Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania! napisał(a):
Lenka też się mieści w normie ale tej górnej granicy :evil_lol:

Moje ważą 27 -30 kilosow czyli jeszcze ok...ale juz czuje ,że tluszczyku przybywa......ech....pies się upodabnia do właściciela..czy jakoś to tak :angryy::placz:

Posted

Fakt, posiadanie psa tych wymiarów jest dość praktyczne :lol:. Tylko mała mogłaby trochę ciałka nabrać, bo albo ja mam jakąś obsesję, albo ona jest chuda :hmmmm:. Szczerze powiedziawszy zaczynam się przekonywać do tego pierwszego stwierdzenia, bo ona je i tak za dużo, robali nie ma, a swoją wagę utrzymuje już od kilku miesięcy, w zimie grubsza trochę była, ale to normalne o tej porze roku raczej.

To tyle o moim psie, teraz chętnie obejrzałabym zdjęcia Pandy (jakby nie było to temat poświęcony właśnie jej) i sądzę, że inni też :cool3:.

Posted

No dobra... będą fotki :diabloti: Ale tylko 5 :eviltong:

Znowu się taplamy i na młode rybki polujemy ;) Deserek po ukradzionym schabie ze śliwką musi być :evil_lol: ( o akcji złodziejskiej opowiem potem ;))

To oczywiście nie jest Panda :lol:

A to Panda wchodząca pod pomost

I na pomoście

Zdjęcia są monotematyczne. Burek albo tapla się w wodzie robiąc sobie kołtuny, albo jest mokry i skołtuniony :shake:

Akcja "schab"
Na warmię pojechaliśmy do znajomych, do dużej grupy znajomych, w zasadzie to do dużej grupy fajnych znajomych :lol: Było nas dużo i zbyt wiele jedzenia mieliśmy, które nie mieściło się do ogromnej lodówki :roll: Więc część została przeniesiona do piwnicy w której było wystarczająco chłodno by móc tam przetrzymać padlinkę ;) Niestety, osoba wynosząca mięso do piwnicy zapomniała zamknąć ją na klucz i ... rano zamiast schabu i czegoś tam jeszcze zastaliśmy dwa uśmiechnięte burki i całą masę roztarganej folji aluminiowej :evil_lol: Dobrze, że tej folji nie zjadły :shake: I dobrze, że nie dobrały się do najważniejszej zawartości tej piwnicy, a mianowicie do NALEWEK. Mniam, nie ma to jak pigwowa trzyletnia nalewka :loveu:

Posted

Nie rozumiem. Mieliście za dużo jedzenia to psy chciały Wam pomóc, żeby się nie zepsuło. Wiadomo, że jedzenia nie wolno marnować. A tu zamiast pochwał jakieś pretensję :mad:

W wodzie Panda prezentuje się ślicznie. Poza wodą również :loveu:

Posted

Wiesz... w zasadzie to ani ja ani tym bardziej Panda pretensji nie miałyśmy:evil_lol: Właścicielka domku i Prota (wyżełek,o nim jutro lub pojutrze :eviltong:) też nie miała nic przeciw dokarmianiu psów i organizowaniu im rozrywek:diabloti: Ale gdybyś widziała miny i obrzydzenie innych (tych co nie mają psów) BEZCENNE! Cos tam próbowali przybąkiwać o braku wychowania, ale szybko uzmysłowiłyśmy im, że psy mają prawo polować poza kuchnią a już tym bardziej w otwartej piwnicy ;)

A dobra, wstawię dziś fotkę poczciwiny Prota ;) Bo pewnie jutro zapomnę i tak mi zejdzie tydzień :roll:

Tu prot upolował gniazdo myszek polnych :mad:

A tu to czego nie widać na wcześniejszym zdjęciu

Prot został wyadoptowany przez dogo i trafił mu się najwspanialszy domek pod słońcem. Choć z drugiej strony musi polować i kraść by głodnym nie być :evil_lol: A te pełne miski RC to tylko dekoracja kuchenna ;)

Posted

ale szybko uzmysłowiłyśmy im, że psy mają prawo polować poza kuchnią a już tym bardziej w otwartej piwnicy ;-)

:klacz::klacz::klacz:

To Prot jest prawdziwym szczęściarzem :loveu:

Choć z drugiej strony musi polować i kraść by głodnym nie być :evil_lol: A te pełne miski RC to tylko dekoracja kuchenna ;-)

To zrozumiałe, przecież dla psa myśliwskiego jedzenie podane pod nos to obraza :evil_lol:
Nic tak dobrze nie smakuje jak własnoręcznie upolowane śniadanie ;)

I to właśnie dlatego moja Lenka poluje na bezpańskie bułki leżące w trawie :evil_lol::evil_lol:

Posted

Proto to poważny, spokojny Pan ;) Ma dopiero 6 lat a zachowuje się jakby miał conajmniej 60 :evil_lol: Więc nieletnia rozbrykana Pandzia prowadziła mu sporo zamieszania w jego ustatkowanym dotąd życiu. Ciągle zanim łaziła i chwili spokoju nie dawała :shake: A jak wszystkim wiadomo przy polowaniu na żaby i omułki trzeba się skupić ;)

Zaczepiała, rozpraszała...

Na szczęście Prota, Pandzisz w tym dniu nie miał już ochoty na kapiele :lol:

I zaznał chwili spokoju pod pomostem :evil_lol:

A tak swoją drogą to ciekawe...
We wszystkich publikacjach jakie do tej pory czytałam pisze, że psy nie uczą się przez naśladownictwo :roll: A prot nauczył się wchodzić pod pomost przez Pandę a w zasadzie to za nią tam wlazł. Wcześniej nigdy mu się to nie zdarzyło. By przejść na drugą stronę pomostu wskakiwał na niego i następnie zeskakiwał z drugiej strony :lol:

Posted

ile tu dziś nowych fotek :loveu: jak miło se takie wakacjowanie chociaż na zdjęciach pooglądać :lol: ehhh jeszcze miesiąc i ja znikam z Foksikiem na Hel na totalne tarzanie w piachu,taplanie w wodzie,jedzenie rybek z frytkami i surówką z białej kapusty, jedzenie rybek świeżo wędzonych o poranku ze świeżą buleczką ahhhhhhhhhh:loveu: to siem rozmarzyłam:evil_lol:

Posted

eria napisał(a):
eszcze miesiąc i ja znikam z Foksikiem na Hel na totalne tarzanie w piachu,taplanie w wodzie,jedzenie rybek z frytkami i surówką z białej kapusty, jedzenie rybek świeżo wędzonych o poranku ze świeżą buleczką ahhhhhhhhhh:loveu:

Przestań, proszę PRZESTAŃ :placz:
Ty dopiero planujesz wakacje a ja już mam po :-( Ale jeszcze na jakiś weekend gdzieś wyskoczymy :multi:

Ewcia38 napisał(a):
http://images49.fotosik.pl/160/77d1f759be22d8ca.jpg

Tutaj przypomniał mi się film "Noce i Dnie" ze słynna sceną Karola Strasburgera.:loveu::loveu::loveu:

hmmm... nie znam, nie pamiętam sceny :shake: Przynajmniej nikt mnie o plagiat nie posądzi :evil_lol:

Ania! napisał(a):

Tylko patrzeć jak Panda z jakiegoś spaceru przytarga żabę :evil_lol:

Prawdę mówiąc to już przynosiłyśmy żaby ze spacerów, ale takie martwe, wysuszone placki :lol: Jak sobie Pandzisz taką znalazła to brała w pysk i nawet nie wiedziałam, że ona coś niesie, bo przy takimfutrzastympycholku to niewidać :p

RCookie napisał(a):

Panda wygląda tu tak, jakby zapraszała Cię do wody :cool3:.

Eeee... ona sprawdza, czy może dalej wejść ;)

Nowa fryz :razz:

Pierwsze wykonanie, próbne :oops: Następnym razem będzie ładniej :loveu:

Posted

Fajna fryzurka :cool3:. Ja raz widziałam yorka, który przez cały grzbiet miał taki warkocz zrobiony :crazyeye:, dziwnie to trochę wyglądało, ale oryginalnie :evil_lol:.