martka1982 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Oczywiście tymczas może być płatny. Głównie chodzi nam o to,żeby Promyk miał dostęp do fachowej rehabilitacji. Kontakt z człowiekiem też jest istotny, ale gdyby znalazł się tymczas, który mógłby tylko to zapewnić, to nie wiem czy schronisko by się zdecydowało. ps1. Reks jest dosłownie identyczny!!! Szok!! ps2. Dziękujemy za bazarek!
zuziaM Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='Asior']zuziaM ma płatny tymczas może by jej spytać???[/quote] Dziewczyny, ja mimo najszczerszych checi nie moge wziac psiaka :placz:.. Nie moglabym dla niego stworzyc warunkow odpowiednich :-(, jakich on potrzebuje. zadnych szans na specjalistyczna rehabilitacje w naszych stronach.... najblizej Wroclaw ... prawie 200 km. Mam co prawda sunie bez lapki, tak jak Promyczek w czekoladkowym kolorze i tez taka malutka.... ale Polunia sama biega i nie potrzebuje wiele uwagi. Z Promyczkiem trzeba by byc stale. Ja jeszcze pracuje i nie ma mnie w domu kilka godzin. Dlatego proponuje wylacznie miejsca hotelowe dla psiakow do kojca podczas mojej nieobecnosci. A Promyczek nie moze byc w kojcu :placz:. Przepraszam. Ale poproscie [I]lolke[/I] z Dogomanii o nr tel. do tej dziewczyny o ktorej piszecie. Ona tez juz rehabilitowala takiego malego kaleczke w schronisku w Dluzynie i ma kontakty z adopcjami do Niemiec. Najlepiej z nia bezposrednio porozmawiac. Gdyby mogla go zabrac, to wtedy moze na kilka dni do wyjazdu moglabym jakos pomoc....
Poker Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 ZuziaM, dzięki,że weszłaś i podpowiedziałaś.Może akurat, kto pyta nie błądzi.Czekamy na Martka1982.
lolka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 kiedy trafił do nas sparaliżowany Lesio i nie wiedziałysmy co z nim począć to zupełnie przez przypadek trafiłam do nowo otwartego centrum rehabilitacji we wrocławiu Fizjo-wet ......cudne dziewczyny pomogły postawić psiaka na nogi i nawet znalazły mu najpierw Dt a potem DS .....ale z tego co wiem po naszym lesiu trafiły tam kolejne dogomaniackie kaleki i nie wiem jak one sie teraz do takich sytuacji odnoszą:roll: , w tej chwili opiekuja lub opiekowały się podopiecznym DiunyWro Fizjo - Wet ul. Borowska 256 50-558 Wrocław tel do ewy - 791458758 mozna tez zajrzec na ich stronę Fizjo-Wet mamy tu tez niezastapioną Joannę która zabiera z naszego schroo mnóstwo sierotek z reguły zdrowych ale jak miałysmy nóz na gardle z Biszkoptem co miał chorobę genetyczną łuszczkę rogówki to ona własnie znalazła mu miejsce w niemieckiej fundacji ............przeslę jej tego linka i poprosze o pomoc jest babeczka z berlina którą tez poprosze o jakakolwiek pomoc dla waszego psiaka pod nosem w bogatyni jest też rewelacyjny hotelik tarfił tu m.in Jaszko ale istnieje problem fachowej opieki weta, u nas po prostu nikogo takiego nie ma ..........jest jeden świetny weterynarz ale on rehabilitacją się niestety nie zajmuje pogadam jeszcze z Mariolą , ona mieszka w gerlitz, zna perfekt niemiecki i ma połapane rózne niemieckie fundacje
lolka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 aa jest tez w zgorzelcu babeczka Danusia czy Bogusia:roll: od fundacji P. Śmigielski i ona tez poprzez niemieckie fundacje ratuje nasze schroniskowe sieroty....ale na tą chwilę nie mam do niej telefonu, ona właśnie sprawuje opiekę nad Jaszkiem
lilo Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Promyczku mam nadzieję że te wszystkie "tropy" okaża sie skuteczne i niedlugo pojedziesz do domku conajmniej tymczasowego...
Poker Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Lolka, wielkie dzięki ,że zajrzałaś do bidulka.Może wspólnymi siłami coś się uda zdziałać.
martka1982 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Lolka dziękuje za informacje! Może faktycznie ktoś się zlituje nad tą naszą biedą za granicą....
martka1982 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 [quote name='lolka']aa jest tez w zgorzelcu babeczka Danusia czy Bogusia:roll: od fundacji P. Śmigielski i ona tez poprzez niemieckie fundacje ratuje nasze schroniskowe sieroty....ale na tą chwilę nie mam do niej telefonu, ona właśnie sprawuje opiekę nad Jaszkiem[/quote] Szukam w necie namiarów na tą fundację i nie mogę znaleźć. Może komuś się udało?
lolka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 rozmawiałam z [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/91063.html"]Nanhoo[/URL] .... to własnie jedna z osób która może pomóc , ma dużo większe możliwości niz ja akurat w tym przypadku a do tego to taki anioł dosłownie:loveu: ........ co tu ukrywać w Niemczech są o niebo większe szanse dla tak ciężkich przypadków a i mentalnośc inna................. mam nadzieje że wspólnymi siłami uda się postawić psiaka na nogi i zapewnic mu szczęsliwe zycie
lolka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='martka1982']Szukam w necie namiarów na tą fundację i nie mogę znaleźć. Może komuś się udało?[/quote] w poniedziałek zdobędę telefon ...bo mi nie chodzi o fundacje P.Śmigielski a konkretnie o babeczkę ze zgorzelca, która w jakiś sposób jest z nimi związana ale działa tez na własną rękę
kmonika Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 podnosze, taki sliczny:loveu:zebym tak wygrała w totka..
Olena84 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Jeśli chodzi o hotele, to może do wiosny, wiem, że ona różne psy przyjmuje, może i Promyczka też?
togaa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Pomysł z adopcja zagraniczna też uważam za dobry.... Znam osoby temu przeciwne, ale jesli pies bedzie cały czas pod okiem jakiejś fundacji,jeśli będzie stała kontrola nad domem adopcyjnym to nie powinno byc obaw.... W Koninie nie ma żadnych szans a czas płynie....
togaa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Litości!!!! Zdjęć jest cała masa, juz na pierwszej stronie i kilka filmików...:razz: W sam wątek króciutki... posty skacza...
martka1982 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Nanhoo zdjęcia są w pierwszym poście. Jeśli uda nam się znaleźć kogoś kto na czas rehabilitacji przygarnie Promyczka do siebie, to i fundusze na rehabilitację się znajdą. Kilka osób zadeklarowało już wpłaty, ale nie chcę zbierać pieniędzy już teraz, skoro nie wiemy czy uda nam się gdzieś go umieścić. I nie chodzi tu o hotelik, tylko o miejsce, z którego będzie mógł być dowożony na rehabilitację lub miejsce, w którym byłby rehabilitowany.
Nanhoo Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 melduje sie na watku, prosze o przeslanie zdjec promyczka, moze uda sie cos wymyslic. Pytanie zasadnicze (glupie moze ale nie mialam jeszcze czasu przeczytac calego watku) czy sa jakies fundusze na jego rehabilitacje?
coronaaj Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Blagam !!! Pomozcie tym dziewczynow na cegielkowym Allegro! Jest rowniez watek na dogo. [url=http://allegro.pl/item649185519_likwidacja_psiego_azylu_eksmisja_27_psow_pomocy.html]LIKWIDACJA psiego AZYLU - EKSMISJA 27 psów-POMOCY (649185519) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Nanhoo Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='togaa']Litości!!!! Zdjęć jest cała masa, juz na pierwszej stronie i kilka filmików...:razz: W sam wątek króciutki... posty skacza...[/quote] no biorac pod uwage, ze mam jeszcze zycie rodzinne (3 dzieci, 5 zwierzakow itd.) a Lolka mi telefonicznie poddala sprawe o 16-tej, jak jechalam z dziecmi na basen, chcialam jak najszybciej zabrac sie za to bo w niedziele wieczorem najlatwiej jest dorwac ludzi z organizacji dzialajacych charytatywnie, przewaznie maja oni tez drugie zycie (praca i takie tam drobnostki) i dlatego przeczytalam tylko pierwszy post. Po drugie nikomu z niemcow nie bede podsylac polskiego watku bo sie nie doczyta, musze im podeslac calosc przelozona na niemiecki, a zdjec z forum przynajmniej ja kopiowac nie potrafie, wszystkie ktore posylam dalej dostaje od zainteresowanych mailem. W przypadku Promyczka wezme i przesle filmik z youtube to juz cos. Pozdrawiam :lol:
lolka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='Nanhoo']no biorac pod uwage, ze mam jeszcze zycie rodzinne (3 dzieci, 5 zwierzakow itd.) a Lolka mi telefonicznie poddala sprawe o 16-tej, jak jechalam z dziecmi na basen, chcialam jak najszybciej zabrac sie za to bo w niedziele wieczorem najlatwiej jest dorwac ludzi z organizacji dzialajacych charytatywnie, przewaznie maja oni tez drugie zycie (praca i takie tam drobnostki) i dlatego przeczytalam tylko pierwszy post. Po drugie nikomu z niemcow nie bede podsylac polskiego watku bo sie nie doczyta, musze im podeslac calosc przelozona na niemiecki, a zdjec z forum przynajmniej ja kopiowac nie potrafie, wszystkie ktore posylam dalej dostaje od zainteresowanych mailem. W przypadku Promyczka wezme i przesle filmik z youtube to juz cos. Pozdrawiam :lol:[/quote] minut pięć i wysyłam Ci fotki na maila:lol::lol:
Sabina02 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='Nanhoo']melduje sie na watku, prosze o przeslanie zdjec promyczka, moze uda sie cos wymyslic. Pytanie zasadnicze (glupie moze ale nie mialam jeszcze czasu przeczytac calego watku) czy sa jakies fundusze na jego rehabilitacje?[/quote] Fundusze znajdziemy. :lol:
Recommended Posts