee niestety tylko dla małych do 10kg suczek (z samcami nie zawsze nasz sie dogada, a nie mam możliwości izolowania psiaków na dłuższą metę), bez traum większych (bo mamy jednak dziecko) i porządnie odorbaczonych. Dlatego to będzie takie dt niestety tylko dla wybrańców:(. Nie mamy innych możliwości na ten moment. Nie pomogę z Fafikiem, choć wpadł mi w oko.

Posted

No niestety, wszystkich psiaków nie da się uratować. Malagosku, Ty i Tomek mnóstwo psów z Waszej gminy (i nie tylko), wyprowadziliście z bezdomności, wyleczyliście i znaleźliście im dobre domy. Psów bezdomnych przybywa i coraz trudniej, znaleźć im dom, a przecież wszystkich do swoich domów na stałe nie da rady wziąć..... 

Ja się ogromnie cieszę, że od kilku lat w Makowie Mazowieckim, prężnie działa Stowarzyszenie Nasze Cztery Łapy, ale jednocześnie widzę, jak szybko przybywa tam psiaków i jak trudno jest wyadoptować duże psy, a nawet średniaki.....I są to wszystko w zasadzie psy bezproblemowe! 

• Like 2
Posted
Dnia 27.02.2023 o 11:12, mari23 napisał:

mam do zagospodarowania wypromowane ogłoszenie - mogę wstawić tekst i zdjęcia

Dnia 27.02.2023 o 11:26, Tyśka) napisał:

Ja tez mogę go ogłosić.

Sprawa z Fafikiem zaczyna się klarować, jest potencjalny dom dla niego.

• Like 4