Moria Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Dziekujemy w imieniu Farcika dzisiaj spi w domku hotelowym i będzie mu cieplutko ale w dzien w boksie z budą już widzę że mu zimno tyle że do budy mu ciepłych bambetli napchałam i tam mu ieplutko ale on chce wszystko widziec i o wszystkim wiedziec. Quote
Florentynka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='Vitka']Florentynka, jakie szyjesz ubranka? Masz jakiś wykrój? Bardzo potrzebujemy wykroju lub czegoś na wzór! Nasze amstaffy marzną...:shake: Jutro zawitam u Farcika. :) Vitka, nie zauważyłam Twojego posta... Nigdy nie szyłam psiego ubranka, ale właśnie próbuję. Wykrój ściągnięty z wypróbowanego yorkowego ciucha i powiększony. Podeślę jakieś rysunki czy coś, na razie mogę wrzucić fotę tego yorkowego: Picasa Web Albums - Aśka - rzeczy które ... fason prosty a skuteczny Quote
Vitka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Mam kilka fotek Farta, ale nie są jakieś fantastyczne ponieważ przyjechałam za późno... :roll: Wybaczcie mi... wrzucę je za jakiś czas. Quote
Dzika_Figa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 oj Vitka nie jest źle wcale! Przydałoby się kilka więcej, ale to już zdaje się Moria załatwi. Bardzo ładne zbliżenia pyszczka Ci wyszły Quote
marysia55 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Vitka'] te oczy to po prostu miodzio :p:p:p Quote
Florentynka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Propozycja tekstu do allegro: Przystojny pozna Panią. Pies – feminista. Trzyletni, atrakcyjny brunet po przejściach poszukuje miłości i stabilizacji u boku kobiety, która zechce ofiarować mu swoje uczucie i ciepły kąt. Imię: Fart Płeć: samiec – przed wydaniem do adopcji zostanie wykastrowany Wiek: 3 lata ( mniej więcej) Wzrost: 45 cm, drobnej budowy Włosy: zdecydowany brunet z zalotną białą gwiazdką na piersi Oczy: bursztynowe i pełne nadziei Zainteresowania: sport i zabawa – biegi, piłka. Zalety: umie się zachować, nauczony czystości, posłuszny i niehałaśliwy, zgodny w stosunku do innych psów i kotów. Bez nałogów. Wady: nie lubi mężczyzn...ale czy to wada? Fart wiele przeszedł. Miał paskudną ranę oka, z której wywiązało się ogólne zakażenie. Udało się jednak uratować chłopaka – miał farta – i dostał imię FART. Obecnie przebywa w hoteliku dla zwierząt i czeka aż ktoś go zechce zabrać do domu. To żywiołowy, radosny pies, pełen temperamentu i chęci do zabawy. Niestety – panicznie boi się mężczyzn. Ten pies potrzebuje domu i kobiety która go pokocha. Proszę o ewentualne uwagi. I mam jeszcze pytanie - Moria, wiesz jak on się do dzieci odnosi? I czy można w allegro napisać że ewentualnie możliwa pomoc w transporcie? Quote
Moria Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 SUPER tekst trafiony w 10 nie wiem jak Fart zachowa sie do dzieci, ale jednak bylabym za opcją że do małych dzieci sie nie nadaje. Dzika Figa i Florentynka to kochane duszki Farcika. Quote
Florentynka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 No to jak tak, to się biorę za to allegro. A, uszyłyśmy z mamą wczoraj prototypowy psi kubraczek - nie jest zbyt elegancki może, ale nieprzemakalny i ocieplany. To był nasz debiut i w sobotę wieczorem trudno było o odpowiednie materiały wykończeniowe, ale jest. Mierzyłam na mojej parówie. Moria - napisz gdzie mamy mu to wysłać. jak przymierzysz i zgłosisz uwagi to mu uszyję drugi - już taki elegancki. Bo to trzeba na psie sprawdzić najpierw. I tak powinien mieć dwa na zmianę, nie? Quote
Dzika_Figa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Co do dzieci - myślę, że małe odpadają, a takie podrośnięte i rozsądne to by chyba mu nawet odpowiadało bardzo - skoro taki żywiołowy, to towarzystwo do zabawy potrzebne, prawda? Jak myślisz Moria? Quote
Moria Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Zgadzam się bo znim trzeba dużo biegac chodzic bawić sie, przeciez on jest wspanialy z tymi zabawami. Po prostu tak jak przy kazdym psie trzeba uważac i tyle. Florentynko wyslałam PW. Quote
marysia55 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Dzika_Figa']tekst genialny! sie podpisuję pod tym Quote
zulugula Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Florentynko, cód miód! Super pomysł z tą feministyczną treścią. Mam tylko dwie uwagi: *czy nie lepiej w "wadach" zastąpić "nie lubi" na "boi się"? To się jakoś źle kojarzy ;) * proponuję napisać: zdrowy, posiada komplet szczepień i książeczkę zdrowia. Fart został wykastrowany. Osoba, która przeczyta, że pies zostanie wykastrowany przed adopcją, może zechcieć go ocalić od tego zabiegu i nie zdecyduje się "dla jego dobra" na adopcję. To pies dla kobiety. Nie ma co ukrywać - dość ciężki przypadek. Większe prawdopodobieństwo, że trafi do osoby w średnim lub/a raczej w starszym wieku. A takie starsze Panie są często przeciwne kastracji i sterylizacji zwierząt. To może zniechęcić. Łatwiej będzie się im pogodzić z faktem, że psiak jest już po zabiegu. A przecież Farta zabieg jest nieunikniony. Zdjęcia piękne! Quote
Dzika_Figa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Zulugula - w pełni popieram Twoje postulaty Quote
Florentynka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 allegro Farta: Przystojny pozna Panią. Pies feminista (767630036) - Aukcje internetowe Allegro Quote
majuska Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Super! prężnie działacie ciotki kochane, musi się chłopakowi udać:happy1: A ma alegratkę i cafeanimala? Jakby co to mogłabym mu zrobić, zżynając Twój super tekst Florentynko, oczywiście jak wyrazisz zgodę. Quote
Florentynka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Oczywiście, że wyrażam zgodę. Korzystaj ile wlezie. Dzika_Figa próbuje go upychać na feministycznych portalach. Quote
Dzika_Figa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Zamieściłam Farta na forum GW na feminiźmie, kobiecie, towarzyskich, zwierzętach i zwierzakach... może ktoś się zainteresuje Quote
majuska Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Przystojny pozna Panią. Fart - pies feminista Fart (2958) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl Quote
zulugula Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 uffff... a już myślałam, że mi się oberwie :cool3: Gdyby była potrzeba, to mówić, że transport jest. Będziemy myślały. Nie może stracić szansy na fajny domek! Quote
Recommended Posts